Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Atletico" pēc trīs gadu pauzes vai "RB Leizpig" pirmo reizi - kura iekļūs pusfinālā?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Atletico" pēc trīs gadu pauzes vai "RB Leizpig" pirmo reizi - kura iekļūs pusfinālā?
Djegu Kosta un Žuau Fēlikss. Foto: EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgā noskaidrota pirmā no četrām pusfinālistēm - par to kļuva Francijas čempione PSG. Šovakar pulksten 22:00 vēl nebijušu ierakstu savā vēsturē centīsies veikt "RB Leipzig", kam pretī stāsies pagājušās sezonas čempioni izsitusī Madrides "Atletico".

"RB Leipzig" vēl tikai pirms sešiem gadiem spēlēja Vācijas trešajā līgā, bet tagad uzskatāma par Bundeslīgas vienu no favorītēm - trijās no četrām sezonām izdevies sasniegt pozīciju labāko trijniekā. Finansiālā piešprice aizvedusi līdz regulārai dalībai Čempionu līgas grupu turnīrā, bet šī kļuva par pirmo sezonu, kad izdevās sasniegt izslēgšanas spēles. Turklāt astotdaļfinālā izdevās pārliecinoši ar 4:0 sakaut Londonas "Tottenham Hotspur". Lai turpinātu ceļu pretī sapnim, šovakar jātiek galā ar Madrides "Atletico".

Djego Simeones vadītā komanda apakšgrupā palika aiz Turīnas "Juventus", tāpēc astotdaļfināla izloze pretī deva pagājušās sezonas Čempionu līgas uzvarētāju "Liverpool". Spēlējot no aizsardzības, savā laukumā tika izcīnīts 1:0, bet izbraukumā pamatlaiks beidzās ar identisku rezultātu angļu labā. Par pagarinājuma galveno varoni kļuva Markoss Jorente, kurš guva divus no komandas trīs vārtiem. Tādējādi "Atletico" summā bija pārāka ar 4:2.

Ja Leipcigai šī ir pirmā reize Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, tad "Atletico" uz Eiropas skatuves ir ļoti pieredzējis spēlētājs. Ne velti Madrides vienība UEFA klubu rangā ieņem ceturto vietu, atpaliekot tikai no Madrides "Real", "Barcelona" un Minhenes "Bayern". 2014. un 2016. gadā "Atletico" zaudēja Čempionu līgas finālā, bet 2017. gadā apstājās pusfinālā. Visās trīs reizēs zaudēts "Real". Savukārt 2018. gadā tika izcīnīta uzvara Eiropas līgas finālā - 3:0 pret "Marseille".

"Atletico" nedz šovakar, nedz turpinājumā, ja tāds sekos, nevarēs palīdzēt horvātu aizsargs Šime Vrsaļko un argentīniešu uzbrucējs Anhels Korea. Abiem pirms došanās uz Lisabonu bija pozitīvas Covid-19 analīzes. Abi gāja laukumā mačos pret "Liverpool", tāpēc viņu iztrūkums noteikti būs jūtams. Tikmēr "RB Leipzig" ne tikai šovakar, bet arī nākotnē būs jāiztiek bez uzbrukuma līdera Tīmo Vernera - viņš pārdots Londonas "Chelsea". Bundeslīgā viņš 34 spēlēs guva 28 vārtus, bet Čempionu līgā astoņos mačos izcēlās četras reizes.

"Katram ir savs viedoklis. Mūs sagaida spēle pret labu pretinieku ar jaunu treneri, kurš paveicis lielisku darbu. Leipciga - tā ir lieliska komanda, ne velti izcīnīja trešo vietu savā līgā. Viņi aizvadīja mazāk spēles nekā mēs, taču viņu un mūsu statistikas rādītāji ir diezgan līdzīgi. Izcīnīt uzvaru ceturtdaļfinālā - tas ir ne tikai ļoti svarīgi, tā ir vienīgā izeja," kā jau allaž, kaujinieciski noskaņots bija Simeone, "Atletico" galvenais treneris. Tikmēr pamatvārtsargs Jans Oblaks izteicās, ka viņam "Atletico" piespraustais favorītu statuss liekas mazliet savāds, tomēr komanda cenšas par to nedomāt.

Čempionu līgas 1/4 fināli

DatumsSpēleRezultāts
12. augustsAtalanta (Itālija) - PSG (Francija)1:2 (1:0)
13. augustsRB Leipzig (Vācija) - Atletico (Spānija)
14. augustsBarcelona (Spānija) - Bayern (Vācija)
15. augustsMan City (Anglija) - Lyon (Francija)

  -4 [+] [-]

, 2020-08-13 12:55, pirms 4 gadiem
No tām komandām, kas palikušas novēlu Athletico vai Lyon pacelt kausu. Pārējās uzspūstas vai vienkārši pretīgas komandas.

  -2 [+] [-]

, 2020-08-13 13:16, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: No tām komandām, kas palikušas novēlu Athletico vai Lyon pacelt kausu. Pārējās uzspūstas vai vienkārši pretīgas komandas.
Vot vienkārši pretīgās komanda ir Athletico un Lyon.

     [+] [-]

, 2020-08-13 14:24, pirms 4 gadiem
Šovakar laikam garlaicīgākais ceturtdaļfināls...nu, nebrīnīšos par 0:0 arī papildlaikā....vismaz Poulsens ir atgriezies no traumas?...nu, vēl Sabitcers var kādu standartu iesist..

     [+] [-]

, 2020-08-13 15:13, pirms 4 gadiem
Nu maz ticams ka Leipciga spēs bez sava labākā uzbrucēja kaut ko izdarīt, līdz ar ko Atletico varēs pamasēt varžēdājiem kājas 1/2 finālā- maz gan viņu tur ir, bet nu brazīļi biezā slānī.

     [+] [-]

, 2020-08-13 15:47, pirms 4 gadiem
Bez pedejo gadu uzbrukuma lidera Vernera, pret izteiktu aizsardzibas komandu...smagi ies vaciesiem, bet lai izdodas uzvaret !

  +1 [+] [-]

, 2020-08-13 16:31, pirms 4 gadiem
Domāju, ka arī ar visu Verneru ATM nedotu vietu RB ieskrieties, šis varētu būt Someones gads, vienīgk Bayern varētu kaut ko pateikt pretī, redzēsim.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-13 16:38, pirms 4 gadiem
Laizypig

     [+] [-]

, 2020-08-13 20:33, pirms 4 gadiem
Atletico uz pieredzes vajadzētu paņemt. Tikai interesanti, vai viņi arī favorīta statusā plāno atdot bumbu pretiniekam un gaidīt pretuzbrukumus. Nedomāju, ka viņi vispār prot spēlēt kā pirmais numurs.