Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Zubs: "Jūrmalā biju gaidījis labāku futbola atmosfēru"

Zubs: "Jūrmalā biju gaidījis labāku futbola atmosfēru"
Mareks Zubs pēc spēles pret "Astana"
Foto: KZfootball

9. jūlijā Jūrmalas "Spartaks" piedzīvoja debiju Čempionu līgā. Lai gan viesu komanda "Astana" izcīnīja visnotaļ pārliecinošu uzvaru [pēc spēles, ne pēc rezultāta], abu komandu treneri gan atzina, ka šajā duelī vēl nekas nav beidzies, un viss izšķirsies Astanā.

Mareks Zubs, FK "Spartaks" Jūrmala galvenais treneris: "Bija acīmredzami, kura komanda šodien bija labāka uz laukuma. No citas futbols, tāds ir futbols… Mums ir žēl, ka līdz spēles beigām nepalika 0:0 ["Spartaks" ielaida mača 73. minūtē – aut.]. Tā varēja notikt, tad būt interesantāk! No mūsu puses gaidīju nedaudz vairāk. Pirmā puslaika sākumā galvās vēl bija stress. Varēja manīt, ka ar bumbu mūsu spēlētāji nerīkojās tā, kā to varētu darīt. Jā, neesam tik labā līmenī kā "Astana", taču varējām spēlēt vieglāk. Daudz zaudējām bumbu pēc vienkāršām kļūdām, pēc tam daudz tērējot spēkus aizsardzībā. Ko lai saka – 0:1. Varbūt Astanā būs interesantāk, ja pirmie gūsim vārtus. Apsolu, ka tā būs! Tad arī sāksim spēlēt! (smaida)"

Kā vērtējat iespējas tikt nākamajā kārtā pēc zaudējuma savā laukumā?
Iespēja ir. Viss var būt. Jūs spēlēsiet mājās, visi apstākļi – laukums, klimats – strādās "Astana" labā. Mums tas viss būs kā neliels šoks. Jāatbild uz jautājumu, kā sagatavoties šai spēlei. Mēs neko nezaudējam. Centīsimies gūt vārtus ar standartu vai pretuzbrukumā. Šodien neparādījām daudz no savām iespējām, jo "Astana" ļoti labi spēlēja aizsardzībā. Ceru, ka mūsu jaunpienācējam [Azizam] Ibragimovam izdosies izveidot sapratni ar partneriem. Kvalitāte un pieredze viņam ir, taču gaidīju vairāk. Redzu iespēju tur, ka atbildes spēlē labāk sapratīsimies laukumā, neraugoties uz temperatūru un jūsu mākslīgo laukumu, kas jau ir kļuvis atpazīstams pasaulē.

"Astana" šodien parādīja to futbolu, ko gaidījāt?
Jā, protams. Varēja redzēt, ka atsevišķiem spēlētājiem kvalitātes ir lielākas. Potenciāls komandai ir liels. Esat jau spēlējuši Čempionu līgā [grupu turnīrā]. Ja tiksiet pāri "Spartakam", tad tālāk kļūs vieglāk.

Sacījāt, ka bija uztraukums pirmā puslaika sākumā. Tomēr visnotaļ sekmīgi sākāt otro puslaiku. Ko teicāt futbolistiem pārtraukumā?
Ko var pateikti, ja puiši nespēlē savu iespēju robežās? Neizpilda tādas lietas, kā bumbas apstrāde vai precīza piespēle bez presinga. Šādos brīžos var mēģināt novērst slikto enerģiju un emocijas, lai futbolisti censtos spēlēt mierīgāk. Jādara, lai komanda spēlē maksimāli no savām iespējām. Rezultāts parāda, kura komanda šodien ir labāka. Tā mums būs laba mācībstunda, jo es un vairāki spēlētāji pirmo reizi spēlēja tik lielas auditorijas priekšā šeit Jūrmalā. Čempionātā uz mūsu spēlēm nāk 200-300 cilvēku ["Spartaka" vidējais apmeklējums ir 250 cilvēki, kas ir zemākais rādītājs Virslīgā – aut.]. Šodien bija citādāka spēle. Daudz līdzjutēju, žurnālistu – tie ir svētki Jūrmalai! Cerēsim, ka pēc nedēļas vēl pacīnīsimies.

Astanā sagaidāms, ka spēli klātienē apmeklēs vairāk par 10 tūkstošiem līdzjutēju. Spēlētājiem nebūs mandrāža?
Viņiem tas ir vajadzīgs. Varat uzaicināt kaut vai 30 tūkstošus [šāda ir aptuvenā "Astana Arena" ietilpība – aut.], ja ir iespēja. Spēlēsim ar iedvesmu. Tā būs jauna pieredze futbolistiem. Ja radīsies stress, tad ar to būs jācīnās.

Kaut kā speciāli gatavosieties spēlei uz mākslīgā laukuma?
Nē, jo nav laika. Mums ir pieredze, jo pirmo čempionāta daļu spēlējam uz mākslīgiem laukumiem. Tas mums nebūs nekāds jaunums. Nekā speciāli negatavosimies, jo nav laika. Ir trīs darba dienas, un tad jau lidojums uz Astanu. Rīt [ceturtdien] atjaunošanās treniņš, pēc tam divi treniņi un uz lidmašīnu. Bija problēmas ar biļetēm, jo Astanā notiek Expo. Lidosim svētdien caur Minsku, kur piecas stundas gaidīsim reisu uz Astanu. Pirmdien pirmsspēles treniņš un otrdien jau pati spēle.

Likās, ka laukumu šodien nelaistīja. Tas tāpēc, lai "Astana" neparādītu ātru futbolu?
Uzskatu, ka laistīja pietiekami daudz. Varēja nedaudz vairāk, taču mums laukums bija ierasts. Īstenībā gaidījām, ka būs lietus.

Komanda ļoti labi nospēlēja aizsardzībā, ko var izskaidrot ar kvalitāti un kvantitāti. Jūsu malējie aizsargi gandrīz nepieslēdzās uzbrukumiem. Tagad sacījāt, ka Astanā centīsieties iesist vārtus. Vai saprotat, ka "Astana" nepiedos pat vismazāko kļūdu un sodīs jūs par pārgalvīgu došanos uzbrukumā?
Saku tikai to, ka tāda varbūtība pastāv. Tas ir normāli, ka nespēlējām sev tipisku futbolu, jo pretinieks arī nebija tipisks. Mēs nevarējām spēlēt atklātu futbolu. Tāds bija spēles plāns. Pietrūka momentu uzbrukumā, kas ļautu "Astana" aiziet no mūsu laukuma puses.

Izdevās saprast, kurš bija vainīgs pie ielaistajiem vārtiem?
Slikti redzēju šo epizodi. Biju pārsteigts, ka bumba ielidoja vārtos. Šķita, ka bumba trāpīja tīklā no ārpuses. Paskatīšos atkārtojumu televīzijā. Žēl, jo pie 0:0 būtu pavisam citāds noskaņojums. Atkārtošos, ka viena komanda šodien bija acīmredzami pārāka, taču futbolā viss ir iespējams. 0:0 kļūtu par labu noslēgumu šodienas futbola svētkiem.

Gaidījāt ko vairāk no šodienas spēles atmosfēras ziņā?
Gaidīju vairāk cilvēku un emociju no līdzjutēju puses. Skaidrs, ka Latvijā nav stadiona pieredzes. Pietrūkst arī fanu, kuri varētu iekustināt stadionu. Ticēju, ka tomēr būs, bet nesanāca. Tas pats arī ar rezultātu.

Visas trīs maiņas bija ieplānotas, vai vadījāties pēc spēles?
Protams, sekojām spēlētāju veselības stāvoklim spēles gaitā. Varu teikt, ka šīs trīs maiņas arī plānojām. Varbūt tikai citādā laikā. Tas ir viss, ko šobrīd varam parādīt. Mūsu jaunais uzbrucējs [Ibragimovs] pagaidām ir no citas pasakas. Kvalitātes viņam ir, taču šodien tās neparādīja.

Krūno Ivančičs nav gatavs šādām spēlēm?
Viņš bija uz rezervistu soliņa. Krūno atnāca un uzreiz dabūja savainojumu [Virslīgas spēlē pret "Babīti/Dinamo" – aut.]. Viņš vēl nav gatavs.

Kur, jūsuprāt, ir "Astana" spēks? Komandas spēlē vai individuālajās darbībās?
Uzskatu, ka abos divos komponentos. Pirms spēles sacīju, ka atsevišķi spēlētāji var pieņemt ļoti interesantus lēmumus. Daudzi futbolisti spēles laikā bez jebkādām problēmām var apvest pretinieku. No citas puses, var manīt komandas spēli un dažādas kombinācijas. Daudz jaunu opciju komandas treneru štābam ir iedevis ungāru pussargs [Lāslo Kleinheislers – aut.].

Ingars Sarmis Stuglis šodien devās laukumā. Ar ko viņš pievērsa jūsu uzmanību vasaras pāreju periodā?
Visas komandas meklē papildinājumus gan ārzemnieku vidū, gan vietējo futbolistu vidū, jo ir taču leģionāru limits. Stuglis piekrita mūsu nosacījumiem. Es viņu ievēroju mūsu ["Spartaka" un "Mettas" – aut.] savstarpējās spēlēs. Treniņnometnes laikā viņš pierādīja, ka ir interesants spēlētājs. Uzskatu, ka šodien gūtā pieredze viņam būs ļoti svarīga. Iedevu viņam 20 minūtes, lai CV varētu ierakstīt, ka ir spēlējis Čempionu līgā. Jaunajam puisim tas ir ļoti svarīgi.

Stanimirs Stoilovs, "Astana" galvenais treneris: "Uzskatu, ka uzvara bija likumsakarīga. Pirmajā puslaikā bija dažas iespējas, kuras vajadzēja izmantot. Otrajā puslaikā spēle nedaudz pajuka. "Spartaks" bija labi organizēts, neļaujot mums tikt pie vieglām vārtu gūšanas situācijām. Viņi mēģināja ar garām piespēlēm aiz muguras sagādāt problēmas mūsu aizsardzībai. Rezultāts atbilst spēlēs gaitai. Vēlos pateikt, ka gribu redzēt savu komandu spēlējot krietni labāk un pārliecinošāk. Ja tiksim nākamajā kārtā, uzņemsim formu un parādīsim saturīgāku sniegumu. Atbildes spēle būs ļoti sarežģīta. Neuzskatu, ka šeit viss ir beidzies. Vajag pielikt dinamikā un pārliecībā. Tāpat paliek vecā problēma ar momentu realizāciju."


, 2017-07-13 09:15, pirms 7 gadiem
Vakar bija iespēja noskatīties gan Spartaka spēli pret Astanu un Žalgira spēli pret Ludgorec.Pretinieki,gan mums ,gan Žalgirim līdzvērtīgi,tomēr futbols un galvenais atmosfēra stadionā,kā diena pret nakti.Neko darīt.Tāda šobrīd ir situācija Latvijas futbolā.Vperjod Spartak!!!
, 2017-07-13 09:22, pirms 7 gadiem
Spartaks izgāzās visos komponentos, lai gan jāsaka, ka viens elements iet kopā ar otru
Nebija skatītāju atbalsta un komanda netika dzīta uz priekšu. Daļēji arī tāpēc tik vājš sniegums. (salīdzinājumam kā tika atbalstīts Zalgiris. lielā mērā pateicoties tam arī leiši guva tik skaistu uzvaru). Latvijā vajag kādu, kurš iedarbina skatītāju. Būtu Spartaks aktīvāk gājis uz priekšu, varbūt arī niecīgais skatītāju skaits ieslēgtos
spēles ziņā bija katastrofa. Zubs tēlo inteleģentu cilvēku un neatļaujas pateikt asāku vārdu konferencē. Lai gan jau vairākkārt iepriekš bija redzams, ka viņš ir vīlies par to, kas notiek Latvijā gan uz laukuma, gan ap to. Zubs bija gaidījis augstāku līmeni visās lietās
Tas, kas Spartakam izdodas virslīgā, pret spēcīgāku pretinieku absolūti nesanāk. Ne bumbas pieturēšana, ne saspēle, ne ātra pāreja
Nedomāju, ka Zubs paliks Sparakā, ja arī jūrmalnieki kļūs par čempioniem. Var redzēt, ka cilvēks ir vīlies
, 2017-07-13 09:26, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Vakar bija iespēja noskatīties gan Spartaka spēli pret Astanu un Žalgira spēli pret Ludgorec.Pretinieki,gan mums ,gan Žalgirim līdzvērtīgi,tomēr futbols un galvenais atmosfēra stadionā,kā diena pret nakti.Neko darīt.Tāda šobrīd ir situācija Latvijas futbolā.Vperjod Spartak!!!
Nav tā Spartaka vaina. Tā ir visa Latvijas futbola reālā aina
Un diez vai kāds cits Latvijas klubs būtu nospēlējis labāk. Eiropas līgas spēles jau parādīja, ka klubu līmenis kā katram atsevišķi pat nedaudz ir krities, jo labākie spēlētāji nu ir izkaisīti pa vairākiem klubiem
, 2017-07-13 09:34, pirms 7 gadiem
Atmosfēru??? par ko??? par šito bom žu spēli??? tak, nekādā gadījumā!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
esmu dziļi vīlies.
, 2017-07-13 09:35, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Spartaks izgāzās visos komponentos, lai gan jāsaka, ka viens elements iet kopā ar otru
Nebija skatītāju atbalsta un komanda netika dzīta uz priekšu. Daļēji arī tāpēc tik vājš sniegums. (salīdzinājumam kā tika atbalstīts Zalgiris. lielā mērā pateicoties tam arī leiši guva tik skaistu uzvaru). Latvijā vajag kādu, kurš iedarbina skatītāju. Būtu Spartaks aktīvāk gājis uz priekšu, varbūt arī niecīgais skatītāju skaits ieslēgtos
spēles ziņā bija katastrofa. Zubs tēlo inteleģentu cilvēku un neatļaujas pateikt asāku vārdu konferencē. Lai gan jau vairākkārt iepriekš bija redzams, ka viņš ir vīlies par to, kas notiek Latvijā gan uz laukuma, gan ap to. Zubs bija gaidījis augstāku līmeni visās lietās
Tas, kas Spartakam izdodas virslīgā, pret spēcīgāku pretinieku absolūti nesanāk. Ne bumbas pieturēšana, ne saspēle, ne ātra pāreja
Nedomāju, ka Zubs paliks Sparakā, ja arī jūrmalnieki kļūs par čempioniem. Var redzēt, ka cilvēks ir vīlies
dabīgi, ka vīlies, ja atnāc no lielajiem un piepildītajiem Polijas stadioniem uz Latviju, kur spēles notiek vidusskolu sporta laukumos un preses konference tiek ieturēta matemātikas kabinetā, tad par kādu futbola līmeni un tradīciju veidošanu vispār vēl var būt runa?
, 2017-07-13 09:36, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Atmosfēru??? par ko??? par šito bom žu spēli??? tak, nekādā gadījumā!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
esmu dziļi vīlies.
redz, tu pats nesaproti, ka to, kas notiek uz laukuma lielā mērā nosaka tas, kas notiek tribīnēs
, 2017-07-13 09:38, pirms 7 gadiem
škiet, ka esam vienīgā valsts pasaulē, kur futbola līmenis neattīstas (((
, 2017-07-13 09:39, pirms 7 gadiem
šī bilde apliecina Spartaka ambīcijas. ';
, 2017-07-13 09:40, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: redz, tu pats nesaproti, ka to, kas notiek uz laukuma lielā mērā nosaka tas, kas notiek tribīnēs
kas? bled, es priekš sevis spēlēju, nevis skatītājiem. neatceraties? Bija kādreiz baneris- necīnaties Jūs, necīnamies mēs?? pirms gadiem 10??- fani gāja uz spēlēm, bet spēles nebija??? tas bija kā mājiens par vājo attieksmi pret šo sportaveidu. futbols ir dzīvesveids, nevis teātris, ko tev papriecāties. pats tu neko nesaproti
, 2017-07-13 09:44, pirms 7 gadiem
toties rezultats statistikas ailes bus ierakstis kaa cienigs. (taa pat kaa pag.gad Liepaja vs Red bull) bet spele vienos vartos.
Bet par atmosferu :
ja nebutu mums SC iespejams , ka par speli zinatu tikai radinieki un futbola fanati. pat pirmspeles preseni novad nevienam nepazinojot, tikai pateicoties SC drauga busanu tiek ieguts audio ieraksts.
Jatajums - Ko pasi lietas labaa dara lai raditu so svetkus/izjutas ?
, 2017-07-13 09:44, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: dabīgi, ka vīlies, ja atnāc no lielajiem un piepildītajiem Polijas stadioniem uz Latviju, kur spēles notiek vidusskolu sporta laukumos un preses konference tiek ieturēta matemātikas kabinetā, tad par kādu futbola līmeni un tradīciju veidošanu vispār vēl var būt runa?
Zubs ir strādājis Lietuvā, kur ne infrastruktūra, ne spēles līmenis it kā nav diži labāks. Zubs atnākot uz Spartaku, pats izteicās, ka būs interesanti salīdzināt Lietuvu ar Latviju (to, ka tā nebūs Polija, viņš gan jau saprata). Bet redzot, cik vīlies viņš ir, jāsecina, ka futbols Lietuvā laikam ir kādas *desmitdaļas* attīstītāks
, 2017-07-13 09:46, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: škiet, ka esam vienīgā valsts pasaulē, kur futbola līmenis neattīstas (((
Toties futbola savienības vadonīši attīsta savus biznesiņus!
, 2017-07-13 09:47, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: škiet, ka esam vienīgā valsts pasaulē, kur futbola līmenis neattīstas (((
nu ar tādu gaudošanu arī neattīstīsies. Ja uz Eiropas mačiem pret pietiekami augstas raudzes pretiniekiem nevaram atvilkt savu dibenu uz stadionu, ko vainot visās problēmās Indriksonu (Lietuvas futbola federācijā arī netrūkst savu intrigu un atsevišķu indivīdu interešu)
, 2017-07-13 09:48, pirms 7 gadiem
Spartaks ir Spartaks diemzel bez atbalsta tapec jau ari vismazakais skatitaju skaits no visam virsligas komandam Spartaka logo vispar Latvija nav ciena par Zubam veltito raksturojumu pilniba japiekrit Budams inteligents cilveks vins ta ari neatklaj publiski tas negacijas ar kuram sastopas kuras redz ikdiena no Latvijas futbolu vadoso funkcionaru puses Protams polu specialists ir dzili vilies it visa kas notiek gan uz laukuma gan ap to jo pateicoties patrezejiem LFF funkcionariem futbols Latvija ir dzila purva nav nedz normalu Eiropas limenim atbilstosu stadionu nav cilveka kurs butu gatavs pilniba ziedoties futbola attistibai un izaugsmei tie kas ir pie futbola ''siles'' daudz vairak doma par savu labumu ne kopejo lietu
, 2017-07-13 09:48, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Zubs ir strādājis Lietuvā, kur ne infrastruktūra, ne spēles līmenis it kā nav diži labāks. Zubs atnākot uz Spartaku, pats izteicās, ka būs interesanti salīdzināt Lietuvu ar Latviju (to, ka tā nebūs Polija, viņš gan jau saprata). Bet redzot, cik vīlies viņš ir, jāsecina, ka futbols Lietuvā laikam ir kādas *desmitdaļas* attīstītāks
..nu.. es varbūt šobrīd tā neraudātu, ja Žalgiris nebūtu uzvilcis Ludogrets. principā sanāk, nevis desmitdaļas, bet reizes 2
, 2017-07-13 09:49, pirms 7 gadiem
Kāds sakars šai intervijai ar Liepājas spēli?
, 2017-07-13 09:49, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: nu ar tādu gaudošanu arī neattīstīsies. Ja uz Eiropas mačiem pret pietiekami augstas raudzes pretiniekiem nevaram atvilkt savu dibenu uz stadionu, ko vainot visās problēmās Indriksonu (Lietuvas futbola federācijā arī netrūkst savu intrigu un atsevišķu indivīdu interešu)
neizlasīji komentu par to baneri??? acīmredzot.. fani jau sen deva mājienu, bet visiem po hu j..
vakar arī varēja redzēt, ka dažs labs spēlētājs atļaujās neatdot 100%
, 2017-07-13 09:50, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Zubs ir strādājis Lietuvā, kur ne infrastruktūra, ne spēles līmenis it kā nav diži labāks. Zubs atnākot uz Spartaku, pats izteicās, ka būs interesanti salīdzināt Lietuvu ar Latviju (to, ka tā nebūs Polija, viņš gan jau saprata). Bet redzot, cik vīlies viņš ir, jāsecina, ka futbols Lietuvā laikam ir kādas *desmitdaļas* attīstītāks
Nu, Lietuvā skolu sporta laukumos nespēlē. Tā pat arī leišiem sastādīts normāls spēļu grafiks, nevis kā mums, kad vasaru klubiem, principā, LFF paredzējusi treniņiem ne spēlēm.
, 2017-07-13 09:51, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: redz, tu pats nesaproti, ka to, kas notiek uz laukuma lielā mērā nosaka tas, kas notiek tribīnēs
Nejauksim secību - vispirms ir futbols, pēc tam ir fani.
, 2017-07-13 09:52, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: kas? bled, es priekš sevis spēlēju, nevis skatītājiem. neatceraties? Bija kādreiz baneris- necīnaties Jūs, necīnamies mēs?? pirms gadiem 10??- fani gāja uz spēlēm, bet spēles nebija??? tas bija kā mājiens par vājo attieksmi pret šo sportaveidu. futbols ir dzīvesveids, nevis teātris, ko tev papriecāties. pats tu neko nesaproti
spēlētāji laukumā cīnās, cik spēj. 7 komandas, kas spēlē tīru spēli, iziet laukumā cīnīties par 100%. Var pārmest daudzas lietas , bet par necīnīšanos pārmest jau nu nevar gan. Bet ja skatītāju nav, tad arī vēlme cīnīties pamazām noplok
, 2017-07-13 09:55, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: spēlētāji laukumā cīnās, cik spēj. 7 komandas, kas spēlē tīru spēli, iziet laukumā cīnīties par 100%. Var pārmest daudzas lietas , bet par necīnīšanos pārmest jau nu nevar gan. Bet ja skatītāju nav, tad arī vēlme cīnīties pamazām noplok
labi. *** tik tālāk. es sportu- it īpaši futbolu- pārzinu pietiekoši labi. un ļoti labi var redzēt epizodēs, vai cilvēks iet līdz galam jeb tomēr nē. un tas ir pats pirmais, kam es pievēršu uzmanību
, 2017-07-13 09:56, pirms 7 gadiem
tapirs19 rakstīja: Nejauksim secību - vispirms ir futbols, pēc tam ir fani.
šitam kadram gan jau radi LFF strādā- neko loģisku šai sakarā no viņa negaidiet@!
, 2017-07-13 09:57, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: ..nu.. es varbūt šobrīd tā neraudātu, ja Žalgiris nebūtu uzvilcis Ludogrets. principā sanāk, nevis desmitdaļas, bet reizes 2
Ja konkrēti par Zalgiri, tad tiem arī budžets ir divas reizes lielāks. Zalgiris ir Lietuvas futbola flagmanis. Latvijā nav tādas vienas komandas, kas būtu labāka par citām
, 2017-07-13 09:58, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Ja konkrēti par Zalgiri, tad tiem arī budžets ir divas reizes lielāks. Zalgiris ir Lietuvas futbola flagmanis. Latvijā nav tādas vienas komandas, kas būtu labāka par citām
jā. un pie tā, protams, ir vainojami fani!!!!
, 2017-07-13 10:00, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: neizlasīji komentu par to baneri??? acīmredzot.. fani jau sen deva mājienu, bet visiem po hu j..
vakar arī varēja redzēt, ka dažs labs spēlētājs atļaujās neatdot 100%
par necīnīšanos nevaru piekrist. Katrs cīnās savas meistarības robežās
, 2017-07-13 10:02, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: Nu, Lietuvā skolu sporta laukumos nespēlē. Tā pat arī leišiem sastādīts normāls spēļu grafiks, nevis kā mums, kad vasaru klubiem, principā, LFF paredzējusi treniņiem ne spēlēm.
Vienkāršs jautājums - kad Lietuvas čempionātā bija pēdējā oficiālā spēle?
, 2017-07-13 10:04, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: Nu, Lietuvā skolu sporta laukumos nespēlē. Tā pat arī leišiem sastādīts normāls spēļu grafiks, nevis kā mums, kad vasaru klubiem, principā, LFF paredzējusi treniņiem ne spēlēm.
Nu gluži tā nav. Arī Lietuvā sezonas sākumā spēlē uz apšaubāmiem mākslīgajiem segumiem. Turklāt Lietuvā bija diezgan liela nepatika, ka lielākā daļa spēļu notiek darba dienās
Par grafikiem Latvijā tā bija pašu klubu vēlme, lai pirms Eirokausiem ir laiks sagatavoties. Kā redzams, tam nav jēgas. Lai spēlē divas reizes nedēļā!
, 2017-07-13 10:05, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: par necīnīšanos nevaru piekrist. Katrs cīnās savas meistarības robežās
cīņai nevajag meistarību. pietiek ar fizuhu un gribēšanu. krč. uzredzēšanos.
, 2017-07-13 10:07, pirms 7 gadiem
tapirs19 rakstīja: Nejauksim secību - vispirms ir futbols, pēc tam ir fani.
nevar tā nodalīt. It īpaši Latvijā
Latvijā nav tādas naudas kā Kazahstānā, kur, piemēram, kāds iegulda 20 miljonus sezonā, klubs tiek grupu turnīrā un tad skatītājs atnāk
, 2017-07-13 10:09, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: labi. *** tik tālāk. es sportu- it īpaši futbolu- pārzinu pietiekoši labi. un ļoti labi var redzēt epizodēs, vai cilvēks iet līdz galam jeb tomēr nē. un tas ir pats pirmais, kam es pievēršu uzmanību
par ko tu runā? Varbūt par atsevišķām epizodēm, kur aizsargs neiet uz priekšu, jo baidās iekrist aizsardzībā. Tā nav necīnīšanās
, 2017-07-13 10:12, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: jā. un pie tā, protams, ir vainojami fani!!!!
runa nav par kāda vainu. Bet Latvijā līdzjutējs gaida, ka viņam uz paplātes pienesīs Realu un vietējais klubs vēl varēs ar viņu līdzvērtīgi cīnīties
, 2017-07-13 10:22, pirms 7 gadiem
Latvijā nav futbols, nav arī skatītāji. FIFA rangs un Eiropas kausa rezultāti parāda, ka tur nav ko redzēt un par LV futbolu vispār nevajag interesēties. Būtu Rīgas Daugava, varbūt aizietu, pirms izjukšanas septiņas sezonas neizlaidu nevienu spēli. Klubu ar vēsturi nav. Reizēm jau sagribas to futbolu ne tikai pie TV, tagad tik mazliet naudu un nav problēmu - visa Eiropa vaļā, kur tik nav būts. Un nākamgad PČ faktiski blakus.
, 2017-07-13 10:23, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: redz, tu pats nesaproti, ka to, kas notiek uz laukuma lielā mērā nosaka tas, kas notiek tribīnēs
Vai pret Portugāli tribīnēs bija slikta atmosfēra? Vaina ir ļoti sliktā tehniska Latvijas spēlētāju sagatavotībā, neprecīzajās piespēlēs, nav uzbrucēju, kuri varētu apvest kādu aizsargu. Ar tāliem sitieniem uz priekšu, vēl neprecīziem nevar piesaistīt skatītājus.
, 2017-07-13 10:29, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: nu ar tādu gaudošanu arī neattīstīsies. Ja uz Eiropas mačiem pret pietiekami augstas raudzes pretiniekiem nevaram atvilkt savu dibenu uz stadionu, ko vainot visās problēmās Indriksonu (Lietuvas futbola federācijā arī netrūkst savu intrigu un atsevišķu indivīdu interešu)
Pret spēcīgu pretinieku arī nav, ko nākt. Nu vai tiešām Tu nāktu skatīties, kā piemēram basketbolā VEF spēlētu pret 3.LBL komandu? Ko tur skatīties, ja spēle uz vieniem vārtiem? Kad spēlēs uz abiem vārtiem, tad varbūt arī iesim skatīties. Drīzāk aizietu pret vājāku pretinieku paskatīties, bet Eiropā tādu nav ( Fēru salas, Lihtenšteina?Luksemburga/).
, 2017-07-13 10:34, pirms 7 gadiem
jbk rakstīja: Latvijā nav futbols, nav arī skatītāji. FIFA rangs un Eiropas kausa rezultāti parāda, ka tur nav ko redzēt un par LV futbolu vispār nevajag interesēties. Būtu Rīgas Daugava, varbūt aizietu, pirms izjukšanas septiņas sezonas neizlaidu nevienu spēli. Klubu ar vēsturi nav. Reizēm jau sagribas to futbolu ne tikai pie TV, tagad tik mazliet naudu un nav problēmu - visa Eiropa vaļā, kur tik nav būts. Un nākamgad PČ faktiski blakus.
Latvijas futbolā ir jāatrod lokālpatriotisms. Protams, ka Latvija nevar sacensties ar lielajām futbola valstīm un spēles kvalitāte ir nesalīdzināma ar top līgām. Te ir jāmeklē cita motivācija. Somijas līgas nav spēcīgāka. Arī vakar bezierunu 0-3 mājās pret poļiem. Bet skatītājs nāk, jo tas ir vietējais futbols ar savām fīčām, kas nav skatoties TV ārzemju klubus
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.