Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Heinkess: "Tiksies divi klubi ar dziļām saknēm, divas komandas ar skatāmu futbolu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Heinkess: "Tiksies divi klubi ar dziļām saknēm, divas komandas ar skatāmu futbolu"
Jups Heinkess
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien notika UEFA Čempionu līgas izloze, kurā tika noskaidroti pusfinālu pāri. Vienā duelī spēkosies Madrides "Real" un Minhenes "Bayern", kamēr otrā spēkosies "Liverpool" un "Roma". Pēc izlozes visas komandas piedāvāja savu viedokli.

"Tas būs spridzinošs duelis, taču mēs no tā nebaidāmies. Tiksies divi klubi ar dziļām saknēm un divas komandas, kuras demonstrē skatāmu futbolu," teica Minhenes "Bayern" galvenais treneris Jups Heinkess, kurš komandai jau nodrošinājis Vācijas titulu un kurš pēc sezonas pametīs amatu. Heinkess Čempionu līgā uzvarējis gan ar "Bayern", gan ar Madrides "Real".

"Krištianu Ronaldu līdzās Lionelam Mesi ir labākie futbolisti pasaulē, un ar Toni Krosu jau esmu runājis par viņu. Zinu, ka viņš dara visu iespējamo un smagi strādā, ka viņš ir ambiciozs, un laukumā tas ir labi redzams." Iepriekšējos trīs dueļos pret "Bayern" portugāļu uzbrucējs izcēlies ar septiņiem vārtu guvumiem, bet kopā aizvadītajos sešos mačos viņa kontā ir deviņi rezultatīvi sitieni.

"Ir grūti sasniegt pusfinālu, un mums tas izdevies astoņas reizes pēc kārtas. Tomēr pats grūtākais ir tikai priekšā – pēdējais solis allaž ir pats smagākais. Cerams, ka atkal svarīgākajā brīdī būsim uzdevumu augstumos. "Bayern" ir laba komanda, un mums abos mačos būs jārāda pats labākais," teica Madrides "Real" futbola direktors Emilio Butrahueno. "Izbraukumā nepieciešams labs rezultāts. Šajā stadijā bez ciešanām nav iespējams, taču ja atalgojums būs fināls, tad tam ir jātiek pāri. Kopumā izloze mums bijusi smaga – vispirms Parīze, tad "Juventus", tagad "Bayern"."

"Roma ir vienīgā no pusfināla komandām, pret kuru iepriekš neesmu spēlējis. Viņi aizvadījuši labu sezonu, neskatoties uz sarežģīto transfēru periodu, jo pārdots tika ne tikai Mohameds Salāhs, bet arī Emersons. Skatījos viņu spēles pret "Barcelona", un sniegums bija teicams. Pirms mūsu dueļa zināsim pilnīgi visu. Tiem, kuri mums jau atvēlējuši vietu finālā, teikšu, lai neskrien notikumiem pa priekšu," teica "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops. Vienlaikus viņš norādīja, ka nedrīkst aizmirst par Premjerlīgu – jātiek četriniekā, lai kvalificētos Čempionu līgas nākamajai sezonai.

Vēl pirms izlozes Liverpūles lielākā zvaigzne Salāhs, kurš aizvada neticamu sezonu, ar rezultatīviem sitieniem izceļoties teju katrā mačā, kurā devies laukumā, atklāja, ka viņa bijušie komandas biedri nevēloties tikties ar "Liverpool". Viņa paša domas gan atšķīrās. "Būtu jauki atgriezties Romā – tas ir mans vecais klubs. Mīlu fanus, un viņi mīl mani. Joprojām uzturu ciešus kontaktus ar lielāko daļu spēlētāju," sacīja Salāhs.

"Kāpēc gan lai mēs neticētu, ka varam iekļūt finālā? Plūcam smagā darba augļus," norādīja romiešu galvenais treneris Eusebio Di Frančesko. "Esmu treneris, līdz ar to slavas dziesmas un kritiku uztveru vienādi, tomēr gribu skatīties uz priekšu. Ticam, ka varam sasniegt finālu, un tam ir jābūt mūsu mērķim."

Izmantotie resursi:
https://www.liverpoolecho.co.uk/spo...
https://www.football-italia.net/119...
marca.com
UEFA Champions League - Draws - UEFA.com