Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Anderlecht'' pašās spēles beigās izrauj neizšķirtu pret ''United'', ''Ajax'' pārspēj ''Schalke''

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

''Anderlecht'' pašās spēles beigās izrauj neizšķirtu pret ''United'', ''Ajax'' pārspēj ''Schalke''
''Anderlecht'' pēc vārtu guvuma
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītas pirmās ceturtdaļfināla spēles Eiropas līgā, pārliecinošu sniegumu rādīja Mančestras ''United'', kas gan beigās izlaida uzvaru pret ''Anderlecht''. Devi Klāsens ar diviem vārtiem kaldināja ''Ajax'' uzvaru pret ''Schalke'', kamēr piecu vārtu spēlē ''Celta'' pieveica ''Genk''

Mančestras ''United'' devās uz Briseli, lai spēlētu ar ''Anderlecht'', kas pirms 34 gadiem ieguva UEFA kausu (agrākais Eiropas līgas nosaukums), kamēr angļi mērķē pēc pirmā šī turnīra titula. Pirmo triumfu Eiropā izcīnīt vēlas arī ''United'' līderis un smailes uzbrucējs Zlatans Ibrahīmovičs, kurš pagājušo reizi pret ''Anderlecht'' Konstanta Vandena Stoka stadionā guva četrus vārtus. Vārtos Mančestras klubam stājās Serhio Romero, lai arī Premjerlīgā aizvadījis tikai vienu spēli, Eiropas līgā piedalījās jau astotajā mačā, pirms tam ielaižot tikai vienu reizi.

Spēle iesākās bez pārsteidzīgiem uzbrukumiem. ''United'' izteikti dominēja vidusdaļā, uzbrukumus radot ar dziļu izspēli no aizsardzības. 17. minūtē viesu centrējumu skāra Ibrahīmovčs, sitot bumbu pa vārtiem, bet vārtsargs reaģēja ātri un glāba ''Anderlecht''. Atlēkušo bumbu Džesī Lingārds trieca pa vārti stabu. Nedaudz vēlāk izcilu tālo piespēli veica Maikls Keriks, bumbai nonākot Rešfordam, bet mājinieku aizsardzība darbojās teicami un apturēja jauno angli. Neilgi pēc tam Lingārds tika soda laukumā, bet Kara Mbodži izcēlās ar vienu no turnīra šīs sezonas labākajiem izklupieniem, neatļaujot izdarīt sitienu.

36. minūtē Rešfords bīstami trieca zemu pa vārtiem, vārtsargam to atvairot ar grūtībām, bumba gan nekur tālu neatlidoja, un Henriks Mhitarjans bez problēmām to precīzi sita tukšajos vārtos no asa leņķa – 0:1. Pirmā puslaika bumbas kontrole viesiem bija 65%, ''Anderlecht'' neizdarot nevienu sitienu mērķī.

Ievērojami aktīvāk otro puslaiku sāka mājinieki, jau pirmajās piecās minūtēs izdarot trīs sitienus pa vārtiem, nevienu precīzi. Pirmā bīstamā izdevība gan bija ''United'' komandai, kad Mkhartjans no gaisa trieca bumbu nedaudz garām vārtiem. Pēdējās desmit minūtēs lieliskā pozīcijā bija Pols Pogbā, kurš, ieguvis bumbu, nespēja pārspēt vārtsargu ar galvu. Viņš noteikti nespēs naktī gulēt, jo tikai četras minūtes vēlāk ''Anderlecht'' pussargs Leanders Dendonkers pēc centrējuma trieca bumbu ar galvu garām vārtsargam Romero – 1:1.

Tikmēr Bigo ''Celta'' savā laukumā uzveica citu Beļģu komandu ''Genk''. Spāņu klubam šī ir pirmā sezona pēc desmit gadiem ar Eiropas futbolu , kamēr šīs spēles viesi spēlēja Čempionu līgā pirms sešiem gadiem.

''Genk'' guva spēles pirmos vārtus jau desmitajā minūtē, kad Žans Pols Boetjuss ar galvu pēc centrējuma sita vārtos (0:1). Tomēr tikai septiņu minūšu laikā spēle tika apgriezta kājām gaisā, kad Pione Sisto un kādreizējais ''Liverpool'' spēlētājs Jago Aspass guva pa vārtiem (2:1). ''Celta'' turpināja izteikti dominēt laukumā un 38. minūtē zviedrs Jons Gvideti precīzi sita zemu raidījumu mērķī.

Arī otrajā puslaikā ''Celta'' rādīja pārliecinošāku futbolu laukumā, bet tieši ''Genk'' futbolists Tomass Bufels guva vārtus un samazināja starpību (3:2), katastrofālu sniegumu šajā spēles epizodē rādīja mājinieku aizsargs, kurš nespēja tikt pie bumbas, kad tā, viņam garām lidojot, nonāca pretiniekam un pēc tam arī nespēja drošībā sist atlēkušo bumbu, kas beigu beigās bija vārtu tīklā.

Citā spēlē ''Ajax'' uzveica ''Schalke''. Abus spēles vārtus guva pussargs Devi Klāsens, kurš nebija guvis vārtus Eirokausos kopš 2014. gada (katru gadu tur spēlējot). Neskatoties uz zaudējumu, ''Schalke'' var teikt lielu paldies savam vārtsargam Ralfam Fērmanam, kurš atvairīja daudzus ārkārtīgi bīstamus sitienus. Jāpiemin, ka vācu klubam uz maiņu laukumā izgāja arī Klāss Jans Huntelārs, kurš reiz bija ''Ajax'' uzbrukuma līderis.

Tādā pašā laikā kā pārējās paredzētā Lionas ''Olympique'' un ''Besiktas'' spēle fanu izdarību dēļ aizkavējās.

UEFA Eiropas līga, ceturtdaļfināli, 1. spēles

SpēleRez.Vārtu guvēji
Anderlecht – Manchester United1:1 (0:1)Dendonkers 86' - Mkhartjans 36'
Celta Vigo – Genk 3:2 (3:1)Sisto 15' Aspass 17' Gvideti 38' - Boetjuss 10' Bufels 67'
Ajax – Schalke2:0 (1:0)Klāsens (11m) 23' 52'
Lyon – Besktasaizkavējās

  -1 [+] [-]

, 2017-04-14 00:00, pirms 7 gadiem
M8archa, 17:53, pirms 6 stundām
Būs 1:1!!!

Zb, kā vienmēr neuzliku

  -1 [+] [-]

, 2017-04-14 00:09, pirms 7 gadiem
Rezultāts neparsteidz...MU sāks spēlēt stabili tikai tad kad divi pāvi Zlatans un Pogba pārstās katru otro spēli staigāt un domāt kad gan jau gols pats atnāks tad arī būs stabils sniegums

  -1 [+] [-]

, 2017-04-14 10:41, pirms 7 gadiem
Hintelāru jau parasti par Huntelāru sauca.Šitas autors arī Sjū sekotājs ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja