Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Dubram sezonas pēdējais uznāciens uz Eiropas līgas skatuves

Dubram sezonas pēdējais uznāciens uz Eiropas līgas skatuves
Kaspars Dubra. Foto: EPA/Scanpix

Šovakar noslēgsies UEFA Eiropas līgas grupu turnīrs. Pulksten 22:00 pēdējo spēli turnīrā aizvadīs Latvijas izlases centra aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Ukrainas komanda "Oleksandriya", kas izbraukumā cīnīsies ar I grupas līderi "Gent".

"Oleksandriya" līdz pat piektajai kārtai saglabāja cerības izkļūt no apakšgrupas, lai gan nebija izcīnījusi nevienu uzvaru – par to parūpējās trīs neizšķirti. Tomēr punkts cerībām tika pielikts pirms divām nedēļām, savā laukumā ar 0:1 atzīstot vācu "Wolfsburg" pārākumu. Sāncenši vienīgos vārtus guva pirmā puslaika kompensācijas laikā, realizējot 11 metru soda sitienu.

Pateicoties uzvarai, "Wolfsburg" nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs. I grupā pirms pēdējās kārtas zināmas abas komandas, kas dosies tālāk – bez uztraukuma maču šovakar aizvadīs arī beļģu "Gent", Dubras pārstāvētās komandas pretiniece. Tiesa, "Gent" un "Wolfsburg" neklātienes cīņā jāsadala pirmās vietas liktenis, kas ļaus izslēgšanas spēlēs pretī saņemt vājāku pretinieku.

Pirmais duelis starp "Oleksandriya" un "Gent" beidzās neizšķirti. Viesi rezultātu atklāja jau pašā spēles sākumā, bet Dubras komanda to līdzsvaroja 60. minūtē, izceļoties uzbrucējam Artjomam Sitalo. Viņš traumas dēļ laukumā nav devies pēdējos septiņos mačos.

Dubram šis būs sezonas pēdējais Eirokausu mačs. Viņš aizvadījis pilnas 90 minūtes visās piecās cīņās un nopelnījis vienu brīdinājumu. Latvietis iepriekš spēlējis arī Čempionu līgas grupu turnīrā – viņš to paveica 2015./16. gada sezonā, kad devās laukumā pret tādiem pretiniekiem kā "AS Roma" un Leverkūzenes "Bayer".

Šobrīd zināmas 13 no 24 komandām, kas izkļūs no apakšgrupām – APOEL, "AZ Alkmaar", "Basel", "Braga", "Celtic", "Espanyol", "Gent", LASK, "Manchester United", "Sevilla", "Sporting", "Wolfsburg", "Wolves".

Uz atlikušajām 11 pozīcijām ir 19 pretendentes, ieskaitot tādas komandas kā "Arsenal", Kijevas "Dynamo", "Copenhagen", "Lazio", "Monchengladbach", "Porto", "Roma".

A, B, C un D grupas

KomandaSPKomandaSPKomandaSPKomandaSP
Sevilla515København59Basel510Sporting512
APOEL57Malmö58Getafe59LASK510
Qarabağ54Dynamo K56Krasnodar59PSV Eindhoven57
Dudelange53Lugano52Trabzonspor51Rosenborg50

E, F, G un H grupas

KomandaSPKomandaSPKomandaSPKomandaSP
Celtic513Arsenal510Rangers58Espanyol511
Cluj59Eintracht F59Porto57Ludogorets57
Lazio56Standard57Young Boys57Ferencvaros56
Rennes51Vitoria G52Feyenoord55CSKA52

I, J, K un L grupas

KomandaSPKomandaSPKomandaSPKomandaSP
Gent59Borussia M58Braga511Man. Utd510
Wolfsburg58Roma M58Wolves510AZ59
St.-Etienne54Basaksehir57Slovan54Partizan55
Oleksandriya53Wolfsberg54Besiktas53Astana53

Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.