Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mančestras ''United'' ČL atgriežas ar uzvaru; CSKA pārsteidz ''Benfica''

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Mančestras ''United'' ČL atgriežas ar uzvaru; CSKA pārsteidz ''Benfica''
Maruāna Feilaini vārti bija 100. beļģu spēlētāju iesistie Čempionu līgā

Foto: EPA/Scanpix

Čempionu līgas grupu turnīra pirmās spēles ir beigušās. A grupā pie uzvarām tikušas Mančestras ''United'' un Maskavas CSKA. Angļi bez problēmām tika galā ar ''Basel'' (3:0), kamēr krievu vicečempione, neskatoties uz mazo bumbas kontroli, otrajā puslaikā atspēlējās un Portugālē uzveica ''Benfica'' (2:1).

Eiropas līgas čempione Mančestras ''United'' pret Šveices ''Basel'' nācās iztikt bez vadošā aizsardzības pāra Erika Bajī un Fila Džounsa, kuriem diskvalifikācijas. Nosēdināts tika arī talantīgais Markuss Rešfords, kurš pirms šīs spēles iesita četros pēdējos mačos pēc kārtas, ieskaitot Anglijas izlasē.

Kā gaidāms ''United'' spēli iesāka pārliecinošāk, pirmajās trīs minūtēs nopelnot divus stūra sitienus. Pēc pirmā izpildes tuvu vārtu guvumam bija Sarkano velnu jaunpienācējs Romelu Lukaku, bet viņa sitienu izcili bloķēja šveicietis Manuels Akanji. 14. minūtē angļu komanda neizmantoja vēl vienu iespēju, kad Huana Matas soda laukumā atrastais Henriks Mhitarjans ar galvu no tuvas distances sita pāri vārtiem. Brīdi pēc tam Bāzeles komanda atkal tika pārbaudīta ar bīstamu sitienu, kad Lukaku, pēc vairāku pretspēlētāju apspēlēšanas, trieca bumbu mērķī, bet arī šoreiz rezultātu atklāt neizdevās, jo vārtsargs bez īpašām problēmām glāba šveiciešus.

17. minūtē Pols Pogbā, šķietami sastiepis muskuli, gulēja zemē. Šīs spēles kapteinim spēle bija galā, un viņu nomainīja Maruāns Felaini.

22. minūtē tuvu vārtu guvumam bija Mikhartjans, kurš spēcīgi norībināja labās puses stabu. Lai arī bumba atleca viņa priekšā, vārtsargs tam bija gatavs. Tomēr ''United'' negrasījās beigt puslaiku bez vārtiem, kapteiņa apsēju ieguvušais Ešlijs Jangs ar fantastisku centrējumu atrada uz maiņu nākušo Felaini, kurš neapturami ar galvu šāva vārtos - 1:0. ''Basel'' bija iespēja atbildēt neilgi pēc tam, bet pēc teicama Taulanta Džakas brīvsitiena viens no uzbrukuma līderiem Mohameds Eljunusi nespēja pietiekami spēcīgi uzsist pa Dāvida De Hejas vārtiem.

Otrā puslaika astotajā minūtē Mančestras vienība pārsvaru divkāršoja, kad Deilijs Blinds atrada Lukaku, kurš ar galvu sita precīzi - 2:0. Beļģu uzbrucējs nu ir iesitis Mančestras ''United'' Eiropas superkausa, Premjerlīgas un Čempionu līgas debijās. Neilgi vēlāk Lukaku neizdevās gūt savus otros vārtus, kad atkal sita ar galvu, ''Basel'' vārtsargam tverot bumbu.

Šveicieši varēja likt par to samaksāt, bet Eljunusi, veiksmīgā pretuzbrukumā saņemot bumbu bīstamā pozīcijā, nespēja pārspēt lielisko De Heju.

Spēles beigās uz maiņu nākušais Markuss Rešfords pēc lieliskas ''United'' izspēles ''Basel'' vārtu priekšā saņēma bumbu un bez liekas domāšanas sita vārtos - 3:0. Izcilais angļu jauneklis ar vārtiem debitēja arī Eiropas līgā, Premjerlīgā, pieaugušo un U-21 valstsvienībās.

Jāpiemin, ka pirms pieciem gadiem ''Basel'' šokēja futbola pasauli un uzveica Mančestras ''United'' noslēdzošajā ČL grupas kārtā. Tas liedza tā brīža turnīra čempionei izkļūt no grupas.

Tikmēr otrajā A grupas spēlē varēja novērot apbrīnojamu atspēlēšanos. ''Benfica'' uzņēma Maskavas CSKA un demonstrēja pamatīgu teritoriālo pārsvaru (vairāk nekā 70%). Tas atmaksājās otrā puslaika sākumā, kad Hariss Seferovičs izmantoja lielisku piespēli vārtu priekšā un skaisti sita mērķī - 1:0. Jāpiemin, ka pirms deviņām dienām šī uzbrucēja vārtus varējām redzēt arī Skonto stadionā, kad viņš devītajā minūtē atklāja rezultātu pret Latvijas izlasi.

Tomēr 63. minūtē pret Andrē Almeidu tika svilpts diskutabls pārkāpums par rokas izmantošanu soda laukumā, un CSKA ieguva pendeli. Brazīlietis Vitinju bija nevainojams - 1:1. Drīz pēc tam krievi pārņēma vadību - vārtsargs Bruno Varela spēja atvairīt sitienu no tuvas distances, bet bumba atlidoja tieši priekšā, kur līdz tai pirmais tika Timurs Žamaletdinovs, kurš bija nekļūdīgs (1:2). 20 gadus vecais uzbrucējs savā karjerā līdz šim bija guvis tikai vienus vārtus profesionālajā futbolā.

A grupa, 1. kārta (12. septembris)

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Man. United - Basel3:0 (1:0)Felaini 35' Lukaku 53' Rešfords 84'
Benfica - CSKA1:2 (0:0)Seferovičs 50' Vitinju (11m) 63' Žamaletdinovs 71'

     [+] [-]

, 2017-09-12 23:47, pirms 7 gadiem
CSKA patīkami pārsteidz

  +1 [+] [-]

, 2017-09-12 23:50, pirms 7 gadiem
Kā CSKA uzvarēja ar 27% bumbas kontroli? 😮

     [+] [-]

, 2017-09-13 02:09, pirms 7 gadiem
Yeah United atgriežas ar Uzvaru