Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Barselona un neapturamais Mesi pārliecinoši uzveic "Juventus"

Barselona un neapturamais Mesi pārliecinoši uzveic "Juventus"
Lionels Mesi šovakar guva divu vārtus un radīja lielas problēmas pretinieku aizsardzībai
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā sācies grupu turnīrs. D apakšgrupas centrālajā cīņā Barselona savās mājās demonstrēja lielisku sniegumu pret Turīnas ''Juventus'' un izcīnīja likumsakarīgu uzvaru 3:0. Teicamu spēli aizvadīja Lionels Mesi, kurš divas reizes pārspēja Džanluidži Bufonu un lielā mērā nokārtoja vārtu guvumu Ivanam Rakitičam.

Pirms spēles

''Barcelona'' un Turīnas ''Juventus'' savā starpā pēdējo reizi tikās pirmssezonas draudzības mačā, kad uzvaru 2:1 izcīnīja Barselona. Oficiālā spēlē abas komandas cīnījās aizvadītā gada Čempionu līgas 1/4 finālā, divu spēļu summā pārliecinoši uzvarot Turīnas klubam (3:0). ''Barcelona'' un ''Juventus'' spēkiem mērojās arī 2015. gada ČL finālā. Toreiz gan pie uzvaras tika Barselona (3:1). ''Barca'' un ''Juve'' nacionālajos čempionātos pagaidām darbojas perfekti – abām deviņi punkti trīs spēlēs.

''Barca'' spēlēja ar tradicionālo taktisko shēmu 4-3-3, taču komandai nevarēja palīdzēt savainotie Rafinja, Pako Alkasers, Arda Turans, Aleišs Vidāls un Lukass Diņs. Barselonas pamatsastāvā izgāja talantīgais Ūsmans Dembelē, kurš kopā ar Lionelu Mesi un Luisu Svaresu veidoja uzbrucēju trijotni.

''Juventus'' savukārt šovakar nācās iztikt bez traumas guvušajiem Klaudio Markīzio, Sami Kediras, Mario Mandžukiča, Džordžio Kjelīni, Benedikta Hēvedesa un diskvalificētā Huana Kvadrado. Tāpat spēlei netika pieteikti Stefans Lihšteiners un Marko Pjaca, kuri gluži vienkārši nav starp 25 pieteiktajiem futbolistiem Čempionu līgas turnīrā. ''Juventus'' spēlēja ar izvietojumu 4-2-3-1.

''Barcelona: ter Štēgens – Alba, Imtitī, Pikē, Semedo – Injesta (Gomess 83'), Busketss, Rakitičs (Paulinju 77') – Mesi, Svaress, Dembelē (Roberto 71')

''Juventus'': Bufons – Sandru, Benatija, Bardzalji, De Šiljo (Sturaro 41') – Matuidī, Pjaničs – Kosta, Divala, Bentankūrs (Bernadeski 63') – Igvains (Kaligara 87')

Mača gaita

Mača ievadā bumbu vairāk centās kontrolēt Barselona, taču arī ''Juventus'' nesēdēja rokas klēpī salikusi. Labākas iespējas uzbrukumā pirmajās 10 minūtēs radās Turīnas klubam, kad pretuzbrukumā sitienu par Marka Andrē ter Štēgena vārtiem izpildīja Paulo Divala, bet nedaudz vēlāk tālsitienu veica Miralems Pjaničs. Mača turpinājumā Barselona savērpa bīstamu uzbrukumu, kad labu sitienu veica Luiss Svaress, tomēr leģendārais Džanluidži Bufons atvairīja viņa raidīto bumbu.

Spēles temps nebija ātrs, jo abas komandas centās mierīgi pieturēt bumbu un kombinēt uzbrukumus. Kādā no epizodēm rupji savā soda laukumā kļūdījās Matia De Šiljo, kura piespēli uz centra zonu pārtvēra Dembelē, bet Francijas futbolists no tuvas distances vārtus neguva, jo viņam patraucēja aizsargs. ''Juventus'' turpināja mocīties ar savainojumu likstām – šoreiz traumu guva De Šiljo. Pirmā puslaika izskaņā Barselonai izdevās panākt pārsvaru. Pie pretinieku soda laukuma Mesi izspēlēja sieniņu ar Svaresu un dažos pieskārienos vairāku pretinieku ielenkumā izpildīja precīzu sitienu tālajā vārtu stūrī – 1:0. Bufons pat neizlēca pēc bumbas.

Otro puslaiku Barselona iesāka ar Mesi sitienu pa vārtu stabu no aptuveni 20 metriem. Viens no planētas labākajiem futbolistiem pretiniekiem radīja lielas grūtības. Kādā no momentiem Mesi atkal lauzās pa labo flangu, kur padeva piespēli garām vārtsargam, bumbu nedaudz tālāk pasitot Stefano Sturaro. Tā, par nelaimi Turīnas komandai, nonāca pie Ivana Rakitiča, kurš precīzi iesita bumbu pustukšos vārtos – 2:0. Pēc neilga brīža ''Barca'' tika pie iespējas sist brīvsitienu un atkal bumbu bīstami raidīja Mesi, taču Bufons glāba.

''Barcelona'' šovakar dominēja pār saviem pretiniekiem un nokārtoja kārtējo vārtu guvumu. Šoreiz pēc Andresa Injestas piespēles vienatnē individuāli tehniski nospēlēja Mesi, kurš apspēlēja ''Juventus'' aizsardzību, turklāt noķēra pretkustībā Bufonu, iesitot bumbu pretējā stūrī un panākot jau ļoti solīdu pārsvaru - 3:0. Spēles beigu daļā vārtus izdevās gūt arī Svaresam, tomēr tie netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Atlikušajās minūtēs rezultāta izteiksmē nekas nemainījās un ''Barca'' izcīnīja pārliecinošu pirmo uzvaru grupu turnīrā

Otrā D grupas spēlē Pirejas ''Olympiacos'' savās mājās cīnījās pret Lisabonas ''Sporting''. Viesi rezultātu atklāja jau 2. minūtē, kad Seido Dumbijā pēc centrējuma uzlēca augstāk par vārtsargu un raidīja bumbu tīklā ar galvu - 1:0. Ilgi nebija jāgaida arī līdz otrajam vārtu guvumam, jo pēc nedaudz vairāk kā 10 minūtēm ātrā uzbrukumā aizskrēja Portugāles izlases futbolists Želsons Martinss. Viņu nepaspēja noķert aizsargs, un izgājienā viens pret vienu Martinss bumbu raidīja tīklā - 2:0.

Arī trešais Portugāles komandas gols iekrita pirmajā puslaikā. Šoreiz pēc ļoti skaistas Sebastjana Soatesa piespēles Bruno Fernandess aizskrēja viens pats pret vārtsargu un panāca jau 3:0. Lai arī pārsvars bija visai komfortabls, ''Olympiacos'' sarūpēja negaidītu pārsteigumu. Uz maiņu nākušais kolumbietis Felipe Pardo 89. minūtē rezultāta starpību sadeldēja, bet jau kompensācijas laikā panāca 2:3.

Pardo glābšanas darbus gan uzsāka mazliet par vēlu, jo laiks iztecēja, un spēle noslēdzās ar nemainīgu rezultātu. Jāpiebilst, ka mača laikā rezultāts varēja būt vēl lielāks par labu ''Sporting'', jo Portugāles komanda spēles laikā trīs reizes norībināja vārtu konstrukciju.

UEFA Čempionu līga, D grupa, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Barcelona – Juventus3:0 (1:0)Mesi 45' 69' Rakitičs 56'
Olympiakos – Sporting2:3 (0:3)Pardo 89' 90+2' – Dumbijā 2' Želsons 13' Fernandess 43'

D grupa

VKomandaSU-N-ZGV:ZVP
1.Barcelona11-0-03:03
2.Sporting11-0-03:23
3.Olympiakos10-0-12:30
4.Juventus10-0-10:30

Statistika

BarcelonaRādītājsJuventus
9 (5)Sitieni (rāmī)13 (7)
64%Bumbas kontrole36%
710Piespēles406
6Stūri4
3Aizmugures0
9Sodi15
2Dzeltenās kartītes4
OlympiacosRādītājsSporting
12 (4)Sitieni (rāmī)11 (6)
55%Bumbas kontrole45%
501Piespēles415
4Stūri1
1Aizmugures1
12Sodi17
3Dzeltenās kartītes3

  +1 [+] [-]

, 2017-09-12 23:44, pirms 7 gadiem
Domāju, atbildes spēlē būs cita runa, kā nekā, puskomanda traumēta
Līdz tam Gorkša izgājienam uzdāvinot Dembelim bumbu, no spēles neviena momenta arī nebija. Pie 0-2 Pārslēdzu uz Romu.

CSKA arī iztērējuši būs gada haļavu, ar savu 27% ieslidinot uzvaru.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-12 23:45, pirms 7 gadiem
Rezūltāts tāds itkā Neymars nebūtu aizgājis no Barcas 😂😂

  +1 [+] [-]

, 2017-09-12 23:46, pirms 7 gadiem
Dembele spēlē kā Neimāra brālēns, kuram ir mazāk talanta. Ticu, ka pēc sezonas barsā viņš būs zvaigzne

  +1 [+] [-]

, 2017-09-12 23:53, pirms 7 gadiem
arrived rakstīja: Dembele spēlē kā Neimāra brālēns, kuram ir mazāk talanta. Ticu, ka pēc sezonas barsā viņš būs zvaigzne
pagaidaam nav integreejies, protams, bet ko var gribeet, ja tikko pievienojies peec taadas skandaleeshanaas un bez treneeshanaas. liidz Neimaaram gan veel jaaaug, kaut gan jau tagad redzami ieguvumi un Alba, kameer vien speej fiziski izskraidiit, labi kontrolee visu malu.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-12 23:54, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: pagaidaam nav integreejies, protams, bet ko var gribeet, ja tikko pievienojies peec taadas skandaleeshanaas un bez treneeshanaas. liidz Neimaaram gan veel jaaaug, kaut gan jau tagad redzami ieguvumi un Alba, kameer vien speej fiziski izskraidiit, labi kontrolee visu malu.
Redz, ka ar Barsu tomēr nav tik slikti Atceros Tavu pārlieko pesimismu pēc Spānijas Superkausa.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-12 23:59, pirms 7 gadiem
Aizvien labāk un labāk

     [+] [-]

, 2017-09-13 00:00, pirms 7 gadiem
Ja vēl Poulinju (kas visticamāk nebūs) būs vismaz labāks spēlētājs kā Andre Gomes tad tas jau pluss , Andre kā garš koks uz laukuma...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 00:05, pirms 7 gadiem
Labi.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-13 00:19, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Redz, ka ar Barsu tomēr nav tik slikti Atceros Tavu pārlieko pesimismu pēc Spānijas Superkausa.
labi ir tad, kad iesleedz presingu. bet ar shaadiem pamata pussargiem ar to paarspiileet nav iespeejams, un liidz Messi bankai Juve, pat neskatoties uz visiem robiem sastaavaa, izskatiijaas ljoti paarliecinoshi. no otras puses, beidzot atrisinaata labaas malas aizsarga probleema un Paulinju vareetu buut lietaskoks un paplashinaat rotaaciju.
jebkuraa gadiijumaa - pashlaik Barca diez vai vareetu pretendeet uz UCL, bet sezona ir gara, un ir paziimes, ka var tomeer veel uzlaboties situaacija. it iipashi, ja madride buksees.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-13 01:40, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: labi ir tad, kad iesleedz presingu. bet ar shaadiem pamata pussargiem ar to paarspiileet nav iespeejams, un liidz Messi bankai Juve, pat neskatoties uz visiem robiem sastaavaa, izskatiijaas ljoti paarliecinoshi. no otras puses, beidzot atrisinaata labaas malas aizsarga probleema un Paulinju vareetu buut lietaskoks un paplashinaat rotaaciju.
jebkuraa gadiijumaa - pashlaik Barca diez vai vareetu pretendeet uz UCL, bet sezona ir gara, un ir paziimes, ka var tomeer veel uzlaboties situaacija. it iipashi, ja madride buksees.
Beidz muldeet! Ja speej noteikt kursh ar ko konkuree, pie koeficentiem, kas atskjiraas simtdaljaas, tad, nez vai, sheit komenteetu! :/

  +3 [+] [-]

, 2017-09-13 08:45, pirms 7 gadiem
MelnāBetija rakstīja: Beidz muldeet! Ja speej noteikt kursh ar ko konkuree, pie koeficentiem, kas atskjiraas simtdaljaas, tad, nez vai, sheit komenteetu! :/
ej d&%* ar savu toto. mees te speeli apspriezham, nevis pajolinju atkariibas un vaajiibas.

     [+] [-]

, 2017-09-13 09:46, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: labi ir tad, kad iesleedz presingu. bet ar shaadiem pamata pussargiem ar to paarspiileet nav iespeejams, un liidz Messi bankai Juve, pat neskatoties uz visiem robiem sastaavaa, izskatiijaas ljoti paarliecinoshi. no otras puses, beidzot atrisinaata labaas malas aizsarga probleema un Paulinju vareetu buut lietaskoks un paplashinaat rotaaciju.
jebkuraa gadiijumaa - pashlaik Barca diez vai vareetu pretendeet uz UCL, bet sezona ir gara, un ir paziimes, ka var tomeer veel uzlaboties situaacija. it iipashi, ja madride buksees.
Nu nu, kaut kāds dīvains skatījums no Tavas puses. Es teiktu, ka šobrīd situācija ar pussargiem ir laba, jo pārliecinoši izskatās gan Iniesta gan Rakitičš gan Buskets un ja vēl ņem vērā, ka ir Denis un Roberto, pirmo no kuriem gan treneris spītīgi neizmanto, tad viss ir diezgan labi. Vakar ļoti labi spēlēja, vienmēr var labāk, bet ļoti cienījams sniegums pret Juvi un ļoti labs rezultāts, pa lielam Juvei variantu nebija (ja neskaita vienu super sitienu no tālienes un beigu daļā). Es teikšu tā, ka lielākais nopelns ir Valverdem, jo viņš ir mācējis visu salikt precīzi un labi noskaņot čaļus neskatoties uz slikto situāciju ap kluba vadību, 0 ielaistie vārti četrās spēles tas ir tiešām kruta priekš Barcas.

     [+] [-]

, 2017-09-13 10:47, pirms 7 gadiem
nekaadas eiforijas,bet shii komanda saak ieguut seju,Messi centraa liekas atguvis otro jauniibu,Suaresam liekas ka veel jaapierod,ka vairs nav iisti centra uzbruceejs,bet vairaak nobiidiits uz malu,vieniigais,kas traucee,ir rotaacijas iespeejas,vai dzeki,kas naaks uz mainju buus tikpat labi kaa esoshais saakumsastaavs.Iniesta divu nedeelju laikaa jau gandriiz 4 pilnas speeles nospeeleejis,cik ilgi taa izturees.Lai gan es biju pret Enrikes vinja taupiibas reziimam,ok,traumas bija,bet manupraat taas vairaak no taa,ka nekad taa iisti ar neiegaaja kaujas ritmaa,jo visu laiku taupiija vinju uz solinja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 10:52, pirms 7 gadiem
un par Dembele,rodas sajuuta ka ar laiku pat vareetu buut labaaks par Neimaaru-1)nevelk dekji uz savu pusi,2)netaisa nevajadziigus pigorus un speelee uz komandu,nevis apspeeleeshu triis pretspeeleetaajus un tad skatiishos kam atdot,3)izcili iesaista speelee savas malas partneri,aizsargu Semedo,Alba liekas ka bija taa izcakareets skriet uz priekshu cik sezonas un nesanjemt nekaadu atdevi no komandas biedra, ka tagad burtiski rauj savu malu uz puseem

     [+] [-]

, 2017-09-13 10:55, pirms 7 gadiem
un par situaacijaam,tu man iesiti pa kaajaam,naakamajaa epizodee dabuusi atpakalj,vienalga vai dzeltenaa vai sarkanaa,liekas varam aizmirst

     [+] [-]

, 2017-09-13 11:01, pirms 7 gadiem
Waldini rakstīja: Nu nu, kaut kāds dīvains skatījums no Tavas puses. Es teiktu, ka šobrīd situācija ar pussargiem ir laba, jo pārliecinoši izskatās gan Iniesta gan Rakitičš gan Buskets un ja vēl ņem vērā, ka ir Denis un Roberto, pirmo no kuriem gan treneris spītīgi neizmanto, tad viss ir diezgan labi. Vakar ļoti labi spēlēja, vienmēr var labāk, bet ļoti cienījams sniegums pret Juvi un ļoti labs rezultāts, pa lielam Juvei variantu nebija (ja neskaita vienu super sitienu no tālienes un beigu daļā). Es teikšu tā, ka lielākais nopelns ir Valverdem, jo viņš ir mācējis visu salikt precīzi un labi noskaņot čaļus neskatoties uz slikto situāciju ap kluba vadību, 0 ielaistie vārti četrās spēles tas ir tiešām kruta priekš Barcas.
vinjiem visiem trim (atsevishkji un kopaa kaa liinijai) ir viena probleema - vinji ir leeni, nepietiekami mobili. to var kompenseet ar presingu, bet, ja taada nav, pretinieki var aatri paarvareet vidu un tad sanaak spiediens uz aizsardziibu, un lien aaraa visas probleemas - maleejo aizsargu doshanaas uz priekshu, Pikee leenums. pashlaik ir sezonas saakums, visi ir svaigi, nav traumu (ptu, ptu, ptu), bet kas buus veelaak? neredzu iemeslu paarlieku lielai eiforijai, lai vai kaads tur bija gala rezultaats. 1.puslaikaa, manupraat, Juve bija ja ne labaaka, tad meerkjtieciigaaka, un tas ir apstaakljos, kad vinji ne tuvu nebija labaakajaa sastaavaa.

     [+] [-]

, 2017-09-13 11:02, pirms 7 gadiem
Waldini rakstīja: Nu nu, kaut kāds dīvains skatījums no Tavas puses. Es teiktu, ka šobrīd situācija ar pussargiem ir laba, jo pārliecinoši izskatās gan Iniesta gan Rakitičš gan Buskets un ja vēl ņem vērā, ka ir Denis un Roberto, pirmo no kuriem gan treneris spītīgi neizmanto, tad viss ir diezgan labi. Vakar ļoti labi spēlēja, vienmēr var labāk, bet ļoti cienījams sniegums pret Juvi un ļoti labs rezultāts, pa lielam Juvei variantu nebija (ja neskaita vienu super sitienu no tālienes un beigu daļā). Es teikšu tā, ka lielākais nopelns ir Valverdem, jo viņš ir mācējis visu salikt precīzi un labi noskaņot čaļus neskatoties uz slikto situāciju ap kluba vadību, 0 ielaistie vārti četrās spēles tas ir tiešām kruta priekš Barcas.
par Denisa un Delafeu situaaciju,tas,ka vinjsh 2 speeles uznaakot uz mainju izskatiijaas labaaks,speeleetaaju nogurums,citaada taktika,tas viss speelee savu lomu,es vairaak uzticos trenerim,kas vinju redz traninjos,ne velti Delofeu bija u-20 izlases kapteinis,bet Suares knapi naaca uz mainju,taadad Delofeu shobriid ir speeciigaaks

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 11:13, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: vinjiem visiem trim (atsevishkji un kopaa kaa liinijai) ir viena probleema - vinji ir leeni, nepietiekami mobili. to var kompenseet ar presingu, bet, ja taada nav, pretinieki var aatri paarvareet vidu un tad sanaak spiediens uz aizsardziibu, un lien aaraa visas probleemas - maleejo aizsargu doshanaas uz priekshu, Pikee leenums. pashlaik ir sezonas saakums, visi ir svaigi, nav traumu (ptu, ptu, ptu), bet kas buus veelaak? neredzu iemeslu paarlieku lielai eiforijai, lai vai kaads tur bija gala rezultaats. 1.puslaikaa, manupraat, Juve bija ja ne labaaka, tad meerkjtieciigaaka, un tas ir apstaakljos, kad vinji ne tuvu nebija labaakajaa sastaavaa.
nepiekritiishu,Rakitic nu nav leens,vinjam beidzot atraisiijushaas rokas,liidz ar Semedo kaa normaala maleejaa aizsarga iegaadi Barcas rindaas, vinjam vairs nav 90% no speeles jaasedz sava mala no pretuzbrukumiem,un var daudz lielaaku pienesumu dot gan presingaa laukuma viduu,gan daudz vairaak piesleegties uzbrukumiem,Rakitic shogad ir daudz pamanaamaaks uzbrukuma speelee,kaa ieprieksheejos 2gadus,plus veel neaizmirst par aizsardziibu

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 12:09, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: par Denisa un Delafeu situaaciju,tas,ka vinjsh 2 speeles uznaakot uz mainju izskatiijaas labaaks,speeleetaaju nogurums,citaada taktika,tas viss speelee savu lomu,es vairaak uzticos trenerim,kas vinju redz traninjos,ne velti Delofeu bija u-20 izlases kapteinis,bet Suares knapi naaca uz mainju,taadad Delofeu shobriid ir speeciigaaks
Nu laikam jau tā ir, bet nu redzēsim, mani tagad ļoti interesē, kā tiks variēts sastāvs, jo tuvākajā laikā ir ļoti saspringts grafiks ar divām spēlēm katru nedēļu... Principā sastāvs ir diezgan dziļš un es ļoti ceru, ka tiks izmantots, lai nevienam nebūtu pārlieku liela slodze.

     [+] [-]

, 2017-09-14 13:57, pirms 7 gadiem
Atkal var redzēt kārtējo žurnaļugas virsrakstus Neapturamais Messi smiekli nāk kas tad Ronaldo ir apturēts pirmajā spēlē arī iesitot 2 vartus Lkm jau ja Ronaldo neiesit 3 vai 4 vartus spēlē tad viņš neskaitās ka būtu spēlējis jo šis portāls acīmredzot favorīt komanda ir Barcelona
Jo cik ievērots, ievērojams virsraksts ir tikai kad Barcelona vai Messi iesit un uzvar
Tik žēl ka Barcelona pedējos gados par bomžiem palikuši ar visu vadību priekšgala ne tuvu nav vecā labā Barca kas par neko nečīkstēja un cīnījas, bet tagat tik tāds čīkstuļu kantoris palicis