Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga" pretiniece Čempionu līgas kvalifikācijā beidzot paziņo jauno galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Riga" pretiniece Čempionu līgas kvalifikācijā beidzot paziņo jauno galveno treneri
Jorgoss Donis. Foto: thesun.co.uk

Latvijas Virslīgas pēdējo divu gadu spēcīgākā komanda "Riga" Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā spēkosies pret Telavivas "Maccabi". Izraēlas čempione šodien paziņojusi savu galveno treneri - amatā apstiprināts Jorgoss Donis.

50 gadus vecais grieķis Jorgoss Donis spēlētāja karjeras laikā ar Atēnu "Panathinaikos" 1996. gadā sasniedza Čempionu līgas pusfinālu, kurā ar 1:3 tika atzīts Amsterdamas "Ajax" pārākums. Pēc tam viņš pārcēlās uz Angliju, pievienojoties "Blackburn Rovers". Ārpus dzimtenes viņš pārstāvējis arī "Sheffield United" un "Huddersfield Town".

Ja spēlētāja karjeras laikā Donis, kurš aizvadīja 24 spēles un guva piecus vārtus valstsvienības rindās, pārstāvēja tikai Grieķijas un Anglijas komandas, tad trenera karjerā viņa ģeogrāfija bijusi plašāka. Protams, viņš sāka Grieķijā, un ar Larisas AEL 2007. gadā tika izcīnīts valsts kauss.

Par pirmo pieredzi ārzemēs kļuva Nikosijas APOEL, un vienīgajā pilnajā sezonā Donis kļuva par Kipras čempionu un sasniedza Eiropas līgas grupu turnīru. Nākamajā sezonā izdevās iekļūt Čempionu līgas grupu turnīrā, kā arī komanda vēlreiz ieguva zeltu, bet Donis janvārī slikto rezultātu dēļ pameta amatu.

Jāpiezīmē, ka 2017. gadā Donis atgriezās pie APOEL stūres, vēlreiz aizvedot komandu līdz Kipras zeltam un Čempionu līgas grupu turnīram. Pa vidu viņš izmēģināja spēkus Apvienotajos Arābu Emirātos un Saūda Arābijā. Savukārt pēc APOEL otrā piegājiena viņš trenēja "Panathinaikos". Pēc divu gadu sadarbības ceļi šķīrās jūlija vidū.

"Maccabi" ir pēdējo divu gadu Izraēlas čempione, bet pirms tam trīs reizes pēc kārtas bija jāsamierinās ar sudrabu. Pagājušajā Čempionu līgā tika sasniegta kvalifikācijas otrā kārta, bet Eiropas līgā nācās apstāties uzreiz pēc tam - trešajā kārtā. 2016. gadā "Maccabi" spēlēja Čempionu līgas grupu turnīrā, bet 2017. un 2018. gadā tika sasniegts Eiropas līgas grupu turnīrs.

Pirms mēneša "Maccabi" galvenā trenera amatu pameta serbs Vladimirs Ivičs, kura uzvārds tiek piesaukts starp Anglijas "Watford" trenera krēsla pretendentiem. Ivičs iepriekš Telavivā nomainīja futbola leģendas Johana Kruifa dēlu Džordi, un kopš 2012. gada maija "Maccabi" vadījuši tikai ārzemnieki – virkne pazīstamu speciālistu, kā Oskars Garsija, Paulu Soza, Pako Ajesterans, Pēters Boss, Šota Arveladze.

Sestdien Izraēlas Superkausa pirmajā spēlē uzvarā pār Beerševas "Hapoel" (2:0) komandu vadīja nīderlandiešu treneris Patriks van Leuvens, kurš strādā kluba akadēmijā un pilda snieguma direktora funkcijas. Ceturtdien gaidāma atbildes spēle, bet Izraēlas čempionāta jaunā sezona vēl nav sākusies.