Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kļosovs: "Atbildes spēlē būs karsta visādā ziņā"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Kļosovs: "Atbildes spēlē būs karsta visādā ziņā"
Igors Kļosovs. Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

FK "Ventspils" galvenais treneris Igors Kļosovs pēc komandas uzvaras 3:0 Eiropas līgas kvalifikācijas 1. kārtās mačā pār Albānijas kluba "Teuta" neslēpa gandarījumu par uzvaru, reizē norādot, ka pārliecinošā uzvaru nedrīkst iemidzināt komandu.

"Šīs sezonas pirmo Eiropas kausa spēli droši vien gaidījām jau kopš pagājušā gada, kad nopelnījām šīs tiesības. Šie mači vienmēr ir ļoti svarīgi un droši vien tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc vispār nodarboties ar futbolu. Ja regulāri nespēlē Eirokausos, necīnies par tiem, patiesībā, tā īsti nav uz ko tiekties. Tā ir iespēja spēlēt pret spēcīgām Eiropas komandām, par kādu var dēvēt arī "Teuta", un tieši šie mači parāda tavas komandas īsto spēku, tās līmeni. Domāju, ka ātri gūtie vārti ietekmēja pirmā puslaika gaitu, jo šādās situācijās spēlētāji sāk vērtēt to, kā spēlēt tālāk – vēl aktīvāk, lai gūtu vēl vienus vārtus, vai jau vairāk domāt par aizsardzību. Sākām spēlēt diezgan uzmanīgi, jo tomēr paturējām prātā to, ka pretī nāk visai spēcīgs sāncensis. Savā laukumā rezultāts 0:0 dažkārt var pat izrādīties svarīgāks par gūtajiem vārtiem, tāpēc, protams, bija svarīgi neielaist. "Teuta" pirmajā puslaikā labi nodemonstrēja savas stiprās puses, prasmi pieturēt bumbu, spēlētāju individuālo meistarību, kas arī mums lika būt uzmanīgiem. Otrajā puslaikā nospēlēja tas, ka mūsu fiziskajai sagatavotībai tomēr vajadzēja būt labākai nekā albāņiem. Mums jau rit sezona, bet sāncenšiem tā vēl nav sākusies, un tas arī parādījās otrajā puslaikā. To izmantojām, veidojot momentus un gūstot vēl vārtus, lai gan jāsaprot, ka arī šāds rezultāts negarantē mums vieglu dzīvi izbraukumā," pēc mača atzina Igors Kļosovs.

Viņa kolēģis pie "Teuta" stūres Bledi Škembi izteica komplimentus ventspilniekiem par labo spēli, reizē arī norādot, ka rezultāts īsti neataino laukumā redzēto: "Nebijām pelnījuši šādu rezultātu, jo arī mēs nerādījām sliktu sniegumu. Cīnījāmies, veidojām momentus, bet galu galā iznākums ir ļoti neapmierinošs. Protams, labi zinājām, ka ventspilniekiem oficiālā sezona ir jau vidū, kamēr mēs tai tikai gatavojamies, tāpēc fiziskā forma sāncenšiem noteikti ir labāka. Tas ir viens no mūsu trūkumiem, centāmies to ņemt vērā, gatavojoties mačam, bet šīs atšķirības tomēr ietekmēja mača gaitu pēdējās minūtes."

"Ventspils" maču sāka ar deviņiem leģionāriem, no kuriem trim tā bija debija dzeltenzilo rindās, bet viens tika nomainīts jau pirmā puslaika beigās, tomēr Kļosovs uzsver, ka visi, kas devās laukumā, paveica ļoti labu darbu: "Protams, bija jūtams, ka ir izmaiņas sastāvā, ka spēlē jauni spēlētāji, tāpēc bija un vēl būs nepieciešams laiks, lai viņi saprastos. Sākotnēji tas palielināja kļūdu skaitu, taču pēc tam jau kļuva labāk, un es esmu pateicīgs visiem, kas devās laukumā, jo komanda nospēlēja ļoti labi. Jāsaprot arī tas, ka tagad mums jāspēlē trīs frontēs, jo klāt nācis arī Latvijas kauss, tāpēc arī nepieciešama tik liela rotācija. Es nevaru teikt, ka šodien spēlēja pamatsastāvs vai vislabākie spēlētāji, spēlēja tie, kuriem bija jāspēlē. Liels skaits futbolistu vispār netika pieteikumā, bet mums drīz jau nākamie mači, kuros iespēja būs visiem. Šāds plašs sastāvs ir apzināts kluba solis, lai pēc iespējas mazāk sāpīgi varētu veidot sastāvu katram nākamajam mačam. Katrs no spēlētājiem noteikti var spēlēt labāk, bet viņi visi šodien paveica ļoti labu darbu. Arī pirmā puslaika beigās nomainītais Žoau, jo maiņa bija nepieciešama stratēģisku apsvērumu, nevis spēlētāja neapmierinošā snieguma dēļ. Nedomāju, ka uzbrucējs Serhijčuks traucē izvērsties Tosinam un ka viņš savas labākās īpašības varēja parādīt tikai tad, kad ukrainis tika nomainīts. Varbūt tieši bija tā, ka Tosins mača beigās varēja likt lietā savu meistarību, jo Serhijčuks pirms tam bija pamatīgi nomocījis aizsardzību? Nav nepieciešamības vilkt kaut kādas paralēles, jo visa komanda dara vienu darbu."

"Jau pirms mača zinājām, ka "Ventspilij" ir ļoti spēcīgi uzbrukuma spēlētāji, diemžēl viņi to apliecināja arī šajā mačā. Gatavojāmies tam, centāmies neitralizēt, taču tas neizdevās. Pirmajos vārtos pieļāvām rupju kļūdu, kas arī jānoraksta uz "Ventspils" uzbrukuma jaudas rēķina, lai gan protams, mums vajadzēja šajā situācijā nospēlēt labāk. Mača beigās par mājinieku uzbrukuma spēku pārliecinājāmies vēlreiz, ielaižot vēl divus vārtus, tā kā jāatzīst, ka "Ventspils" nodemonstrēja teicamu futbolu," piebilda Škembi.

Ventspilnieku treneris neslēpj, ka pirms atbildes spēles Durasi svarīgākais būs izmest no galvas pirmā mača panākumu un saprast, ka darbs vēl nav izdarīts līdz galam: "Pēc mača ļoti emocionālu uzrunu komandai teica kluba prezidents Adlans Šišhanovs, kurš uzsvēra tieši to, ka darbs jāpabeidz līdz galam. Tāpēc ceru, ka nekādas atslābināšanās komandā nebūs. Turklāt mēs ļoti labi zinām, cik grūti ir spēlēt Albānijā, un ne tikai tāpēc, ka būsim viesos. Mūs gaida visai tāls lidojums, bet spēle sāksies jau 17 pēc vietā laikā, kad vienkārši fiziski būs ļoti karsts. Tā kā vieglu maču gaidīt nav nekāda iemesla, un vispār, futbolā 3:0 jau sen neko negarantē."

"Bija ļoti patīkami uzdāvināt šādu uzvaru mūsu līdzjutējiem un pilsētai, kā arī sajust pozitīvo enerģiju no mūsu līdzjutējiem. Ne tikai no jauno fanu grupas, bet no visiem sanākušajiem. Malači! skandināšanu vispār neatceros jau sen. Cerams, tas tā arī turpināsies, bet, protams, arī mums tāpēc nepieciešams spēlēt arvien labāk un labāk," noslēgumā piebilda Kļosovs.

  -4 [+] [-]

, 2019-07-12 15:45, pirms 5 gadiem
Kļosovs jau meklē attaisnojumus zāģa gadījumā, jo spēle bija vāja, nekvalitatīva . It sevišķi 1.puslaikā. Otrajā dažas haļavas ļāva svinēt uzvaru.Un tas pret komandu, kura tikai gatavojas sezonai.

  +4 [+] [-]

, 2019-07-12 16:39, pirms 5 gadiem
strops rakstīja: Kļosovs jau meklē attaisnojumus zāģa gadījumā, jo spēle bija vāja, nekvalitatīva . It sevišķi 1.puslaikā. Otrajā dažas haļavas ļāva svinēt uzvaru.Un tas pret komandu, kura tikai gatavojas sezonai.
3-0 ir 3-0. rezultāts pasaka visu

  -1 [+] [-]

, 2019-07-12 16:53, pirms 5 gadiem
Šitais džeks trenūzenēs pasaka ( Šie mači vienmēr ir ļoti svarīgi un droši vien tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc vispār nodarboties ar futbolu.) ,ka visi spēlētaji kas spēlē Anglijas , Spānijas,Krievijas,Francijas utt otrā ešelona vai zemāko līgu komandās (tātad necīnās par eirokausiem)ir lūzeri kam nav kur tiekties un varbūt jābeidz nodarboties ar fūsi...