Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"Metalurgs" un "Daugava" lūkos noturēt pārsvaru un iekļūt 2.kārtā

"Metalurgs" un "Daugava" lūkos noturēt pārsvaru un iekļūt 2.kārtā
Ritus Krjauklis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Šovakar plkst. 19:00 UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 1. kārtas atbildes mačus aizvadīs abas Latvijas komandas šajā posmā – "Liepājas metalurgs" un Daugavpils "Daugava". Liepājnieki savā laukumā uzņems Sanmarīno vienību "La Fiorita", bet "Daugava" savā stadionā tiksies ar kaimiņiem no Lietuvas – Marijampoles "Sūduvu".

"Daugavai" jānosargā minimālais pārsvars

"Daugavai" pirmajā spēlē Marijampolē klāt stāvēja veiksme, brīžiem ļoti liela veiksme. "Sūduva" kopumā bija labāka par mūsējiem un varēja iesist vairākus vārtus, bet beigās ielaida pretuzbrukumā, un "Daugavai" minimālo 1:0 uzvaru viesos nodrošināja Andrejs Kovaļovs, kurš no soda laukuma centra iesita tukšos vārtos.

"Sūduva" atbildes maču aizvadīs jauna galvenā trenera vadībā. Pēc zaudējuma pirmajā mačā no darba atbrīvots Virgīnijs Ļubšis, viņa vietā stājies lietuvietis Dariuss Gvildis. Tieši viņam būs uzdevums šovakar izcīnīt uzvaru, lai Marijampoles komanda spētu nokļūt līdz serbu "Vojvodina".

Skaidrs, ka sastāva ziņā dažu dienu laikā lielas pārmaiņas pirms tik atbildīga mača netiks ieviestas. Pats Gvildis atzīst, ka "Daugavai" liels pluss ir pieredzes faktors: " Mums ir daudz gados jaunu futbolistu, toties "Daugava" ir ļoti pieredzējusi. Domāju, ka mēneša laikā "Sūduva" sāks spēlēt man tīkamajā agresīvajā stilā. Pret "Daugavu" centīsimies presingot, tomēr neko vairāk par taktiku neatklāšu. Varu piebilst, ka vāju vietu pretiniekam praktiski nav."

Viņa kolēģis pie "Daugavas" stūres Ivans Tabanovs: "Pirmais mačs bija sarežģīts, pretinieks man patika. "Sūduvai" ir vairāki individuāli meistarīgi futbolisti, kuri var sagādāt problēmas. Kopumā gan tikām ar viņiem galā, labi darbojāmies pretuzbrukumos. Zināmā mērā paveicās, ka cīņas izskaņā iesitām. Bet tā jau ir vēsture. Domāju, ka arī mājās izdosies tikt ar viņiem galā."

Abu komandu pirmajā mačā lietuviešu sastāvā spilgtu iespaidu atstāja Rafaels Ledesma, kurš varēja iesist ne vienu reizi vien. Tabanovs neslēpj, ka šis spēlētājs rada uztraukumu, taču galējībās daugavpilieši neielaidīsies: "Viņš ir ļoti bīstams, bet mēs tam bijām gatavi. Ja mēs papildus uzmanību pievērsīsim viņam, labākas iespējas būs kādam citam. Individuāli mēs viņu nesegsim."

No "Metalurga" gaidām uzvaru arī otrajā spēlē

"Metalurgam" viesos bija iespaidīgs pārsvars bumbas kontrolē, taču gūt vārtus izdevās tikai divas reizes. Vispirms 40. minūtē pēc centrējuma no kreisās malas "La Fiorita" aizsardzība "aizmiga", aizmirstot par kurzemnieku debitanta Rīša Leliugas pieskatīšanu, bet liepājnieku pārsvaru 90. minūtē dubultoja Genādijs Soloņicins, pēc kura centrējuma kļūdījās Sanmarīnko komandas vārtsargs.

Lai arī "Metalurgs" ar pusotru kāju jau ir 2. kārtā (jānotiek šokam, lai liepājnieki netiktu līdz poļu "Legia"), pirmajā mačā otros vārtus guvušais Soloņicins pirms šovakar gaidāmās cīņas ir piesardzīgs: "Mums svarīgi ir neskatīties uz pirmās spēles rezultātu. Galvenais ir tikt tālāk. Tā kā spēle notiks mājās, gribam vinnēt, bet to, cik golus iesitīsim, parādīs tikai spēle. Spēlēsim uz rezultātu, kas laidīs mūs tālāk. 2. kārtas pretinieku vēl nepētām. Par to domāt ir pāragri. Vispirms mūsu uzdevums ir tikt tālāk, un tikai pēc tam sāksim domāt par nākamo pretinieku."

Neskatoties uz to, ka "La Fiorita" šodien jāatspēlē divu vārtu deficīts, Sanmarīno komanda apzinās savas spējas, tāpēc pārgalvīgi negrasās spēlēt. Paredzams, ka "La Fiorita" izmantos taktiku ar vienu uzbrucēju, kura pozīcijā varētu spēlēt Alesandro Guidi. Vajadzīgas gadījumā viņu var mainīt vai pat aizstāt no pirmās minūtes Mario Fusili.

"La Fiorita" sezona Sanmarīno čempionātā beidzās maijā, tāpēc komanda šobrīd nav labākajā formā, jo trūkst spēļu prakses. Pēdējo oficiālo maču pirms 5. jūlija tikšanās ar "Metalurgu" "La Fiorita" futbolisti aizvadīja maija sākumā Sanmarīno čempionāta "play off" ietvaros. Nākamā sezona sāksies septembrī.

Tikmēr liepājniekiem pašmāju čempionāts jau rit pilnā sparā, kam tad arī jākalpo par papildus labvēlīgu apstākli. Šodien savā laukumā pret meistarības ziņā vājāku komandu, kura ir tālu no optimālās formas, jāgūst komfortabla uzvara, kas varētu ļaut iegūt lielāku pārliecību nepārliecinošajai Virslīgas kampaņai.

Abas mūsu klubu spēles sāksies plkst. 19:00. Maču no Liepājas tiešraidē varēs redzēt Sportacentrs.com un Lattelecom Interaktīvā TV 411. kanālā.

Leģionāriem sarežģīti uzdevumi

Šovakar spēles arī vairākiem mūsu leģionāriem. Māra Verpakovska un Denisa Ivanova pārstāvētā "Baku" viesosies Slovēnijā pie "Mura". Abām komandām tā būs jau trešā tikšanās trīs nedēļu laikā. Vispirms pārbaudes spēlē "Baku" uzvarēja ar 4:0, bet Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā mačā savā laukumā bija spiesta samierināties ar 0:0. Šodienas spēles sākums plkst. 21:00.

Intara Kirhnera un Igora Kozlova "Šiaulai" plkst. 19:00 mājās spēlēs ar Tallinas "Levadia". Pirmo maču viesos lietuvieši zaudēja ar 0:1.

Zaudējums pirmajā spēlē arī Narvas "Trans" (šo komandu pārstāv četri mūsējie – Dmitrijs Medeckis, Aleksandrs Abramenko, Dmitrijs Borisovs un Aleksejs Kuplovs Oginskis) – 0:5 pret Baku "Inter". Atbildes mačs Azerbaidžānā plkst. 19:00.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
La Fiorita - Società polisportiva...
Liepājas Metalurgs - Sporta klubs

2. kārtā no mūsu komandām iekļūs

  • 115

  • 33

  • 5

  • 6



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 10:03, pirms 12 gadiem
Veiksmi abam komandam.Kads varetu teikt par transferiem Virsliga,ir kaut kadi jaunumi?
, 2012-07-12 10:13, pirms 12 gadiem
Metalurgam jau vajadzētu nevis noturēt, bet gan palielināt pārsvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 12:26, pirms 12 gadiem
KristiansVeiksans rakstīja: Veiksmi abam komandam.Kads varetu teikt par transferiem Virsliga,ir kaut kadi jaunumi?
Sports | Jelgavas Vēstnesis - portāls katram...
, 2012-07-12 12:27, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Bail jau skatīties uz neizšķirta koeficientu
Tas tiesa!guņas čempī šādi cipari šosezon vairs nebūs! .........
, 2012-07-12 12:40, pirms 12 gadiem
kads zin vai radis kaut kur?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 14:05, pirms 12 gadiem
varētu domāt ka tikai Latvijā cittautieši spēlē futbolu,citur jau nēē
, 2012-07-12 14:20, pirms 12 gadiem
Interesantākais jelgavnieku jaunums (no tiem, kas vēl nebija zināmi) -- Nils Sitenkovs. Līdz ar to Gulbenei vēl par vienu spēlētvarošu pašmāju spēlētāju mazāk. Varbūt vietā nāks kāds no atlaistajiem jelgvniekiem? Kazura? Bet aizsargi Gulbenei vēl ir, trūkst pussargu un uzbrucēju...
, 2012-07-12 14:30, pirms 12 gadiem
Kurš fiksi noorganizēs Daugavas- Suduvas spēles tiešraidi, to vēlēsim par LV prezidentu. Citādi viss, kā jau pie malēniešiem pierasts, rāda spēli ar Liepāju, kur nav intrigas, bet no Daugavpils spēli ar lielo intrigu- ni un ni.
, 2012-07-12 14:51, pirms 12 gadiem
ukačaka rakstīja: Kurš fiksi noorganizēs Daugavas- Suduvas spēles tiešraidi, to vēlēsim par LV prezidentu. Citādi viss, kā jau pie malēniešiem pierasts, rāda spēli ar Liepāju, kur nav intrigas, bet no Daugavpils spēli ar lielo intrigu- ni un ni.
Daugavpilī esot viss internets izpirkts!
Kad būs nākamais interneta pievedums,vēl nav zināms!..........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 15:18, pirms 12 gadiem
Starpcitu, es te pačekoju - La Fiorita komandā ir viens nigērietis, aizsargs, kurš agrāk spēlējis tādos klubos kā Panathinaikos, Bordeaux, Maskavas "Dynamo", Lisabonas "Sporting" un Ležas "Standard"

Joseph Enakarhire - Wikipedia, the free...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 15:40, pirms 12 gadiem
ukačaka rakstīja: Kurš fiksi noorganizēs Daugavas- Suduvas spēles tiešraidi, to vēlēsim par LV prezidentu. Citādi viss, kā jau pie malēniešiem pierasts, rāda spēli ar Liepāju, kur nav intrigas, bet no Daugavpils spēli ar lielo intrigu- ni un ni.
ar Liepaju speli radis tapec ka tur Namejs bus. Daugavpili tadu Nameju nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 16:33, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: ne jau tados kvantumos!
Nē? Paskaties uz Franciju lielākā daļa tur pēc tautības koko džambo un babaji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 18:48, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: tada jau Francija ir tagadeja realaja dzive,tapec nekadu pretrunu saja gadijuma nav un vel kas. Rietumeiropas valstis TAUTIBA nozime PILSONIBA ; )tas kas pie mums skaitas ka TAUTIBA, viniem ta ir ETNISKA IZCELSME (origin etnic) tapec ja skar TAUTIBAS jautajumu,tur viss ir kartiba,80% klubos spele FRANCUZI
un kaa tad ar anglijas top komandam? cik tad tur to anglu spelee? man-u 3 chelsea - 2, anglos slasit spanu komandu vieglak nekaa anglijas no tiem kas speleee premjerligaa!
, 2012-07-12 19:03, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: ko tu streso? panem un aizbrauc uz Daugavpili , 2ls bilete maksa.
Kurš uz to sūdubedri vispār gribētu braukt. Lai tie utainie tur vārās savā sulā un ceļ savu ''augsto'' kultūras līmeni.
, 2012-07-12 19:05, pirms 12 gadiem
1:0 Kamešs pirmajā minūtē
, 2012-07-12 19:06, pirms 12 gadiem
0:1 Suduva priekšā Daugavpilī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.