Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Liepājnieki grauj un iekļūst otrajā kārtā

Liepājnieki grauj un iekļūst otrajā kārtā
Vladimirs Kamešs
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 1. kārtas atbildes mačā Liepājā mājinieki „Liepājas metalurgs” futbolisti šovakar atkārtoti apspēlēja (4:0) Sanmarīno vienību „La Fiorita” un divu spēļu summā uzvarot ar 6:0 nodrošināja vietu nākamajā turnīra kārtā.

"Metalurgam" pirmajā mačā viesos bija iespaidīgs pārsvars bumbas kontrolē, taču gūt vārtus izdevās tikai divas reizes. Vispirms 40. minūtē pēc centrējuma no kreisās malas "La Fiorita" aizsardzība "aizmiga", aizmirstot par kurzemnieku debitanta Rīša Leliugas pieskatīšanu, bet liepājnieku pārsvaru 90. minūtē dubultoja Genādijs Soloņicins, pēc kura centrējuma kļūdījās Sanmarīnko komandas vārtsargs. Rezultātā maču Liepājā mājinieki sāka ar divu vārtu pārsvaru divu spēļu summā.

Maču kurzemnieki iesāka ļoti veiksmīgi un jau mača pirmajā minūtē noorganizēja viesiem aukstu dušu. Nebija pagājusi pat minūte, kad spēles rezultātu atklāja Vladimirs Kamešs. Arī mača turpinājumā bumbu vairāk kontrolēja laukuma saimnieki un viesiem tālāk par laukuma centru visbiežāk neizdevās tikt. Spēles 14. minūtē Valerijs Afanasjevs pa kreiso laukuma malu ielauzās pretinieku soda laukumā un lieliski atspēlēja pirmo vārtu autoram, taču nekā. Kamešs bumbu raidīja krietni pāri „La Fiorita” vārtiem. Pēc mirkļa tam pašam Kamešam bija vēl viena lieliska iespēja gūt vārtus. Viesu soda laukumā neatļauti tika kavēts viens no mājiniekiem un 11 metru soda sitienu devās izpildīt Kamešs, tomēr rezultāta pārsvaru dubultot viņam neizdevās. Veiksmīgi nospēlēja „La Fiorita” komandas vārtsargs un rezultāts tobrīd nemainījās. Arī puslaika turpinājumā liepājnieki krietni vairāk kontrolēja bumbu un rotaļājoties veidoja vienu vārtu gūšanas momentu pēc otra, taču izšķirošajā fāzē pietrūka veiksmes un precizitātes. Tikmēr pretinieki vairākkārt spēlēja bīstami, nopelnot arī dzeltenās kartītes. Vienīgo kaut cik bīstamo momentu viesi izveidoja 26. minūtē, taču vietā bija Pāvels Šteinbors. Tuvojoties puslaika beigām, liepājnieku ofensīva nedaudz noplaka, taču arī viesi neko bīstamu izveidot nespēja. Pirmā puslaika beigu rezultāta – 1:0.

Arī otrajā spēles puslaikā krietni vairāk uzbruka mājinieki, taču neko vairāk par skaļām nopūtām no tribīnēm dzirdēt tā arī neizdevās. Momenti bija, taču atkal un atkal pietrūka precizitātes. Viens no labākajiem vārtu gūšanas momentiem mājiniekiem radās 67. spēles minūtē, kad pēc standartsituācijas Pāvels Surņins bumbu raidīja vien nedaudz pāri viesu vārtu devītniekam. Pēc brīža liepājnieki savu iespēju izmantoja. Pa laukuma labo malu soda laukumā ielauzās Kamešs, piespēlēja Afanasjevam, kurš no lieliskas pozīcijas nekļūdījās, panākot 2:0. īsi pēc vārtu zaudējuma viesi palika mazākumā. No laukuma tika notriekts viesu 25. numurs Beločī… Liepājnieki turpināja dominēt un mača 82. minūtē viņiem radās vēl vien iespēja izpildīt 11 metru soda sitienu. Genādījs Soloņicins šoreiz nekļūdījās, bumbu raidīja vārtu labajā augšējā stūrī, panākot 3:0. Pēc brīža Vugars Askerovs no tuvas distances panāca jau graujošo 4:0. Kā vēlāk izrādījās, tad tas arī bija viss šajā mačā.

Otrajā kārtā liepājniekiem pretī stāsies poļu „Legia” komanda.

Eiropas līga

Liepājas metalurgs – La Fiorita 4:0 (1:0)
Vārti: Kamešs 1’, Afanasjevs 72’, Soloņicins 82’ (11 m.s.s), Askerovs 85’,
Liepājas metalurgs: Šteinbors, Kļava, Kamešs (Askerovs 79'), Bagužis, Krjauklis, Leliuga (Šadčins 66'), Savaļnieks, Surņins, Mihadjuks, Afanasjevs (Himizs 86'), Soloņicins

Divu spēļu summā: 6:0


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 21:00, pirms 12 gadiem
Malaci.
, 2012-07-12 21:00, pirms 12 gadiem
Kāda Serbija,Polija!
, 2012-07-12 21:01, pirms 12 gadiem
Legia ari nav nekas paardabisks, var uzvareet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 21:04, pirms 12 gadiem
izskatās, ka šis paliks vienīgais lv klubu panākums šajā sezonā, prestiži
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 21:05, pirms 12 gadiem
Māris Grinbergs rakstīja: Legia ari nav nekas paardabisks, var uzvareet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 21:11, pirms 12 gadiem
Neparliecinaja Liepajas Metalurgs it nemaz!Spele tikai ar 2-3 piespelem!

Wot piemeram Dudelange (Luksemburga) -Tre Penne (San Marīno) 7:0( pirma spele), tad 4:0 (otra spele) Bet summa ---> 11:0 !!! To es saprotu!!!
, 2012-07-12 21:12, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Miegaina spēle, ja jau ar pussoļiem apspēlēja 4-0
LM bija visu laiku vieglākā izloze LAT Eirokausu vēsturē
Šie bija ar 7-0 katrā spēlē jasit
Bail iedomāties, kas notiktu, ja pretī nāktu EST ARM ALB vai tml. nedaudz vājākas futbola valsts komanda…
Tev nepietiek?Šodien varēja arī iesist 7 un vairāk vārtus,bet 4-0 arī ir uzvara!
Ja Kamešs būtu pendeli realizējis,būtu cita spēle!
, 2012-07-12 21:14, pirms 12 gadiem
fasans rakstīja: Super iekarota Sanmarīno nākamā Serbija
Tev ekskursija uz Serbiju?
, 2012-07-12 21:30, pirms 12 gadiem
Liepāja malači! Kad spēlē eirokausos, nekad nenolaižas zem sava līmeņa. Ko nevar teikt par Rīgas čekista klubu, kuram tas gadījies vairākkārt.
, 2012-07-12 22:57, pirms 12 gadiem
Mr.Shit rakstīja: Liepāja malači! Kad spēlē eirokausos, nekad nenolaižas zem sava līmeņa. Ko nevar teikt par Rīgas čekista klubu, kuram tas gadījies vairākkārt.
Par kādu līmeni tu runā ? Par šīs sezonas "spožo" līmeni.. vai arī piemirsi faktu, to, ka Liepāja spēlēja pret Eirokausu debitanti un amatieru komandu.

Nezinu vai Tu biji uz spēli, bet es biju, un nekādu sniegumu es neredzēju. Tas, ka ir rezultāts, nenozīmē, ka ir spēle. Atbrauks Legia, tad aizej paskaties, tad tu redzēsi, kas ir līmenis un kur Metalurgs nolaižas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-12 23:52, pirms 12 gadiem
Pavļiks Ķīsels rakstīja: Nu ko tu te tagad salīdzini ar Legia ,varbūt labāk uzreiz tad salīdzini ar Barcelona. Tie ir divi dažādi līmeņi, jebkurš no Metalurga būtu laimīgs ja kādreiz tiktu spēlēt vismaz Polijas Ekstraklasa. Būtu labāk priecājies ka uzvarēja vismaz La Fiorita. Vismaz nākošnedēļ varēs Liepājā paskatīties uz normāliem futbola faniem (Legia), ne tādiem ļepaušiem kā tu.
1) Nevajag jau pārspīlēt, jo, piemēram, vēl pirms pāris gadiem LM bija ļoti laba komanda, un tad varēja runāt par kādu līmeni. 2) Kas, man tagad būtu jābrauc ar mašīnu, jāvicina LM karogs un jāpipina ? Kāpēc man būtu baigi jāpriecājas, ka uzvar kaut kādu amatieru komandu ? Tas ir viņu darbs, tāpat kā citu cilvēku darbs, šeit viņiem bija jābūt daudz pārākiem, taču spēles kvalitātes ziņā tā galīdi nebija, diemžēl.. 3) Paskaties spogulī, pirms runā, ļepausi. Kur es sevi esmu nosaucis par fanu ? Tikpat labi Tu varēji priecāties par tiem pašiem, kas mums ir.. bet, protams, žēl, ka ej skatīties fanus, nevis spēli, varbūt ieslēdz "Discovery" tur reiz gāja par "normālajiem" faniem un paliec mājās, skaties TV
, 2012-07-13 00:14, pirms 12 gadiem
?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-13 13:53, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Es priecātos par 3-0. kas būtu sākumā sabliezts, nevis par 4-0, kur pēdējās minūtēs sabira nogurušajiem frizieriem goli
Nē!
Otrs gols salauza pretiniekus!Būtu pirmajā iesituši otros(piem. kā minēju no pendeles),pretspēles nebūtu no pretiniekiem,jau krietni agrāk!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.