Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Lietuvas un Igaunijas spēcīgākie klubi uzsāks gaitas Čempionu līgā

Lietuvas un Igaunijas spēcīgākie klubi uzsāks gaitas Čempionu līgā
"Flora" futbolisti
Foto: soccergaming.tv

Šodien ar sešām spēlēm sāksies UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārta. Viena no tās dalībniecēm Rīgas „Skonto” pret Krakovas „Wisla” spēlēs rīt, bet šodien cīņas uzsāks Lietuvas un Igaunijas čempiones - "Ekranas" un "Flora".

Kvalifikācijas turnīra 2. kārtā pavisam savā starpā spēkosies 17 pāri, no kuriem seši pirmo maču aizvadīs šodien, bet pārējie 11 (tostarp „Skonto” un „Wisla”) – rīt. Ļoti pateicīga izloze gadījās Lietuvas čempionei Panevēžas „Ekranas”, kurai, lai iekļūtu 3. kārtā, jātiek galā ar Maltas „Valletta”. Vēl vairāk – pirmais mačs leišiem šodien ir viesos, kas teorētiski ir labvēlīgāks variants. "Ekranas" jau trešo gadu pārstāvēs Lietuvu ČL un ir līdere arī šī gada nacionālajā čempionātā, spēlējot bez zaudējumiem! Vērts piebilst, ka „Ekranas” rindās ir četri leģionāri – divi serbi, nigērietis un brazīlietis, kamēr maltiešu komandā ir pieci leģionāri (trīs no viņiem – brazīlieši), taču pamatsastāvā tiekot vien divi. Maltieši turnīru uzsāka jau no kvalifikācijas 1. kārtas, bez īpašām problēmām apspēlējot Sanmarīno čempioni.

Domājams, ka „Ekranas” vajadzētu tikt tālāk, savukārt Igaunijas „Flora” noteikti klāsies grūtāk, taču arī savas izredzes ir. Igauņiem jācīnās ar Īrijas čempioni „Shamrock Rovers”. Šodien spēle norisināsies Dublinā, un favorīte būs „Rovers” vienība, taču divu maču summā bukmeikeri dod tikai nelielu priekšroku īriem – 56%/44%. Vēlreiz skarot leģionāru tēmu, „Flora” tādu ir tikai divi – norvēģis un gruzīns. "Flora" pērn Igaunijā pātrauca "Levadia" četru gadu dominanci. Atcerēsimies, ka šī gada Baltijas kausa izcīņā gan „Ekranas”, gan „Flora” izstājās jau 1/4 finālā, zaudējot attiecīgi „Skonto” un „Ventspilij”.

Visos četros pārējos šīs dienas dueļos ir izteikti favorīti. Slovēnijas čempionei „Maribor” mājās būtu jāsagrauj Luksemburgas „F91 Dudelange”, Slovākijas čempionei „Slovan” jātiek galā ar Kazahstānas labāko komandu „Tobol”, savukārt Čehijas „Viktoria” un Bulgārijas „Litex”, ja arī radīsies problēmas šodien izbraukumā pret attiecīgi Armēnijas „Pyunik” un Melnkalnes „Mogren”, tad divu spēļu summā gan vajadzētu droši uzvarēt. Tādējādi par šī vakar centrālo dueli droši var saukt Īrijas un Igaunijas klubu spēkošanos plkst.22:00 – tai teorētiski jābūt vislīdzīgākajai (divu maču kontekstā).

2011./12. gada UEFA Čempionu līga

Kvalifikācijas turnīra 1. kārta (28./29.jūnijā un 5./6.jūlijā), 4 komandas

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Tre Fiori (Sanmarīno) - Valletta (Malta)0:31:21:5
Santa Coloma (Andora) - Dudelange (Luksemburga)0:20:20:4

Kvalifikācijas turnīra 2. kārta (12./13. un 19./20.jūlijā), 34 komandas

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Mogren (Melnkalne) - Litex (Bulgārija)12. jūlijs
Valletta (Malta) - Ekranas (Lietuva)12. jūlijs
Slovan (Slovākija) - Tobol (Kazahstāna)12. jūlijs
Pyunik (Armēnija) - Viktoria Plzeň (Čehija)12. jūlijs
Shamrock Rovers (Īrija) - Flora Tallinn (Igaunija)12. jūlijs
Maribor (Slovēnija) – Dudelange (Luksemburga)12. jūlijs
Maccabi Haifa FC (Izraēla) - Borac Banja Luka (BIH)13. jūlijs
Skënderbeu (Albānija) - APOEL (Kipra)13. jūlijs
Partizan (Serbija) - Škendija (Maķedonija)13. jūlijs
Malmö (Zviedrija) - HB Tórshavn (Fēru salas)13. jūlijs
Rosenborg (Norvēģija) - Breiðablik (Islande)13. jūlijs
Sturm (Austrija) - Videoton (Ungārija)13. jūlijs
Zestafoni (Gruzija) - Dacia (Moldova)13. jūlijs
Dinamo Zagreb (Horvātija) - Neftçi (Azerbaidžāna)13. jūlijs
Skonto (Latvija) - Wisła (Polija)13. jūlijs
Linfield (Ziemeļīrija) - BATE (Baltkrievija)13. jūlijs
Bangor City (Velsa) - HJK (Somija)13. jūlijs


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-12 12:59, pirms 13 gadiem
Lai igauņiem un leišiem veicas!!!
, 2011-07-12 14:48, pirms 13 gadiem
Eh, mūsējiem visneparocīgākais pretinieks, ņemot vērā abu kaimiņu oponentus. Maltas līmenis visiem jau zināms, arī Īrijas augstākā līga arī nav no prestižākajām.
Lai veicas kaimiņiem vismaz atkārtot FK "Ventspils" augstāko sasniegumu.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.