Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Anglijas klubi un līdzjutēji neapmierināti ar Eirokausu finālu cenām un biļešu skaitu

Rolands Eliņš

Anglijas klubi un līdzjutēji neapmierināti ar Eirokausu finālu cenām un biļešu skaitu
"Tottenham" talismans ar kādu jauno kluba līdzjutēju. Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Anglijas futbola klubi šosezon aizpildījuši visas četras pieejamās vietas UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas finālos, taču līdzjutēju prieku par panākumiem ātri nomainījušas organizatoriskās neērtības, kuras nosodījuši arī paši klubi.

Čempionu līgas fināls notiks Madridē, „Atletico” kluba „Wanda Metropolitano” stadionā, kurā ir gandrīz 68 tūkstoši skatītāju vietu. Taču finālistes „Liverpool” un „Tottenham” sagaidīja vēstis par to, ka stadionā angļu faniem nemaz tik daudz vietu nebūs – katram klubam piešķirtas 16 613 biļešu kvotas. Kopumā tas neveido pat pusi no stadiona ietilpības.

Tāpat angļu futbola fani bija spiesti novērot, kā uz Čempionu līgas fināla rēķina grasās nopelnīt aviokompānijas un naktsmītņu izīrētāji. Avioreisu cena no Lielbritānijas uz Madridi uzreiz pēc pusfinālu beigām pieauga lielos apmēros, un „Tottenham” fanu klubs izplatīja paziņojumu, norādot, ka biļešu cenas kļuvušas dārgākas par 840%(!). Tāpat milzīgs cenu kāpums ir arī viesnīcas numuriņiem un cita veida naktsmājām Madridē uz Čempionu līgas fināla dienu, „Tottenham” paziņojumā minēts, ka cenas grozās ap 600 eiro par nakti.

Britu fani publiski arī sūdzas, ka vairākas Madrides viesnīcas atcēlušas iepriekšējās rezervācijas, kas veiktas par mazāku samaksu, tā vietā tagad piedāvājot milzīgu sadārdzinājumu. Piemēram, Madrides lidostas „Hilton” viesnīca naktī uz otro jūniju piedāvā numuriņu par 2500 eiro, kamēr tāds pats numuriņš nedēļu vēlāk pieejams par apmēram 140 eiro.

Britu mediji ziņo, ka ar šīm problēmām saskāries arī „Tottenham” galvenais treneris Maurisio Početino, kuram bijušas pamatīgas grūtības sagādāt savai ģimenei un draugiem iespējas vērot ČL finālu klātienē. „Piezvanīju kādai viesnīcai Madridē, lai rezervētu istabas savai ģimenei un draugiem, cilvēkiem, kas varētu atbraukt no Argentīnas. Taču cenas bija pilnīgi trakas,” Početino stāstīja britu medijiem. „Tottenham” klubs, cenšoties mierināt fanu, apsolījis, ka fināla dienā atvērs savu stadionu, sniedzot iespēju cilvēkiem vērot spēles tiešraidi tur.

Kamēr „Liverpool” un „Tottenham” fani saskaras ar ārpus futbola radītiem šķēršļiem, „Arsenal” un „Chelsea” līdzjutēji savu sašutumu raida UEFA virzienā par izvēlēto Eiropas līgas fināla vietu – Azerbaidžānas galvaspilsētu Baku. Britu komandu fanu klubi norāda, ka Baku ir viena no viņiem visgrūtāk pieejamajām vietām UEFA dalībvalstīs, uz kuru lidmašīnu reisi nav pārāk bieži.

UEFA pirms pāris dienām uz to reaģēja, katram Londonas klubam piešķirot tikai sešus tūkstošus biļešu kvotu Baku olimpiskajā stadionā, kurā ir 69 tūkstošu skatītāju vietu. UEFA norādīja, ka tas ir loģisks lēmums, ņemot vērā britu fanu fiziskās iespējas nokļūt Baku. „Arsenal” publiski paziņoja, ka šādu savu līdzjutēju skaitu uzskata par nepieņemamu un pieprasījusi UEFA vairāk biļešu kvotu. „Arsenal” savā paziņojumā norāda, ka būtu ļoti negodīgi nepiešķirt iespējas doties uz Eiropas līgas finālu tūkstošiem kluba faniem, kuri kopā ar „Arsenal” devās izbraukumos uz citām EL spēlēm šosezon un iepriekš vairāku gadu garumā.

Čempionu līgas fināls radīs problēmas arī Anglijas izlasei, kas jau piecas dienas vēlāk sāks dalību Nāciju līgas finālčetriniekā, sestajā jūnijā aizvadot maču ar Nīderlandi. Britu mediji prognozē, ka pie izlases novēloti varētu ierasties desmit Anglijas futbolisti.

Izmantotie resursi:
https://www.independent.co.uk/sport...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 18:09, pirms 5 gadiem
Angļi tik nopietni uztver Nāciju līgas f-turnīru?

     [+] [-]

, 2019-05-12 19:15, pirms 5 gadiem
Nekā personīga, tikai biznes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2019-05-12 21:53, pirms 5 gadiem
Liverpūle un Totenhema varētu mierīgi atteikties no dalības finālā, jo abas tur ir pārpratuma pēc.

     [+] [-]

, 2019-05-12 23:13, pirms 5 gadiem
Lai uzliek koļu UEFA un spēlē finālus Anglijā. Es arī ierastos.

     [+] [-]

, 2019-05-13 09:48, pirms 5 gadiem
Ātrs pētījums liecina, ka lētākās atlikušās aviobiļetes maksā 1500 eiro un lētākās atlikušās naktsmītnes 700 eiro.

Te vienīgais, ko var darīt ir lidot piektdien, ar atgriešanos svētdien - tad aviobiļete no 450 eiro. Savukārt nakts no piektdienas uz sestdienu - "tikai" 350 eiro. Attiecīgi nakti no sestdienas uz svētdienu visprātīgāk pavadīt Madridē uz ielas.

Paskarbi. Bet, ņemot vērā, kādas pasakainas summiņas apgrozās par spēlētājiem un spēlētāju algās, sīknauda vien ir, no klubu viedokļa. Fanu "nabadzība" jau nebūs tas, dēļ kā klubi iesprings uz kaut kādu reālu rīcību.

     [+] [-]

, 2019-05-13 12:23, pirms 5 gadiem
Principā Madrides viesnīcnieki no faniem par vienu nakti grib iekasēt tikpat un pat vairāk nekā dažs labs samaksā par visu savas komandas spēļu sezonas abonementu.