Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Mančestrā uz dzīvību un nāvi

Mančestrā uz dzīvību un nāvi
Jādomā, ka asumu netrūks arī šajā mačā
Foto: Professional Sport / TopFoto

Šovakar tiks izspēlētas divas UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēles, no kurām spraigākā solās būt "Manchester United" un "Chelsea" cīņa Mančestrā, kamēr "Barcelona" un "Shakhtar" Ukrainā laikam jau tomēr vien kārtos formalitātes.

Pirmajā Anglijas lielklubu cīņā Londonā izšķirošs izrādījās Veina Rūnija sitiens mača 22. minūtē, pēc kura bumba, atsitoties pret stabu, lidoja vārtu tīklā. Mājiniekiem netrūka iespēju vismaz izlīdzināt rezultātu, taču tās tā arī palika neizmantotas. Protams, uzvar 1:0 nav pārāk drošs garants panākumam arī divu spēļu summā, tomēr neapšaubāmi komfortablāk pirms atbildes spēles "Old Traford" stadionā var justies "Manchester United" spēlētāji. Londonas kluba galvenais treneris Karlo Ančeloti saglabā mieru: "Es neesmu uztraucies vai nobijies, jo mums ir labas atmiņas par spēlēm "Old Traford". Pirmajā mačā noteikti varējām nospēlēt labāk, taču nebijām pelnījuši zaudējumu. Mums joprojām ir iespējams visu vērst par labu, taču nedrīkstam pārāk aizrauties ar uzbrukumiem, jo "United" spēlētāji ir ļoti bīstami pretuzbrukumos."

Mančestras kluba galveno treneri Aleksu Fergusonu pirms atbildes mača priecē ne tikai pirmajā spēlē izcīnīt uzvara, bet arī savainoto spēlētāju atgriešanās ierindā: "Mēs esam tikuši pie spēlētājiem, kas ir pilni spēka un kuri arī zina, kādu futbolu mēs spēlējam. Turklāt pirmajā spēlē Rūnijs labi darīja tieši to, ko no viņa gaidījām, palīdzot aizsardzībā, bet neaizmirstot arī par uzbrukumu. Mums, protams, ir visas iespējas, lai nosargātu pirmajā mačā iegūto pārsvaru." Tiesa, arī "Chelsea" tikusi pāri savainojumu problēmām un šobrīd var spēlēt maksimāli labākajā sastāvā, protams, cits jautājums ir, cik labā sportiskā formā šobrīd ir nesen atlabušie.

Anglijas līgas kārtējos mačos pie uzvaras savā laukumā tika gan "Chelsea", gan "United", bet spēļu scenārijs bija atšķirīgs. Ja Fergusona visu faktiski nokārtoja jau pirmajā puslaikā, pēc Dimitara Berbatova un Antonio Valensijas sitieniam jau 32. minūtēm izvirzoties vadībā 2:0, tad Londonas klubs uzvaras vārtus guva vien 67. minūtē (Maludā). Arī turnīra tabulā skats uz dzīvi patīkamāks ir Mančestras futbolistiem, kas trešajā vietā esošo "Chelsea" apsteidz par 11 punktiem. Tas gan varētu papildus motivāciju sagādāt tieši londoniešiem – nez, kā vēl būs līgā, bet starptautiskajā arēnā iespējams sarūgtināt senos konkurentus jau tagad.

Kamēr diez vai atradīsies kāds, kurš ņemsies pilnīgi droši prognozēt notikumus "Old Traford" stadionā, vieglāk būtu atrast "Shakhtar" un "Barcelona" spēles Doņeckā pareģus. Katalonijas klubs savā laukumā ukraiņus sagrāva ar 5:1, tāpēc ļoti maz ticams, ka vēl iespējama kāda intriga divu spēļu summā. Nav šaubu, ka "Shakhtar" mēģinās aizcirst durvis un izcīnīt uzvaru vismaz šajā mačā, un nopietnu cīņu gaida arī Pepe Gvardiola: "Mūs gaida nopietns pārbaudījums, tāpēc spēlēsim kā parasti. Tas noteikti nebūs treniņmačs pirms sestdien gaidāmā mača ar "Real". Būs nopietni jāpiestrādā, lai neļautu "Shakhtar" noticēt brīnumam." Arī Mirča Lučesku sola sagādāt sāncenšiem maksimāli lielas problēmas, taču arī apzinās, ka iespējas iekļūt nākamajā kārtā ir gaužām niecīgas: "Čempionu līga mēs iegūstam nenovērtējamu pieredzi. Tā ir iespēja mācīties lietas, kuras noteikti noderēs nākotnē."

Izmantotie resursi
The official website for European football –...
BBC - Homepage


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-12 12:51, pirms 13 gadiem
Būs labs futbola vakars.
, 2011-04-12 12:52, pirms 13 gadiem
Man ir prognoze par diviem goliem no Toresa
, 2011-04-12 12:52, pirms 13 gadiem
Vieniigaa speele kur vel ir intriga..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-12 13:02, pirms 13 gadiem
Būs sīvi un traki, ja izdosies laicīgi izlīdzināt vārtus sērijā, tad būs action.
, 2011-04-12 13:03, pirms 13 gadiem
jābūt aizraujošam futbola vakaram
go chelsea
, 2011-04-12 13:04, pirms 13 gadiem
Šajā spēlē beidzot Torresam būs jāatpelna nauda ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Muse777
, 2011-04-12 13:17, pirms 13 gadiem
tad uz ko likt pensiju toķikā? abi mači tādi šaubīgi...vienīgi ir skaidrs ka būs under 3.5 score MU:Čelsiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-12 13:29, pirms 13 gadiem
Nemiroff rakstīja: tad uz ko likt pensiju toķikā? abi mači tādi šaubīgi...vienīgi ir skaidrs ka būs under 3.5 score MU:Čelsiju.
Patiesībā ir divi scenāriji kā spēle var izvērsties, tomēr es drīzāk sliektos likt over 2.5 pie labiem koef. jo ļoti bieži atbildes spēlē @ OT notiek vārtu uguņošana, domājams, ka arī kartītes būs vairāk kā 5
, 2011-04-12 13:30, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Par 11m sitienu sēriju!
Teriju un Anelka tos izpildīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ļaunais
, 2011-04-12 13:35, pirms 13 gadiem
karstgalvis rakstīja: ānī tevi tikai vectēvs ņem!
netikai vecteevs vinju njem.
, 2011-04-12 13:57, pirms 13 gadiem
kapec neraada chelsea pret manchester TV6??????????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-12 14:59, pirms 13 gadiem
jukushais juka rakstīja: Da labi, nebur te drāmu
Kāda dzīvība, kāda nāve? Parasta treniņspēle
mulkis esi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-12 15:04, pirms 13 gadiem
Neticu, ka Chelsea ir lielas iespējas tikt tālāk. United tomēr ir savās mājās un viesos gūtie vārti dod lielu priekšrocību. Domāju, ka spēle varētu beigties labākajā gadījumā (no Chelsea skata punkta) 1:1,bet domāju būs 2:1 par labu Red Devils. Katrā ziņā, jāskatās, jo citās spēlēs tāpat intrigas vairs nav.
, 2011-04-12 15:20, pirms 13 gadiem
Ceru ka tālāk redzēsu MU
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-12 15:55, pirms 13 gadiem
jukushais juka rakstīja: Laimonis Mesis
Ak mans dievs, atceros vēl kā ar Laimoni pagalmā spēlējām...Kur tie laiki
, 2011-04-12 15:57, pirms 13 gadiem
4uwis rakstīja: Āksts! Saprotu esi ķipa Barsas fans, bet padomā kāda intriga šai spēlei un kāda anglijas duelim..
Lai gan esmu tikai un vienīgi par Barcelonu uzskatu, ka šodien pa tv tomēr vajadzēja raidīt MU vs CHE, jo tajā spēlē būs intriga un labs futbols! Nu Barcai neklāsies viegli, bet tomēr kāda iespēja, ka Shakhtar vinnēs 4:0?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-12 16:05, pirms 13 gadiem
jukushais juka rakstīja: Kopā ar Ģimku...
Ģimka jau uz to brīdi bija pagasta labākais bombardieris...kā viņš viens tos visus bamšļus bombardēja.Labi laiki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.