Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Zenit" neiesit pendeli un piedzīvo minimālu zaudējumu Turcijā EL 1/16 fināla spēlē

Rolands Eliņš

"Zenit" neiesit pendeli un piedzīvo minimālu zaudējumu Turcijā EL 1/16 fināla spēlē
Foto: AFP/Scanpix

UEFA 2018./19. gada sezonas Eirokausi sākušies ar Eiropas līgas 1/16 fināla spēli, kurā „Fenerbahce” savā laukumā ar 1:0 pieveica Sanktpētersburgas „Zenit”. Krievijas komanda pirmā puslaika izskaņā nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Gan „Zenit”, gan „Fenerbahce” Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs iekļuva no grupu turnīra. „Zenit” savā C grupā izcīnīja pirmo vietu, bet „Fenerbahce” D grupā bija otrajā vietā, tikai par punktu apsteidzot slovāku „Trnava”. „Fenerbahce” gan ne tuvu neaizvada savu labāko sezonu un Turcijas čempionātā ieņem kaunīgo 14. vietu.

Šodienas mačā Stambulā „Fenerbahce” pirmajā puslaikā praktiski dominēja. „Zenit” tikai retu reizi spēja izlauzties no savas laukuma puses, kas noveda pie 21. minūtē gūtiem likumsakarīgiem vārtiem. Pēc kārtējās standartsituācijas pie „Zenit” vārtiem bumba atleca pie Slimanī, kurš uzreiz to iesita vārtos.

„Zenit” izdevās atgūties tikai puslaika izskaņā, un „Fenerbahce” pati vēl pasniedza krievu komandai lielisku iespēju atspēlēties, kad Topals nopelnīja pendeli uz saviem vārtiem. To izpildīt devās slovāks Roberts Maks, bet vārtsargs bumbu skāra, tā atsitās pret pārliktni un atleca atpakaļ laukumā.

Otrajā puslaikā „Fenerbahce” pārsvars vairs nebija tik ievērojams, taču savus vārtus izdevās nosargāt un svinēt uzvaru ar 1:0, sperot soli pretim Eiropas līgas astotdaļfinālam. Atbildes spēle paredzēta pēc nedēļas, 21. februārī.