Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: "Inter" uzvar "Bayer", "United" papildlaikā tiek galā ar "Kobenhavn"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Eiropas līga: "Inter" uzvar "Bayer", "United" papildlaikā tiek galā ar "Kobenhavn"
Romelu Lukaku. Foto:EPA/Scanpix

UEFA Eiropas līgā ceturtdaļfināla barjeru pārvarējusi Milānas "Inter", kas ar rezultātu 2:1 aizraujošā mačā pārspēja Leverkūzenes "Bayer", bet Mančestras "United", pateicoties Brunu Fernandiša gūtajiem vārtiem papildlaikā, ar rezultātu 1:0 pārspēja "Kobenhavn".

Milānas "Inter" un Leverkūzenes "Bayer" dueļa 15. minūtē Ešlijs Jangs nogādāja bumbu soda laukumā Romelu Lukaku, kurš nespēja izdarīt sitienu, bet bumba veiksmīgi nonāca pie Nikolo Barela, kurš atklāja mača rezultātu 1:0. Ilgi nebija jāgaida līdz otrajiem vārtiem mačā, un arī tos guva "Inter" – 21. minūtē soda laukumā Lukaku atkal saņēma piespēli no Janga, pamatīgā spēka divcīņā uzveica "Bayer" aizsargu un kritienā spēja izdarīt sitienu pa bumbu, kas atrada ceļu Lukaša Hradecki sargātajos vārtos - 2:0. 25. minūtē vārtu birums turpinājās, bet šoreiz vārtus guva "Bayer" – precīzs raidījums padevās Kajam Havercam (2:1). Pirmā puslaika turpinājumā arī VAR iesaistījās spēlē, kas atcēla "Inter" iespēju gūt vārtus no 11 metru soda sitiena atzīmes. Puslaiks noslēdzās ar rezultātu 2:1 par labu "Inter".

Otrajā puslaikā abas komandas turpināja demonstrēt uzbrūkošu futbolu – saasinājumi bija kā pie vieniem, tā pie otriem vārtiem. Aleksis Sančess, kas dažas dienas atpakaļ tika pie pilnvērtīga līguma ar "Inter", tika pie divām labām iespējām, bet vārtus čīlietis gūt nespēja. Lai arī bumbas kontrole lielāka bija Vācijas futbola klubam, tomēr vairāk bīstamu momentu otrajā puslaikā bija Milānas "Inter". 90. minūtē "Bayer" spēlētājs Karims Belarbi savā soda laukumā pārkāpa noteikumus pret Kristianu Ēriksenu, bet arī šoreiz 11 metru soda sitiens piešķirts netika, un Lukaku jau otro reizi šajā mačā netika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu. Mača beigās "Inter" izdevās noturēt savus vārtus neskartus, tādējādi Milānas klubs iekļuva Eiropas līgas pusfinālā, kurā tiksies ar Doņeckas "Shakhtar" un Šveices "Basel" pāra uzvarētāju.

Mačā starp Mančestras "United" un "Kobenhavn" pirmais bīstamais moments izveidojās pie "United" vārtiem, kad 17. minūtē Dānijas vicečempione Mančestras "United" soda laukumā radīja pamatīgu haosu, bet tā nespēja bumbu raidīt sarkano velnu vārtos. Pirmā puslaika turpinājumā "United" demonstrēja pieticīgu sniegumu, un pārliecinošāk izskatījās "Kobenhavn". Pirmajā puslaikā divas reizes spēlē iesaistījās VAR – pirmajā reizē tas atcēla Dānijas futbola kluba 11 metru soda sitienu uz "United" vārtiem, bet otrajā reizē VAR atcēla Meisona Grīnvuda gūtos vārtus puslaika kompensācijas laikā. Pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Atgriežoties laukumā no pārtraukuma, sarkanie velni aktivizējās un arī guva vārtus, bet arī tie netika ieskaitīti, jo aizmugurē atradās "United" spēlētājs. Turpinājumā momenti bija abām komandām, bet 66. minūtē "Kobenhavn" tika pie teicamas iespējas, lai atklātu mača rezultātu, bet tās spēlētāji nespēja bumbu raidīt Serhio Romero sargātajos vārtos. 84. minūtē Dānijas kluba vārtsargs pēc teicama Antonī Marsiāla sitiena demonstrēja lielisku sniegumu vārtos un neļāva "United" izvirzīties vadībā. Mača pamatlaikā vārti netika gūti, un tas turpinājās papildlaikā.

Jau no pirmajām papildlaika minūtēm "United" izdarīja spiedienu uz "Kobenhavn" vārtiem, un tas atmaksājās, jo kompensācijas laika ceturtajā minūtē "United" tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, un Brunu Fernandišs to realizēja, gūstot savus septītos vārtus šīs sezonas Eiropas līgas turnīrā – (1:0). Portugālis, pateicoties šiem vārtiem, kļuva par rezultatīvāko turnīra spēlētāju. Dānijas kluba vārtsargs Karls Johans-Juhansons arī papildlaikā demonstrēja fantastisku sniegumu un turēja savas komandas cerības virs ūdens. "Kobenhavn" centās uzbrukt un izlīdzināt rezultātu, bet veiksme stāvēja blakus "United", un sarkanie velni iekļuva Eiropas līgas pusfinālā, kurā tiksies ar "Wolves" un "Sevilla" pāra uzvarētāju.

Eiropas līgas ceturtdaļfināli, 10. un 11. augusts

SpēleLaiks/RezultātsVārtu guvēji
Manchester United-Kobenhavn1:0 OTFernandišs 94'
Inter-Bayer2:1Barela 15' Lukaku 21' – Havercs 25'
Shakhtar-Baselrīt 22:00
Wolves-Sevillarīt 22:00

  -1 [+] [-]

, 2020-08-11 00:17, pirms 4 gadiem
FC Riga Lukaku negribēja pirkt. Tagad atliek tikai nožēlot.

  -2 [+] [-]

, 2020-08-11 00:59, pirms 4 gadiem
Fināls pret Sevilla, viegli nebūs, bet trofeju jādabū. Penchester tikmēr ar soft pendeli knapi uzveica Kopenhāgenu

     [+] [-]

, 2020-08-11 01:02, pirms 4 gadiem
Lukaku otrajā pendelē nebija nolicis bumbu uz 11 m atzīmes, tāpēc noņemt bumbu no tās nevarēja!!!

  -4 [+] [-]

, 2020-08-11 01:17, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Fināls pret Sevilla, viegli nebūs, bet trofeju jādabū. Penchester tikmēr ar soft pendeli knapi uzveica Kopenhāgenu
Tu par shitty?!Inter bomži kautkā tikuši pat līdz pusfinālam,Itālijas līga jau smird daudz gadus!

  -3 [+] [-]

, 2020-08-11 01:26, pirms 4 gadiem
Un vēl daudzus gadus smirdēees..only MU!💪

  +3 [+] [-]

, 2020-08-11 01:30, pirms 4 gadiem
Vajadzeja visu jau 90.minutes MU nokārtot, bet beigas veiksme nedaudz tomēr stāvēja klāt dāņu klubam.
Pirmais puslaiks diezgan drausmīgs, kaut ka negribīgi speleja, otrajā vismaz ieslēdzas un papildlaika jau dominēja.
Pret Sevillu vai Wolves jau bus grutak, bet no otras puses, iespējams noskaņosies pareizi un tiks pāri pat pārliecinošāk, jo kvalitāte šim sastāvam ir.

Fināls pret Inter butu saldais ēdiens, protams, bet lidz tam vel jātiek.

Un Inter malači, cik redzēju ar vienu aci - bija pārliecinoši un rezultāts varēja but lielāks. Domaju pusfināla šiem problēmas Shahtar vai Basel nesagādās.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-11 06:42, pirms 4 gadiem
Madzigais rakstīja: Tu par shitty?!Inter bomži kautkā tikuši pat līdz pusfinālam,Itālijas līga jau smird daudz gadus!
kāds te sakars ar city, muļķi? pareizi viņš saka, MU knapi ar pendeli var uzvarēt Kopenhāgenu, pie tam vēl ar labāko sastāvu.

     [+] [-]

, 2020-08-11 08:31, pirms 4 gadiem
elgarz rakstīja: kāds te sakars ar city, muļķi? pareizi viņš saka, MU knapi ar pendeli var uzvarēt Kopenhāgenu, pie tam vēl ar labāko sastāvu.
Kāds vēl labākais sastāvs? Esi vispār informēts, ar kādiem futbolistiem MU ierasti spēlē?
MU varēja uzvarēt arī pamatlaikā, jo bija vairākas štangas un neieskaitīti vārti. Kopenhāgenai paveicās, ka noturējās tik ilgi un rezultāts bija tikai 0:1. Viņu vārtsargam bija liels vakars

  -1 [+] [-]

, 2020-08-11 09:07, pirms 4 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Kāds vēl labākais sastāvs? Esi vispār informēts, ar kādiem futbolistiem MU ierasti spēlē?
MU varēja uzvarēt arī pamatlaikā, jo bija vairākas štangas un neieskaitīti vārti. Kopenhāgenai paveicās, ka noturējās tik ilgi un rezultāts bija tikai 0:1. Viņu vārtsargam bija liels vakars
Jā, es arī piekrītu, ka MU lieliski nospēlēja. Uzvara papildlaikā pret vienu no labākajām Dānijas komandām ir tiešām varens sasniegums visam Anglijas futbolam. Malači!

  -3 [+] [-]

, 2020-08-11 09:15, pirms 4 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Kāds vēl labākais sastāvs? Esi vispār informēts, ar kādiem futbolistiem MU ierasti spēlē?
MU varēja uzvarēt arī pamatlaikā, jo bija vairākas štangas un neieskaitīti vārti. Kopenhāgenai paveicās, ka noturējās tik ilgi un rezultāts bija tikai 0:1. Viņu vārtsargam bija liels vakars
akd, klauns Shaw un Lindelofs ļoti pietrūka aizsardzībā? MU ir pelavi, kas knapi Dānijas klubu var uzvarēt.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-11 09:16, pirms 4 gadiem
Rennes vēl tuvāk ČL grupu turnīram. Ja Doņecka un Sevilja tiks pusfinālā, tad Rennes jau šovakar to nodrošinās.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-11 09:45, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Jā, es arī piekrītu, ka MU lieliski nospēlēja. Uzvara papildlaikā pret vienu no labākajām Dānijas komandām ir tiešām varens sasniegums visam Anglijas futbolam. Malači!
Nesaku, ka nospēlēja lieliski, jo pirmais puslaiks bija vājš un tur dāņi bija labāki. Pēc tam situācija mainījās. Romero pa visu spēli neko glābt nevajadzēja. Pretējo var teikt par Kopenhāgenas vārtsargu, kuram 13 seivi - Eiropas līgas rekords. Tieši viņam jāpateicas, ka rezultāts tikai 0:1.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-11 10:10, pirms 4 gadiem
Sevilla šķiet vienīgais interesantais stāsts šī turnīra kontekstā.

     [+] [-]

, 2020-08-11 10:41, pirms 4 gadiem
Redzam, cik tomēr labā formā pret Kopenhāgenu bija Riga FC. Kopenhāgenai kodols praktiski nemainīgs kopš kvalifikācijas spēlēm, un pret Mančestru pēc spēles izskatījās ļoti cienījami.