Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Alksnājs

Čempionu līgas astotdaļfināla izloze: iespējami daudz dažādi grandu dueļi

Čempionu līgas astotdaļfināla izloze: iespējami daudz dažādi grandu dueļi
Antonio Kontes ''Chelsea'' ir liela iespēja tikties ar PSG vai ''Barcelona'' jau pirmajā kārtā
Foto: AP/Scanpix

Šodien, 11. decembrī, Šveices pilsētā Nionā norisināsies Čempionu līgas astotdaļfināla izloze. Tās tiešraide būs vērojamas pulksten 13:00 pēc Latvijas laika kanālā Viasat Sport Baltic. Savukārt stundu vēlāk norisināsies Eiropas līgas izslēgšanas spēļu pirmās kārtas izloze. Šosezon abos turnīros ir īpaša intriga, jo ČL grozos līdzīgā skaitā sadalījušies vairāki Eiropas spēcīgākie klubi, bet EL piedalās dažas pat Čempionu līgas vēlo kārtu līmeņa komandas.

Šosezon pirmo reizi vēsturē turnīrā piedalījās piecas Anglijas Premjerlīgas komandas. Četras no komandām uzvarēja savas grupas, tai skaitā arī ''Tottenham Hotspur'', kas sacentās ar pēdējo divu gadu čempioni Madrides ''Real'' un Dortmundes ''Borussia''. Vienīgi ''Chelsea'' palika otrā, tikai savstarpējo spēļu dēļ paliekot aiz Itālijas ''Roma''. Tas nozīmē, ka astotdaļfinālā piedalīsies visas piecas Anglijas komandas, kas ir jauns turnīra rekords. Otrā lielākā pārstāvniecība būs Spānijai, kurai izslēgšanas spēļu pirmajai kārtai kvalificējās trīs klubi, bet trešā ir Itālija ar divām dalībniecēm. Pa vienai komandai no Vācijas, kurai šis ir sliktākais skaits kopš 2008./09. gada sezonas, Francijas, Šveices, Turcijas, Ukrainas un Portugāles.

Tādējādi astotdaļfinālā komandas piedalīsies no deviņām dažādām līgām, tikpat cik pirms diviem gadiem.

Izslēgšanas spēļu pirmās kārtas izlozē grupu uzvarētājas jeb izsētās komandas tiek izlozētas pret kādas citas grupas otro vietu. Tāpat savā starpā nevar satikties klubi no vienas nacionālās līgas. Tas nozīmē, ka sarežģītā situācijā nonākusi ''Chelsea'', jo četras no izsētajām komandām ir no Anglijas, tādējādi automātiski nevarēs būt londoniešu pretinieces. Savukārt viena no atlikušajām četrām ir ''Roma'', kas ar ''Chelsea'' spēlēja vienā grupā. Tādējādi Anglijas čempionei būs jāspēkojas vai nu ar Francijas PSG, pret ko jau spēlēja trīs reizes no 2014. līdz 2016. gadam, Spānijas līderi ''Barcelona'' vai Turcijas ''Besiktas'', uz kuru ''Chelsea'' visticamāk arī cerēs.

Pirmo reizi Čempionu līgas vēsturē abas pagājušās sezonas finālistes neuzvarēja savās grupās. Tādējādi ''Juventus'' un Madrides ''Real'' ievērojami pastiprinājušas neizsēto komandu sarakstu. Arī Minhenes ''Bayern'' būs komanda, no kuras izvairīties grupu uzvarētājām, jo Vācijas vienīgā pārstāve otro gadu pēc kārtas palika otrā savā grupā.

Kvalificējušās komandas Čempionu līgā

GrupaUzvarētājaOtrā vieta
AMan. United (Anglija)Basel (Šveice)
BPSG (Francija)Bayern (Vācija)
CRoma (Itālija)Chelsea (Anglija)
DBarcelona (Spānija)Juventus (Itālija)
ELiverpool (Anglija)Sevilla (Spānija)
FMan. City (Anglija)Shakhtar (Ukraina)
GBesiktas (Turcija)Porto (Portugāle)
HTottenham (Anglija)Real M. (Spānija)

Tikmēr Eiropas līgā starp izsētajām komandām ir tādas komandas kā Itālijas ''Milan'' un ''Lazio'', Anglijas ''Arsenal'', kā arī no Čempionu līgas izkritusī Madrides ''Atletico'' un Vācijas vicečempione ''Leipzig''. Starp neizsētajām savukārt ir Lionas ''Olympique'' un cita francūze ''Nice'', bet no ČL sastāvu papildina Dortmundes ''Borussia'' un ''Napoli''. Lieki teikt, ka tādu dueli kā Madrides ''Atletico'' un Dortmundes ''Borussia'' pērn varēja vērot pat Čempionu līgas ceturtdaļfinālā.


, 2017-12-10 21:05, pirms 6 gadiem
es redzu tikai 3 uzvarētājus kreisajā pusē un veselus 4 labajā pusē, tā kā 2.v grupiņa pat štengrāka.
, 2017-12-10 21:09, pirms 6 gadiem
MU pret Juvi būtu interesants duelis, sen šie savā starpā nav spēlējuši.
, 2017-12-10 21:21, pirms 6 gadiem
Basel Besiktas būtu labs duelis!!!
, 2017-12-10 21:29, pirms 6 gadiem
Real pret PSG MU vai City buutu labs
, 2017-12-10 21:33, pirms 6 gadiem
Reinis00 rakstīja: Real pret PSG MU vai City buutu labs
Man liekas, ka Real dabūs Romu.
, 2017-12-11 00:16, pirms 6 gadiem
Barca-Chelsea, MU-Juventus, PSG-Real Madrid, Liverpool-Bayern - nebuutu nemaz slikti paari!
, 2017-12-11 00:20, pirms 6 gadiem
Bet nebuutu tieshaam slikti, ja Chelsea ielozeetu ar Pariizi vienaa paarii , buutu iists saldais eediens, labs uzbrukuma futbols, un ja Chelses izsit PSG, tad tas tik buutu normaals api*iens naudas maisam, tam araabu šeiham, kuram sapnis uzvareet CL. Taču Chelsea-Barca ar buutu superduelis!
, 2017-12-11 08:59, pirms 6 gadiem
Eh laikam būs jāgaida Bayern uz nākošo kārtu ja abas komandas tiks tālāk
, 2017-12-11 08:59, pirms 6 gadiem
Tiem,kas skatās League 1-PSG aizsardzība ir uzlabojusies ja salīdzina ar drausmīgo sezonas sākumu?Nav sen skatīti.
, 2017-12-11 13:15, pirms 6 gadiem
Juve-Spurs
, 2017-12-11 13:15, pirms 6 gadiem
City paveicās ar Basel
, 2017-12-11 13:17, pirms 6 gadiem
MU-Sevilla
, 2017-12-11 13:17, pirms 6 gadiem
Opāaa RM vs PSG
, 2017-12-11 13:19, pirms 6 gadiem
Chealsea-Barca
, 2017-12-11 13:32, pirms 6 gadiem
Jāā, daži dueļi būs nežēlīgi ! Chelsea vs Barca, RM vs PSG, Juve vs Spurs. o_O
, 2017-12-11 13:34, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: City paveicās ar Basel
Ceru,ka Tomēr vairs nepaveiksies ,jau 4 spèles kkā veicas..
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".