Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Barselonai un Lionai traumas: Dembelē un Marselu zem lielas jautājuma zīmes

Agris Suveizda

Barselonai un Lionai traumas: Dembelē un Marselu zem lielas jautājuma zīmes
Usmans Dembelē. Foto: AP/Scanpix

Trešdien Spānijas spēcīgākais futbola klubs "Barcelona" UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē uzņems Lionas "Olympique", kuru izbraukumā nespēja uzvarēt par spīti lielam pārsvaram (0:0). Ļoti iespējams, abās komandās vakar gūtu savainojumu dēļ nebūs pa vienam pamatsastāva spēlētājam.

"Barcelona" savā laukumā atspēlējās un uzvarēja "Rayo Vallecano" (3:1), taču savainojumā iedzīvojās franču malējais uzbrucējs Usmans Dembelē, kurš laukumā devās tikai otrajā puslaikā, nomainot brazīliešu pussargu Arturu. Spānijas mediji pēc mača jau baumoja, ka Dembelē trešdien nebūs spējīgs iziet laukumā, tomēr klubs savā paziņojumā to vēl neapstiprināja.

"Pirmajās pārbaudēs Dembelē atklāts kreisās kājas paceles cīpslas viegls sastiepums. Viņa dalība nākamajā spēlē būs atkarīga no atlabšanas ātruma," teikts "Barcelona" mājaslapā. 21 gadu vecais Dembelē Spānijas čempionātā šosezon 24 spēlēs guvis astoņus vārtus, bet Čempionu līgā viņa rēķinā piecos mačos ir divi precīzi sitieni. Lionā Dembelē aizvadīja 67 minūtes, līdz viņu nomainīja Filipi Koutinju.

Vēl nopietnāka problēma gan vakar piemeklēja Lionas "Olympique", kas palika bez viena no saviem retajiem centra aizsargiem – jau 17. minūtē Strasbūrā tika nomainīts Marselu, kura spēlēšana trešdien tiek vērtēta kā maz ticama. Pieredzējušais brazīlietis pēdējā laikā gan bijis sliktā sportiskajā formā, un Luiss Svaress viņam pirmajā spēlē sagādāja milzīgas problēmas, taču lioniešiem praktiski nav citu centra aizsargu, ar kuriem Marselu aizstāt.

Strasbūrā, kur lionieši minūtes laikā izlaida divu vārtu pārsvaru (2:2), Marselu vietā aizsardzības centrā spēlēja labās malas aizsargs Kenijs Tete, bet Barselonā favorīts uz roba aizpildīšanu ir brazīliešu kreisās malas aizsargs Fernandu Marsals. Viņš šosezon atzīstami darbojies centra aizsarga pozīcijā, taču tajā pārsvarā spēlēja shēmā ar trim centra aizsargiem, vienīgo reizi divu centra aizsargu pārī spēlēdams kausā pret 3. līgas klubu.

Ja izvēle kritīs uz Marsalu, tas vēl vairāk saīsinās lioniešu aizsardzības līnijas auguma parametrus – Džeisons Denajers ir 184 centimetrus garš, bet Marsals ir par 13 centimetriem īsāks nekā Marselu (178 pret 191). No izteiktiem centra aizsargiem Lionai vēl ir 19 gadus vecais Umārs Solē, kurš Francijas čempionāta sezonā aizvadījis tikai vienu maču, kā arī Mapū Jangambivā, kurš otro sezonu pēc kārtas ir ārpus rotācijas un spēlē tikai dublieros.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...

     [+] [-]

, 2019-03-11 20:24, pirms 5 gadiem
Reizēm liekas, ka Dembelis nav atkodis Barcas uzbrukumu un spītīgi piespēlē cieši gar vārtiem, kur neviena nav, jo visi ganās max ap soda laukuma vidu, īpaši Mesi. Tāpēc Alba tajā pašā vietā krisajā malā vienmēr izskatās daudz produktīvāks.