Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Bruno Pērkons

G grupa: ''Chelsea'' izslēdz ''Porto'' no turpmākās cīņas, tālāk soļo arī ''Dynamo''

G grupa: ''Chelsea'' izslēdz ''Porto'' no turpmākās cīņas, tālāk soļo arī ''Dynamo''
''Chelsea'' futbolisti svin pirmo vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pēdējās G apakšgrupas spēlēs uzvaru ar divu vārtu pārsvaru izcīnīja šosezon neveiksmīgi spēlējošā ''Chelsea'', nopelnot sev iespēju spēlēt izslēgšanas turnīrā, savukārt otrā grupas mačā Kijevas ''Dynamo'' ar minimālu rezultātu nodrošināja sev tik ļoti nepieciešamo uzvaru, tādējādi ieņemot otro vietu grupā.

Pirms pēdējām UEFA Čempionu līgas grupu turnīra spēlēm interesanta situācija bija izveidojusies G apakšgrupā. Kijevas ‘’Dynamo’’ uzvaras gadījumā pret Telavivas ‘’Maccabi’’ sev nodrošinātu vismaz otro vietu, neskatoties uz to, kā noslēgtos mačs Londonā. ‘’Chelsea’’, savukārt, būtu pieticis ar neizšķirtu, lai izkļūtu no grupas, taču ‘’Porto’’ bija nepieciešama uzvara, jo ‘’Dynamo’’ zaudējums pret grupas pastarīti bija maz ticams variants.

''Chelsea'' - ''Porto''

Spēle iesākās līdzīgi un abas komandas nekautrējās spēlēt atklātu, uzbrūkošu futbolu. Puslaika pirmajā pusē kādā no epizodēm izgājienā pret vārtsargu nonāca Djēgu Košta, kurš sita pa vārtiem, taču vārtsargs bumbu atsita tieši pret savu spēlētāju un tā lidoja vārtos, lai arī viesu aizsargs Maikons vēl ar pēdējiem spēkiem centās nepieļaut bumbas nokļūšanu vārtu četrstūrī. Turpinājumā Londonas komandas rindās ar skaistu izspēli izcēlās Viljāns un Oskars, taču Oskara raidītā bumba nedaudz skāra pretinieku spēlētāju un pēc rikošeta tā lidoja nedaudz garām vārtiem. Puslaika otrajā daļā vairāk uzbruka londonieši, taču aizsardzībā pietiekoši labi spēlēja ‘’Porto’’, neļaujot mājiniekiem gūt vēl kādus vārtus.

Otro puslaiku kaujinieciski iesāka ‘’Porto’’, cenšoties spēlēt ātri un pieturēt bumbu, lai sev atjaunotu vēl kādas cerības uz uzvaru mačā. Viesu presings pa visu laukumu ātri vien noplaka un spēles iniciatīvu atkal pārņēma londonieši. Pēc ātras pārejas uzbrukumā, labajā malā nepiesegts atradās Viljāns, kurš saņēma piespēli un spēcīgi trieca bumbu vārtu tuvajā stūrī, liekot kapitulēt slavenajam Ikeram Kasiljasam. Spēles turpinājumā dažas iespējas bija arī viesiem, taču ''Chelsea'' briesmas likvidēja jau savlaicīgi. Brīdi vēlāk laba izdevība varēja izveidoties Djēgu Koštam, kad spānim bija iespēja izskriet viens pret vienu ar Kasiljasu, taču mājinieku aizsargs Ivans Markāno izrādījās ātrāks un droši atņēma uzbrucējam bumbu. Sākoties pēdējām 10 minūtēm rezultātu trīskāršot varēja Edens Azārs, taču viņa raidītā bumba atsitās pret vārtu stabu. Kā spēles izskaņā, tā arī visā spēlē ''Porto'' īsti neko nespēja likt pretī angļiem un pēc šī zaudējuma turpmāko Eirolīgas sezonu Portugāles komandai būs jāaizvada Eiropas līgā.

''Dynamo'' - ''Maccabi''

Pirms šīs spēles Telavivas ''Maccabi'' nebija ko zaudēt, jo savā grupā Izraēlas komanda ieņēma pārliecinoši pēdējo vietu ar pieciem zaudējumiem piecās spēlēs, tādēļ varēja spēlēt bez jebkāda uztraukuma. Citādāka situācija bija Kijevas ''Dynamo'' nometnē, jo Ukrainas klubam bija nepieciešama uzvara, kas nodrošinātu vietu izslēgšanas spēlēs. Maču aktīvāk iesāka ''Dynamo'', cenšoties ātri gūt vārtus, lai turpmāko spēles daļu varētu spēlēt mierīgāk. Pirmā puslaika 16. minūtē rezultātu Kijevas komandas labā atklāja ukraiņu spēlētājs Deniss Garmašs. Mača turpinājums izvērsās nervozs, jo ''Dynamo'' vēlējās gūt vēl kādus vārtus, lai būtu lielāka drošības sajūta, taču tas neizdevās, turpretim aizsardzībā nesēdēja arī ''Maccabi'', vairākas reizes apdraudot mājinieku vārtu drošību. Otrā puslaika noslēgumā mājinieki, neskatoties uz saspringto spēli, varēja atviegloti uzelpot un svinēt laimīgu iekļūšanu ''play-off''.

UEFA Čempionu līga, G grupa

Sestā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Chelsea – FC Porto2:0 (1:0)Markano 12’ (s.v.) Viljāns 52'
Dynamo Kyiv – Maccabi Tel Aviv1:0 (1:0)Garmašs 16’

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Chelsea641113:313
2.Dynamo63218:411
3.Porto63129:810
4.Maccabi60061:160

, 2015-12-09 23:42, pirms 8 gadiem
ehh,Kasiljas pirmo reizi karjeeraa netiek aaraa no grupas
, 2015-12-09 23:42, pirms 8 gadiem
Prieks, ka abiem EPL nīdējiem nākas palikt pie aizvērtām šampja pudelēm! Malači Chelsea!
, 2015-12-09 23:43, pirms 8 gadiem
Žēl tik, ka MUdaki tāds EPL traips pagadījies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-09 23:44, pirms 8 gadiem
Malači!!! Godam uzvarēta spēle.
, 2015-12-09 23:44, pirms 8 gadiem
Kā vińi pamanijās noliet B'th?
, 2015-12-09 23:44, pirms 8 gadiem
Slava Chelsea!!! Tagad tikai gaidam izlozi un ceram uz kādu interesantu pretinieku
, 2015-12-09 23:45, pirms 8 gadiem
JCross rakstīja: Slava Chelsea!!! Tagad tikai gaidam izlozi un ceram uz kādu interesantu pretinieku
Gent derētu. Un ja tālāk, tad jau vienalga
, 2015-12-09 23:46, pirms 8 gadiem
Šodienas Chelsea spēle man patika. Kaut arī Oskars nav labākajā formā, bet bija viens no labākajiem spēlētājiem laukumā. Otrajā puslaikā arī Azārs atdzīvojās. Tagad gaidām Pirmdienu, kad tiksies Lestera ar Chelsea
, 2015-12-09 23:48, pirms 8 gadiem
Ko tur ar to Gent, lai ir PSG!
, 2015-12-09 23:50, pirms 8 gadiem
Normichs rakstīja: Ko tur ar to Gent, lai ir PSG!
Neatteiktos no viņiem!
, 2015-12-09 23:51, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Žēl tik, ka MUdaki tāds EPL traips pagadījies.
Ja pats tads Esi tad nav ko brīnities ka liekas ka citi arī vai ne Mu.....
, 2015-12-09 23:52, pirms 8 gadiem
Nu re kā- māca šaubas par Chelsiju, bet atbildīgā spēlē saņēmās un nenolažoja. Pret lielāko daļu 1/8 finālistu gan visdrīzāk būs zāģis, bet nu vismaz izkļuva no grupas.
, 2015-12-09 23:53, pirms 8 gadiem
United Fans rakstīja: Ja pats tads Esi tad nav ko brīnities ka liekas ka citi arī vai ne Mu.....
Tev sen bija laiks gulēt. Apker savu lācīti un dusi saldi
, 2015-12-09 23:54, pirms 8 gadiem
Laba spele prieks pa Chelsea
, 2015-12-09 23:54, pirms 8 gadiem
Banu kings rakstīja: Tev sen bija laiks gulēt. Apoer savu lācīti un dusi saldi
Ko Tetis jau guļ ka titki pie datora....
, 2015-12-10 00:06, pirms 8 gadiem
Kijevas "Dinamo" pirmo reizi kopsh 1998./99. gada sezonas (tika liidz pusfinalam) iekluvusi Chempionu liigas izslegsanas speelees. Tagadejais Kijevas kluba galvenais treneris Rebrovs tajaa sezonaa veidoja legendaaro Dinamo uzbrukuma duetu: Shevchenko - Rebrovs.
, 2015-12-10 00:26, pirms 8 gadiem
Vienkārši lieliski!
, 2015-12-10 03:08, pirms 8 gadiem
Walter White rakstīja: Nu re kā- māca šaubas par Chelsiju, bet atbildīgā spēlē saņēmās un nenolažoja. Pret lielāko daļu 1/8 finālistu gan visdrīzāk būs zāģis, bet nu vismaz izkļuva no grupas.
Viņi nespēlēs ne rīt, ne parīt draudziņ! 1/8 būs tik februārī un tas ir ilgs laiks, lai sakārtotu lietas! Kaut gan ČL Chelsea ir cits stāsts, nekā līgā, gluži kā gadus atpakaļ ar trako sezonu EL, kad arī nebija spoža sezona līgā! Tā kā neķer kreņķi, gan tev prātu vēl Chelsea papipellees, lai tu saprastu, ka tik vienkārši viņi 1/8 neatdos!
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".