Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Monaco" pieveic "Zenit" un ar četriem vārtiem sensacionāli uzvar grupā

"Monaco" pieveic "Zenit" un ar četriem vārtiem sensacionāli uzvar grupā
Uzvaras vārtu autors Emens Abdennūrs
Foto: AFP/Scanpix

Francijas vicečempione "Monaco" savā laukumā pieveica Sanktpēterburgas "Zenit" (2:0) un pēc desmit gadu pārtraukuma iekļuva UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā. Turklāt "Monaco" ne tikai izkļuva no grupas, bet, pateicoties Lēverkūzenes "Bayer" klupienam Lisabonā (0:0), tajā pat izcīnīja pirmo vietu.

Pirms spēles
"Monaco" nevarēja palīdzēt centra pussargs Žofrē Kondogbijā, taču nopietnākās problēmas bija aizsardzībā, kur nācās spēlēt bez Levina Kurzavā un Rikardu Karvalju. Tika lēsts, ka līdz ar to aizsardzības centrā nāksies darboties balsta pussargam Žeremijam Tulalānam, tomēr galvenais treneris Leonardu Žardims iespēju deva tikai 20 gadus vecajam brazīlietim Vollesam. Krievijas Premjerlīgas līderes "Zenit" pamatsastāvā salīdzinājumā ar pēdējo maču pret "Krasnodar" (4:0) bija divas izmaiņas – Aleksandra Aņukova un Anatolija Timoščuka vietā sākumsastāvā atgriezās Domeniko Krišito un Havi Garsija.

"Zenit" kontrolē bumbu, "Monaco" kontrolē savu soda laukumu
"Zenit" šovakar derēja tikai uzvara, un viesi no Sanktpēterburgas pirmajā puslaikā likumsakarīgi daudz vairāk kontrolēja bumbu un biežāk uzbruka. Lai arī "Zenit" izdevās vairākkārt bīstami nogādāt bumbu pretinieku soda laukumā, Krievijas vicečempioni nespēja uzbrukumus noslēgt ar sitienu pa vārtiem. Vienīgais pusmoments visā puslaikā sekoja pēc stūra sitiena, kad Danijels Subašičs tvēra bumbu pēc Nikolasa Lombertsa sitiena ar galvu.

Trīs sitieni vārtu rāmī, divi gūti vārti
Ja pirmajās 45 minūtēs aktīvāk ar bumbu darbojās viesi, pēc pārtraukuma krietni enerģiskāk sāka spēlēt "Monaco". 54. minūtē Dimitars Berbatovs pēc Janika Ferreiras-Karrasko piespēles no 11 metru atzīmes sita garām, toties 63. minūtē standartsituācijas izspēle vainagojās gūtiem vārtiem. Lielisku Žuau Moutinju centrējumu ar galvu noslēdza centra aizsargs Emens Abdennūrs (1:0).

68. minūtē bumba vēlreiz nokļuva "Zenit" vārtos, taču aizsargs Andrea Radži atradās acīmredzamā aizmugures stāvoklī. Pēc divām minūtēm Halks atbildēja ar nedaudz neprecīzu tiešo brīvsitienu, tomēr "Zenit" spēle uzbrukumā pagalam nevedās un malējais aizsargs Fabinju pamatlaika pēdējā minūtē ar sitienu no tuvas distances pielika punktu pēdējām spekulācijām par spēles uzvarētāju – 2:0.

"Monaco" tā bija jau trešā uzvara apakšgrupā, un šīs uzvaras izcīnītas, izdarot tikai piecus sitienus vārtu rāmī un gūstot četrus vārtus. Šovakar "Monaco" izdarīja trīs sitienus vārtu rāmī, bet panākumos pret "Bayer" (abi ar 1:0) trāpīja pa vienīgajam sitienam rāmī. Fabinju precīzais sitiens gan liedza "Monaco" atkārtot "Villarreal" sasniegumu – 2005. gadā Spānijas klubs savā grupā uzvarēja, sešos mačos gūstot tikai trīs vārtus. Interesanti, ka Žardima trenētā komanda tikai vienā spēlē no sešām bumbu kontrolēja vairāk nekā pretinieki - 51% mājās pret "Benfica" (0:0). Savukārt vieni ielaisti vārti sešās spēlēs ir labākais rādītājs visā grupu turnīrā - aiz "Monaco" seko Madrides "Real" un Londonas "Chelsea", kuras ielaidušas pa divām bumbām.

UEFA Čempionu līga, C grupa, 9. decembris

Sestā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Monaco – Zenit2:0 (0:0)Abdennūrs 63' Fabinju 89'
Benfica – Bayer0:0

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Monaco63214:111
2.Bayer63127:410
3.Zenit62134:67
4.Benfica61232:65

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-09 23:39, pirms 9 gadiem
Ārprāts kā tas vispār varēja notikt. Ar šādu sniegumu 4 goli 6 spēlēs viņi nebija pelnījuši nekur tikt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-09 23:43, pirms 9 gadiem
Visai likumsakarīgs grupas iznākums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-09 23:56, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Krievijā visi leģionāri beidz karjeru
Zyni pelnūt teikism kai Halks 400 000 eiro mienesi, piec vīna goda jau vari karjeru beigt
, 2014-12-10 00:10, pirms 9 gadiem
Fenomenāli ir tas, ka Monaco ar 4 iesistiem vārtiem, no kuriem 2 pēdējā spēlē, ir pirmajā vietā grupā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-10 00:18, pirms 9 gadiem
Tikai 4 iesisti vārti. No otras puses, veseli vieni ielaisti. Aizsardzība uzvar turnīrus
, 2014-12-10 00:19, pirms 9 gadiem
Zaxx pajo*aks!!! Vinji vienus vaartus ielaoda 6.speelees... Peec taada scenaarija cl jaanjem?
, 2014-12-10 00:30, pirms 9 gadiem
Interesanti, ka šajā grupā viss beidzās pretēji tam kā komandas tika izsētas izlozē. Monaco (4.grozs), Leverkūzene (3.grozs), Zenit (2.) un Benfica no 1. groza palika pēdējā.
, 2014-12-10 00:33, pirms 9 gadiem
Audi, interesants fakts, bet ta jau ari bija - pirms sakuma bija loti gruti pat tikai prognozet (kur nu vel pareizi) saja grupa
, 2014-12-10 00:43, pirms 9 gadiem
Vysu čiulu bende LTG rakstīja: Sacieja līpuojas meizals
Atkal izplati nepatiesu info? Es tak neesmu no Liepājas
, 2014-12-10 01:19, pirms 9 gadiem
tie,kas paliks otrajaa vietaa grupaas,luugs Dievu,lai dabuutu Monaco pretii
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-10 14:30, pirms 9 gadiem
4 vārti un pirmā vieta! Labs
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.