Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

D grupa: Cīņa par pirmo un trešo vietu

D grupa: Cīņa par pirmo un trešo vietu
Vai šoreiz iztiks bez nekārtībām Marseļas un ''Atletico'' spēlē?
Foto: AFP

Šovakar plkst.21:45 UEFA Čempionu līgas D grupā notiks divas spēles. Marseļas ''Olympique'' savā laukumā uzņems Madrides ''Atletico'', bet Eindhovenā vietējais ''PSV'' spēkosies ar Liverpūli.

Cīņa par pirmo vietu

D grupā jau pirms pēdējās spēļu kārtas bija zināmas abas komandas, kas kvalificējušās nākamajai kārtai. Gan ''Atletico'', gan ''Liverpool'' pirmajās piecās spēlēs ieguva pa 11 punktiem, kas bija pietiekami, lai nodrošinātu vietu astotdaļfinālā.

Galvenā aktualitāte pirms pēdējās kārtas ir pirmā vieta grupā. Šobrīd šo vietu labākas vārtu attiecības dēļ ieņem Madrides klubs. Savstarpējās spēlēs Liverpūlei ar ''Atletico'' ir vienādi rādītāji – abas spēles beidzās neizšķirti 1:1. Lai izcīnītu pirmo vietu grupā, ''Atletico'' šovakar jāsasniedz vismaz tāds pats rezultāts, kādu iespēs Liverpūle. Savukārt, Liverpūlei jācenšas uzvarēt Eindhovenā un jācer, ka ''Atletico'' zaudēs punktus Marseļā. Pirmā vieta grupā ir svarīga, jo tās ieguvējam astotdaļfinālā būs jāspēlē pret kādas citas grupas otrās vietas ieguvēju, kas nozīmē nosacīti vieglāku pretinieku. Vēl viena būtiska nianse – grupu pirmo vietu ieguvēji astotdaļfināla otro spēli aizvadīs savā laukumā.

Paredzams, ka gan Liverpūle, gan ''Atletico'' šovakar varētu spēlēt neoptimālos sastāvos. Angļiem noteikti nebūs savainotais Fernando Toress un Fabio Aurelio, Dirkam Kuitam dota atpūta, tāpēc viss uzbrukuma smagums gulsies uz Robija Kīna pleciem.

Cīņa par trešo vietu

Neklātienes cīņās noskaidrosies trešās vietas ieguvējs, kas izcīnīs ceļazīmi uz UEFA kausa turnīru. Marseļai un Eindhovenai ir pa trīs punktiem. Savstarpējās spēlēs pārsvars ir Francijas klubam. Marseļa zaudēja izbraukumā ar 0:2, bet uzvarēja savā laukumā ar 3:0. Uzvaras gadījumā pret ''Atletico'' Marseļa nodrošinās trešo vietu grupā. Šai spēlei būs pievērsta pastiprināta uzmanība, jo abu komandu iepriekšējā spēle 1.oktobrī Madridē tika aizēnota ar masu nekārtībām ''Atletico'' stadionā. Kārtības nodrošināšanai piesaistīti aptuveni 1000 policisti.

Arī Marseļas treneris Eriks Gerets ir noraizējies par iespējamajām nekārtībām: ''Sprādziens var notikt jebkurā brīdī. Galvenais ir futbols. 90 minūtes nekas cits nedrīkst būt svarīgāks. Mēs centīsimies tikt UEFA kausā.'' Spāņu faniem izteikts ieteikums nebraukt uz šo spēli, lai izvairītos no iespējamajām nekārtībām.

Marseļai šajā spēlē nevarēs palīdzēt uzbrucējs Mamadū Niangs, kurš pēdējā Francijas čempionātā spēlē iedzīvojās kājas pirksta lūzumā. ''PSV'' spēlē pret Liverpūli laukumā gatavs iet Denijs Koevermans, kuram ir kājas savainojums. Kovermans ir guvis visus četrus komandas vārtus šajā turnīrā un, neskatoties uz sāpēm, gatavs palīdzēt komandai.

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Atletico53209:411
2.Liverpool53208:411
3.Marseille51045:73
4.PSV51044:113

Izmantotie resursi:
uefa.com


, 2008-12-09 16:43, pirms 15 gadiem
Es domāju, ka tabulas lideres šivakar svinēs uzvaras un nekāda punktu dalīšana nenotiks!
, 2008-12-09 16:46, pirms 15 gadiem
ceru uz Atletico..
, 2008-12-09 16:50, pirms 15 gadiem
Jācer, ka nebūs kārtējās 0:0 spēles!
, 2008-12-09 17:04, pirms 15 gadiem
Es par Liverpooli!!
, 2008-12-09 18:36, pirms 15 gadiem
UKfooty rakstīja: Es domāju, ka tabulas lideres šivakar svinēs uzvaras un nekāda punktu dalīšana nenotiks!
Domaa Atletico spees vineet OM Marseljaa ?
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.