Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Ballon d`Or" 30 kandidātu sarakstā septiņi no "Real" ar Ronaldu priekšgalā

Rolands Eliņš

"Ballon d`Or" 30 kandidātu sarakstā septiņi no "Real" ar Ronaldu priekšgalā
Krištianu Ronaldu
Foto: Sipa USA/Scanpix

Francijas izdevums „France Football” šodienas gaitā paziņoja 30 futbolistus, kuri izvirzīti šī gada „Ballon d`Or” balvai, kas tiek pasniegta gada labākajam spēlētājam.

Par galveno favorītu uz „Ballon d`Or” iegūšanu tiek uzskatīts portugālis Krištianu Ronaldu, kurš to saņēma arī pirms gada. Kopumā viņa rēķinā ir četras „Ballon d`Or” balvas un ar piekto viņš panāktu Lionelu Mesi, kurš pēdējoreiz šo balvu ieguva 2015. gadā. Protams, arī Mesi ticis nominēts šī gada labākā spēlētāja balvai.

Mesi ir viens no diviem „Barcelona” spēlētājiem, kuri izvirzīti kandidātu vidū – otrs ir Luiss Svaress. Jāatzīmē gan arī Neimāra iekļaušana nominantu vidū. Neimārs uz Parīzes komandu pārcēlās šovasar un gada pirmo pusi pavadīja „Barcelona” sastāvā.

Tikmēr „Barcelona” sīvākajai konkurentei Spānijas čempionātā Madrides „Real” ir veseli septiņi pārstāvji starp 30 nominētajiem. Čempionu līgas uzvarētāju šajā sarakstā pārstāv jau pieminētais Ronaldu, kā arī Toni Kross, Serhio Ramoss, Marselu, Karims Benzemā, Isko un Luka Modričs, taču nominēts nav Gerets Beils, kurš pagājušajā „Ballon d`Or” balsojumā ieguva sesto vietu.

Tāpat no pagājušā gada labāko desmitnieka šoreiz pie nominētajiem netiek piesaukti Rijads Mahrezs, Džeimijs Vārdijs un Pepe, kā arī jāatzīmē Pola Pogbā, Zlatana Ibrahīmoviča un Gonsalo Igvaina neatrašanās kandidātu sarakstā.

Visplašāk pārstāvēta no līgām ir Spānijas „La Liga”, kurā spēlē vairāk nekā trešdaļa no „Ballon d`Or” nominantu saraksta, proti, 11. Seko Anglijas Premjerlīga ar septiņiem futbolistiem, pieci ir no A Sērijas, četri no Francijas, bet trīs no Bundeslīgas. Savukārt valstu konkurencē visplašāk pārstāvēta ir Francija ar četriem spēlētājiem, kamēr pa trim ir Beļģijai, Brazīlijai un Spānijai.

Jāpiemin arī, ka 30 nosaukto spēlētāju sarakstā ir tikai divi vārtsargi – Džanluidži Bufons no „Juventus” un Jans Oblaks no „Atletico”.

„Ballon d`Or” uzvarētājs tiks nosaukts nākamā gada sākumā. Jāatgādina, ka FIFA un „France Football” sadarbība gada labākā futbolista noteikšanā ir pārtraukta, un tiek piešķirtas divas šāda veida balvas. FIFA vērtējumā gada labākais futbolists tiks paziņots oktobra izskaņā.

”Ballon d`Or” balvas 30 pretendenti

Spēlētājs (komanda)Spēlētājs (komanda)
Pjērs Emeriks Obamejangs (Borussia D)Karims Benzemā (Real)
Leonardo Bonuči (Milan)Džanluidži Bufons (Juventus)
Edinsons Kavani (PSG)Neimārs (PSG)
Filipe Koutinju (Liverpool)Kevins de Breine (City)
Davids de Heja (Man United)Paulo Divala (Juventus)
Edins Džeko (Roma)Radamels Falkao (Monaco)
Edens Azārs (Chelsea)Antuāns Grīzmans (Atletico)
Matss Hummelss (Bayern)Isko (Real)
Harijs Keins (Tottenham)Ngolo Kantē (Chelsea)
Toni Kross (Real)Roberts Levandovskis (Bayern)
Sadio Manē (Liverpool)Marselu (Real)
Kilians Mbapē (PSG)Drīss Mertenss (Napoli)
Lionels Mesi (Barcelona)Luka Modričs (Real)
Jans Oblaks (Atletico)Serhio Ramoss (Real)
Krištianu Ronaldu (Real)Luiss Svaress (Barcelona)

Izmantotie resursi:
Ronaldo, Messi, Neymar, Luis Suarez, Harry Kane...

  +2 [+] [-]

, 2017-10-09 22:23, pirms 7 gadiem
Skaidrs ka iedos ROnaldu

  +3 [+] [-]

, 2017-10-09 22:30, pirms 7 gadiem
Lai arī esmu Real fans, Benzemā, manuprāt, nebija pelnījis vietu šajā sarakstā.

 +10 [+] [-]

, 2017-10-09 22:53, pirms 7 gadiem
"Jāpiemin arī, ka 30 nosaukto spēlētāju sarakstā ir tikai divi vārtsargi – Džanluidži Bufons no „Juventus” un Jans Oblaks no „Atletico”." - de Heja kas tad ir? MU slavenais uzbrucējs?

  +1 [+] [-]

, 2017-10-09 23:36, pirms 7 gadiem
Lai arī šoruden Real buksē, iepriekšējā sezonā viņi bija lieliski un tieši ar Ronaldu priekšgalā. Mesi ir ielicis pamatus kļūt par labāko šajā sezonā, bet par iepriekšējo ir jādod Ronaldu

     [+] [-]

, 2017-10-09 23:44, pirms 7 gadiem
jocker rakstīja: Lai arī šoruden Real buksē, iepriekšējā sezonā viņi bija lieliski un tieši ar Ronaldu priekšgalā. Mesi ir ielicis pamatus kļūt par labāko šajā sezonā, bet par iepriekšējo ir jādod Ronaldu
Nevar nepiekrist!

  +3 [+] [-]

, 2017-10-10 00:33, pirms 7 gadiem
Es iedotu Krossam. Domāju Real fani paši saprot viņa vērtību un cik izcils ir katru sezonu.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-10 00:55, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Es iedotu Krossam. Domāju Real fani paši saprot viņa vērtību un cik izcils ir katru sezonu.
Nebūtu iebildumu, ja godīgi. Tas gan, viņa vērtība un ieguldījums priekš Real ir milzīgs, nerunājot par viņu pašu kā apbrīnojamu un daudzpusīgu pussargu. Domāju, ka viņš ir labākais pasaulē savā pozīcijā. Vnk mīlu viņa spēli un domāšanu uz laukumu!

  -1 [+] [-]

, 2017-10-10 03:22, pirms 7 gadiem
Kur Shabala?