Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eirokausu kvalifikācijas mači tiks aizvadīti bez skatītājiem

Andrejs Siliņš

Eirokausu kvalifikācijas mači tiks aizvadīti bez skatītājiem
Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) pieņēmusi lēmumu, ka 2020. gada vasarā paredzētās Čempionu līgas un Eiropas līgas kvalifikācijas turnīru spēles tiks aizvadītas bez līdzjutēju klātbūtnes.

Nolemts, ka atlikušās Čempionu līgas un Eiropas līgas astotdaļfināla spēles tiks aizvadītas nevis neitrālos stadionos, bet iepriekš paredzētajos mājinieku stadionos. Tikmēr "Inter" un "Getafe", kā arī "Sevilla" un "Roma" dueļos, kas pirms pandēmijas izsludināšanas nepaspēja aizvadīt arī pirmās spēles, uzvarētāji tiks noskaidroti vienā mačā neitrālā laukumā Vācijā. Tiesa, UEFA paturējusi tiesības mainīt lēmumu un mačus aizvadīt finālturnīra norises vietā Lisabonā.

Čempionu līgas finālturnīrs notiks no 12. līdz 23. augustam Lisabonā. Tajā gan ceturtdaļfinālā, gan pusfinālā, gan finālā uzvarētāji tiks noskaidroti vienā mačā. Savukārt Eiropas līgā tāda paša formāta finālturnīrs tiks aizvadīts Vācijā. Šobrīd noteikts, ka visas spēles tiks aizvadītas bez līdzjutēju klātbūtnes, taču UEFA patur tiesības mainīt lēmumu.

Tas pats attieksies arī uz UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas kvalifikācijas turnīriem. Jau iepriekš bija zināms, ka tajos uzvarētāji arī tiks noskaidroti vienā spēlē, nevis, kā ierasts, divu spēļu summā. Arī šajā gadījumā UEFA patur tiesības mainīt šobrīd pieņemto lēmumu. Pirms spēļu aizvadīšanas visiem klubiem būs jāiziet veselības drošības protokols, ko šodien apstiprinājusi UEFA.

Latviju Eirokausos šovasar jāpārstāv četriem klubiem. Čempioni "Riga" spēlēs Čempionu līgas kvalifikācijā, bet RFS, "Ventspils" un "Valmiera" piedalīsies Eiropas līgas kvalifikācijā. Šobrīd nav noteikti oficiāli datumi izlozei un mačiem, bet nojaušams, ka pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas augusta vidū vai otrajā pusē.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/med...

  -3 [+] [-]

, 2020-07-09 21:15, pirms 4 gadiem
Stulbums!!!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-09 23:07, pirms 4 gadiem
Tas gan slikti

  +1 [+] [-]

, 2020-07-09 23:51, pirms 4 gadiem
Tas tomēr ir vairāk godīgi, lai mazinātu mājas spēļu ietekmi un izlozes nozīmi, kur notiks spēle, tā kā uzvarētājus noskaidros vienā spēlē, kā arī dažādās valstīs var būt dažāda rakstura ierobežojumi skatītājiem. Šādi vismaz vienādi noteikumi visiem. Bažas gan vairāk rada, vai šīs spēles vispār varēs notikt plānotajā laikā, ja starp vairākām valstīm joprojām būs spēkā kādi ceļošanas ierobežojumi. Situācija tomēr ir ļoti atšķirīga dažādās valstīs.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-10 00:22, pirms 4 gadiem
Vai tad kādreiz tribīnes ir bijušas pilnas? Viss kā parasti.

     [+] [-]

, 2020-07-10 00:37, pirms 4 gadiem
M.R.L. rakstīja: Tas tomēr ir vairāk godīgi, lai mazinātu mājas spēļu ietekmi un izlozes nozīmi, kur notiks spēle, tā kā uzvarētājus noskaidros vienā spēlē, kā arī dažādās valstīs var būt dažāda rakstura ierobežojumi skatītājiem. Šādi vismaz vienādi noteikumi visiem. Bažas gan vairāk rada, vai šīs spēles vispār varēs notikt plānotajā laikā, ja starp vairākām valstīm joprojām būs spēkā kādi ceļošanas ierobežojumi. Situācija tomēr ir ļoti atšķirīga dažādās valstīs.
Komandām būs jāceļo ar čarterreisiem. Cik sapratu, obligāts nosacījums/

     [+] [-]

, 2020-07-10 00:37, pirms 4 gadiem
baisulis rakstīja: Vai tad kādreiz tribīnes ir bijušas pilnas? Viss kā parasti.
Te jau runa ne tikai par Latviju. Futbolu mīlošakās zemēs - tajā pašā Polijā tribīnes ir pilnas.