Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Baltkrievijā kaunas par līderu zaudējumu "Liepājas" nākamajai pretiniecei "Sūduvai"

Baltkrievijā kaunas par līderu zaudējumu "Liepājas" nākamajai pretiniecei "Sūduvai"
Oļegs Kubarevs Jūrmalas "Spartaka" galvenā trenera amatā
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Kamēr "Liepāja" izrāva dramatisku uzvaru pār Ziemeļīrijas "Crusaders", kaimiņi no Lietuvas, Marijampoles "Sūduva", negaidīti izsita Baltkrievijas čempionāta līderi Soļigorskas "Shakhtyor", ko trenē Latvijas futbolam labi zināmais Oļegs Kubarevs.

Oļegs Kubarevs 2016. gadā aizveda Jūrmalas "Spartaku" līdz kluba vēsturē pirmajam Virslīgas titulam, bet starpsezonu periodā pārcēlās uz visai naudīgo Soļigorskas "Shakhtyor", lai pamēģinātu apturēt BATE hegemoniju Baltkrievijā. BATE triumfē Baltkrievijā ik sezonu jau kopš 2006. gada, tātad ir uzvarēti 11(!) čempionāti pēc kārtas, bet šogad pēc 15 kārtām Kubareva vadītais "Shakhtyor" ar 36 punktiem ir turnīra vadībā, apsteidzot BATE par trim punktiem.

Tomēr Eiropas līgā "Shakhtyor" savus līdzjutējus pievīla, sensacionāli izstājoties pret Lietuvas "Sūduva", kas savā čempionātā pēc 16 kārtām no Viļņas "Žalgira" atpaliek jau par 10 punktiem. Pirmajā spēlē savā laukumā "Shakhtyor" nespēja gūt vārtus (0:0), lai gan spēles statistika bija graujoši par labu baltkrieviem - sitieni 26:6, sitieni vārtu četrstūrī 9:0, stūra sitieni 8:0. Neskatoties uz neizšķirtu, arī pirms atbildes spēles favorīti bija Baltkrievijas čempionāta līderi un, lai gan 34. minūtē rezultātu atklāja "Sūduva", Kubareva padotie jau pēc četrām minūtēm panāca 1:1, iegūstot vadību divu spēļu summā. Taču tad puslaika beigās "Shakhtyor" palika mazākumā un "Sūduva" mača pēdējās sekundēs pēc stūra sitiena izrāva 2:1. Pat neskatoties uz to, ka "Sūduva" pie neapmierinošā 1:1 veselu puslaiku aizvadīja vairākumā, spēles statistika bija līdzīga.

Baltkrievu portālā football.by rakstīts: "Notika kārtējā apkaunojošā izstāšanās. Kaut arī "Sūduva" ir viens no kaimiņu futbola līderiem, tomēr Baltkrievijas čempionāta līderim ir apkaunojoši saņemt pļauku, esot izsētās komandas lomā. Un nevajag te runāt par Bušmas [pamatvārtsarga - aut.] prombūtni, par video atkārtojumu neesamību ["Shakhtyor" pie 1:2 pēdējās sekundēs netika ieskaitīti šķietami pareizi vārti - aut.] vai tiesneša asistenta acīm, kurš epizodi 94. minūtē nenovērtēja mums par labu.

Tās ir nabadzīgo atrunas - rezultāts ir uz tablo! "Shakhtyor" bija jāapspēlē pieticīgā komanda no Baltijas rajona centra! Nevajadzēja piespiesties pēdējās minūtēs (tamdēļ uz saviem vārtiem nopelnījām vairākus standartus un galu galā loģiskus vārtus). Vajadzēja iesist vārtus savā laukumā, bija agresīvāk jāspēlē viesos un nevajadzēja nopelnīt muļķīgas kartītes...

Tagad Kubareva komandai plaši atvērti vārti, lai iegūtu čempionu titulu Baltkrievijā. Un tikai tas kļūs par reabilitāciju savu līdzjutēju priekšā. Taču ne pret visas Baltkrievijas līdzjutējiem, kuri jau ne pirmo gadu piedāvā "aizliegt "Shakhtyor" spēlēt Eirokausos". Jo tikai vienreiz pa daudziem gadiem (2014. gadā, kad Borovska vadībā tika iekļūts "play-off", uzspēlējot ar PSV) par "kalniešiem" nav bijis kauns. Visādi citādi - dažādas pakāpes apkaunojošas izstāšanās. Varam minēt: "Domžale-2016", "Wolfsberger-2015", "Milsami-2013", "Ried-2012", "Ventspils-2011"...

Pats Kubarevs pēc zaudējuma Lietuvā, nespējot nodrošināt drīzu vizīti Liepājā, sacīja: "Ļoti žēl, ka mazākumā neizturējām. Pretinieks mūs galu galā tomēr nospieda, izmantojot savas spēcīgās puses - standartsituācijas. Uz karstām pēdējām man grūti kaut ko novērtēt un arī negribas... Taču, lai soļotu tālāk un, ja vēlies sevi poziconēt kā spēcīgāku komandu, tas ir jāpierāda arī laukumā. Nevēlos taisnoties. Un nevēlos nevienu vainot. Visi jautājumi jāadresē manā virzienā. Pretinieka nenovērtēšana? Nezinu, kurš jums to teica. Vēl pirms pirmās spēles teicu, ka mums noteikti jānotur aizsardzība uz nulles un jāgūst vairāk nekā vieni vārti. Mēs neguvām nevienus un tas mūs neapmierināja. Uz šejieni atbraucām gūt vārtus. Pirmajā puslaikā "Sūduva" labi spēlēja, labi kustējās. Otro puslaiku tā aizvadīja vājāk. Mums diemžēl visas kārtis izjauca noraidījums. Nācās pārkārtoties, kas nebija plānots. Tas, ka otrajā puslaikā mazākumā izskatījāmies labāk, bija saistīts ar "Sūduvas" aktivitāšu mazināšanos. Turklāt jūs taču paši saprotat, ka otrā numura lomā allaž spēlēt ir vieglāk - aizmugurē visu nosedzām un pretiniekam sāka rasties problēmas ar uzbrukumu veidošanu. Tie veidojās no standartiem."

"Sūduvas" treneris no Kazahstānas Vladimirs Čeburins, tobrīd nezinot nākamo pretinieci ("Liepāja" savu spēli pabeidza vēlāk), preses konferencē uzsvēra, ka izdevies uzveikt augstas klases komandu un ka tas prasījis daudz spēka. Viņš izteica prieku, ka Lietuvas čempionātā ir pārtraukums, kas ļaus atjaunoties un palīdzēs cīņā par trešās kārtas sasniegšanu.

Izmantotie resursi:
Футбол в Беларуси, Европе и мире, статистика,...
Футбольный клуб "Шахтер" г.Солигорск


, 2017-07-09 21:24, pirms 7 gadiem
Un tulīt sāksies..
, 2017-07-09 22:12, pirms 7 gadiem
Nav nekāds kauns Eiropas pažobeles pseidovalsts klubelim pakāst ES dalībvalsts, brīvās Lietuvas vienībai. Pie tam Sūduva krieviski (baltkrievijas vienīgā valsts valoda) neko apkaunojošu nenozīmē. Laiks pie tā pierast krievijas guberņā.
, 2017-07-09 22:34, pirms 7 gadiem
dažādākas interesantas transfēru ziņas:

Latest Football Transfer News and Transfer...
, 2017-07-09 22:37, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: dažādākas interesantas transfēru ziņas:

http://www.dailymail.co.uk/sport/transfernews/index.html
dailmyail? Tak izmanto goal.com, tur ir viss
, 2017-07-10 04:30, pirms 7 gadiem
Sudava Liepajniekiem s...dus uztaisis tas toc.
, 2017-07-10 12:07, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: dailmyail? Tak izmanto goal.com, tur ir viss
j''a, bet man patīk- rumors- goal.com, piem par Rodrigezu baumas ir publicētas diennakti vēlāk
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.