Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Alksnājs

''Juventus'' neatstāj nekādu cerību ''Monaco'' un sasniedz Čempionu līgas finālu

''Juventus'' neatstāj nekādu cerību ''Monaco'' un sasniedz Čempionu līgas finālu
Dani Alvešs (23) bija svarīgs visos četros vārtu guvumos abās pusfināla spēlēs
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas otrajā pusfināla cīņā starp ''Juventus'' un ''Monaco'' ar rezultātu 2:1 uzvarēja itāļi, kuri pārliecinoši tikuši otrajā finālā pēdējo trīs gadu laikā. Ar skaistiem vārtiem atzīmējās Dani Alvešs, kurš spēlēja lielu lomu arī pirmajā vārtu guvumā.

''Monaco'' ieradās Turīnā ar sarežģītu uzdevumu – bija jāiesit divi vārti pret vienu no Eiropas labākajām komandām aizsardzībā, protams, tajā pašā laikā neielaižot nevienus vārtus. Par desmito futbolistu ar 150 spēlēm Čempionu līgā kļuvis Džanluidži Bufons. Starp šiem spēlētājiem arī Hosē Reina nekad nav izcīnījis Čempionu līgas trofeju, kas zina, varbūt spānis pēc šīs sezonas atkal būs vienīgais.

''Juventus'' laukumā sūtīja gandrīz identisku sākumsastāvu kā pirmajā pusfināla spēlē, vienīgajā izmaiņā Klaudio Markīzio vietu ieņēma Sami Kedira, kurš izcietis diskvalifikāciju (viņš gan desmitajā minūtē laukumu atstāja traumas dēļ). Līdzīgu sastāvu pirmajai spēlei nokomplektēja arī ''Monaco'', mēģinot gan trīs aizsargu taktiku ierastajai četru. No traumas atgriezās Bendžamins Mendī, kamēr Tomasa Lemāra vietu ieņēma Žoau Moutinju.

Turīnas ''Juventus'': Bufons – Kjelīni, Bonuči, Bardzalji (Benatija 85') – Sandru, Kedira (Markīzio 10'), Pjaničs, Alvess – Mandžukičs, Igvains, Divala (Kvadrado 54')

''Monaco'': Subasičs – Žemersons, Gliks, Radži – Sidibē, Moutinju, Bakajoko (Žermēns 78'), Mendī (Fabinju 55'), Silva (Fabinju 69') – Mbapē, Falkao

Pirmajā puslaikā ''Juventus'' aizsardzība bija nepārspējama, lai arī pirmajās minūtēs ''Monaco'' centās rādīt aktīvu spēli uzbrukumā, vienīgā reize, kad komandai izdevās tikt garām itāļu aizsardzībai, sanāca tikai ar aizmugures stāvokļa palīdzību pašā sākumā, Kilianam Mbapē norībinot vārtu stabu.

Turpinājumā ''Juventus'' pārņēma mača kontroli un pēc 20. minūtes turīnieši vairs nebija apturami. Sākumā no neērta leņķa viens pret vārtsargu izskrēja Igvains, kurš centās pārcelt pāri Danijelam Subasičam, bet neveiksmīgi. Tad pēc lieliskas piespēles bīstams šāviens no tuvas distances padevās Mario Mandžukičam, kas gan tika atvairīts. Drīz Miralems Pjaničs nonāca labā pozīcija, bet arī viņa sitiens neatrada tīklu, kad to bloķēja vienīgais itālis ''Monaco'' komandā Andrea Radži.

Bet lai cik pašaizliedzīgie Francijas ''Ligue 1'' līderi turējās pretī ''Juventus'', 33. minūtē rezultāts tomēr tika atklāts. Iepriekšējās spēles divu rezultatīvo piespēļu autors Dani Alvess iecēla bumbu soda laukumā Mandzukičam, kurš ar pirmo sitienu ar galvu nepārspēja Subasiču, bet atlēkušo bumbu spēcīgi trieca mērķī – 1:0. Nedaudz vēlāk izcilu ''Monaco'' centrējumu apturēja Džordžo Kjelīnī, kad izlēca vārtu priekšā un neticami trieca bumbu garām saviem vārtiem, noceļot to blakus esošajam Radamelam Falkao, tajā pašā laikā pats neiesitot savos.

Iespēja atzīmēties bija arī Paulo Divalam, bet viņa izdarītais sitiens spēcīgi lidoja tieši virsū vārtsargam. Pēc stūra sitiena bumbu ļoti neveiksmīgi no sava soda laukuma izraidīja Subasičs, pie tās tiekot Alvešam, kurš, nedomājot, uzreiz sita, gūstot fantastiskus vārtus - 2:0. Bijušais ''Barcelona'' spēlētājs ir spēlējis lomu visos četros vārtos abos pusfināla mačos.

Arī otrā puslaika sākumā pārliecinošu spēli laukumā rādīja ''Juventus'' vienība, 55. minūtē uz maiņu nākušajam Huanam Kvadrado bija iespēja uzreiz arī atzīmēties, tiekot pretinieku soda laukumā, bet sitiens tika bloķēts. ''Monaco'' nevēlējas padoties un Mbapē, no tuvas distances zemu vārtu stūrī trieca bumbu, bet Bufons darbojās teicami, to atvairot. Viens no Eiropas pieprasītākajiem talantiem gan atzīmēties paspēja, kad 69. minūtē Moutinju asā leņķī ieskrēja ''Juventus'' soda laukumā un zemu iespēlēja bumbu mājinieku vārtu priekšā, kur līdz tai izlauzās Mbapē, kuram vienkāršs raidījums mērķī - 1:2. Viņš saprata, ka nav laika priecāties, ir jāskrien ātri atpakaļ un jāturpina cīnīties.

Pēc tā ''Monaco'' izmisīgi centās izlīdzināt rezultātu un varbūt pat paveikt vienu no pēdējo gadu iespaidīgākajām atspēlēšanām, bet nekas neizdevās, ''Juventus'' aizsardzība parādīja, kāpēc tiek uzskatīta par labāko pasaulē.

Spēles statistika

JuventusRādītājsMonaco
15 (6)Sitieni (rāmī)11 (2)
6Stūra sitieni8
2Dzeltenās kartītes2
0Sarkanās kartītes0
421 (350)Piespēles (precīzas)385 (325)
51%Bumbas kontrole49%

UEFA Čempionu līga, pusfināli

DatumsSpēleRez./LaiksVārtu guvējiSummā
9. maijsJuventus - Monaco2:1 (2:0)Mandžukičs 33' Alvešs 44' - Mbapē 69'4:1
10. maijsAtletico - Real21:450:3

Vai Džanluīdžī Bufons beidzot izcīnīs Čempionu līgas trofeju?

  • 298

  • 119



, 2017-05-09 23:42, pirms 7 gadiem
Bufonam jaapaarraksta veesture
, 2017-05-09 23:44, pirms 7 gadiem
Ja jau Juve ir tik garu ceļu veikusi, tad no visas sirds novēlu viņiem sasniegt arī virsotni
, 2017-05-09 23:44, pirms 7 gadiem
VIDEO: ''Juventus'' ar 2:1 pārspēj ''Monaco'' - Fenomenālais Alvešs ieved...
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.
Slēpts komentārs: objektiivais
, 2017-05-09 23:54, pirms 7 gadiem
Juve malači, novēlu viņiem kausu.. Super komanda, šogad viņi ir pelnījuši vairāk kā jebkurš ČL kausu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-10 00:07, pirms 7 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Bufonu sauc par leģendu, bet reāli viņam nav nekādu trofeju...

tajā pašā PK pendelēs Trezegē pa pārlikni trāpija, bet citos finālos zāģi

a bet titulu Itālijā Juventus paņemtu pat ar pusmirušu Doroševu vārtos
Bufonam ir B Sērijas čempiontituls
, 2017-05-10 00:09, pirms 7 gadiem
Juve noteikti ir pelnījusi paņemt ČL kausu. Cerams, ka tiesneši nenoraks visu pasākumu atkal Real par labu, jo bez tā viņi arī pie Bayern būtu apstājušies.
, 2017-05-10 00:13, pirms 7 gadiem
Pēc komentāru daudzuma izskatās, ka šovakar Eirovīzija izkonkurēja ČL
, 2017-05-10 00:30, pirms 7 gadiem
Teļķermenis rakstīja: Juve noteikti ir pelnījusi paņemt ČL kausu. Cerams, ka tiesneši nenoraks visu pasākumu atkal Real par labu, jo bez tā viņi arī pie Bayern būtu apstājušies.
Vēljoprojām parādās ķeponi par to spēli😅😅
, 2017-05-10 01:07, pirms 7 gadiem
objektiivais rakstīja: Virsotne jau sasniegta, Real gan jau paņems kausu
real ir vaji un neko nepanems - te viniem nebus nekads pusklibs atletiko preti ! Nu viniem arii tik talu nebija janoklust ja ne palidziba no zaales!
, 2017-05-10 01:22, pirms 7 gadiem
apsveicu visus ilggadējos Juves fanus, tās sajūtas ir wow.

man šķiet fināls būs klasika.

Ja perspektīvā paskatās uz Iguaina un Dani Alvesa transfēriem kopā, tad tā nauda kas tika iztērēta par Iguainu, nemaz nešķiet tik iespaidīga, tas ieguldījums no abiem kopā ir nenovērtējams.

Viegli būt kluba fanam ar lielisku vadību!
, 2017-05-10 02:12, pirms 7 gadiem
MN2S rakstīja: apsveicu visus ilggadējos Juves fanus, tās sajūtas ir wow.

man šķiet fināls būs klasika.

Ja perspektīvā paskatās uz Iguaina un Dani Alvesa transfēriem kopā, tad tā nauda kas tika iztērēta par Iguainu, nemaz nešķiet tik iespaidīga, tas ieguldījums no abiem kopā ir nenovērtējams.

Viegli būt kluba fanam ar lielisku vadību!
viegli buut komandas fanam,kad vieteejaa liigaa nav nekaadas pretestiibas un tik jaakoncentreejaas CL,mieriigi sadalot speekus starp turniiriem,bet nu Juventus speeku nenoliegt,lai gan sheit ne tik lielu lomu speelee talants,kaa saspeeleetiiba un viens otra jushana laukumaa,kas Juvei atstraadaata liidz pilniibai,it iipashi aizsardziibaa
, 2017-05-10 02:14, pirms 7 gadiem
Paldies! Patiešām, pēc ilgiem gadiem sajūtas atkal ir ļoti labas.
Sasodīti labas
Un Tevis piebilstais ir desmitniekā. Ja runā par tagadējiem panākumiem, tad tie radušies daudzu gadu darba rezultātā - kopš Agnelli 2010-ajā nostājās kluba galvgalā. Tālāk jau viss notika ar konkrētu mērķi, vienu pēc otra piesaistot talantīgus cilvēkus vadībā un, protams, spēlētājus. Vairākas sezonas visi Juves līdzjutēji jau lieliski zināja, uz ko Juve iet. Iepriekšējais fināls tika sasniegts ar vēl līdz galam nenokomplektētu komandu. Īstais brīdis ir klāt tagad - 3.jūnijs.
"Vincere non è importante: è la sola cosa che conti."
Forza Juve!

MN2S rakstīja: apsveicu visus ilggadējos Juves fanus, tās sajūtas ir wow.

man šķiet fināls būs klasika.

Ja perspektīvā paskatās uz Iguaina un Dani Alvesa transfēriem kopā, tad tā nauda kas tika iztērēta par Iguainu, nemaz nešķiet tik iespaidīga, tas ieguldījums no abiem kopā ir nenovērtējams.

Viegli būt kluba fanam ar lielisku vadību!
, 2017-05-10 02:18, pirms 7 gadiem
Nē, Nil, viegli būt kluba fanam ar lielisku vadību!
NilsK rakstīja: viegli buut komandas fanam,kad vieteejaa liigaa nav nekaadas pretestiibas un tik jaakoncentreejaas CL,mieriigi sadalot speekus starp turniiriem,bet nu Juventus speeku nenoliegt,lai gan sheit ne tik lielu lomu speelee talants,kaa saspeeleetiiba un viens otra jushana laukumaa,kas Juvei atstraadaata liidz pilniibai,it iipashi aizsardziibaa
, 2017-05-10 02:22, pirms 7 gadiem
timoty rakstīja: Nē, Nil, viegli būt kluba fanam ar lielisku vadību!
lielisku vadiibu,kurai nav neviena pretinieka vieteejaa liigaa,gluzi kaa Bayern Vaacijaa
, 2017-05-10 02:25, pirms 7 gadiem
timoty rakstīja: Nē, Nil, viegli būt kluba fanam ar lielisku vadību!
bet par speeleetaaju izveeli jaapiekriit,jau Higaina parakstiishanas laikaa skaidri bija redzams kluba meerkjis,tuvaako gadu laikaa pacelt CL,tik ko dariis peec tam,kad pussastaavam jau buus 70?
, 2017-05-10 02:27, pirms 7 gadiem
taa teikt projekts uz tuvaakajiem 3gadiem
, 2017-05-10 02:42, pirms 7 gadiem
Ir Juvei kaudze ar jaunajiem prospektiem, vēl daudzi nolūkoti - šitas darbiņš Juvei padodas. Pagaidām arī no esošajiem gan arī neviens īsti pensionēties netaisās
p.s. Ok, par vadību Tevi vairs nekaitināšu
NilsK rakstīja: bet par speeleetaaju izveeli jaapiekriit,jau Higaina parakstiishanas laikaa skaidri bija redzams kluba meerkjis,tuvaako gadu laikaa pacelt CL,tik ko dariis peec tam,kad pussastaavam jau buus 70?
, 2017-05-10 03:44, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: lielisku vadiibu,kurai nav neviena pretinieka vieteejaa liigaa,gluzi kaa Bayern Vaacijaa
Viss ir relatīvs, Nil.
Man kā MU fanam liekas dīvaina gaušanās par ''nav pretinieku''. Cik tad ir Spānijā? Pusotrs... Salīdzinājumā ar EPL, kur NEVIENA komanda nevar būt droša pat par iekļūšanu CL, tad Tavs koments neviļus liek pasmīnēt. Un tad vēl puse SC dir*, ka Anglijas klubi esot vārguļi. Nez ko darītu spāņi, ja viņu līgā būtu vismaz 5-6 daudz maz līdzvērtīgas komandas. (un bez ziemas pārtraukuma)
, 2017-05-10 09:12, pirms 7 gadiem
yuka
Barsas un Real faniem sūdzēšanās par konkurences trūkumu tiešām nav diez ko ētiska. Tie klubi paši gandrīz iznīcināja LaLigu kā sakarīgu turnīru. Bet Juve un Bayern ne tikai neizjūt konkurenci savā līgā, bet viņiem pieder kaut kādas mistiskas ekskluzīvas tiesības dabūt pie sevis jebkuru spēlētāju no savas līgas klubiem kuru vēlas, tādā veidā uzreiz taisot dubultšāvienus, gan pašiem pastiprinoties, gan padarot vājākus iespējamos konkurentus.
Kaut gan EPL jau arī gadus 10-15 atpakaļ bija samērā līdzīgi.
, 2017-05-10 09:43, pirms 7 gadiem
Būs patīkami skatīties kā puse Real spēlētāju vicinās rokas,kad fiziski spēlējošā Juve smērēs viņus pa laukuma zālāju. Cerams ka Klatenbergs tiesās. Ā... Real jau vēl nav finālā.
, 2017-05-10 10:30, pirms 7 gadiem
Vidējās Līgas klubu naudas balvas no Līgas puses (TV raidtiesības iekļautas) par pēdējo pilno, oficiāli apstiprināto sezonu.

Avoti:
Spanish La Liga Prize Money 2016 (Confirmed)
Premier League Prize Money 2016 (Confirmed)
2015-16 Season’s Italian Serie A Prize Money
';
, 2017-05-10 10:32, pirms 7 gadiem
Klubu skaits, kuru naudas balvas bijušas virs vidējā līmeņa.
Avoti tie paši.

Bye the way... EPL gadījumā mārciņai piemērots EUR kurss 1,19.
';
, 2017-05-10 10:32, pirms 7 gadiem
Konkrētās sezonas top 3 klubu vidējās līgas naudas balvas. Avoti tie paši. ';
, 2017-05-10 10:33, pirms 7 gadiem
Multiplikators starp top 3 vidējo un līgas 20 klubu kopējām līgas naudas balvām. Avoti tie paši. ';
, 2017-05-10 10:43, pirms 7 gadiem
Ko es ar to gribu pateikt?

To, ka Spānijā divi klubi valstiskā līmenī tiek vienkārši stutēti, kas ilgtermiņā nevar palikt bez sekām. Ja atvērsiet linku uz La Liga pārskatu: Spanish La Liga Prize Money 2016 (Confirmed)

Ko mēs redzam? Ka diviem klubiem līgas naudas balvas tuvākos sekotājus Atletico un Valencia pārsit aptuveni 3x, jeb par 100 miljoniem.

Iltermiņā tā ir vienkārša 2 klubu stutēšana un pārējo klubu mērdēšana badā, ja salīdzinām ar šiem diviem.
Savukārt, Itālijā un Vācijā, arī Anglijā, tikai un vienīgi paši klubi ir savas veiksmes/neveiksmes/statusa cēlēji, vai grāvēji.
Vācijā tas skats uz dzīvi nav nekāds atšķirīgais no Itālijas, Anglijas (ja par vienmērīgu/nevienmērīgu līgas kopējo ienākumu sadali runājam.
Television Revenue and Distribution in the Top...

Tad nu... ko var NilsK te runāt, ka kāds tur citās līgās kaut ko nepelnīti varenāks par citiem ir kļuvis... Citās līgās to ir panākuši paši klubi. Pats Bayern ar savu finanšu TANKU, pats Juventus, sakārtojot savu klubu, kamēr citi Itālijā mulķi ir laiduši. Tikmēr Spānijā??? Diemžēl pat ar nopietnu sugar daddy neviens tur, ņemot vērā ka pastāv FFP, nevarētu dabūt sākuma uzrāvienu lai kļūtu par ILGTERMIŅA (uzsvars uz "Ilgtermiņa", nevis īstermiņa veiksmēm) konkurentu Real un Barcelona, kamēr vien ir šāds pamatienākumu (nevis summās, bet tiešā futbola ziņā) sadalījums. Kas, savukārt, neļaus pielīdzināties rezultātos un tālāk jau ienākumos, kuri nav saistīti ar līgas tiešajām naudas balvām.
, 2017-05-10 10:45, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: taa teikt projekts uz tuvaakajiem 3gadiem
Tev vakar pat nezinu... dzert mazāk vajadzēja!?!

Nevis Juventus vai Bayern, kuri paši sevi attīsta ar gudru un atbildīgu saimniekošanu, bet gan Jūsu Real un Barcelona ir ILGTERMIŅA Spānijas valsts projekts.
, 2017-05-10 14:26, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Tev vakar pat nezinu... dzert mazāk vajadzēja!?!

Nevis Juventus vai Bayern, kuri paši sevi attīsta ar gudru un atbildīgu saimniekošanu, bet gan Jūsu Real un Barcelona ir ILGTERMIŅA Spānijas valsts projekts.
Es neapstrīdu argumentus par finanšu sadalījumu Spānijā kopumā, bet uzsvars par valsti gan ir pilnībā šķērsām.

Par Spānijas čempionāta organizatoriskajām lietām atbild Liga de Fútbol Profesional, kuru veido tās biedri - 42 Primeras un Segundas klubi. TĀ NAV VALSTS STRUKTŪRA. Un tā nevar būt valsts struktūra, jo FIFA vispār nepieļauj politisko aprindu iejaukšanos futbola lietās - par pārkāpumiem diskvalificē izlases, kamēr pārkāpums nav novērsts.
, 2017-05-10 14:42, pirms 7 gadiem
Visu stāstu par to, kā rezultātā klubi ir attīstījušies katrā valstī tā kā ir attīstījušies, nav iespējams trivializēt līdz tādiem apgalvojumiem kā "kamēr citi Itālijā laida muļķi, Juve prātīgi saimniekoja" utt. Katrā konkrētā valstī ir bijuši konkrēti iemelsi, kādēļ attīstība ir notikusi kā notikusi.
Lielākā ietekme ir tam, ka noteiktiem klubiem kādā ilgākā laika posmā ir bijuši lielāki resursi (finanšu, cilvēku, infrastruktūra, sponsori, utt.) nekā pārējiem. Bet tam, kādēļ tas tā ir bijis ir daudz un dažādi iemesli, ne vienkārši tādēļ, ka kāds laida muļķi, bet kāds cītīgi strādāja.
, 2017-05-10 15:02, pirms 7 gadiem
Šajā sezonā Juves sniegums Eiropā vispārliecinošākais no visām top komandām, no visas sirds novēlu pacelt ČL. Džianluidži un visa viņa komanda ir pelnījuši. Forza!
, 2017-05-10 15:19, pirms 7 gadiem
march_2k rakstīja: Es neapstrīdu argumentus par finanšu sadalījumu Spānijā kopumā, bet uzsvars par valsti gan ir pilnībā šķērsām.

Par Spānijas čempionāta organizatoriskajām lietām atbild Liga de Fútbol Profesional, kuru veido tās biedri - 42 Primeras un Segundas klubi. TĀ NAV VALSTS STRUKTŪRA. Un tā nevar būt valsts struktūra, jo FIFA vispār nepieļauj politisko aprindu iejaukšanos futbola lietās - par pārkāpumiem diskvalificē izlases, kamēr pārkāpums nav novērsts.
Bet tu tak nebūsi palaidis garām informāciju par pašvaldību galvotajiem kredītiem, saistību uzņemšanos stadionu būvniecībās, zemju iznomāšanu vai pārdošanu klubiem par neadekvāti zemām cenām un tamlīdzīgām lietām, par ko arī EK veica pārbaudes un pat lika kaut kādus sodus. Tas gan vairāk attiecās uz citiem Primera klubiem, bet arī Real tur bija šādus tādus labumus ieguvuši cik atceros. Neinteresējos gan kā tur tās lietas turpinājās un beidzās.
, 2017-05-10 15:36, pirms 7 gadiem
ABa rakstīja: Bet tu tak nebūsi palaidis garām informāciju par pašvaldību galvotajiem kredītiem, saistību uzņemšanos stadionu būvniecībās, zemju iznomāšanu vai pārdošanu klubiem par neadekvāti zemām cenām un tamlīdzīgām lietām, par ko arī EK veica pārbaudes un pat lika kaut kādus sodus. Tas gan vairāk attiecās uz citiem Primera klubiem, bet arī Real tur bija šādus tādus labumus ieguvuši cik atceros. Neinteresējos gan kā tur tās lietas turpinājās un beidzās.
Neesmu vis palaidis garām
Kgan brīdī, kad rakstīju, bija piemirsies.

Es tomēr gribētu nodalīt Damarcus rakstīto no Tevis paceltās tēmas.
Damarcus rakstīja par atbalstu "valstiskā", tb pēc idejas strukturālā līmenī. Ka līgas nevienlīdzīgā struktūra ir principā valsts organizēta un uzturēta (bet tā tas nav).

Ja par Tevis piesauktajiem darījumiem, pirmkārt tīri formāli arī pašvaldības nav "valsts (centralizētā vara)".
Lai gan tie ir nenoliedzami korumpēti un šaubīgi, tomēr vairāk ir "čomu būšanas" ar vietējiem Napoleoniņiem, sarunāšanas rezultāts. Jā, ir korumpēti darījumi. Jā, tiek netaisnīgi iegūtas priekšrocības, izrīkojoties ar "publisko mantu". Bet tas ir autonomā, vietējā, nevis strukturālā un centralizētā līmenī.

Neesmu dziļumā pētījis, bet pašvaldību korumpētība Spānijā vispār ir ļoti liela atsevišķa tēma.
economist.com
, 2017-05-10 15:57, pirms 7 gadiem
Nu jā, drusku izbrīnīja kategorisms Tavā komentārā, tādēļ gribēju pārliecināties ka informācija nav paskrējusi garām Negribēju arī izplūst komentārā par valsts un pašvaldību atšķirībām, turklāt neesmu iedziļinājies Spānijas varas strukturālajās dalījuma īpatnībās. Vienkārši kā fakts tas ir konstatēts, ka vietējās varas iespaidīgi palīdz jeb palīdzēja klubiem, un daži turklāt bez tās palīdzības visticamāk jau būtu bankrotējuši. Par ko lielā mērā varētu "pateikties" arī Real ar Barsu.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.