Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Martini

Čempionu līgas pusfinālos intrigas vairs nav - vai patiešām tā?

Čempionu līgas pusfinālos intrigas vairs nav - vai patiešām tā?
Foto: Angel Gutierrez

Pēc pirmajām divām pusfinālspēlēm UEFA Čempionu līgā fināls jau šķietami skaidrs – Turīnas „Juventus” pret Madrides „Real”. Turīna viesos ar 2:0 pieveica „Monaco”, kamēr „Real” savā laukumā tika galā ar „Atletico” (3:0). "Betsafe" bukmeikeri Turīnas un „Real” satikšanos finālā vērtē ar 99.5% iespējamību, taču par spīti visam acīmredzamajam rezultātos un komandu spēku samēros kā lai aizmirst, ka šī ir sezona, kurā tāda līmeņa klubs kā Parīzes „Saint-Germain” nespēja viesos noturēt 4:0 pārsvaru?

Madrides „Atletico izbraukums pie „Real”, protams, nebija pārāk tāls, taču UEFA noteikumos tā tik un tā skaitās izbraukuma spēle, līdz ar to tur gūtie vārti ir vērtīgāki nekā savā laukumā. „Atletico” tikšanai tālāk līdz ar to derēs tādas uzvaras kā 4:0, 5:1, 6:2 utt., taču vismaz četrus vārtus vienā spēlē „Atletico” guvusi vien četras reizes pēdējo 37 spēļu laikā.

Tiesa, „Real” aizsardzība šosezon ne tuvu nav bijusi pašā augstākajā līmenī, un Spānijas čempionātā „Real” ir ielaidusi vairāk vārtus (39) nekā ne tikai „Barcelona” (34) un „Atletico” (25), bet arī „Villarreal” (32) un „Athletic” (38). Taču 2017. gadā „Real” vārtos trīs bumbas iedabūjusi vien „Barcelona”, „Sevilla” un... „Las Palmas”. Jā, Spānijas čempionāta 14. vietas īpašniece „Las Palmas” marta sākumā Madridē bija vadībā pat 3:1, taču Krištianu Ronaldu pašā mača izskaņā ar diviem vārtiem izrāva neizšķirtu 3:3.

„Atletico” problēma atbildes spēlē, kas paredzēta trešdien, 10. maijā, būs tā, ka viņiem būs jāspēlē uzbrūkoši. „Real” nebūs nekādu iebildumu viduszonā pabumboties un ar mazu rezultātu (vienalga, kuras komandas labā) sagaidīt savu iekļūšanu finālā. „Atletico” būs jāveido daudz masīvāki uzbrukumi nekā pirmajā spēlē un būs arī nepieciešama Antuāna Grīzmana izcila momentu realizēja. Jo pirmajā spēlē tās „Atletico” uzbrucējiem pietrūka – ja Kevins Gameiro 17. minūtē būtu realizējis izgājienu viens pret vienu un panācis 1:1, šobrīd varētu runāt pavisam citos toņos.

Djēgo Simeones vadītā „Atletico” pret grandiem vienmēr ir jutusies labāk kā otrais numurs, spēlējot no aizsardzības, turklāt pret „Real” to ir grūti darīt tieši ļoti draudīgo pretuzbrukumu dēļ. Līdz ar to bukmeikeri paredz rezultatīvu spēli – iespēja, ka tiks gūti vismaz trīs vārti, novērtēta ar koeficientu 1.81. „Atletico” šo variantu piepildījusi tikai trijās no pēdējām 11 spēlēm (visos turnīros), bet šoreiz neizskatās, ka viņiem būs izvēle.
Savukārt „Monaco” uzdevums Turīnā salīdzinoši vienkāršāks – jāatspēlē „tikai” divu vārtu starpība. „Monaco” šosezon radījusi ļoti draudīgu spēku uzbrukumā, un Francijas čempiones tituls ir jau pavisam tuvu. Radamels Falkao „Ligue 1” sasitis veselus 19 vārtus, 18 gadus vecais Kilians Mbapē izcēlies 14 reizes, kamēr ČL izslēgšanas spēlēs „Monaco” četros mačos pēc kārtas guva vismaz trīs vārtus (ČL rekords). Šī sērija turpinājās līdz brīdim, kad nācās satikties ar „Juventus”. Ar leģendāro Džanluidži Bufonu vārtos, kurš vairākkārt atgādināja, ka viņu norakstīt pensijā ir daudz, daudz par ātru, „Juventus” palika sausā un uzvarēja 2:0.

„Juventus” savā laukumā nav zaudējusi 50 spēlēs pēc kārtas. Jā, tieši 50. Pēdējoreiz tāds „brīnums” notiks pirms diviem gadiem. Sestdienas derbijā pret „Torino” gan zaudējums bija pavisam tuvu, taču jau atkal apliecinājās „Juves” sīkstums un neatlaidība, un kompensācijas laikā Gonsalo Igvains izrāva neizšķirtu 1:1. Tāpat arī labā atmiņā Vecās Sinjoras paveiktais pret „Barcelona”, kad abās ceturtdaļfināla spēlēs netika ielaisti nevieni vārti.

Čempionu līgas vēsturē vēl nekad neviena komanda nav atspēlējusi divu vārtu deficītu, kas iekrāts pirmajā spēlē. Vai pienāks pirmā reize? Kaut kad pavisam noteikti, bet šoreiz teju viss liecina par pretējo.

Ieteiktās likmes:

Real-Atletico Over 2.5 ar 1.85: „Atletico”, ja vien nebūs nolēmusi padoties bez cīņas, būs spiesta mesties uz priekšu, kamēr reti kura komanda pasaulē šobrīd pretuzbrukumos ir draudīgāka par „Real”.

Juventus – Monaco Under 2.5 ar 2.05: Masimiljāno Alegi nav ieinteresēts rezultatīva mača izveidošanā, un savā laukumā kļūdas no „Juventus” aizsardzības gaidīt ir lieki.

Foto: Juventus.com


, 2017-05-09 20:56, pirms 7 gadiem
Vai tad Atletico derees 4:1 vai 5:2 ??
Tad jau Barcai pret PSG buutu dereejis arii 5:1
, 2017-05-09 20:58, pirms 7 gadiem
Autors laikam domaa ka pirmaa speele bija Atletico laukumaa
, 2017-05-09 21:06, pirms 7 gadiem
Madrides „Real” izbraukums pie „Atletico”, protams, nebija pārāk tāls, taču UEFA noteikumos tā tik un tā skaitās izbraukuma spēle, līdz ar to tur gūtie vārti ir vērtīgāki nekā savā laukumā. „Atletico” tikšanai tālāk līdz ar to derēs tādas uzvaras kā 4:1, 5:2 utt., taču vismaz četrus vārtus vienā spēlē „Atletico” guvusi vien četras reizes pēdējo 37 spēļu laikā.

Kā var kaut ko tik stulbu pateikt, ka vienā no lielākajiem Eiropas derbijiem izbraukums ir nenozīmīgs (no konteksta).
Un minētie rezultāti "atlētiem" nederētu. Ja esi futbola fans pāris dienas, tad var piedot izbraukuma golu noteikumu neizprašanu, taču tāda gadījumā varbūt nevajag veidot rakstus sporta portālā.
, 2017-05-09 23:57, pirms 7 gadiem
Autors laikam palabojis. Tagad viņš raksta: „Atletico” tikšanai tālāk līdz ar to nederēs tādas uzvaras kā 4:0"
Kā var kaut ko tādu uzrakstīt SPORTA žurnālists? Jomajo. 😂😂😂
, 2017-05-10 07:58, pirms 7 gadiem
gravitons rakstīja: Vai tad Atletico derees 4:1 vai 5:2 ??
Tad jau Barcai pret PSG buutu dereejis arii 5:1
Tagad rakstā izlabojis 6:1 un 7:2. Kā var kko tādu izmurgot??
Lai atlēti tiktu tālāk viņiem der 5:1 un 6:2.Der viņiem arī 3:0 lai spēlētu pagarinājumā. Autoram vajadzētu nedaudz pamācīties noteikumus, vai varbūt matemātiku
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.