Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Trīs Anglijas grandi vienā vakarā – Čempionu līga atgriežas ar 1/4 fināliem

Trīs Anglijas grandi vienā vakarā – Čempionu līga atgriežas ar 1/4 fināliem
Serhio Agvero. Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar startēs ceturtdaļfinālu cīņas. Pulksten 22:00 laukumā dosies "Liverpool" un "Porto", kuras satikās arī pērn, kā arī gaidāms divu Anglijas komandu duelis – "Tottenham" pret "Manchester City".

Pirms gada Liverpūles futbolistiem izdevās sasniegt Čempionu līgas finālu, un pa ceļam tika aizvadīta astotdaļfināla sērija pret "Porto". Jebkādi jautājumi par uzvarētāju tika atrisināti pirmajā mačā, jo angļi izbraukumā sasita pretiniekus ar 5:0. Trīs vārtus guva Sadio Manē, bet pa reizei izcēlās viņa partneri jaudīgajā uzbrukumā – Mohameds Salāhs un Robertu Firmīnu. Atbildes spēlē nekas nebija nepieciešams, un "Liverpool" noturēja bezvārtu neizšķirtu.

Šoreiz pirmā spēle tiks aizvadīta Liverpūlē, taču laukuma saimniekiem nav iemesla bēdāties – "Porto" 18 reizes viesojusies Anglijā, taču nav izcīnījusi nevienu uzvaru. "Neviens negribēja izlozē saņemt "Liverpool", taču arī mums netrūkst ambīciju. Tas šobrīd ir pats svarīgākais," norādīja Portu galvenais treneris Serhio Konseisau. "Apzināmies, cik viņi ir spēcīgi – no 16 spēlēm savā stadionā "Liverpool" nav uzvarējusi tikai divos mačos."

Diskvalifikācijas dēļ "Porto" nevarēs palīdzēt ne tikai centra aizsargs Pepe, bet arī komandas kapteinis Ektors Errera. Taču abi devušies kopā ar komandu uz Liverpūli, lai palīdzētu vienot komandas garu. Savukārt laukuma saimniekiem nevajadzētu būt iztrūkumiem sastāvā. Neliels muguras savainojums ir Džordžīno Veinaldumam, bet viņš būs gatavs doties laukumā. Tāpat neliela trauma ir Adamam Lalanam.

"Ikviena komanda izlozē gribēja dabūt "Porto", līdz tiešām dabūja "Porto". Ja godīgi, mēs negribējām spēlēt pret viņiem. Ir cilvēki, kuri tikai paskatās uz skaitļiem, vārdiem sastāvā un tādām lietām. Cilvēki, kuri tomēr kaut ko saprot no futbola, negribēja spēlēt pret "Porto". Tā ir patiesība," skaidroja Jirgens Klops. Galvenajam trenerim pievienojās arī centra aizsargs Virdžils van Deiks, uzsverot pretinieku stiprās puses – lielisks presings un aizsardzība kā vienotai komandai.

"Liverpool" ar 33 spēlēs sakrātajiem 82 punktiem ir Anglijas Premjerlīgas līdere, taču uz papēžiem min pašreizējā čempione "Manchester City" – 32 spēles un 80 punkti. Savukārt asā cīņā par labāko četrinieku atrodas "Tottenham Hotspur", kas par diviem punktiem atpaliek no "Chelsea", bet par punktu apsteidz "Arsenal".

"Tottenham", kas beidzot ievākusies jaunajā stadionā un šovakar aizvadīs savu pirmo Eirokausu spēli tur, šajā sezonā zaudējusi vienīgajā duelī pret "Manchester City". Spēle notika 29. oktobrī, un uzvaras vārtus jau sestajā minūtē guva Rijads Mahrezs – 1:0. Mājinieki 90 minūšu laikā izdarīja tikai vienu sitienu vārtu rāmī, un ir skaidrs, ka ar to nepietiks, lai pārvarētu "City" barjeru.

"Pateicu spēlētājiem, ka šis mačs ir kā bonuss. Lai viņi dodas laukumā un jūtas brīvi, skrien, izdara izklupienus, spēlē, sit, atvaira. Tas būs bonuss, un mums jāspēlē brīvi, lai būtu paši," atzina "Tottenham" galvenais treneris Maurīsio Početino, piebilstot, ka vēlas redzēt savu komandu dominējam. "Gribam sākt agresīvi un augstā tempā. Čempionu līga nav Premjerlīga, tā ir milzīga atšķirība."

Savukārt Peps Gvardiola slavēja pretiniekus: "Tā nav tikai Harija Keina komanda. Tā ir neticama komanda, spēcīga komanda, ar kuru grūti cīnīties. Par viņiem to esmu teicis jau tūkstoš reižu." Ja "Tottenham" savu iepriekšējo maču aizvadīja trešdien, tad "City" sestdien cīnījās FA kausa pusfinālā. Uz spēlētāju pleciem gulstas liela slodze. Gvardiola gan norādīja, ka iepriekš savainotie Serhio Agvero, Kails Vokers un Benžamēns Mendī visi konkurēs par vietu sastāvā jeb ir gatavi.

Ceturtdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēle
Liverpool – Porto9. aprīlis17. aprīlis
Tottenham – Man City9. aprīlis17. aprīlis
Man United – Barcelona10. aprīlis16. aprīlis
Ajax – Juventus10. aprīlis16. aprīlis

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...


Slēpts komentārs: yid
, 2019-04-09 11:51, pirms 5 gadiem
Porto laikam zaudēs šodien.
, 2019-04-09 11:58, pirms 5 gadiem
Par Keinu un Spurs!
, 2019-04-09 12:08, pirms 5 gadiem
SPURS!
, 2019-04-09 12:42, pirms 5 gadiem
Spurs City uzvaretajs būs finālā. Spurs nebūtu pārāk izredzes varbūt, izņemot ka jaunajā stadionā var notikt visādi brīnumi.
, 2019-04-09 13:02, pirms 5 gadiem
Par Spurs un Liverpool
, 2019-04-09 13:17, pirms 5 gadiem
, 2019-04-09 13:43, pirms 5 gadiem
Šodien vairāk vai mazāk viss ir skaidrs. Rīt būs garšīgāki dueļi
, 2019-04-09 16:02, pirms 5 gadiem
nu jau nu jau, Spurs un grands kka neiet kopā
, 2019-04-09 16:46, pirms 5 gadiem
Par Liverpool un Spurs!
, 2019-04-09 17:47, pirms 5 gadiem
Njā, saukt Spurs par grandiem... Viens Līgas kauss šajā tūkstošgadē, tad jau arī Birmingema un Swansea ir grandi
, 2019-04-09 18:15, pirms 5 gadiem
grandi futbolā ir tie, kuriem ir savi stadioni ar 45k fanu ietilpību un visas vietas izpirktas!.
, 2019-04-09 20:54, pirms 5 gadiem
Magnijs rakstīja: Par Liverpool un Spurs!
Arī. Var vēl MC.
, 2019-04-09 22:09, pirms 5 gadiem
Liverpool Porto 1-0 9.minūte.
, 2019-04-09 22:37, pirms 5 gadiem
njāā , neiedota pendele porto stulbais pool
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.