Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: "Lyon" pret Romu, "United" kritizētajā Rostovas stadionā

Rolands Eliņš

Eiropas līga: "Lyon" pret Romu, "United" kritizētajā Rostovas stadionā
Zlatans Ibrahīmovičs Rostovas "Olimp-2" stadionā
Foto: Sputnik/Scanpix

UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālā šovakar tiks aizvadītas pirmās kārtas spēles. Rostova pret "United" spēli sāks 20:00, bet "Lyon" un "Roma" duelis sāksies kopā ar vēlajām 1/8 fināla spēlēm 22:05.

"Joprojām ir grūti noticēt, ka rīt spēlēsim. Zinu, ka mums tas ir jādara, bet nevaru noticēt, ka spēlēsim tādā laukumā, ja to vispār var nosaukt par laukumu," apstākļus Rostovas stadionā vakar kritizēja "Manchester United" galvenais treneris Žuzē Morinju.

UEFA pārstāvji pēc Morinju publiskajiem izteikumiem veica īpašu laukuma pārbaudi un medijiem norādīja, ka, lai arī zālājs varbūt nav ideālā kvalitātē, tas ir derīgs mača aizvadīšanai, un spēle šī iemesla dēļ pārcelta netiks.

Rostova iepriekšējā kārtā tieši savā laukumā ieguva izšķirošo pārsvaru pār Prāgas "Sparta", kamēr "United" pieveica Francijas "St. Etienne". Mančestras komanda arī izbraukumā uzskatīta par izteiktu favorīti, un šajā mačā piedalīsies arī rezultatīvais Zlatans Ibrahīmovičs, kuram Anglijā uz laiku būs jāiztiek bez spēļu prakses - viņam piespriesta trīs spēļu diskvalifikācija. Ibrahīmovičs arī saņēmis bagātīgu piedāvājumu no Losandželosas kluba "Galaxy", kas aicina vasarā pēc līguma ar "United" beigām ierasties MLS.

Lionā tikmēr tiek gaidīts aizraujošs duelis starp vietējo "Olympique" un "Roma", divām ļoti bīstami uzbrūkošām komandām, kurām aizsardzības līnija nav tas spēcīgāksi ierocis. "Roma" pēdējos piecos mačos ielaidusi septiņus vārtus, turklāt vairākkārt parādījusi A Sērijas vicelīderei necienīgu nesaprašanos un paviršību aizsardzībā.

"Roma" pēdējās sezonās ir visai izteikta garastāvokļa komanda, to pašu Francijas futbola apskatnieki saka arī par "Lyon". Romai šosezon lielisku sezonu aizvada Edins Džeko, kurš A Sērijā paspējis sasist 19 vārtus, kamēr Lionai Aleksandrs Lakazets pretinieku vārtos Francijas līgā sadragājis 22 bumbas. No pēdējām septiņām spēlēm "Lyon" piecās ir guvusi vismaz piecus vārtus, bet iepriekšējā EL kārtā ar 4:1 un 7:1 iznīcināja "AZ Alkmaar". Veiksmīgi gan spēlēja arī romieši, viesos ar 4:0 sadauzot "Villarreal", un mājās jau varēja atļauties zaudēt.

Eiropas līgā neiztrūks arī dueļu, kuru dēļ pretinieku komandai nebūs jāizbrauc no savas valsts. Menhengladbahas "Borussia" viesosies pie "Schalke 04", un abas Vācijas komandas šobrīd ir tālu no Eirokausu sasniegšanas nākamajā sezonā. "Borussia" ir devītajā vietā Bundeslīgā, "Schalke" - tikai 13. pozīcijā. Bet Beļģijā sacentīsies komandas, kuras sajaukt ir piedodams - "Gent" cīnīsies pret "Genk". Abas komandas turklāt ir tieši blakus arī Beļģijas līgā, ieņemot attiecīgi septīto un astoto vietu.

Emocijām nevajadzētu trūkst Atēnās, kur "Olympiacos" uzņems kaimiņvalsts Turcijas klubu "Besiktas". Ne grieķu, ne turku līdzjutēji ar savu lēnprātību īpaši nav izslavēti, turklāt abas komandas savu nacionālo čempionātu līderes izvirzījušas augstus mērķus. "Olympiacos" gan pavisam nesen atlaida galveno treneri Paulu Bentu, reaģējot uz trīs zaudējumu sēriju Grieķijas līgā.

Eiropas līgas, astotdaļfināls, 1. spēles

SākumsKomandas
20:00APOEL-Anderlecht
Copenhagen - Ajax
Rostov-Man. United
22:05Celta Vigo - Krasnodar
Gent-Genk
Lyon-Roma
Olympiacos-Besiktas
Schalke - Borussia M

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...