Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgas vēsturē 1/8 finālā pirmo reizi tikai sešu līgu pārstāves

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Čempionu līgas vēsturē 1/8 finālā pirmo reizi tikai sešu līgu pārstāves
Serhio Ramoss
Foto: AFP/Scanpix

Trešdienas vakarā noslēdzās UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs un kļuva zināmas gan pilnīgi visas 1/8 finālu dalībnieces, gan arī astoņas izsētās komandas jeb visu grupu uzvarētājas.

Pirmkārt, jākonstatē, ka Čempionu līgas 1/8 finālam kvalificējās tikai sešu līgu pārstāves - no Spānijas grupu turnīru pārvarēja visas četras komandas (tiesa, "Sevilla" piedalās kā Eiropas līgas uzvarētāja, tādējādi kopumā Spānijai bija pat piecas komandas, bet "Villarreal" nepārvarēja Čempionu līgas kvalifikāciju, piekāpjoties "Monaco"), Anglijai un Vācijai 1/8 finālā būs pa trim pārstāvēm, bet Itālijai, Francijai un Portugālei pa divām pārstāvēm.

Salīdzinājumam šāda aina paveras iepriekšējās 10 Čempionu līgas sezonās:


1/8 finālā pārstāvēto līgu skaits

SezonaSkIzmaiņas*
2006./07.8plus Skotija; Nīderlande
2007./08.9plus Grieķija; Skotija; Turcija
2008./09.7plus Grieķija
2009./10.8plus Krievija; Grieķija
2010./11.7mīnus Portugāle; plus Ukraina; Dānija
2011./12.9plus Krievija; Šveice; Kipra
2012./13.9plus Ukraina; Turcija; Skotija
2013./14.8mīnus Portugāle; plus Krievija; Turcija; Grieķija
2014./15.8plus Šveice; Ukraina
2015./16.10plus Krievija; Nīderlande; Ukraina; Beļģija
2016./17.6

"*" - pieņemts, ka katru sezonu vismaz ar vienu komandu pārstāvēta Spānija, Vācija, Anglija, Itālija, Francija un Portugāle. Ja ir citādi, ailē "Izmaiņas" paskaidrots.

Čempionu līga pašreizējo formātu ar astoņām grupām un sekojošām izslēgšanas spēlēm ieguva 2003./04. gada sezonā, bet ne šī formāta ietvaros, ne iepriekš līdz šim nekad labāko 16 komandu skaitā nebija iekļuvis tik maz (sešu) līgu pārstāves.

Lai gan visas turnīra favorītes turpinās cīņu par trofeju, par zināmu pārsteigumu var saukt grandu Madrides "Real" un Minhenes "Bayern" palikšanu tikai otrajā vietā savā grupā. Tas automātiski nozīmē augstu iespēju, ka jau 1/8 finālā saskriesies superklubi.

"Real" situācija šai ziņā ir pateicīgāka, jo 1/8 finālā tai pretī nedrīkstēs ielozēt citas spāņu komandas "Barcelona" un "Atletico", kā arī grupas pārstāvi Dortmundes "Borussia". No atlikušajiem pieciem variantiem tikai "Juventus" un "Arsenal" šķiet patiesi bīstami, kamēr pārējie varianti izlozē būs "Napoli", "Monaco" un "Leicester City". Savukārt "Bayern" nevarēs tikt pret Dortmundes "Borussia" un grupā priekšā palaisto "Atletico", toties no aktuālajiem sešiem variantiem trīs droši var saukt par netīkamiem - "Barcelona", "Juventus", "Arsenal" (vēl "Napoli", "Monaco" un "Leicester City").

Tā kā divas spāņu komandas ("Real" un "Sevilla") palika otrajā vietā, tikai pieci varianti palikuši "Barcelona" un "Atletico". Abām var tikt PSG, "Benfica", "Bayer" un "Porto", bet piektais variants atšķiras - "Barcelona" jau 1/8 finālā var saskrieties ar "Bayern", bet "Atletico" ir iespējams "Manchester City" variants.

Tāpat tikai pieci iespējamie pretinieki ir Dotmundes "Borussia" (tā uzvarēja savu grupu, bet starp otro vietu ieguvējām divas vācu komandas) un "Manchester City" (ieņēma otro vietu, bet starp grupu uzvarētājām ir divas angļu komandas). "Borussia" 1/8 finālā tiksies ar PSG, "Benfica", "City", "Porto" vai "Sevilla", bet "City" starp variantiem ir tikai "Napoli", "Atletico", "Monaco", "Borussia" un "Juventus".

Lielākā izvēle izlozē būs abām Itālijas un abām Portugāles komandām. "Juventus" un "Napoli" ieguva pirmo vietu un tām 1/8 finālā pretī var tikt jebkura otrās vietas ieguvēja, atskaitot to komandu, kas spēlēja vienā grupā ar minētajām A Sērijas pārstāvēm (attiecīgi "Sevilla" un "Benfica"). Savukārt "Benfica" un "Porto" abas izcīnīja otro vietu un izlozē var iegūt jebkuru grupas uzvarētāju, atskaitot tās, ar kurām jau spēlēts (attiecīgi "Napoli" un "Leicester City").

1/8 finālu izloze notiks nākamās nedēļas sākumā - pirmdien, 12. decembrī plkst.13:00 Nionā. 1/8 finālu pirmās spēles risināsies 14./15., un 21./22. februārī, bet atbildes mači notiks 7./8. un 14./15. martā. Pirmās spēles notiks neizsēto (otro vietu ieguvēju) komandu laukumā.

1/8 fināla dalībnieces

IzsētāsNeizsētās
ArsenalPSG
NapoliBenfica
BarcelonaManchester City
AtleticoBayern
MonacoBayer
Borussia DReal
Leicester CityPorto
JuventusSevilla

Piezīme: vienā rindiņā ir vienas grupas pārstāves, attiecīgi kopā nevar tikt ielozētas "Arsenal" un PSG, "Napoli" un "Benfica" un tā tālāk. Tāpat viena pret otru nevar tikt ielozētas vienas līgas pārstāves.

     [+] [-]

, 2016-12-08 09:06, pirms 7 gadiem
Lielā nauda savu darbiņu ir paveikusi.
No otras puses - oligarhi mazāk čīkstēs, gandrīz visi tikuši pie kases.