Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

UEFA piespriež "Ventspils" vārtsargam Mahnovskim desmit spēļu diskvalifikāciju

UEFA piespriež "Ventspils" vārtsargam Mahnovskim desmit spēļu diskvalifikāciju
Konstantins Mahnovskis. Foto: FK Ventspils

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā "Ventspils" pārvarēja Maltas kluba "Gzira United" barjeru, taču noraidījumu jau pēc spēles beigām nopelnīja ventspilnieku vārtsargs Konstantins Mahnovskis. Viņam šodien piespriesta desmit spēļu diskvalifikācija.

"Ventspils" šovakar pulksten 19:45 aizvadīs kvalifikācijas trešās kārtas pirmo maču pret Portugāles piekto spēcīgāko komandu Gimarainšas "Vitoria". Iepriekšējā kārtā izdevās divu spēļu summā ar 6:2 pieveikt "Gzira United". Uzvara pret Maltas klubu tika nokārtota jau savā laukumā, uzvarot ar 4:0.

Viesos mačs bija dramatiskāks. "Ventspils" bija vadībā, taču ielaida vārtus kompensācijas laikā un spēlēja neizšķirti 2:2. Turklāt jau pēc pēdējās svilpes sarkanā kartīte tika parādīta ventspilnieku vārtsargam Mahnovskim, kas raisīja neizpratni līdzjutējos.

UEFA Ētikas un disciplinārlietu komiteja izskatījusi incidentu un pieņēmusi lēmumu Mahnovskim piespriest desmit spēļu diskvalifikāciju no Eirokausiem, un kā iemesls minēts rasistiska uzvedība. Diskvalifikācija attiecas uz mačiem, kuros viņš teorētiski varētu piedalīties.

Reizē ar Mahnovski no laukuma tika noraidīts arī "United" futbolists Amadū Sambs. Viņam par apvainojumu izteikšanu piespriesta divu spēļu diskvalifikācija.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/dis...


, 2019-08-08 18:56, pirms 5 gadiem
Sviests! Tad, kad baltais apceļ melno, seko bargākie sodi.. Tad, kad melnais apceļ balto, tad to bez maz vai klasificē kā vārdisku pašaizsardzību
, 2019-08-08 18:56, pirms 5 gadiem
Tad šovakar nedrīkstēs spēlēt?
, 2019-08-08 19:03, pirms 5 gadiem
Tad jau līdz karjeras beigām vairs UEFA turnīros neuzspēlēs.
, 2019-08-08 19:04, pirms 5 gadiem
Sastāvā Kudrjavcevs: https://www.uefa.com/uefaeuropaleag...

Kā tas var ietekmēt Ventspils sniegumu?
, 2019-08-08 19:12, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Sastāvā Kudrjavcevs: https://www.uefa.com/uefaeuropaleag...

Kā tas var ietekmēt Ventspils sniegumu?
Drīz redzēsim, bet domāju, ka jau šodien visa intriga beigsies.
, 2019-08-08 19:15, pirms 5 gadiem
Par savu mutes palaišanu Mahnovskis saņēma pelnīti.Komandu sastāvi šeit-https://int.soccerway.com/matches/2019/08/08/europe/uefa-cup/futbola-klubs-ventspils/vitoria-guimaraes/3095070/?ICID=HP_MS_01_07
, 2019-08-08 19:17, pirms 5 gadiem
Ko viņš tādu pateica?
, 2019-08-08 19:18, pirms 5 gadiem
Labs
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs: FUNS
, 2019-08-08 19:37, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Patīkami , pat ļoti patīkami ka demokrātiskajā Eiropā ļoti cīnās ar rasisma izpausmēm. Tās ir jāiznīcina jau pašā saknē.
Tu tanì spèlè bij? Tu zini kas tur notika? Ko tu te tagat gudri d...s!! Divkosi!
Kàrtèjais zilo pakalpiņš!!
, 2019-08-08 19:44, pirms 5 gadiem
Ko ta viņš tur pateica? Daudz ko no tā, ko tagad sauc par rasismu, mūsu senči no ģeogrāfijas mācību grāmatām lasīja.
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs: FUNS
, 2019-08-08 19:56, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Dažiem nepielec. Pasaulē vairāk aizstāv vājākos, neattīstītākos utt. Mēs vairāk aistāvam bērnus, sievietes jo tie ir vājāki, aizstāvam garīgi slimos neattīstītākos. Jo augstāk attīstīts jo mazāk vajag viņu aizstāvēt ar likumu.
Kas gribēs sapratīs, bet garīgi vārgākie čīkstēs.
Tavu domu sapratu- baltā rase ir pārākā. Un ja baltajam vecim nav kompleksi, tad viņam pie pakaļas, ko tur rej pabiras.
, 2019-08-08 20:05, pirms 5 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Tavu domu sapratu- baltā rase ir pārākā. Un ja baltajam vecim nav kompleksi, tad viņam pie pakaļas, ko tur rej pabiras.
Es tā neteicu, bet manu domu esi sapratis.Tikai viņi nav pabiras. Tādi paši Cilvēki kā mēs pamatā.
, 2019-08-08 20:26, pirms 5 gadiem
Varu tikai apliecināt, ka civilizētajā pasaulē nospiedošais vairākums piekritīs FUNS viedoklim. Tur padzīvojot, saproti, ka visi izteikumi par melnajiem rasistiem ir zem cilvēka goda. Mahnovski var sodīt, var nesodīt, tas ir UEFA ziņā. Ja sodīja, sods jāizcieš un nav, ko čīkstēt.
, 2019-08-08 20:26, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Es tā neteicu, bet manu domu esi sapratis.Tikai viņi nav pabiras. Tādi paši Cilvēki kā mēs pamatā.
Laikam esi bībelī 50 reizes izlasijis,spriedelētāis!!
, 2019-08-08 20:31, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Varu tikai apliecināt, ka civilizētajā pasaulē nospiedošais vairākums piekritīs FUNS viedoklim. Tur padzīvojot, saproti, ka visi izteikumi par melnajiem rasistiem ir zem cilvēka goda. Mahnovski var sodīt, var nesodīt, tas ir UEFA ziņā. Ja sodīja, sods jāizcieš un nav, ko čīkstēt.
Ir milzu starpība starp to, ko cilvēks pasaka politkorektuma vadīts un ko domā patiesībā. Reti kurš publiski izteiksies slikti par mellajiem, tieši iepriekš piesauktā iemesla dēļ. Ja būtu anonīma aptauja, rezultāti būtu kardināli savādāki.
, 2019-08-08 20:47, pirms 5 gadiem
andromons2 rakstīja: Laikam esi bībelī 50 reizes izlasijis,spriedelētāis!!
Tikai pāršķīrstījis. Pat 20 lpp. nav lasītas. Vienkārši cilvēkiem ir jāaug , jāpilveidojās un cenšoties kādu pazemot,apsaukāt mēs degradējamies. Skumīgi ka baltā rase tik zemu var krist. Censties kādu pazmot ādas krāsas dēļ. Daļa kādu cenšas pazemot jo paši nejūtas pilnvērtīgi un tā viņš apmāna pats sevi uz brīdi, ceļ pašvērtējumu, bet ...patiesībā grimst dziļāk purvā.
, 2019-08-08 21:11, pirms 5 gadiem
Bet patiešām interesanti, kas tad tieši tur noticis? Neaizstāvu rasismu, bet, ja kādas izpausmes bijušas, tad jāpasaka tieši, kas bijis. Pretējā gadījumā ieapējamas dažādas interpretācijas, var sagrozīt faktus, piešūt bumbas vai pasniegt aizdomas kā notikušu faktus, no mušas ziloni uzpūst. Mūsdienās, diemžēl, tā gadās diezgan bieži... Savukārt, ja bija, tad sods jāsaņem, neko darīt.
, 2019-08-08 21:33, pirms 5 gadiem
Līdz ar šo varam viņam pateikties par sniegumu pret Albāņiem un Maltas komandu un var sūtīt mājās,jo zinot virslīgas leģionāru limitu,neredzu jēgu turēt leģionāru vārtsargu komandā.
, 2019-08-08 22:53, pirms 5 gadiem
Number 0 rakstīja: Sviests! Tad, kad baltais apceļ melno, seko bargākie sodi.. Tad, kad melnais apceļ balto, tad to bez maz vai klasificē kā vārdisku pašaizsardzību
sviests ir tavs komentārs....Rasismu soda uz visām pusēm
, 2019-08-08 22:58, pirms 5 gadiem
Abi futbolisti iesaistīti vienā epizodē, bet sodi ir kā diena pret nakti. 2 dienas pret 10. Nopietni? Bez maz sanāk, ka Mahnovskis draudējis Sambu nogalināt, un tam bijuši liecinieki, kas to var apstiprināt. Ja tā bijusi parasta vārdu apmaiņa, tad tādi sodi ir stulbuma kalngals. Diez vai Sambs ar pieklājīgiem vārdiem aprunājās ar Mahnovski, ka viņam 5x (!) mazāks sods... te tiešām pierādās, ka melnais par balto var teikt, ko vēlas, bet baltais pat muti nedrīkst atvērt... cilvēki aizmirsuši, ka ne tikai melnādainie var būt tie, pret kuriem izpaužas rasisms...
, 2019-08-08 23:09, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Abi futbolisti iesaistīti vienā epizodē, bet sodi ir kā diena pret nakti. 2 dienas pret 10. Nopietni? Bez maz sanāk, ka Mahnovskis draudējis Sambu nogalināt, un tam bijuši liecinieki, kas to var apstiprināt. Ja tā bijusi parasta vārdu apmaiņa, tad tādi sodi ir stulbuma kalngals. Diez vai Sambs ar pieklājīgiem vārdiem aprunājās ar Mahnovski, ka viņam 5x (!) mazāks sods... te tiešām pierādās, ka melnais par balto var teikt, ko vēlas, bet baltais pat muti nedrīkst atvērt... cilvēki aizmirsuši, ka ne tikai melnādainie var būt tie, pret kuriem izpaužas rasisms...
Par rasistiskiem izteikumiem sodi ir bargāki, nekā var vienkāršu apvainošanu un nolamāšanu, un tas ir pareizi. Acīmredzot, konkrētajā epizodē tā arī bija. Ventspils vārtsargs kaut ko nelabu pateica par melnajiem, bet pretinieks viņu vienkārši nolamāja sliktiem vārdiem.
, 2019-08-08 23:15, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Abi futbolisti iesaistīti vienā epizodē, bet sodi ir kā diena pret nakti. 2 dienas pret 10. Nopietni? Bez maz sanāk, ka Mahnovskis draudējis Sambu nogalināt, un tam bijuši liecinieki, kas to var apstiprināt. Ja tā bijusi parasta vārdu apmaiņa, tad tādi sodi ir stulbuma kalngals. Diez vai Sambs ar pieklājīgiem vārdiem aprunājās ar Mahnovski, ka viņam 5x (!) mazāks sods... te tiešām pierādās, ka melnais par balto var teikt, ko vēlas, bet baltais pat muti nedrīkst atvērt... cilvēki aizmirsuši, ka ne tikai melnādainie var būt tie, pret kuriem izpaužas rasisms...
Nezinu vai Sambs nosauca Mahnovski par balto pērtiķi,jo baltie pērtiķi neeksistē,toties otrādi ja apsaukājās,tas ir tīrākā veida rasisms,patīk tas mums vai,nē.Pie tam vēl starptautiskajos futbola mačos FIFA un UEFA rīkotajos,šim faktam tiek pievērsta milzīga uzmanība.Tā ,ka pat pirms katra mača,spēles informatoram jānolasa teksts,kurā tiek uzsvērta cīņa pret rasismu.
, 2019-08-08 23:53, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Nezinu vai Sambs nosauca Mahnovski par balto pērtiķi,jo baltie pērtiķi neeksistē
Balti pērtiķi eksistē! Te var apskatīt: https://www.nationalgeographic.com/...
, 2019-08-09 01:50, pirms 5 gadiem
Nu vienreiz pietiek tām melnajām pakaļām izdabāt, ja kaut kas neapmierina, lai kratās uz džungļiem un dzīvo ar mērkaķiem.. viņi uzspiež sevi, nevis otrādi..
, 2019-08-09 07:23, pirms 5 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Nu vienreiz pietiek tām melnajām pakaļām izdabāt, ja kaut kas neapmierina, lai kratās uz džungļiem un dzīvo ar mērkaķiem.. viņi uzspiež sevi, nevis otrādi..
aizver tak muti ar to aprobežotību.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.