Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Moura ar trīs vārtiem salauž "Ajax" sirdis un ievelk "Tottenham" finālā

Emils Ozerinskis

Moura ar trīs vārtiem salauž "Ajax" sirdis un ievelk "Tottenham" finālā
Lukass Moura. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas otrais pusfināls noslēdzās ar sirdi plosošu Amserdamas "Ajax" zaudējumu pret "Tottenham". Brazīlijas futbolists Lukass Moura otrajā puslaikā guva "hat-trick" un kompensācijas laika izskaņā ievilka savu komandu finālā.

Pirms otrās pusfināla spēles piespiedu pārmaiņas sākumsastāvā nācās veikt Erikam ten Hagam, kurš mačam bija pieteicis Brazīlijas uzbrucēju Dāvidu Nerešu, taču viņš pirms spēles traumēja roku, tādējādi laukumā devās dānis Kaspers Dolbergs.

Spēles sākumā "Ajax" metās uzbrukumā sev raksturīgajā ātrajā spēles stilā. Ceturtajā minūtē Amsterdamas komanda panāca sev stūra sitienu, kas allaž ir bīstami Nīderlandes komandas izpildījumā. "Ajax" 19 gadus vecais kapteinis Matiss de Lihts ļoti viegli atbrīvojās no sava sedzēja un ar galvu raidīja bumbu vārtos, panākot rezultātu 1:0. Pēc mājinieku lieliskā spēles sākuma angļu komanda metās pretuzbrukumā un teju izlīdzināja rezultātu, bet Heungs Sons nodrebināja vārtu stabu, liekot satrūkties "Ajax" līdzjutēju sirdīm. Pēc briesmu zvaniem pie saviem vārtiem Nīderlandes komanda pārgāja uz nedaudz pozicionālu spēli, lai nepieļautu tik vieglu "Tottenham" nokļūšanu mājinieku soda laukumā.

Pirmo kartīti spēles soģim nācās parādīt mača 16. minūtē, kad Mosa Sisoko ar taisnām kājām iešļūca uz zemes guļošajā Nikolasā Tagliafiko. Pēc mača 20. minūtes "Tottenham" divas reizes ielauzās amsterdamiešu soda laukumā un patraucēja Andrē Onana. Vispirms kamerūniešu vārtsargam nācās atvairīt Sona sitienu, bet vēlāk tika tverts arī Kristiana Ēriksena vārtos raidītais sitiens. Sasniedzot pusstundas robežu Dušans Tadičs individuāli ielauzās pretinieku soda laukumā caur laukuma kreiso malu. Tadičs raidīja sitienu gar pašiem vārtiem, tēmējot uz tālo stabu, kuram bumba pavisam nedaudz lidoja garām un arī neviens no Tadiča kolēģiem līdz bumbai neaizsniedzās, lai pārvirzīto to vārtos.

Johana Kruifa arēnā esošie līdzjutēji teju juka prātā spēles 34. minūtē, kad ļoti ātru uzbrukumu noorganizēja mājinieku komandu. Ar labām piespēlēm bumba nonāca līdz Tadičam, kurš to ieveda soda laukumā un izdarīja piespēli atpakaļ Hakimam Ziješam, kurš raidīja bumbu vārtu labajā stūrī, panākot rezultātu 2:0 un ļoti pietuvojot "Ajax" komandu septītajam Čempionu līgas finālam. Līdz puslaika beigām "Tottenham" neizdevās izmainīt spēles ritējumu un vismaz vienus vārtus atgūt. Tādējādi pārtraukumā "Ajax" devās ar 2:0 pārsvaru (sērijā 3:0). Nīderlandieši pirmajā puslaikā bumbu kontrolēja 48% no spēles laika, kamēr viesu komandai 52% bumbas kontrole.

Lai iekļūtu Čempionu līgas finālā "Tottenham" bija vajadzīga uzvara, kas nozīmētu vismaz trīs vārtu gūšanu mača otrajā puslaikā. Maurisio Početino savas komandas uzbrukumu centās pastiprināt ar Fernando Lorentes sūtīšanu laukumā. Anglijas komanda ar ļoti liekiem spēkiem devās uz priekšu un deviņi "Tottenham" laukuma spēlētāji atradās Amsterdamas komandas laukuma trešdaļā, iespiežot teju visu "Ajax" komandu soda laukumā. Taču mūrim, kuru izveidoja mājinieku komanda, Premjerlīgas komanda nespēja tikt cauri.

53. minūtē lielisku piespēli soda laukumā no Ēriksena saņēma Deli Alli, kurš no gaisa augstā lēcienā sita bumbu vārtos, taču "Ajax" vārtsargs Onana kaķa lēcienā bumbu atvairīja. Pēc viesu ofensīvas "Ajax" futbolisti bija nocietušies, lai paši dotos uz priekšu. Tā nīderlandieši nedaudz aizrāvās ar savu uzbrukumu un "Tottenham" izdevās izveidot asu pretuzbrukumu. 55. minūtē Denijs Rouzs ar piespēli deva iespēju Alli veikt izrāvienu. Alli apsteidza savu pretspēlētāju un nometa bumbu Lukašam Mauram, kurš tika galā arī ar savu aizsargu un raidīja bumbu apakšējā vārtu stūrī, tādējādi panākot rezultātu 1:2.

Ļoti īsu brīdi vēlāk "Tottenham" iekūra ugunskuru mājinieku soda laukumā. Lorente no metra attāluma izniekoja iespēju izlīdzināt rezultātu, bet Onana bumbu atvairīja. Pamatīgi savam vārtsargam patraucēja Lasse Šēne, kurš neļāva Onana saķert atlēkušo bumbu. Bumba nonāca pie tikko jau vārtus guvušā Moura, kurš raidīja bumbu cauri aizsargu burzmai kreisajā vārtu stūrī, tādējādi panākot izlīdzinājumu spēlē un atgriežot pamatīgu intrigu cīņā par Čempionu līgas finālu.

62. minūtē amsterdamieši devās uz priekšu, lai atgūtu vadību spēlē un palielinātu savu pārsvaru sērijā. Ziješs ar kreiso kāju raidīja bumbu nedaudz garām pretinieku komandas vārtiem. "Tottenham" pēc tam turpināja izmantot apjukumu "Ajax" komandas aizsardzībā, veidojot ļoti straujus uzbrukumus. Šajā spēles nogrieznī pamatīga iniciatīva bija pārgājusi "Tottenham" pusē. Katra komandas uzbrukuma saasināšana izraisīja ļoti lielas emocijas Amsterdamā esošajiem līdzjutējiem.

Savas bijušās komandas vārtos neizdevās trāpīt Tobijam Alderveireldam, kurš pēc stūra sitiena raidīja bumbu ar galvu nedaudz pāri vārtiem. Savukārt "Ajax" rindās ar līdzīgu laipnību atbildēja Ziješs, trāpot bumbu pa "Tottenham" komandas vārtu stabu. Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Sons ieveda bumbu soda laukumā, kur viņa sitiens tika bloķēts. "Tottenham" radās izcila iespēja gūt vārtus pēc stūra sitiena, taču Vertongens ar galvu trāpīja pa vārtu pārliktni, bet pēc atlēkušās bumbas "Tottenham" sitienu bloķēja Joels Veltmans.

Kompensācijas laikam tika piešķirtas piecas minūtes. Pēc liela angļu komandas spiediena "Ajax" pārtvēra bumbu, bet Tadičam pietrūka spēka izrāvienam un līdz piespēlei īsti neizdevās aizsniegties Frenkijam de Jongam. Kompensācijas laika trešajā minūtē Ziješs varēja noņemt intrigu, bet Loriss atvairīja bumbu, savukārt Tadičs raidīja sitienu tribīnēs. Loriss devās uz "Ajax" soda laukumu stūra sitiena izpildīšanas brīdī. Dramatiski aizsargājoties jaunajiem nīderlandiešiem pietrūka aukstasinība un Moura guva savus trešos vārtus, pēc neliela rikošeta bumbai nonākot "Ajax" vārtos. Līdz ar to Brazīlijas futbolists nokārtoja sev "hat-trick" un pirmo reizi ieveda "Tottenham" Čempionu līgas finālā, kur "Tottenham" spēkosies ar "Liverpool".

"Ajax" - "Tottenham" 2:3 (2:0), sērijā 3:3
Vārti: de Lihts 5', Ziješs 35' - Moura 55', 59', 90'+6
Brīdinājumi: Dolbergs, Ziješs, Onana - Sisoko, Rouzs
Ajax: Onana, Mazraui, de Lihts, Blinds, Tagleafiko, Ziješs, Šēne (Veltmans 60'), de Bēks (Magalans 89'), de Jongs, Tadičs, Dolbergs (Sinkgravens 67').
Tottenham: Loriss, Tripjērs (Lamela 81'), Alderveirelds, Vertongens, Rouzs (Deiviss 83'), Ēriksens, Sisoko, Alli, Vanjama (Lorente 46'), Sons, Moura.

1 2 3 104 komentāri

 +16 [+] [-]

, 2019-05-09 00:04, pirms 5 gadiem
Vājprāts, kas notiek, kas par spēli!
Slēpts komentārs: chemist_dk

 +10 [+] [-]

, 2019-05-09 00:05, pirms 5 gadiem
Jeb.... Žēl Ajax... Bet kas par futbola saldo ēdienu bija!

  +4 [+] [-]

, 2019-05-09 00:05, pirms 5 gadiem
chemist_dk rakstīja: es taču teicu, ka Totenhema uzvarēs ČL
Aizver muti!
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

 +14 [+] [-]

, 2019-05-09 00:05, pirms 5 gadiem
Jebal tas ir kaut kāds vājprāts ar šīm divām spēlē divās dienās
Kad pēdējo reizi ir bijušas šādas back to back spēles divās dienās

  +6 [+] [-]

, 2019-05-09 00:06, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Lūzerlandes Ajax. Punkts.
Salaga ierunājās

 +10 [+] [-]

, 2019-05-09 00:06, pirms 5 gadiem
Pēc vakardienas likās ka nu nekas pārsteidzoshāks vairs nevar notikt. Bet nē, var!
Slēpts komentārs: Man vienalga

     [+] [-]

, 2019-05-09 00:06, pirms 5 gadiem
Kas par atspēlēšanos!

  -1 [+] [-]

, 2019-05-09 00:06, pirms 5 gadiem
Apsveicu Liverpūli ar sesto titulu.
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

     [+] [-]

, 2019-05-09 00:07, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Jebal tas ir kaut kāds vājprāts ar šīm divām spēlē divās dienās
Kad pēdējo reizi ir bijušas šādas back to back spēles divās dienās
Vakar biju uzlicis 50 uz Barselonu. Sodien 50 uz Ajax. Pilnīgas auzas😂😂😂
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

  +6 [+] [-]

, 2019-05-09 00:08, pirms 5 gadiem
Kāda jēga vispār no 3-0???

  +1 [+] [-]

, 2019-05-09 00:08, pirms 5 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Vakar biju uzlicis 50 uz Barselonu. Sodien 50 uz Ajax. Pilnīgas auzas😂😂😂
Joka pēc.Kāds bija Koefs uz Pool uzvaru?
Slēpts komentārs: Krisons_bez_olām2

  -3 [+] [-]

, 2019-05-09 00:09, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Jebal tas ir kaut kāds vājprāts ar šīm divām spēlē divās dienās
Kad pēdējo reizi ir bijušas šādas back to back spēles divās dienās
Ja tieši par pusfināliem, tad uz sitiena nāk prātā 2011./12. g. sezona - RM pret Bayern (tur bija pendeles), kā arī Chelsea atspēlēšanās no 0-2 Camp Nou un tikšana finālā, taču šie 2 vakari pārspēj visu.

     [+] [-]

, 2019-05-09 00:09, pirms 5 gadiem
Diez kāds bija koefs pirms atbildes spēlēm, ka finālā būs Liverpool vs Totenham

  +5 [+] [-]

, 2019-05-09 00:09, pirms 5 gadiem
Vēl viens saldais ēdiens skatītājiem

  +4 [+] [-]

, 2019-05-09 00:10, pirms 5 gadiem
Otrais puslaiks jāparāda Neimāram, Suaresam un citiem tēlotājiem, kā jāspēlē futbols nevis jāsimulē.

     [+] [-]

, 2019-05-09 00:10, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Lūzerlandes Ajax. Punkts.
Kādam vēl sāp ka Ajax Kristīni izsita

  +6 [+] [-]

, 2019-05-09 00:10, pirms 5 gadiem
Divus vakarus pēc kārtas nereāls futbols...

  +2 [+] [-]

, 2019-05-09 00:10, pirms 5 gadiem
Vemt gribās par veidu, kā Ajax netika finālā. Kur vēl sāpīgāk...

  -3 [+] [-]

, 2019-05-09 00:10, pirms 5 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Teica, ka Tava māte labāk sūkājot
Robīti, un tu ar šo pašu muti maizi ēd? Jaunu profilu atkal uzcepi, dēliņ?

     [+] [-]

, 2019-05-09 00:11, pirms 5 gadiem
Bronsons rakstīja: Divus vakarus pēc kārtas nereāls futbols...
Vispār jau to vnk sauc par futbolu, dažas komandas vnk pieradinājušas pie kkā cita

  +3 [+] [-]

, 2019-05-09 00:11, pirms 5 gadiem
Angļi nedabūja "Coming Home" Pasaules Kausā - vismaz dabūs ČL trofeju pēc ilgiem laikiem

     [+] [-]

, 2019-05-09 00:11, pirms 5 gadiem
nospēlēja tas pats, kas vakar poolei, būtu salahs butu pavisam cits rezultāts, tas pats sodien , būtu Keins būtu cits rezultāts ( un abos variantos ne tas pozitīvakais)

     [+] [-]

, 2019-05-09 00:11, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ja tieši par pusfināliem, tad uz sitiena nāk prātā 2011./12. g. sezona - RM pret Bayern (tur bija pendeles), kā arī Chelsea atspēlēšanās no 0-2 Camp Nou un tikšana finālā, taču šie 2 vakari pārspēj visu.
Vikipēdija patiešām uz sitienu vienmēr palīdz. Pārbaudīts.

     [+] [-]

, 2019-05-09 00:12, pirms 5 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Vispār jau to vnk sauc par futbolu, dažas komandas vnk pieradinājušas pie kkā cita
Nu nu...

  +2 [+] [-]

, 2019-05-09 00:12, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Lūzerlandes Ajax. Punkts.
Ko tu heito? Izkrita tavi iecienītākie klubi, ar Juvi priekšgalā un tāpēc jāņirdz par citiem?

     [+] [-]

, 2019-05-09 00:12, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Robīti, un tu ar šo pašu muti maizi ēd? Jaunu profilu atkal uzcepi, dēliņ?
Vārds man nav Roberts, profils jau 10 gadus, padomā, pirms dzen muļķības uz citiem. Karma ir fantastiska lieta

     [+] [-]

, 2019-05-09 00:12, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Joka pēc.Kāds bija Koefs uz Pool uzvaru?
Uz barsu bija 2.6. Uz pool neatceros. Uz Ajax bija 2.15

     [+] [-]

, 2019-05-09 00:12, pirms 5 gadiem
Protams, ka Moura ir spēles MVP, taču man ļoti patika Jorentes sniegums - tik daudz gaisa divcīņu uzvarēja un precīzi nogādāja bumbu komandas biedriem.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-09 00:12, pirms 5 gadiem
Nav spāņu finālā - lieliska ziņa, 2 Anglijas klubi ČL finālā - tā ir vēl labāka ziņa.

Atļaušos nežēlot Ajax, jo paši apstājās, tiesa, vairāk izskatījās, ka vnk baterijas beidzās, pat ar visu Holandes līgas atbalstu pārcelt spēles..
1 2 3 104 komentāri