Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Angļu aizsargs Gomess izlaidīs Čempionu līgas finālu, lielas bažas par Pasaules kausu

Agris Suveizda

Angļu aizsargs Gomess izlaidīs Čempionu līgas finālu, lielas bažas par Pasaules kausu
Džo Gomess
Foto: Sportimage/PA Images/Scanpix

Anglijas futbola klubam "Liverpool" arī UEFA Čempionu līgas finālā pret Madrides "Real" nāksies iztikt bez perspektīvā aizsarga Džo Gomesa, kuram tiks veikta potītes operācija. Zem ļoti lielas jautājuma zīmes ir arī Gomesa dalība Pasaules kausa finālturnīrā.

Džo Gomess, kuram šomēnes apritēs 21 gads, potītes savainojumā iedzīvojās martā, aizvadot pārbaudes spēli Anglijas izlasē, bet aprīļa beigās viņam par spīti līdz galam nesadziedētai traumai tika lūgts Premjerlīgā spēlēt pret "West Brom" un "Stoke". Savainojums tika atsvaidzināts, un klubu sezona Gomesam ir noslēgusies.

"Liverpool" pēdējā spēle sezonā būs 26. maijā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā paredzētais Čempionu līgas fināls pret Madrides "Real", bet Anglijas izlase pārbaudes spēles pret Nigēriju un Kostariku aizvadīs 2. un 6. jūnijā. Pirmā spēle Pasaules kausā, kur angļi grupā tiksies ar Tunisiju, Panamu un Beļģiju, gaidāma 18. jūnijā.

Gomess Anglijas izlasē aizvadījis trīs spēles, un visas no tām bijušas pārbaudes spēles. Tikmēr trīs mačus Gomess aizvadījis Eiropas U21 čempionāta kvalifikācijā, pilnu spēli aizvadot arī pret Latviju (3:0). Karjeru Gomess sāka pēc spēka otrās līgas klubā "Charlton Athletic", bet pirms trim gadiem par četriem miljoniem eiro tika pārdots "Liverpool". Savā pirmajā pilnvērtīgajā Premjerlīgas sezonā Gomess aizvadījis 23 mačus, tikai divus nesākot pamatsastāvā. Gomess var spēlēt gan aizsardzības centrā, gan flangā.

"Liverpool" ar 72 punktiem 37 spēlēs Premjerlīgā ieņem trešo vietu, taču Čempionu līgas ceļazīme nebūt nav droša, jo tuvākās sekotājas "Tottenham" (71) un "Chelsea" (68) aizvadījušas par maču mazāk. "Liverpool" pēdējā spēle Premjerlīgas sezonā paredzēta 13. maijā mājās pret "Brighton&Hove Albion", kas jau ir nodrošinājusi palikšanu līgā. Otrajā vietā esošā Mančestras "United" ir piecu punktu attālumā.

Izmantotie resursi:
Liverpool's Joe Gomez could miss World Cup...