Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Bayern" pārliecinoši pieveic AEK, "Ajax" Lisabonā sper platu soli pretī "play-off"

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"Bayern" pārliecinoši pieveic AEK, "Ajax" Lisabonā sper platu soli pretī "play-off"
Roberts Levandovskis. Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas E grupā Minhenes "Bayern" ar 2:0 uzvaru un Roberta Levandovska diviem vārtu guvumiem pret AEK nokļuva soli no izslēgšanas spēlēm. "Ajax" izbraukumā spēlēja neizšķirti pret "Benficu".

Bayern 2:0 AEK

Pie Minhenes “Bayern” viesojās grupas pastarīte Atēnu AEK, kura pirmajās trīs spēlēs neizcīnīja punktus. Vācijas klubam šī spēle varēja dot vietu “play-off”, ja tā izcīnītu uzvaru un “Benfica” zaudētu. Mājiniecei šajā spēlē nevarēja laukumā doties vairāki spēlētāji ar ilgstošām traumām, taču neviens jauns spēlētājs traumēto sarakstam pirms spēles nepievienojās. Iepriekšējā kārtā abu komandu savstarpējā cīņa uzvarēja “Bayern” ar 2:0.

Minhene spēli sāka bez lielas steigas, taču tāpat tā pavadīja lielāko daļu laika ar bumbas kontroli. Iespējas gūt vārtus komandām neradās bieži, bet, kad 29. minūtē AEK spēlētājs pēc pretinieces centrējuma pārkāpa noteikumus savā soda laukumā, “Bayern” tika piešķirts 11 metru soda sitiens. Poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis raidīja bumbu vārtos un 31. minūtē panāca “Bayern” vadību ar 1:0. Pēc rezultāta atklāšanas spēle nedaudz atraisījās, taču vēl joprojām dominēja aizsardzības futbols.

Otrajā puslaikā mājiniece neļāva pretiniecei bieži doties uzbrukumā, kā arī sāka vairāk apdraudēt AEK vārtus. Spēles 53. minūtē pārsvaru dubultot varēja “Bayern” spēlētājs Leons Gorecka, kad viņš saņēma centrējumu soda laukumā un sita bumbu vārtu rāmī, taču pretinieces vārtsargs teicami novirzīja to virs vārtu pārliktņa. Spēles 70. minūtē “Bayern” tika pie iespējas izpildīt stūra sitienu, pēc kura Levandovskis saņēma bumbu pie tālā vārtu staba un no turienes panāca 2:0 vadību mājiniecei. Pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem AEK aizsardzība pajuka, un “Bayern” bija neskaitāmas iespējas gūt kārtējos vārtus, taču tās spēlētājiem vairākkārt pietrūka nedaudz veiksmes, lai palielinātu rezultātu.

Benfica 1:1 Ajax

Portugāles galvaspilsētā Lisabonā norisinājās spēle starp vietējo “Benfica” un Amsterdamas “Ajax”. Komandu pirmajā savstarpējā cīņā kompensācija laikā “Ajax” izrāva ļoti svarīgu uzvaru ar 1:0. Pirms šīs spēles Amsterdamas komanda bija vienādā situācijā ar “Bayern”, taču tām sekoja “Benfica” ar četru punktu deficītu.

Komandas šo spēli iesāka līdzīgi, nebaidoties arī rādīt atklātu futbolu. Virsroku ņēma mājiniece, kurai šo spēli obligāti vajadzēja uzvarēt, jo zaudējuma gadījumā tā varēja liegt sev dalību izslēgšanas spēlēs. Spēles 29. minūtē “Benfica” pēc auta iemetiena raidīja bumbu soda laukumā, kur ļoti neveiksmīgi izgājienā nospēlēja “Ajax” vārtsargs Andrē Onana. Vārtu priekšā nepiesegts bumbu saņēma “Benfica” uzbrucējs Žonass, kurš raidīja to tukšos vārtos un atklāja rezultātu mājinieces labā (1:0). Spēle turpinājās ar agresīvu cīņu, par ko liecina četras dzeltenās kartītes pirmajās 45 minūtēs.

Otrajā puslaikā “Ajax” devās aktīvi uzbrukumā un nereti izveidoja ļoti draudīgus vārtu gūšanas momentus. Vairākas iespējas bija Nīderlandes komandas spēlētājam Dušanam Tadičam, kurš vienu no tām izmantoja 61. minūtē, kad skaisti apspēlēja pretinieces aizsargus un iesita bumbu vārtos, panākot neizšķirtu 1:1. Pēc vārtu zaudēšanas “Benfica” sāka spēlēt ar lielu bumbas kontroli, taču tā nedeva daudz vārtu gūšanas momentus. Vairākus teicamus bumbas atvairījumus veica “Ajax” vārtsargs Onana, kuram spēles pirmais puslaiks bija ļoti neveiksmīgs. Ar kaujiniecisku cīņu un 1:1 rezultātu noslēdzās šī spēle.

Kā minēts, “Bayern” pēc uzvaras ir grupas līdere, un tai ir nepieciešams tikai viens punkts, lai nodrošinātu vietu "play-off". Tai seko “Ajax” ar diviem punktiem mazāk nekā Minhenei, taču ar nozīmīgu četru punktu pārsvaru pār trešo vietu “Benfica”. Vēl joprojām bez punktiem ir AEK.

GSpēleRezultātsVārtu guvēji
GCSKA – Roma1:2 (0:1)Sīgurdsons 51' - Manolass 4' Pellegrīni 59'
HValencia – Young Boys3:1 (1:0)Mina 14'42' Solers 56' – Asalē 37'
EBayern – AEK2:0 (1:0)Levandovskis 31'(11m)71'
EBenfica - Ajax1:1 (1:0)Žonass 29' – Tadičs 61'
HJuventus – Man. United1:2 (0:0)Ronaldu 65' – Mata 86' Bonuči 90'(s.v.)
FLyon – Hoffenheim2:2 (2:0)Fekirs 20' Ndombelē 28' – Kramaričs 65' Kaderžābeks 90'+2
FMan. City – Shakhtar6:0 (2:0)D. Silva 13' Žezuss 24'(11m)71'(11m)90'+2 Stērlings 49' Mahrezs 84'
GViktoria – Real Madrid0:5 (0:2)Benzemā 21'37' Kazemiru 23' Beils 40' Kross 67'

E Grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayern43107:110
2.Ajax42206:28
3.Benfica41124:64
4.AEK40042:100

     [+] [-]

, 2018-11-07 23:58, pirms 5 gadiem
Diezgan bez spriedzes pārliecinoša uzvara. Malači!