Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kļosovs: "Portugāļi ir konkistadori, bet "Ventspils" būs kā 300 spartieši"

Kļosovs: "Portugāļi ir konkistadori, bet "Ventspils" būs kā 300 spartieši"
Igors Kļosovs. Foto: FK Ventspils

Pirms UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēles starp „Ventspils” un Portugāles „Vitoria” komandām preses konferencē Kurzemes kluba galvenais treneris Igors Kļosovs un direktors Sergejs Usačovs dalījās viedokļos ar medijiem un pastāstīja par noskaņojumu pirms spēles.

„Mums šobrīd ir pirmā tāda nelielā sagatavošanās ilgākā laika posmā, jo iepriekš spēlējām smagā grafikā, aizvadot spēles ik pēc 3-4 dienām,” sacīja „Ventspils” treneris Igors Kļosovs. „Nebija iespējas darīt neko citu, nebija iespēju kārtīgāk sagatavoties, tā ka ļoti labi, ka tika atrasta iespēja pārcelt Virslīgas spēli pret „Riga”. Tas deva iespēju nedaudz atpūsties, bet pēc tam jau varējām konkrēti gatavoties mačam pret Portugāles klubu. Diemžēl spēlēsim neīstajā laukumā – jāsaprot, ka mājas laukuma priekšrocību mums šeit tomēr nebūs, vismaz ne tādu, kādas būtu bijušas Ventspilī.”

Spēli „savā laukumā” pret „Vitoria” ventspilnieki aizvadīs Rīgā „Daugavas” stadionā, jo pašu stadions neatbilst prasītajai UEFA kategorijai, kas nepieciešama Eiropas līgas trešās kārtas spēlē. Preses konferencē Usačovam tika vaicāts, cik tālu Ventspils OSC stadionam ir līdz UEFA kategorijas iegūšanai. „Pats neesmu konkrēti rēķinājis potenciālās izmaksas. Viena nepieciešama lieta ir elektroniskās ieejas sistēmas uzstādīšana, kas, manuprāt, arī bija galvenā lieta, kādēļ „Riga” vakar nevarēja spēlēt „Skonto” stadionā. Ja šī sistēma būtu, droši vien viņiem atļautu. Bet Ventspilī stadionā pietrūkst arī dažu telpu, kas paredzētas UEFA standartos. Apgaismojums? It kā būtu vajadzīgs, taču EL trešajā kārtā mači aizvadīti arī bez tā.”

Kļosovs savukārt norādīja, ka „Daugavas” stadionā par lielāko problēmu uzskata nevis to, ka tas nav „Ventspils” stadions, bet gan pašu laukumu. Treneris atzīmēja, ka šobrīd stadiona tribīnes pēc pārbūves ir pārāk tālu no zālāja un tajā grūti radīt futbola atmosfēru, ko laukumā izjūt arī futbolisti: „Tāda sajūta, ka atrodies nevis futbola stadionā, bet vienkārši laukā. Grūti noorientēties, grūti uzņemt spēles ritmu. Negribu piesaukt sliktus piemērus, bet paskatieties, kā Daugavas stadionā spēlē Latvijas izlase. Un, kamēr nebūs kārtīga stadiona Latvijā, tikmēr tā arī turpināsies gan klubiem, gan izlasei. Daugavas stadions ir ļoti labs stadions, tajā var organizēt koncertus un sacensības, taču tas nav futbola stadions.”

„Jā, Daugavas stadionā bija Latvijas kausa fināls,” turpināja Kļosovs. „Protams, ļoti labi, ka mums vispār ir šāds stadions. Ja nebūtu, nemaz nevaru iztēloties, kur mēs aizvadītu spēli pret „Vitoria”. Taču jūs man uzdevāt nopietnu jautājumu un es sniedzu nopietnu atbildi – šis nav futbola stadions. Variet to pašu pavaicāt citiem futbola pazinējiem, treneriem un futbolistiem, viņi teiks to pašu.”

Jau ziņots, ka diskvalifikācijas dēļ spēlēt nevarēs „Ventspils” vārtsargs Konstantins Mahnovskis, taču Kļosovs nevēlējās atklāt, kurš stāsies viņa vietā: „Mums ir Kudrjavcevs un Baturins, rīt redzēsim, kurš stāsies vārtos. Vispirms par to uzzinās paši vārtsargi, tikai pēc tam pārējie. Debitanta satraukums? Domāju, ka visi mūsu futbolisti ir profesionāļi un izjūt atbildību par spēli, un ir gatavi šim līmenim. Varbūt kādam, ne tieši vārtsargam, arī ir psiholoģiskais slogs pirms spēles, taču cenšamies no tā tikt vaļā. Mums jau bija četras spēles Eirokausos šovasar, tagad vienkārši būs piektā spēle.”

Kļosovam tika vaicāts, kāds viņam radies priekšstats par „Vitoria” vienību un par cik lielu viņš uzskata līmeņu atšķirību. „Mēs spēlēsim pret komandu no futbola valsts, kas ir pašreizējā Eiropas čempione,” teica treneris. „No Portugāles izauguši daudzi lieliski spēlētāji gan pagātnē, gan tagadnē. Arī šim klubam ir savi tituli un tradīcijas, taču rītdien mēs spēlēsim nevis pret tituliem un vēsturi, bet gan pret 11 futbolistiem, un ceru, ka mūsu futbolistiem nekādu psiholoģisko problēmu vai baiļu nebūs. Protams, saprotam, ka pretinieki ir augsta līmeņa spēlētāji.”

„Šī Portugāles komanda tiek arī saukta par Konkistadoriem, ziniet, līdzjutēji to tā iesaukuši,” turpināja Kļosovs. „Katrs pret šo vārdu var izturēties, kā vēlas, bet to var interpretēt arī kā Iekarotāji. Es pats ļoti interesējos par vēsturi, taču konkistadori nav īsti mana tēma. Es labāk domāšu par spartiešiem, domāšu par savu komandu kā 300 spartiešiem – vīriem, kuru nav daudz, taču kuri ir ļoti spēcīgi un lepni, un rīt tad arī tā būs – ar vairogu vai uz tā.”

Kļosovs pastāstīja, ka šovasar bijis nedaudz vieglāk iegūt informāciju par pretiniekiem nekā pirms gada, kad Francijas „Bordeaux” pirms tikšanās ar Ventspili vispār nebija spēlējusi, bet tagad portugāļiem jau bijušas trīs oficiālas spēles. „Tā ka mums bija, ko skatīties un izpētīt. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, ir krietni mainījies sastāvs, ir jauns treneris. Redzams, ka komanda ir sabalansēta, „Vitoria” ir individuāli spēcīgi aizsargi, komandā ir portugāļu spēles stilam atbilstoši uzbrucēji – ātri un tehniski. Mums ir plāns, kā cīnīties pretim, bet par to īpaši nevēlos runāt – rīt redzēsim, vai sanāks vai nē.”

„Ventspils” treniņos atgriezies Daniils Ulimbaševs, kurš pēc izcili rezultatīva posma (četrās spēlēs jūnijā un jūlijā pieci vārti) izlaida abas spēles pret „Gzira United”. Kļosovs ar smaidu norādīja, ka ar Ulimbaševu viss kārtībā.
Īpaši tika izcelts tas, ka šobrīd „Vitoria” komanda vēl nemaz nav ieradusies Rīgā un atteikusies no oficiālās iespējas aizvadīt pirmsspēles treniņu „Daugavas” stadionā. Kļosovs pastāstīja, ka arī maltieši Ventspilī netrenējās un zaudēja 0:4, tā viņš var tikai cerēt uz ko līdzīgu. „Bet nu es šeit vairāk nekā nevaru piebilst – portugāļi vēlējās vairāk atpūsties pēc iepriekšējās spēles, negribēja braukt agrāk, nu tā ir viņu izvēle.”

Usačovs pastāstīja, ka šobrīd saņemta informācija par 50-70 portugāļu fanu ierašanos Rīgā uz spēli, kamēr no Ventspils tiek gaidīti apmēram 150 līdzjutēji. Par kopējo spēles apmeklētību – plānots, ka spēli klātienē neskatīsies vairāk par trim tūkstošiem cilvēku, un jau šādu apmeklētību Usačovs uzskatītu par augstu.


, 2019-08-07 19:51, pirms 5 gadiem
Kādi vēl 3 tūkstoši??? Lai nesapņo!
, 2019-08-07 19:59, pirms 5 gadiem
Varbūt Ventspils būs kā latviešu leģions Kurzemes cietoksnī ?!
, 2019-08-07 20:03, pirms 5 gadiem
huters rakstīja: Varbūt Ventspils būs kā latviešu leģions Kurzemes cietoksnī ?!
Hahaha, lai nu kuram Latvijas klubam, bet "Вентспилс" un kaut kādiem kļosoviem neatkarīgās Latvijas ideāli un vēsture ir sveši... Daudz tuvāks viņu "ideāliem" varētu būt tĒvIjAs KaRš
, 2019-08-07 20:06, pirms 5 gadiem
Skatot kāds laiks būs,ja līs tad ap 1000 atnāks!
, 2019-08-07 20:35, pirms 5 gadiem
Ja Ventas upes kluba saimnieks būs tribīnēs/ğerbtuvē, varam sagaidīt pat neizšķirtu!
Citādi tix izformēta visa komanda un štābs!
Šitais tagad ir nikns uz visu, un trieks ārā no komandas visus ar asinsuņiem...
Cieti!!!
👉🍷=💀
, 2019-08-07 21:34, pirms 5 gadiem
huters rakstīja: Varbūt Ventspils būs kā latviešu leģions Kurzemes cietoksnī ?!
latviešu leģions!
, 2019-08-07 21:42, pirms 5 gadiem
Cerams ka tie konkistadori neapkaus kā indiāņus tos spartakiešus
, 2019-08-07 22:04, pirms 5 gadiem
trenera izteikums nav īpaši gudrs, ņemot vērā esošās ēnu spēles
, 2019-08-07 22:06, pirms 5 gadiem
Ndeki rakstīja: Cerams ka tie konkistadori neapkaus kā indiāņus tos spartakiešus
Portugālē noteikti nekas labs nav gaidāms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-08-07 23:03, pirms 5 gadiem
Konkistadoriem bija šaujamieroči un lielgabali, spartieši var dabūt pa asti. :
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-08-08 08:38, pirms 5 gadiem
"Daugavas stadions ir ļoti labs stadions, taču tas nav futbola stadions.”

Olimpiskais centrs "Ventspils" arī nav futbola stadions!
, 2019-08-08 09:24, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kādi vēl 3 tūkstoši??? Lai nesapņo!
tie 3 tūkstoši, kas spēli neskatīsies
, 2019-08-08 09:40, pirms 5 gadiem
Uz vairoga......
, 2019-08-08 10:43, pirms 5 gadiem
Ničs ir reāls, lieku piečuku uz to...
, 2019-08-08 10:44, pirms 5 gadiem
Īsti nevar saprast,vai portugāļi ir pārliecināti par savu spēku vai pašpārliecināti,jo šai kārtai nav pieteikuši vismaz sešus pamatsastāva spēlētājus.Laikam jau tomēr pārliecināti,jo aizvadījuši jau piecas spēles,kuras visas uzvarētas.
, 2019-08-08 10:45, pirms 5 gadiem
Labas Rītas, Šodien kāds doma uz stadionu doties? Un vai kādam ir info cik bija cilvēki uz Rīgas FC speli?
, 2019-08-08 11:14, pirms 5 gadiem
Čips un Deils nāks palīgā
, 2019-08-08 14:48, pirms 5 gadiem
zubrusk rakstīja: Labas Rītas, Šodien kāds doma uz stadionu doties? Un vai kādam ir info cik bija cilvēki uz Rīgas FC speli?
3468
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.