Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Melkumjans: "Nezinājām, ko no tām petardēm gaidīt..."

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Melkumjans: "Nezinājām, ko no tām petardēm gaidīt..."
Spartaks Melkumjans
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jau ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1.kārtas atbildes spēli aizvadīs Jūrmalas "Spartaks", kas pēc varonīgas 3:1 uzvaras Melnkalnē Jelgavā uzņems "Budučnost". Sarunā ar Sportacentrs.com Jūrmalas kluba direktors Spartaks Melkumjans neslēpa, ka klubam tā ir pirmā šāda veida pieredze - gan piedalīšanās Eirokausos kā tāda, gan spēles apstākļi un melnkalniešu līdzjutēju uzvedība, mestās petardes ieskaitot.

Ja ne par pašu spēli, kāda izvērtās pieredze Eirokausu debijā? Vai visu paredzējāt, vai bija kādas organizatoriska rakstura kļūdas? Vai "Budučnost" vispār jūs labi uzņēma?
Viss aizritēja labi. Jā, laika pēc izlozes bija maz, tāpēc arī bija grūti ar biļetēm uz parastajiem reisiem un neatlika sevišķi variantu, kā plānot pārlidojumu - pasūtījām čārterreisu. Melnkalnē mūs uzņēma nevis "Budučnost", bet gan Melnkalnes vietējā tūrisma aģentūra. Viss tika darīts augstākajā līmenī - gan viesnīca, gan autobuss, gan mūsu pavadīšana mūs pilnībā apmierināja. Arī pats klubs "Budučnost" visu darīja augstā līmenī - tika sagādāts gan labs treniņlaukums, gan bumbas, gan viss pārējais. Viss tiešām bija ļoti labi, "Budučnost" ne pirmo gadu spēlē Eirokausos, un viņi zina, kā tās lietas darāmas. No organizatoriskā viedokļa vispār nebija nekādu problēmu.

Par pašu spēli - mēs Latvijā redzējām tikai spēles apskatu – vai šis video objektīvi atspoguļo to, kas notika laukumā?
Vairāk vai mazāk objektīvi - pretinieku komandai bija vairāk momentu. Tā jau, protams, viņi vairāk iekļāva savas vārtu gūšanas iespējas nekā mūsējās, tomēr kopumā priekšstats par spēli tur radīts taisnīgs. Viņi kā jau dienvidnieki pēc pirmajiem vārtiem metās uz priekšu, un mēs viņus sodījām.

Un tomēr, ņemot vērā pirmajā spēlē redzēto, piekrīti, ka "Budučnost" ir bīstama komanda, un divu spēļu summā vēl daudz kas var mainīties?
Protams, protams, par to piekrītu. Visas Balkānu valstis ir īstas futbola zemes, un arī mēs to uzreiz pēc ierašanās Melnkalnē ik uz soļa tur jutām. Izņemot futbolu, citus sporta veidus tur vispār nejutām. Labi, ka tagad mums ir vairāk informācijas par pretinieku, un mūsu treneris [Romans Piļipčuks - aut.] jau krietni labāk zina, ko no pretinieka sagaidīt un kā gatavoties.

Ne visiem "Spartaka" futbolistiem ir nozīmīga Eirokausu pieredze. Vai viņi Podgoricā tika galā ar uztraukumu un melnkalniešu agresīvo līdzjutēju spiedienu?
Līdzjutēju bija pieci tūkstoši, turklāt 1.puslaikā aiz mūsu vārtiem atradās plaši pazīstamais un agresīvais fanu grupējums, viņus sauc par Varvari ["Youtube" var atrast neskaitāmus video ar Varvari priekšnesumiem spēļu laikā, priekšstatam mazliet zemāk pievienoju vienu video - aut.]. Tomēr, šķiet, mūsu spēlētāji tika ar to galā, un pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem viņi ieguva papildus pārliecību par saviem spēkiem.

Jautāju tāpēc, ka melnkalniešu portālā bijis teikts, ka "Spartaks" spēles sākumā izskatījies sabijies.
Domāju, pie tā vainojamas divreiz mestās petardes. Video apskatā redzama tikai viena, taču viņi meta petardi gan otrajā, gan piektajā minūtē. Šādas divas petardes psiholoģiskā ziņā, protams, nepalika bez iespaida. Pirmoreiz dzīvē, tai skaitā man, tāda pieredze ar petardēm. Mēs nezinājām, ko no tām gaidīt [jāatzīst, ka spēles apskata video, ko pievienoju intervijas pašā apakšā, redzamā izmestā petarde patiešām neparedzami "skrēja" pa laukumu un pēcāk vēl iespaidīgāk sprāga... - aut.]. Varbūt arī visu šo notikumu dēļ ielaidām pirmos vārtus.

Vai tev ir informācija par to, vai spēles inspektors šos petardes incidentus ierakstīja savā ziņojumā? Un vai "Budučnost" nebija jāpiespriež tehniskais zaudējums ar 0:3, līdzīgi kā tas notika pēc tamlīdzīga konflikta Melnkalnes un Krievijas izlašu spēlē?
Protams, spēles delegāts un tiesnesis visu šo situāciju savos ziņojumos aprakstīja, un arī es pats personīgi nokontrolēju, lai tas viss tiktu pienācīgi atspoguļots. Tālāk jau lēmumu pieņem UEFA, es pats visus reglamentus nepārzinu. Melnkalnes un Krievijas izlašu mačā situācija tomēr bija citāda, jo toreiz tiesnesis apstādināja spēli un vēlāk arī neturpināja to. Mūsu gadījumā spēle tika nospēlēta līdz galam. Oficiālās personas uzskatīja, ka mājinieku līdzjutēji ir nomierinājušies, tāpēc maču varēja turpināt.

Cik noprotams, nu jau vairs 3:0 netiks piešķirts, un ceturtdien uzsāksiet spēli pie 3:1 jūsu labā?
Laikam, ka tā. Mums tā ir pirmā pieredze, tāpēc šai sakarā neko daudz nevaru komentēt.

Cik ļoti pirmajā spēlē šo lielo uzvaru palīdzēja izcīnīt jaunpienācēja Koliņko pieredze?
Viņa nopelni uzvarā ir lieli. Es pat teiktu, ka ne tik daudz kā vārtsarga, bet kā kolektīva dalībnieka - tāda pieredze mūsu komandai šādā spēlē bija nenovērtējama. Un tā būtu nenovērtējama ne tikai mūsu komandā, bet arī jebkurā citā Latvijas komandā. Pats saproti.

Pievēršamies atbildes spēlei! Cik zinu, tad Slokā nevarat spēlēt nedrošu tribīņu dēļ. Vai tas pats attieksies arī uz Virslīgu un Slokā šogad vairs nevarēsiet aizvadīt mājas spēles?
Slokā nevaram lietot vienīgi lielās tribīnes, savukārt visa pārējā infrastruktūra ir darba kārtībā. Ceru, ka Virslīgas sakarā mēs ar stadiona vadību uz laiku uzstādīsim pārvietojamās tribīnes laukuma otrā pusē. Protams, vēlamies Virslīgas ietvaros spēlēt Slokā. Centīsimies šo jautājumu nokārtot jau uz nākamo mājas spēli Virslīgā.

Cik nopietna ir situācija ar Slokas stadiona galvenajām tribīnēm? Teiksim, nākamgad, ja atkal tiksiet Eirokausos, būs iespēja pagūt tur visu "salabot"?
Stadiona vadība solīja līdz gada beigām savest visu kārtībā.

Uz Jelgavu organizēsiet fanu autobusu?
Jā, autobuss būs. Līdzjutējiem, kuri vēlēsies doties uz Jelgavu, par desmit eiro tiks nodrošināts transports un ieeja uz spēli īpašajā līdzjutēju sektorā. Izbraukšana notiks plkst.16:45 no Engures ielas 3, un laicīgi brīdinu, ka vietu skaits ir ierobežots.

Pirmajā spēlē nenokārtotas pases dēļ nevarēja palīdzēt Ahmeds. Vai atbildes mačā viņš varēs piedalīties?
Jā, Ahmeds jau pirms divām dienām šeit atgriezās, trenējas ar komandu un atbildes spēlē varēs piedalīties.

Ļaudis vienmēr interesējas par naudu - vai "Spartaka" spēlētājiem ir apsolītas prēmijas par "Budučnost" barjeras pārvarēšanu?
Godīgi sakot, mēs futbolistiem par šo tēmu vēl neko neesam ziņojuši, taču spēlētāji arī nemaz nav prasījuši, jo visiem motivācija tāpat ir augstākajā līmenī, vairumam no viņiem tā ir pirmā šāda veida pieredze Eirokausos. Tomēr skaidrs, ka pateicība naudas izteiksmē viņiem būs, ja izdosies iekļūt nākamajā kārtā. Protams, būs.

Lai gan divu spēļu summā vēl ir jāuzvar, vai katram gadījumam sūtīsiet savu pārstāvi uz Ungārijas MTK – Serbijas "Vojvodina" [pirmā cīņa šai pārī noslēdzās 0:0 - aut.] atbildes spēli, pētot savu iespējamo nākamo pretinieku? Vai vispār pietiek tam resursu?
Resursi varbūt arī ir, bet laikam tomēr nevienu nesūtīsim. Atklāti sakot, par to īsti neesam domājuši, jo vispirms jāpaveic savs darbiņš laukumā. Un, ja tā godīgi, tie divi klubi objektīvi ir stiprāki nekā mēs. Ja izdosies pārvarēt 1.kārtu, procesā ievāksim informāciju par nākamajiem pretiniekiem. Iesim no spēles uz spēli. Turklāt mums vēl pēc ceturtdienas mača svētdien jācīnās ar "Skonto" Virslīgā.

Šodien, mēģinot tevi sakontaktēt, visu dienu biji diezgan aizņemts. UEFA prasības mājas spēļu organizēšanā tiešām ir tik stingras?
Jā, UEFA tomēr krietni augstākas prasības un visam jābūt kā nākas. Ātrā palīdzība, apsardze, tas pats fanu autobuss, daudz dažādu sīkumu. Var jau būt, ka citiem līdzīgās reizēs klājas vieglāk, bet man tā ir pirmā pieredze.

"Budučnost" - "Spartaks" 1:3

  -1 [+] [-]

, 2015-07-07 08:33, pirms 9 gadiem
Viņiem tās petardes vajadzētu vienā vietā iebāzt... Nesaprotu kas tā par fanošanu, tāds skats ka kkādi mežoņi salasījušies.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-07 10:33, pirms 9 gadiem
Spartakam jāuzvar divu maču summma un jāsoda tie melnkalnieši

  +1 [+] [-]

, 2015-07-07 12:47, pirms 9 gadiem
Labi , ka naakamaa speele buus uz kartupelju lauka, par cik vinji ir tehniski un daudz speelee pa zemi, vajadzeetu buut ljoti daudz kljuudaam...Laba un gudra izveele!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-07 16:51, pirms 9 gadiem
Sāniņš rakstīja: Viņiem tās petardes vajadzētu vienā vietā iebāzt... Nesaprotu kas tā par fanošanu, tāds skats ka kkādi mežoņi salasījušies.
protams protams,labaak 3stundas no vietas hu..ja..rit idi..otisku sirenu

p.s.ielaistie varti no melnkalnieshu puses,tik parada fanu pareizo ricibu,jo musejie sabijas ar!