Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Mančestras "City" pirms lielā derbija neveiksme Harkivā, "Napoli" zaudē un izkrīt

Mančestras "City" pirms lielā derbija neveiksme Harkivā, "Napoli" zaudē un izkrīt
Doņeckas "Shakhtar" futbolisti svin vārtu guvumu spēlē pret Mančestras "City"
Foto: Sergey Dolzhenko/EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgas F apakšgrupas izšķirošajās spēlēs Doņeckas "Shakhtar" guva izšķirošu uzvaru pār Anglijas smagsvaru Mančestras "City" - 2:1, kamēr "Napoli" viesos ar 1:2 nedaudz negaidīti piekāpās Roterdamas "Feyenoord".

Grupas centrālajā spēlē Harkivā savā starpā tikās Doņeckas "Shakhtar" un Mančestras "City". "Shakhtar" lūkoja revanšēties par Mančestrā piedzīvoto zaudējumu (0:2), kā arī nodrošināt sev vietu astotdaļfinālā, kamēr "City" šā vakara cīņa neko daudz neizšķīra, tādēļ laukumā sākumsastāvā tika laisti vairāki rezervisti.

Mača pirmais puslaiks izvērtās par "Shakhtar" spēlējošo brazīliešu futbolistu izrādi. Spēles rezultātu ar lielisku lejupejošu sitienu vārtu tālajā augšējā stūrī guva Bernards - 1:0 "Shakhtar". Ukrainas komandai tikšanai tālāk teorētiski pietika arī ar neizšķirtu, tomēr tā neapstājās pie viena precīza raidījuma.

Drīz pēc tam vēl viena laba iespēja gūt vārtus bija Bernardam, tomēr šoreiz vietā bija "City" vārtsargs Edersons. Tomēr "Shakhar" savu panāca - 32. minūtē ļoti tālu un neveiksmīgi no saviem vārtiem izskrēja Edersons, kas ļāva brazīlietim Ismaili viņu apspēlēt un no kreisā flanga ieripināt bumbu jau tukšos vārtos - 2:0.

Gan pirmajā, gan otrajā puslaikā "City" piederēja milzīgs teritoriālais pārsvars (62:38), tomēr pārvērst to daudzos bīstamos momentos vismaz pirmajās 45 minūtēs neizdevās.

Otrajā puslaikā "City" uzsāka ofensīvu, laukumā laižot arī savu uzbrukuma līderi Serhio Agvero, kā arī salīdzinoši biežāk apdraudot mājinieka Andrija Pjatova sargāto cietoksni. Iespējas neizmantoja jaunais vāciešu futbolists Līrojs Sanē, kā arī brazīlietis Gabriels Hesuss.

Pašreizējā Anglijas Premjerlīgas līdere tikai mača kompensācijas laikā spēja vienus vārtus atgūt. Tas no 11 metru soda sitiena atzīmes izdevās Agvero (1:2). Iemesls daudz bēdāties gan "City" nav, jo par spīti zaudējumam Anglijas klubs F grupā saglabāja pirmo pozīciju, kamēr "Shakhtar" nosargāja otro.

Tikmēr nelielu fiasko Roterdamā šovakar piedzīvoja pašreizējā Itālijas A Sērijas vicelīdere "Napoli". Sākums neapoliešiem gan padevās brīnišķīgs - jau 94. sekundē pēc haosa "Feyenoord" soda laukumā bumbu vārtos trieca polis Pjotrs Zeļinskis.

Tomēr turpinājums priekš "Napoli" padevās slikts. 33. minūtē pēc centrējuma no labā flanga neizšķirtu panāca dānis Nikolajs Jergensens - 1:1.

Atlikušajā cīņas gaitā pārsvars piederēja "Napoli", tomēr viesi to izmantot neprata. 82. minūtē "Feyenoord" palika arī mazākumā, kad savu otro dzelteno kartiņu nopelnīja Tonijs Viljena. Kā vēlāk izrādījās, tad tas mājiniekiem nebija šķērslis, lai kompensācijas laikā izrautu savu pirmo un pēdējo panākumu šīssezonas Čempionu līgas turnīrā - 2:1 "Feyenoord". Tikmēr "Napoli" neizdevās atkārtot savu labāko sasniegumu šajā turnīrā - iekļūšanu astotdaļfinālā.

Čempionu līgas sestā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Shakhtar – Manchester City2:1 (2:0)Bernards 26` Ismaili 32` - Agvero (11 m s.s.) 90+2`
Feyenoord – Napoli2:1 (1:1)Jergensens 33` Sentjuste 90`+1` - Zeļinskis 2`

F grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Manchester City650114:515
2.Shakhtar64029:912
3.Napoli620411:116
4.Feyenoord61055:143

, 2017-12-06 23:53, pirms 6 gadiem
City rezerves neizskatījās baigi pārliecinošas. It īpaši pirmās 35 min. Pēc tam jau arī iespēlējās. Pozitīvais no spēles - Diazs un Fodens tika pie spēles. Negatīvais - streaks ir beidzies un yaya ir zaudējis ķērienu, žēl... Bet labāk zaudēt šodien un uzvarēt derbijā.
, 2017-12-06 23:56, pirms 6 gadiem
Kas to būtu domājis, ka vienīgais ČL grupu turnīra klubs, kurš zaudēs visas spēles, būs Benfica, nevis, piemēram, Qarabag, APOEL vai Maribor.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-07 00:14, pirms 6 gadiem
skepse[LV] rakstīja: Pārsteidzoši, ka starp 16 labākajiem, šogad ir 4 angļi un tikai viens vācietis, angļi vairāk kā spāņu, bet labi, ka liktens nevienam no tiem neļaus aizlīst līdz galam.
Vispār 5 angļu
, 2017-12-07 00:16, pirms 6 gadiem
Jā, Yaya nav formā, bet kā viņš var būt, ja šī viņam 3. spēle sezonā. Tas pats par Danilo un Mangalā, kuram vairs neticu. Gunduāns sāk nedaudz labāk izskatīties.
Jaunie protams priecē, īpaši Foudens un Diazs.
, 2017-12-07 00:53, pirms 6 gadiem
Gaidam izlozi!
, 2017-12-07 01:11, pirms 6 gadiem
septembris rakstīja: Jā, Yaya nav formā, bet kā viņš var būt, ja šī viņam 3. spēle sezonā. Tas pats par Danilo un Mangalā, kuram vairs neticu. Gunduāns sāk nedaudz labāk izskatīties.
Jaunie protams priecē, īpaši Foudens un Diazs.
Kas ar Sane? Viss labi? Kpc nomainīja tik laicīgi?
, 2017-12-07 01:15, pirms 6 gadiem
Matlss rakstīja: Kas ar Sane? Viss labi? Kpc nomainīja tik laicīgi?
tak derbijs nedeeljas nogalee
, 2017-12-07 02:44, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: tak derbijs nedeeljas nogalee
Es tik tā vai viss kārtībā
, 2017-12-07 05:58, pirms 6 gadiem
5 angļu komandas skaidrs ka Bayern visticamāk kāda no šīm angļu komandām tiks
Slēpts komentārs: Gestapio
, 2017-12-07 09:15, pirms 6 gadiem
MC relaksējās pirms šīs sezonas vienas no svarīgākajām spēlēm - svētdien 10.12. MU - MC
, 2017-12-07 09:35, pirms 6 gadiem
Matlss rakstīja: Es tik tā vai viss kārtībā
Jā, nav ziņu par traumu. Tā maiņa izskatījās ieplānota jau spēles sākumā. Precīzi 60 minūtes deva viņam uzspēlēt.
, 2017-12-07 13:22, pirms 6 gadiem
septembris rakstīja: Jā, nav ziņu par traumu. Tā maiņa izskatījās ieplānota jau spēles sākumā. Precīzi 60 minūtes deva viņam uzspēlēt.
Kāds vsp ir tavs viedoklis par Sane, kā city fanam? Man personīgi viņš ir viens no mīļākajiem spēlētājiem, pirmkārt, jau tas, ka vācietis un, otrkārt, ir ļoti labs un vispār viens no labākajiem jaunajiem spēlētājiem pasaulē. Bet nu, kāds ir tavs viedoklis?
, 2017-12-07 13:38, pirms 6 gadiem
Sanē šosezon ir ļoti kruts. Tāds viņš bija arī iepriekšējās sezonas otrajā pusē. Lielākā City fanu daļa piekrīt, ka viņš ir komandas labākais vingeris šobrīd. Nebaidās rukāt arī aizsardzībā, mega ātrs, un 1 uz 1 var apspēlēt jebkuru. Pepa viens no labākajiem pirkumiem līdz šim brīdim. Interesanti, ka viņš izpilda stūrus bieži, un dažreiz viņam uztic sist sodiņus. tas nozīmē, ka viņam ir ļoti labs kross un spēcīgs un precīzs sitiens. Viņš mierīgi varētu būt kluba uzbrukuma balsts nākamos 10 gadus.
, 2017-12-07 14:26, pirms 6 gadiem
septembris rakstīja: Sanē šosezon ir ļoti kruts. Tāds viņš bija arī iepriekšējās sezonas otrajā pusē. Lielākā City fanu daļa piekrīt, ka viņš ir komandas labākais vingeris šobrīd. Nebaidās rukāt arī aizsardzībā, mega ātrs, un 1 uz 1 var apspēlēt jebkuru. Pepa viens no labākajiem pirkumiem līdz šim brīdim. Interesanti, ka viņš izpilda stūrus bieži, un dažreiz viņam uztic sist sodiņus. tas nozīmē, ka viņam ir ļoti labs kross un spēcīgs un precīzs sitiens. Viņš mierīgi varētu būt kluba uzbrukuma balsts nākamos 10 gadus.
Free kickus viņš jau labi sit. Pa pārlikni uzsita vèl tikko kkad nesen un tas gols pret Liverpooli un Westbromu. Nu vienkārši skaisti. Bet tas ātrums jā, baigi sick.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.