Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Levandovskis sagādā "Atletico" zaudējumu, Rostova iekļūst Eiropas līgā

Levandovskis sagādā "Atletico" zaudējumu, Rostova iekļūst Eiropas līgā
Roberts Levandovskis
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā aizvadītas pēdējās kārtas spēlēs četrās grupās, tostarp D grupā. Pirmo vietu jau iepriekš nodrošinājusī Madrides "Atletico" izbraukumā zaudēja Minhenes "Bayern" ar 0:1, vienīgos vārtus ar skaistu brīvsitienu gūstot Robertam Levandovskim. Savukārt "Rostov" viesos nosargāja 0:0 pret PSV, kvalificējoties Eiropas līgai.

Paradoksāli, bet šovakar būtiski lielāka sportiskā nozīme bija daudzu neinteresējošajam mačam starp PSV un "Rostov", jo te notika cīņa par trešo vietu grupā un ceļazīmi uz Eiropas līgu - Nīderlandes klubam mājās vajadzēja uzvarēt (tad punktu skaits būtu vienāds, un PSV būtu priekšrocība savstarpējās spēlēs, jo viesos bija neizšķirts), kamēr Krievijas debitantiem derēja gan uzvara, gan arī neizšķirts.

Laukumā šo teoriju varēja ļoti labi manīt - PSV centās uzbrukt, bet "Rostov" neapšaubāmi lika uzsvaru uz savu vārtu drošību un disciplīnu. Eindhovenas komandai pirmajā puslaikā tā arī neko diži bīstamu izveidot neizdevās (45 minūtēs skatītāji neredzēja nevienu sitienu vārtu rāmī!) un pārtraukumā nācās doties ar vilšanās sajūtu (0:0).

PSV trūka uzbrukuma jaudas, tomēr pēdējās 20 minūtēs mājinieki beidzot sāka sagādāt tiešām lielas galvassāpes Rostovai. Vispirms piešāvās Stevens Bergveins, bet 79. minūtē pēc Sima de Jonga sitiena vienā pieskārienā Soslans Džanajevs pa īstam glāba "Rostov" no nepatikšanām. Viesi, protams, pie katras iespējas vilka laiku un galu galā savu panāca arī par spīti PSV vārtsarga iešanai uzbrukumā pie stūra sitienu izspēles - 0:0, kas nozīmēja Rostovas kvalificēšanos Eiropas līgas izslēgšanas spēlēm un PSV palikšanu pēdējā vietā grupā.

Savukārt vakara otrajai spēlei bija tikai prestiža nozīme. "Atletico", kurai pirmajās piecās kārtās tikai uzvaras, jau bija nodrošināta pirmā vieta grupā, kamēr "Bayern" cerības uz uzvaru grupā zaudēja iepriekšējā kārtā, kad negaidīti zaudēja Rostovā (2:3), ciešot otro zaudējumu pēc neveiksmes Madridē ar 0:1. "Bayern" vismaz varēja revanšēties "Atletico" atsevišķā spēlē. Iepriecinoši, ka abu komandu galvenie treneri Karlo Ančeloti un Djego Simeone, kuri vēl nesen cīnījās principiālajos Madrides derbijos, izlika spēcīgākus pamatsastāvus. Tiesa, viesi pietaupīja labās malas aizsargu Huanfranu, kamēr "Bayern" rotācija bija lielāka - nebija Čabi Alonso, Havjera Martinesa, Filipa Lāma, rezervē iesāka arī Franks Riberī un Tomass Millers.

"Bayern" piederēja liels teritoriāls pārsvars, un viesu aizsardzība brīžiem atgādināja īstu autobusu, tiesa, "Atletico" prata radīt lielisku momentu Jannikam Karasko, kurš izskaņā sita nesekmīgi. Toties "Bayern" vienu no savām daudzajām iespējām izmantoja - 28. minūtē brīvsitienu skaisti realizēja slavenais polis Roberts Levandovskis.

Neilgi pēc pārtraukuma viens pret vienu izskrēja Arjens Robens, taču tika mazliet iztraucēts, pats arī pārāk ilgi meklēja sitiena brīdi un momentu izniekoja. Bet galvenais bija, ka "Bayern" arī pie 1:0 spēja ieturēt līniju un uzbrukt, vienubrīd uzaudzējot bumbas kontroli līdz pat 71%, nevis sargāt rezultātu pret "Atletico", kas divos no pēdējiem trim gadiem piedalījusies Čempionu līgas finālā. Vēl iespēja bija Tjago, bet, kaut arī otros vārtus "Bayern" neguva, Minhene revanšējās "Atletico" un vismaz šo maču uzvarēja - 1:0.

Čempionu līga, D grupa, sestā kārta

SpēleRez.Vārtu guvēji
Bayern - Atletico1:0 (1:0)Levandovskis 28'
PSV - Rostov0:0-
VKomandaSUNZVārtiP
1.Atletico65017:215
2.Bayern640214:612
3.Rostov61236:125
4.PSV Eindhoven60244:112

, 2016-12-06 23:53, pirms 7 gadiem
Lewandovskis labākais.
, 2016-12-07 03:40, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Lewandovskis labākais.
free-kicks bija skaists.
, 2016-12-07 10:56, pirms 7 gadiem
Poļaks malacis.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".
Dortmundiešu prieks. Foto: Ina Fassbender/AFP/Scanpix
4

Dortmunde neilgos intervālos sagrauj Simeones atlētu aizsardzību un tiek pusfinālā

UEFA Čempionu līgas pusfinālu pirmoreiz kopš 2013. gada sasniedza Dortmundes "Borussia", šovakar divos dažu minūšu intervālos uguņojot uzbrukumā un ar 4:2 pārspējot Madrides "Atlético". Summā Vācijas klubam uzvara ar 5:4.