Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Porto" un "Schalke" ar uzvarām mājās palielina pārsvaru un tuvojas nākamajai kārtai

"Porto" un "Schalke" ar uzvarām mājās palielina pārsvaru un tuvojas nākamajai kārtai
Musa Marega. Foto: EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgas D grupā šovakar pie uzvarām tika abas līderes, kuras līdz ar to palielināja atrāvienu. "Porto" mājās ar 4:1 pārspēja Maskavas "Lokomotiv", bet Gelzenkirhenes "Schalke" ar 2:0 uzvarēja Stambulas "Galatasaray".

"Porto" rezultātu izdevās atklāt jau otrajā minūtē. Teicami nospēlēja Musa Marega, kurš pie gala līnijas panāca bumbu, apsteidzot gan aizsargu, gan vārtsargu. Sekoja piespēle Ektoram Ereram, kurš no vārtu priekšas raidīja bumbu tukšajā cietoksnī. Pirmā puslaika beigās Erera atdeva parādu, izvedot Maregu vienatnē pret vārtsargu, un Mali izlases uzbrucējs nepievīla – 2:0.

Lai gan Džefersons Farfans pēc stūra sitiena ar galvu vienus vārtus atguva, panākt izlīdzinājumu Maskavas "Lokomotiv" nebija pa spēkam, un pēc nepilnām desmit minūtēm mājinieki atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Piespēli soda laukumā saņēma Hesuss Manuels Korona, kurš izrēķinājās ar pretinieku aizsardzību – 3:1. Interesanti, ka Korona kopš augusta ievada guvis tikai divus vārtus – vienus viesos pret "Lokomotiv" un vienus arī mājās. Kompensācijas laikā "Porto" iesita arī ceturtos vārtus.

Arī Gelzenkirhenes "Schalke" pirmos vārtus guva ātri – ceturtajā minūtē. Savus vārtus atstāja Fernando Muslera, kurš paguva pirmais pie bumbas, taču ar to slīdēja ārpus soda laukuma. Nevēlēdamies saņemt sarkano kartīti, Muslera izlaida bumbu no rokām, tādējādi to ieguva austriešu uzbrucējs Guido Burgštallers, kurš izmantoja pretinieku vārtsarga pārgalvību un raidīja bumbu tukšos vārtos – 1:0.

Savukārt pārsvars tika dubultots otrajā puslaikā, kad Burgštallers bija piespēlētāja lomā. No labās malas viņš nogādāja bumbu līdz 11 metru atzīmei, kur ieskrēja Marks Uts, un uzbrucējs izdevīgo situāciju izmantoja bez mazākās minstināšanās – 2:0. "Porto" ir grupas līdere ar desmit punktiem, "Schalke" kontā ir astoņi punkti, bet trešajā vietā esošā "Galatasaray" savākusi četrus punktus. Lai tiktu garām, turkiem būs jāaizvada ļoti labs grupu turnīra noslēgums.

6. novembris

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Porto – Lokomotiv4:1 (2:0)Erera 2' Marega 42' Korona 67' Otaviu 90'+3 – Farfans 57'
Schalke – Galatasaray2:0 (1:0)Burgštallers 4' Uts 57'

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Porto43109:310
2.Schalke42204:18
3.Galatasaray41123:34
4.Lokomotiv40042:110

"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.