Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Dobrecovs: "Zuntneram beidzās pases termiņš, Valērijam pazuda soma"

Dobrecovs: "Zuntneram beidzās pases termiņš, Valērijam pazuda soma"
Valērijs Afanasjevs (ar bumbu) spēlēt varēja tikai Jāņa Ikaunieka upurēšanās dēļ
Foto: skliepajasmetalurgs.lv

"Liepājas metalurgs" ceturtdien Velsā aizvadīja UEFA Eiropas līgas pirmās kārtas pirmo spēli. Par spīti Roberta Savaļnieka noraidījumam 55.minūtē un vairākiem piedzīvojumiem vēl pirms mača sākuma, tika izcīnīta ļoti vērtīga uzvara - 2:1 pret "Prestatyn Town". Liepājnieku trenera asistents Viktors Dobrecovs sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja, ka puse darba ir izdarīta un ka uzvara jāizcīna arī savā laukumā. Atbildes spēle 11.jūlijā notiks Liepājā.

"Bija neliels pārsteigums, ka velsieši uzreiz atdeva iniciatīvu un sāka spēlēt no aizsardzības. Savukārt mēs, gūstot vārtus, nav saprotams, kāpēc ātri atdevām iniciatīvu atpakaļ. Šķita, ka mierīgi iesitīsim otros, bet atdevām iniciatīvu. Tad viņiem pirmā puslaika pēdējās desmit minūtēs sanāca tāds kā spiediens. Jau varēja just, ka būs vārti, un 45.minūtē tā arī notika. Labi izspēlēja un no soda laukuma vidus trāpīja vārtu stūrī," spēles gaitu komentēja Viktors Dobrecovs. "Mūsu pirmajos vārtos izspēlējām uz malu, Ingus Šlampe britu stilā iecēla soda laukumā, un Jurģis [Kalns] ar galvu trāpīja tuvajā augšējā vārtu stūrī. Bet [Iļja] Šadčins iesita tā, kā pret Liepāju apmēram visus vārtus gūst "Spartaks" - ar tādu rikošetu un sitienu vārtsargam aiz ausīm tālajā devītniekā. Tie Sportacentrā būtu skaistākie vārti. Mums tādus vārtus visu laiku sit, un tagad tas atnāca atpakaļ."

"Bija arī citi bīstami momenti. Pie 1:0 [Dmitrijs] Hmizs izgāja pa malu, var teikt, viens pret vienu un sita tuvajā stūrī. Vārtsargs jau krita un atsita ar kājām. Šajā momentā varbūt varēja arī atdot piespēli. Un viņiem pie tāda paša rezultāta arī izgāja viens pret vienu, apmēram pie 17 metriem apspēlēja vārtsargu un nokrita. Tiesnesis neiedeva ne pārkāpumu, ne brīdinājumu par simulāciju," Dobrecovs turpināja. Spēlē kopumā tika nopelnītas 11 dzeltenās kartītes, no kurām septiņas bija "Liepājas metalurga" kontā. "Otrajā puslaikā mums kartītes deva, lai gan pārkāpumi nebija ļoti rupji. Savaļnieks savu otro brīdinājumu nopelnīja laukuma vidū pie sānu līnijas - uztaisīja izklupienu. Tas nebija ar taisnām kājām, bet sanāca nedaudz no muguras, un tiesnesis, īpaši neaizdomājoties, iedeva otro dzelteno kartīti."

"Pēc noraidījuma nekādas panikas nebija - jau pret "Ventspili" mums sanāca eksperiments spēlēt desmit cilvēku sastāvā. Turklāt viņi vairākumā neko neizveidoja. Varbūt atkal puslaika pēdējās desmit minūtēs bija ļoti liels spiediens. Aplenca mūsu soda laukumu, un britu stilā vienkārši cēla iekšā. Aptuveni 93. vai 94.minūtē bija sitiens ar galvu, un bumba lidoja nedaudz pāri devītniekam. Ja būtu trāpījis rāmī, varbūt būtu arī vārti," teica Dobrecovs. "Grūti pretiniekus salīdzināt ar kādu Latvijas komandu. Kā jau teicu, aptuveni 35 minūtes kontrolējām bumbu un viņi sēdās aiz laukuma vidus, bet pēdējās desmit minūtēs sāka spēlēt kā īsti briti - spēka futbolu, kādu Latvijā neviens īsti nespēlē."

Liepājnieku ceļš uz Velsu bija gan sarežģīts, gan piedzīvojumiem bagāts. Vispirms liepājnieki ar autobusu devās uz Varšavu, tālāk tika lidots uz Mančestru, bet līdz galamērķim atkal bija jābrauc ar autobusu. Tikai pēdējā brīdī kļuva skaidrs, ka mājās nāksies palikt Marekam Zuntneram, un laukumā neizgāja arī sākotnējā sastāvā iekļautais Jānis Ikaunieks. "Zuntneram beidzās pases derīguma termiņš, un [Iļjam] Afanasjevam vienkārši neatnāca soma, kurā bija buči un spēles forma. Tāpēc Jāni Ikaunieku atstājām aiz borta. Vienkārši samainījām numurus, un Afanasjevs spēlēja ar citu numuru. Atgriežoties viesnīcā, soma jau bija savā vietā," sacīja Dobrecovs. Pat ar Jāni un Mareku ierindā pieteikumā vienalga divas vietas no 18 paliktu brīvas. Dobrecovs gan neuzskata, ka tas kaut kā ietekmētu spēles gaitu: "Tik un tā tās trīs maiņas būtu. Tas pats Šadčins var nospēlēt gan aizsardzībā, gan priekšējā līnijā, un viņš var aizņemt divu cilvēku pozīcijas. Tāpēc arī loze krita uz Jāni Ikaunieku un viņam Afanasjevam bija jāiedod forma."

Neilgi pirms Eirokausu sezonas sākuma "Liepājas metalurgs" saņēma sāpīgu triecienu - uz trīskārtējo Azerbaidžānas čempioni "Neftchi" pārcēlās viens no komandas līderiem un pieredzējušākajiem futbolistiem Pāvels Doroševs. Dobrecovs gan pozitīvi vērtēja tikai 20 gadus vecā Raivo Varažinska iespējas aizpildīt pēkšņi radušos robu: "Protams, ka Doroševa aiziešana bija negaidīta, bet varbūt arī vajadzēja gaidīt, ka tas kādreiz notiks. Kā pirmajā spēlē Velsā redzējām, tad, jā - Varažinskis ir gatavs būt kā pirmais numurs." Bez Zuntnera un J.Ikaunieka Velsā nespēlēja arī Reinis Flakis un Toms Mežs, kuri ārstē savainojumus: "Flaksis lēnām atgūstas un sāk taisīt vingrinājumus. Savukārt Mežam ir veikta operācija, un viņš nespēlēs ilgāk."


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-06 12:37, pirms 11 gadiem
''Zuntneram beidzās pases termiņš''
nu vajadzeeja tam ūpim sekot savai pasei līdzi! - beidzās termiņš. - ceru VALSTS sodu arī uzliks par to ka nav savlaicīgi aizgājis atjaunot!
, 2013-07-06 13:16, pirms 11 gadiem
otra puslaika beidzas pases deriguma termins.
, 2013-07-06 13:58, pirms 11 gadiem
Dobrecovs : ''"Bija neliels pārsteigums, ka velsieši uzreiz atdeva iniciatīvu un sāka spēlēt no aizsardzības'' Jūs spēlējāt ar komandu , kuras spēku samērs ir līdzīgs 1. līgas līderiem un jūs esat izbrīnīti , ka viņi atdeva jums iniciatīvu? Smiekls vien ir!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-06 14:52, pirms 11 gadiem
Tik tiešām savdabīgi, ka nevar doķus sakārtot pirms braukšanas. Tai jau būtu jābūt kluba lietai laicīgi pārliecināties, vai visi peiperi visiem ir gatavi un var braukt. Afanasjeva gadījumā, protams, neko nevar ietekmēt tādās situācijās un jāsaka paldies Ikauniekam. Galu galā uzvara ir un tas ir galvenais - ar piedzīvojumiem vai bez.
, 2013-07-06 15:00, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Tik tiešām savdabīgi, ka nevar doķus sakārtot pirms braukšanas. Tai jau būtu jābūt kluba lietai laicīgi pārliecināties, vai visi peiperi visiem ir gatavi un var braukt. Afanasjeva gadījumā, protams, neko nevar ietekmēt tādās situācijās un jāsaka paldies Ikauniekam. Galu galā uzvara ir un tas ir galvenais - ar piedzīvojumiem vai bez.
Viss kārtībā reikon!Uzvara ir un pie šiem visiem blakus apstākļiem pirms spēles,spēles laikā ,2-1 pirms atbildes spēles,tas jau laikam bija pat virs maksimuma!
Bet Zuntners pēdējā laikā man nepatīk,gāž daudz podus spēlē,ta kā varbūt pat ir labi ka šis nebija izbraukumā!
, 2013-07-06 15:26, pirms 11 gadiem
Zelta Sietiņš kā britu futbola specialists varetu arī VENTSPILS pretiniekus notestēt!
, 2013-07-06 15:49, pirms 11 gadiem
Ja es būtu treņer, tad es pastāstītu, ka Saša ar Pašu koda pirms spēles, Žena apzagās vietējā veikalā, Andrejs labākajās āfrikāņu tradīcijās aizbēga prom, lai nelegāli strādātu šampinjonu plantācijās futbola vietā, bet Ļoha ticis atvērtā sabiedrībā beidzot apjauta to, ka ir zils, pievienojās geju praida gājienam un spēlēja ar rozā kreklu (vecajām labajām Rēzeknes krāsām).

Protams, pēc tam mūsu vietējie žurnālistiņi šūmētos, bet vismaz būtu interesanta intervija...
, 2013-07-06 16:07, pirms 11 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: ''Zuntneram beidzās pases termiņš''
nu vajadzeeja tam ūpim sekot savai pasei līdzi! - beidzās termiņš. - ceru VALSTS sodu arī uzliks par to ka nav savlaicīgi aizgājis atjaunot!
Ieliku mīnusu, jo sapratu, ka man arī pasei termiņš beidzies Negribu sodu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-06 18:14, pirms 11 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: ''Zuntneram beidzās pases termiņš''
nu vajadzeeja tam ūpim sekot savai pasei līdzi! - beidzās termiņš. - ceru VALSTS sodu arī uzliks par to ka nav savlaicīgi aizgājis atjaunot!
nu ja tu nezini neko tad nerunaa, pase nestaveja pie vinja
, 2013-07-06 18:25, pirms 11 gadiem
penalis12 rakstīja: nu ja tu nezini neko tad nerunaa, pase nestaveja pie vinja
Kas tad tie par PSRS laiku gājieniem? Pasei jāatrodas pie tā, kuram tā izdota...
, 2013-07-06 23:16, pirms 11 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Kas tad tie par PSRS laiku gājieniem? Pasei jāatrodas pie tā, kuram tā izdota...
futbolaa nevienmer ta notiek
, 2013-07-07 09:36, pirms 11 gadiem
Mūsdienās tie ir cilvēku tirdzniecības gājieni
, 2013-07-07 11:32, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: + !!!
Zelta Sietiņam tāds klubs kā LM riebjas!tā ir guņas padibene, šis Zelta Sietiņš!
Ar ko LM atšķiras no citiem klubiem???
, 2013-07-07 13:20, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Ar ko LM atšķiras no citiem klubiem???
tad atbildi uz šo jautājumu!Kāpēc tu neieredzi LM?
, 2013-07-07 14:25, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: tad atbildi uz šo jautājumu!Kāpēc tu neieredzi LM?
Kas Tev liek domāt , ka es neieredzu LM?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.