Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Latvijas uzbrucēji Čempionu līgas finālā prognozē "Barcelona" uzvaru

Rolands Eliņš

Latvijas uzbrucēji Čempionu līgas finālā prognozē "Barcelona" uzvaru
Edgars Gauračs, Māris Verpakovskis un Deniss Rakels
Foto: Romāns Kokšarovs/F64 un Przeglad Sportowy

Gaidot UEFA Čempionu līgas finālmaču starp "Barcelona" un "Juventus" komandām, portāls Sportacentrs.com aicināja izteikt savu viedokli trim Latvijas futbola izlases bijušajiem un esošajiem uzbrucējiem - karjeru izlasē noslēgušo Māri Verpakovski, traumas dēļ ilgāku laiku nespēlējušo Edgaru Gauraču un izlases pašreizējo dalībnieku Denisu Rakelu. Visi bija vienisprātis, ka "Barcelona" ir favorīte, kā arī katrs savā prognozē Spānijas klubam atvēlēja divus vārtu guvumus, taču ļoti pārliecinošs panākums netika sagaidīts.

Edgars Gauračs - "Barcelona" 2:0

"Barcelona" vietu finālā paredzēju jau pirms pusfināla, par spīti tam, ka pretim stājās "Bayern". Savukārt otrajā pusfinālā nedaudz vairāk fanoju par "Juventus". Likās, ka viņiem pret Madridi būs ļoti grūti, uzskatu, ka bija maz cerību, taču sanāca pretējais. Protams, "Barcelona" uzskatu par favorīti un domāju, ka uzvarēs finālā, taču nez vai vieglā spēlē. "Juventus" prot spēlēt aizsardzībā, un viņu pretuzbrukumi ir ļoti spēcīgi. Taču "Barcelona" uzvarēs - varbūt 2:0, varbūt vairāk.

Kā līdzjutējs gan īpaši nevienu no komandām neatbalstu. Pusfinālā Juvei bija mazāk izredžu, tad zemapziņā gribējās, lai uzvar, bet finālā tomēr esmu vairāk neitrāls. Grūti pateikt, kā spēle varētu izvērsties vārtu guvumu skaita ziņā - "Juventus" ir ļoti laba aizsardzība. Jā, tagad bez Kjelīni, taču tāpat Turīnai ir ļoti kompakta un saskaņota aizsardzība. Personīgi pazīstu daudzus itāliešu trenerus, kuri maksimāli pievērš uzmanību aizsardzībai. Tā ka uzskatu, ka finālā kopā daudz vārtu nebūs, bet "Barcelona" vismaz divus iesitīs.

Skaidrs, ka "Barcelona" sastāvā jāizceļ Lionels Mesi. Viņam var pievērst, kādu uzmanību vien vēlas, sūtīt pretim divus, trīs aizsargus, taču, ja viņš grib, viņš var uztaisīt momentu pats un pats arī vienatnē apspēlēt visu pretinieku komandu. Savukārt "Juventus" komandā svarīgākais spēlētājs, manuprāt, ir Tevess - ļoti agresīvs spēlētājs, arī ļoti tehnisks un ātrs. Domāju, ka galvenais drauds Barsai.

Māris Verpakovskis - "Barcelona" 2:1

Personīgi es būšu par "Barcelona", domāju, ka viņi arī ir spēles favorīti. Atbalstu "Barcelona", protams, arī ikdienā, ne tikai tad, kad viņi spēlē finālā, turklāt šoreiz būs īpašs mačs, jo Čavi atvadās no komandas. Viņš būtu pelnījis aiziet no komandas ar godu un ar uzvaru tādā turnīrā kā Čempionu līga, it sevišķi, ja vēl atcerās, ka šim panākumam klāt nāktu arī Spānijas čempionu tituls un Spānijas kausa iegūšana.

Spēles gaita? "Barcelona" pret jebkuru komandu spēlē kā pirmais numurs. Turīnai droši vien būs ļoti grūti, un viņi mēģinās spēlēt izteikti no aizsardzības. Tas gan viņiem diezgan labi padodas, un "Barcelona" būs sarežģīti uzlauzt pretinieku cietoksni. Jā, Kjelīni nespēlēs, taču lietas būtību tas nemaina, un "Juventus" tāpat būs grūti pārspējama. Savukārt kā īpaši izceļamie spēlētāji - protams, Mesi "Barcelona" nometnē, bet Turīnai tas būtu Karloss Tevess.

Rezultātu īpaši lielu neparedzu, teiksim, 2:1 "Barcelona" labā. Bumbu vairāk kontrolēs "Barca", lai gan... principā arī "Juventus" patīk spēlēt ar bumbu, un ja viņi izvēlēsies spēlēt aktīvi, tad skatītājiem būs interesantāks fināls.

Deniss Rakels - "Barcelona" 2:1

Es pats ceru, ka "Barcelona" uzvarēs, ļoti atbalstu šo komandu. Taču, godīgi sakot, baidos no "Juventus", jo spēle var izvērsties ļoti, ļoti sarežģīta. Ja būtu jāliek likme, droši vien minētu, ka "Barcelona" uzvarēs 2:1. Ja uzvarēs "Juventus", tad ar 1:0. Bet nu "Barcelona" uzvarēs, es vismaz tā ceru.

Visi gan domā, ka "Barcelona" mierīgi uzvarēs, taču es sagaidu ļoti sarežģītu un grūtu maču. Tas tomēr ir fināls, viena, izšķiroša spēle, un "Juventus" savu spēku parādīja jau pusfinālā pret "Real". Taču mana gala prognoze tomēr 2:1 "Barcelona" labā.

Ar bumbu gan jau vairāk spēlēs "Barcelona", viņi vienmēr vairāk kontrolē bumbu. "Juventus" nāksies aizsargāties un doties pretuzbrukumos, kamēr Barsa varēs spēlēt savu futbolu. Nu, un "Barcelona" ir Mesi, labākais futbolists pasaulē tomēr ir neatsverama priekšrocība. Bet nu jāuzsver, ka viegli nebūs, "Juventus" ir lieliska komanda. Patīk Tevesa spēle, viņš šobrīd ir ļoti labā formā.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-06 13:24, pirms 9 gadiem
Es atbalstu Italus un prognozeju Juves uzvaru 1:0

  -4 [+] [-]

, 2015-06-06 13:33, pirms 9 gadiem

     [+] [-]

, 2015-06-06 13:43, pirms 9 gadiem
Tad jau būs baigā grūtniecība.

     [+] [-]

, 2015-06-06 13:53, pirms 9 gadiem
NO RISK NO FUN !!

Juventus - Barcelona = 2 : 3 !!

  +1 [+] [-]

, 2015-06-06 14:22, pirms 9 gadiem
Uzvaru novēlu Buffonam.. Kad vēl, ja ne tagad viņš spēs izcīnīt ČL kausu?

  -1 [+] [-]

, 2015-06-06 14:40, pirms 9 gadiem
Pamatlaikā būs neizšķirts 0:0!Pendelēs Bufons izvilks...