Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Mourinju saņem piecu spēļu diskvalifikāciju

Mourinju saņem piecu spēļu diskvalifikāciju
Žozē Mourinju
Foto: AP/Scanpix

Madrides "Real" futbola kluba galvenais treneris, portugālis Žozē Mourinju saņēmis piecu spēļu diskvalifikāciju un 50 000 eiro naudas sodu par saviem izteikumiem pēc UEFA Čempiona līgas pirmās pusfināla spēles pret "Barcelona".

Pēc pirmā mača Mourinju pauda viedokli, ka iespēju iekļūt finālā viņa vadītajai komandai liedzis tiesnesis un izteicies, ka "kādam vajag, lai viņi [Barcelona] tiktu finālā". No UEFA piešķirtā soda Mourinju vienu spēli jau ir izcietis – otro pusfināla spēli pret "Barcelona". Nākamgad viņam nāksies palikt malā vēl trīs Čempionu līgas spēlēs, bet vēl viens diskvalifikācijas mačs ir "atlikts" – to treneris izcietīs tuvāko triju sezonu laikā.

Tāpat UEFA paziņojusi, ka "Barcelona" rezerves vārtsargs Hosē Pinto nevarēs piedalīties Čempionu līgas finālspēlē, kurš nopelnījis triju spēļu diskvalifikāciju (viena spēle gan jau izciesta) par incidentu pirmās spēles puslaika pārtraukumā. Vienas spēles diskvalifikācija arī "Real" spēlētājam Pepem (jau izciesta), bet "Real" komandai piešķirts 20 000 eiro naudas sods par līdzjutēju uzvedību. Klubs jau paziņojis, ka iesniegs apelāciju par šiem sodiem.

Izmantotie resursi:
ESPN


, 2011-05-06 18:53, pirms 13 gadiem
Gan jau nākošajā sezonā būs pie citas komandas stūres.
, 2011-05-06 19:00, pirms 13 gadiem
Pēc pirmā mača Mourinju pauda viedokli, ka iespēju iekļūt finālā viņa vadītajai komandai liedzis tiesnesis un izteicies, ka "kādam vajag, lai viņi [Barcelona] tiktu finālā" -------------> NEVAR NEPIEKRIST !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-05-06 19:35, pirms 13 gadiem
talibans rakstīja: Pēc pirmā mača Mourinju pauda viedokli, ka iespēju iekļūt finālā viņa vadītajai komandai liedzis tiesnesis un izteicies, ka "kādam vajag, lai viņi [Barcelona] tiktu finālā" -------------> NEVAR NEPIEKRIST !!!
Skaidrs, ka Barcu vilka - jo viņi taču ir bagāts , populārs klubs ar daudzām zvaigznēm sastāvā, kas pacels UEFA ČL fināla rētingu. Skaidrs ka tiesās par labu viņiem nevis nabadzīgajam, mazpazīstamajam Madrides Real klubam, kuram sastāvā ir tikai savi audzināti spēlētaji, mazpazīstami, kuri pirmo reizi dzīvē bija tik tālu tikuši. Tā sanāk vai ne???
, 2011-05-06 19:40, pirms 13 gadiem
UEFA jau nemaz nedrīkstēja nedot sodu Maurinjo, jo tas uzreiz nozīmētu ka viņam bija taisnība
, 2011-05-06 19:44, pirms 13 gadiem
Arī es nesaprotu, kāpēc tiesnesim būtu vajadzējis vilkt Barsu. Piekrītu, ka ar Pepes noraidīšanu viņš kļūdījās, bet ļoti šaubos, ka tas notika tīšām.
Slēpts komentārs: Hose Girtinho
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-05-06 20:42, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Un kurš pierādīs, ka viņa izteikumi bija rasistiska rakstura? Vai tad visi cilvēki nav cēlušies no pērtiķa? Drīzāk jau šādu izteikumu pārvēršana rasismā ir stereotipu kultivēšana - "rasisms par rasismu".
Tad jau ja es tevi nosauksu par pērtiķi! Tu neapvainosies!?
, 2011-05-06 21:02, pirms 13 gadiem
Owen Lee Hargreaves rakstīja: Tad jau ja es tevi nosauksu par pērtiķi! Tu neapvainosies!?
Būtībā nē, jo es apzinos, ka esmu cēlies no pērtiķa, turklāt mīlu dzīvniekus. Citādi, ja mani nepatiesi nosauktu par meli vai par nodevēju un tamlīdzīgi.
, 2011-05-06 21:06, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Ierunājās misters objektivitāte. Nekas nav jāpierāda viss ir acīmredzami, un tas arī bija tā domāts! Nevajag tagad te ietiepties, ka redz viņš tik nosauca savu brokastu saturu Marselo!
Jocīgs tu esi Hose.
Protams, ka ir jāpierāda. Es arī varētu uz laukuma izmantot romiešu sveicienu spēlē pret Izaraēlu, bet bez attiecīgā nacistu saukļa mani sodīt nebūtu pamata, jo tas būtu romiešu sveiciens. Cilvēki ir tik aprobežoti, ka niansēm nepievērš uzmanību.
Pat ja Buskets to bija domājis kā rasistisku apvainojumu, to nav iespējams pierādīt. Viņu var sodīt tikai par goda un cieņas aizskaršanu, turklāt maigā formā
, 2011-05-06 21:08, pirms 13 gadiem
Onka rakstīja: Skaidrs, ka Barcu vilka - jo viņi taču ir bagāts , populārs klubs ar daudzām zvaigznēm sastāvā, kas pacels UEFA ČL fināla rētingu. Skaidrs ka tiesās par labu viņiem nevis nabadzīgajam, mazpazīstamajam Madrides Real klubam, kuram sastāvā ir tikai savi audzināti spēlētaji, mazpazīstami, kuri pirmo reizi dzīvē bija tik tālu tikuši. Tā sanāk vai ne???
Emmm, un Real ir vēl bagātāks un slavenāks klubs nekā Barca ar tik pat daudz zvaigznēm sastāvā, ne tā?
Bet nu man personīgi pēc šī ČL pusfināla metās riebums pret Barcu.
, 2011-05-06 22:41, pirms 13 gadiem
Canie rakstīja: Emmm, un Real ir vēl bagātāks un slavenāks klubs nekā Barca ar tik pat daudz zvaigznēm sastāvā, ne tā?
Bet nu man personīgi pēc šī ČL pusfināla metās riebums pret Barcu.
Barcelona oficiāli pēc statistikas datiem ir populārākais klubs Eiropā (pasaulē tas ir Mančestras United, bet ne tuvu Real, kas dala 4-5 vietu). Varbūt Real ir naudīgāks klubs, taču pēc rezultātiem sliktāks un Barcā visi spēlētāji ir zvaigznes, kamēr Realā tāds ir starta vienpadsmitnieks un vēl daži.
, 2011-05-06 22:42, pirms 13 gadiem
Mourinju ir tas niķis muti brūķēt, bet tāds ir daudziem treneriem. Kaut vai tam pašam Fergusonam. Pēc zaudētām spēlēm vienmēr atradīsies kāds blakus faktors, kas lielākajā mērā vainojams pie komandas zaudējuma. Tas var besīt un var nebesīt, bet tādi šie treneri ir. Neko darīt.
, 2011-05-06 23:14, pirms 13 gadiem
A Busketsam par rasistiskiem izteicieniem, kas tika veltīti Marcelo un Adebajoram! Kur ir tā sauktais Fair play no Barcelonas puses, abās spēlēs tikai simulēja! Apkaunojoša rīcība no tāda kluba , kā Barcelona! Rādot labāko spēli pasaul, tāuzvesties uz laukuma!!!
, 2011-05-06 23:26, pirms 13 gadiem
talibans rakstīja: Pēc pirmā mača Mourinju pauda viedokli, ka iespēju iekļūt finālā viņa vadītajai komandai liedzis tiesnesis un izteicies, ka "kādam vajag, lai viņi [Barcelona] tiktu finālā" -------------> NEVAR NEPIEKRIST !!!
tuuliit arii banu dabuusi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-05-07 00:10, pirms 13 gadiem
WithNoMercy rakstīja: zoofīls
Ja Tu mīli savu māti, tātad Tu...nu labi, tā jau ir tikai Tava loģika
, 2011-05-07 00:11, pirms 13 gadiem
WithNoMercy rakstīja: O dā, Pedro ir tāda zvaigzne
Tāpat visi busketi utt - zema līmeņa klauni, nekas cits viņi nav.
Haters Gonna Hate :*
, 2011-05-07 00:13, pirms 13 gadiem
gravitons rakstīja: Tad jau nedriikst arii sodiit klubus kuru liidzjuteeji piedaavaa melnaadainajiem banaanus, jovinji tikai piedaavaa paeest.
Būtībā nē. Tam nav nekāda loģiska pamatojuma. Kāpēc lai melnādainie būtu līdzīgāki primātiem kā mēs baltie? Šāda argumentācija kultivē rasismu.
, 2011-05-07 00:46, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Barcelona oficiāli pēc statistikas datiem ir populārākais klubs Eiropā (pasaulē tas ir Mančestras United, bet ne tuvu Real, kas dala 4-5 vietu). Varbūt Real ir naudīgāks klubs, taču pēc rezultātiem sliktāks un Barcā visi spēlētāji ir zvaigznes, kamēr Realā tāds ir starta vienpadsmitnieks un vēl daži.
nu neteiksim,esu Barcas fans,bet nu paskaties uz Real kommandas soliņu,uz kura lielāko daļu spēles sēdēja Kaka,Higuains,Benzema,Khedira(kas traumēts),Adebajors,bet Barcai tā reāli nav ar ko pastiprināt spēli,Kirkicam trauma,ir vēl Afelajs un Jefrens,bet nu abi ne tuvu nav tāda kalibra spēlētāji kā uz Real soliņa,pluss vēl fakts ka Masherano jāspēlē kā centra aizsargam,bet kapteinim Pujolam(ar tikko pēc traumas) kā malējam
, 2011-05-07 00:53, pirms 13 gadiem
ja nu kādam interesē,izskatās ka Adebajors nepaliks Real nākamsezon (bija izīrēts,bet ar pirmpirkuma tiesībām),bet izskatās ka Real nākamsezon spēlēs Jose Callejon no Espanyol un Sahins no Borrusia, ja tā ir taisnība,tad 1)lai nesanāk kā ar Hose Leon(vai kā viņu tur) un Cannalesu,kas tā ar pie spēlēšanas netika,2)izskatās ka Lass,Kaka vai Gago vai ar visi lidos no kommandas
, 2011-05-07 01:03, pirms 13 gadiem
Es teikšu tā,bija tur vai nebija simulācija (jā, bija) un vis kas cits, es pilnībā atbalstu šādu rīcību, jo tas, cik ļoti Real palaida muti gan pēc pirmās un arī otrās spēles, tas nav normāli. Tur jau klaji tiek nomelnota komanda, bojāts tās prestižs un apvainota visa UEFA negodīgā spēlē. Jā, es neko nesaku par to, ka arī Barcelona ir jāsoda, bet te nav runa par to. Es saku, ka droši vien var saprast Mourinjo un Real, bet, tā rīkoties vienkārši nedrīkst. (jau atkal - nevajag uzreiz atbildēt ar - barsa simulanti, pelnijuši, taisnība, utt. es to nenoliedzu, bet that is not the point here)
, 2011-05-07 12:33, pirms 13 gadiem
Hose, par laimi cilvēkiem ir gana daudz saprāta, lai skatītu lietas pēc būtības, tai skaitā saskatot dažādus zemtekstus, utt.
Visiem ir skaidrs, ka patiesībā domā šie banānu devēji. Necīnīšanās pret tādiem ir rasisma veicināšana (aiz bezdarbības) nevis otrādi.

Busketa gadījums sarežģītāks. Nav ne jausmas, vai viņš to rasistiski domāja. Bet pilnīgi skaidrs, ka viņš centās aizskart Marselo. Un Marselo, kā ikviens saprātīgs cilvēks, to arī interpretēja kā aizskaršanu. Visas runas par primātiem-mūsu senčiem utt., lai attaisnotu šo, ir stulbuma kalngals.
, 2011-05-07 14:17, pirms 13 gadiem
Jā man patīk Barselonas klubs !!! Un pusfinālu viņi vinēja tāpēc ,ka to vairāk gribēja...un pierādīja ,ka Real ir mīksti un izlutināti gailīši ja tur būtu kaut viens cīnītājs viņi pat 9vīru sastāvā uzvarētu Barsu !!! Un portugāli sen jau vajadzēja sodīt jo viņš par daudz sāk atļauties...ir tak arī uzvedības normas kuru rāmīšos vajag turēties lai nekļūtu par izsmieklu!!!!
, 2011-05-07 16:00, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka UEFA ir vnk atradusi "slaucamo govi" Real Madrid personībā... nu viņiem tikai atliek sodīt Casillasu vēl ar pāris štukām, un tad jau būs nodrošinājuši savu budžetu :/
Interesanti tas, ka iespējamie disciplīnas pārkāpumi (tas pats Busketa pērtiķis) no Barselonas puses netiek pat izskatīti un prasība automātiski noraidīta..... Gribot negribot jau sāc domāt par UEFA "fair" darbību.....
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.