Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Ajax" pret "Barcelona" - Svaresa atgriešanās Amsterdamā un Čempionu līgā

"Ajax" pret "Barcelona" - Svaresa atgriešanās Amsterdamā un Čempionu līgā
Luiss Svaress
Foto: AFP/Scanpix

"Barcelona" vienā no UEFA Čempionu līgas vakara centrālajām spēlēm viesosies Amsterdamā, kur tiksies ar Nīderlandes spēcīgāko klubu "Ajax". Gaidītākais viesis Amsterdamā ir "Barcelona" jaunpienācējs Luiss Svaress, kurš karjeru sāka tieši Nīderlandē un pēc vienas sezonas Groningenā vēl trīsarpus gadus pavadīja Amsterdamā. F un G grupās visu maču sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

F grupa

Izcietis diskvalifikāciju par košanu Itālijas izlases aizsargam Džordžo Kjellīni, Luiss Svaress beidzot ir atgriezies laukumā un oficiālā spēlē debitējis "Barcelona" kreklā. Tiesa, abās spēlēs ar vairāk nekā 80 miljonu eiro vērto pirkumu ierindā katalāņi ir zaudējuši – 1:3 pret niknāko konkurenti Madrides "Real" un aizvadītajā nedēļas nogalē 0:1 pret Luisa Enrikes bijušo komandu "Celta".

Svaress ne tikai pēc četru gadu pārtraukuma atgriezīsies UEFA Čempionu līgā – ar "Liverpool" viņam šādas iespējas nebija -, bet šovakar gaidāma arī Urugvajas izlases uzbrucēja atgriešanas savā bijušajā mājvietā Amsterdamā. "Esmu priecīgs par atgriešanos Amsterdamā – man tā būs īpaša spēle," sacīja Svaress, kurš "Ajax" rindās pavadīja trīsarpus sezonas un Nīderlandes čempionātā 110 spēlēs guva 83 vārtus.

""Ajax" bija svarīgākais klubs manā karjerā. Šeit daudz iemācījos gan personīgi, gan profesionāli. Pateicoties "Ajax", mans sapnis ar pasaules klases komandu spēlēt Čempionu līgā ir piepildījies," Svaress turpināja. "Barcelona" šovakar nevarēs spēlēt aizsargs Žeremijs Matjē, toties ierindā ir atgriezies Žerārs Pikē un kopā ar komandu trenējās arī Džordi Alba, kura iespējamā spēlēšana bija zem jautājuma zīmes.

Tikmēr grupas līdere PSG savā laukumā uzņems Kipras APOEL, ko izbraukumā smagā cīņā uzvarēja ar 1:0. Parīziešiem, kas izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas, joprojām nevarēs palīdzēt uzbrukuma līderis Zlatans Ibrahimovičs, kurš nav spēlējis kopš 21. septembra. Lazareti papildinājis arī pussargs Marko Verrati. Gan PSG, gan "Barcelona" ir iespēja jau šovakar nodrošināt iekļūšanu astotdaļfinālā.

VKomandaSUNZVārtiP
1.PSG32105:37
2.Barcelona32016:46
3.Ajax30213:52
4.APOEL30121:31

G grupa

Lai arī Londonas "Chelsea" savā laukumā "Maribor" sagrāva ar rezultātu 6:0, galvenais treneris Žuzē Mourinju uzskata, ka šī cīņa bija izņēmums un nenozīmē, ka tikpat viegla pastaiga gaidāma arī viesos: "Tā bija vienīgā spēle, kurā mēs realizējām katru izdevību. Neesam komanda, kura no maz iespējām gūst daudz vārtu, bet pret Mariboru visas bumbas lidoja vārtos."

"Zinu, ka Maribora ir ļoti laba komanda," Mourinju turpināja. "Redzēju tās spēles pret "Sporting" (1:1) un "Schalke" (1:1) un dažas arī Slovēnijas čempionātā. Maribora spēlē uzbrūkošu futbolu un mājās ir īpaši bīstama. Man ir jāpārliecina mani spēlētāji, ka pirmajā spēlē viss ritēja pēc mūsu scenārija."

Londoniešiem joprojām nevarēs palīdzēt Loiks Remī un Džons Obi Mikels, bet uzbrucējs Djēgu Košta, kā ierasts, ir zem jautājuma zīmes. Spānijas izlases uzbrucējs Košta šosezon Premjerlīgā un Čempionu līgā piedalījies desmit spēlēs un guvis deviņus vārtus.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Chelsea32108:17
2.Schalke31206:55
3.Maribor30212:82
4.Sporting30124:61

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-05 15:44, pirms 9 gadiem
Sporting-Schalke mačs jau nemaz nav jāpiemin, vai ne

Tur tomēr pirmajā spēlē arī bija visādi pavērsieni: 2 pendeles, Sporting atspēlē 2 golus, Schalke uzvar realizējot pendeli kompensācijas laikā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-05 16:00, pirms 9 gadiem
A.Hveizdas raksts.
, 2014-11-05 20:01, pirms 9 gadiem
Messi šovakar to paveiks!
, 2014-11-05 20:54, pirms 9 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: A.Švēzda
Šveizdāšons
, 2014-11-05 20:57, pirms 9 gadiem
vīri kur var internetā pa skaisto skatīties>?<
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-05 22:12, pirms 9 gadiem
Ajax spele monstruali labi.
, 2014-11-05 22:21, pirms 9 gadiem
Messi gūst vārtus ar galvu, njā...
, 2014-11-05 23:13, pirms 9 gadiem
Te vismaz ceribas uz viena punka izcinianu ajaxam beidzas
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.