Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas klubiem būs rūpīgi jāseko ieceļošanas ierobežojumu izmaiņām un jāinformē UEFA

Latvijas klubiem būs rūpīgi jāseko ieceļošanas ierobežojumu izmaiņām un jāinformē UEFA
Elvis Stuglis cīņā ar Darko Lemajiču. Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

UEFA paziņojusi, ka ieviesti jauni noteikumi nākamās Eirokausu sezonas sakarā, paredzot bargu sodu klubiem, kuri nespēj noorganizēt savas mājas spēles saskaņā ar drošības prasībām koronavīrusa pandēmijas dēļ, kā arī, ja klubi laikus neinformēs UEFA par ieceļošanas ierobežojumiem. Tā attiecīgi būs arī četru Latvijas klubu atbildība nākamajā Eirokausu sezonā.

UEFA izplatījusi solījumu apkopot un publicēt ceļošanas ierobežojumu sarakstu tās 55 dalībvalstu lokā, un šis saraksts tiks atjaunots pirms katras nākamās Čempionu līgas un Eiropas līgas izlozes kārtas. Taču galīgo atbildību par nodrošināšanos par ceļošanas ierobežojumiem UEFA prasīs no klubiem pašiem un brīdina klubus, ka laicīgas informācijas nenodošanas dēļ (ja situācija valstī atšķiras no UEFA ziņotās vai arī notikušas izmaiņas) varēs piespriest tehnisko zaudējumu.

„Ja klubs neinformēs UEFA administrāciju vismaz divas dienas pirms spēles par jebkāda veida ceļošanas ierobežojumiem valstī, kas tiešā veidā attiecas uz šo notikumu un atšķiras vai papildina UEFA sniegto informāciju, atbildīgs būs klubs, un tam tiks piespriests tehniskais zaudējums,” vēsta UEFA.

UEFA arī norāda, ka gadījumā, ja viesu komandai nebūs atļauts ieceļot mājas komandas valstī koronavīrusa pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu dēļ, mājas komanda būs atbildīga par alternatīvas spēles norises vietas izvēli. Arī šajā gadījumā – ja mājas komanda to nespēs piedāvāt, tā saņems tehnisko zaudējumu.

Šie noteikumi attieksies uz gaidāmās Eirokausu sezonas kvalifikācijas spēlēm. Tajās piedalīsies arī četri Latvijas klubi – „Riga” Čempionu līgā, „Ventspils”, RFS un „Valmiera” Eiropas līgā. Tehniskais zaudējums šajā Eirokausu sezonā ir vēl bargāks sods, jo gandrīz katrā kārtā ierasto divu spēļu dueļu vietā tiks izspēlēts tikai viens mačs.

Pašreizējā situācija Latvijā ir tāda, ka profesionāliem ārzemju sportistiem, kuriem ir negatīvs Covid-19 tests, ir iespēja piedalīties starptautiska līmeņa sacensībās Latvijā, neievērojot pašizolāciju 14 dienu garumā. Pašizolācija šobrīd nav obligāta personām, kas Latvijā ierodas Ungārijas, Somijas, Igaunijas, Norvēģijas, Grieķijas, Lietuvas, Itālijas, Slovākijas, Kipras, Sanmarīno, Īrijas, Vācijas, Islandes, Lihtenšteinas, Dānijas, Slovēnijas, Lielbritānijas, Nīderlandes un Polijas, taču, piemēram, Polijas sakarā tas mainīsies jau pēc divām dienām, kad šis saraksts tiks atjaunots.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/uefa-ch...


, 2020-08-05 19:46, pirms 4 gadiem
Drausmas...
Katrai komandai būs jāalgo vēl viens darbiņiem...
Laikam jau dārgs jurists, jo lētais jau šo slogu nepavilks...
😎
, 2020-08-05 20:18, pirms 4 gadiem
Vispār laikam jau 5 mūsu klubiem eirokausos.
, 2020-08-05 22:30, pirms 4 gadiem
urtis rakstīja: Vispār laikam jau 5 mūsu klubiem eirokausos.
Tu domā, autors zina, ka RFS jāpiedalās arī sieviešu ČL?
, 2020-08-06 01:44, pirms 4 gadiem
Pierunāji - Tad 6 klubiem
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.