Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Širmelis: "Šodien bija divu dažāda līmeņa komandu spēle"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Širmelis: "Šodien bija divu dažāda līmeņa komandu spēle"
Sauļus Širmelis
Foto: Ivars Veiliņš

UEFA Eiropas līgas 3. kārtas spēlē Jeruzalemē "Jelgava" ar rezultātu 0:3 (divu spēļu summā 1:4) cieta sakāvi pret vietējo "Beitar" komandu. Piedāvājam komandas galvenā trenera Sauļa Širmeļa un pussarga Rjotaro Nakano komentārus pēc spēles.

Sauļus Širmelis, FK "Jelgava" galvenais treneris: "Pirmkārt, apsveicu "Beitar" komandu un vēlu veiksmi nākamajā kārtā. Es domāju, viņiem ir labas iespējas tikt tālāk grupu turnīrā. Šodien bija divu dažāda līmeņa komandu spēle. Pateicos savas komandas spēlētājiem, kuriem šodien bija devītā spēle mēneša laikā. Spēlējām ik pēc četrām dienām, pie tam mums bija sarežģīti uzbrukumi iepriekšējās kārtās. Spēlētāji ļoti noguruši, daži savainoti."

Rjotaro Nakano, FK "Jelgava" pussargs: "Viņi kontrolēja spēli visas 90 minūtes. Tā bija viņu spēle, mums neizdevās veikt gandrīz nevienu sitienu. Mēs mēģinājām meklēt risinājumsus, tomēr tas bija ļoti sarežģīti. Arī gribu apsveikt "Beitar" komandu un novēlu viņiem tikt grupu turnīrā."

Pēc šīs spēles ir vēl kādi traumētie spēlētāji?
Širmelis: "Domāju, ka Lazdiņam ir ļoti nopietna trauma. Uzreiz pēc spēles viņu vedīs uz slimnīcu. Izskatās nopietni."

Daži komentāri par sastāvu: Bogdaškins sāka kā uzbrucējs un Perepļotkins pamatā...
Širmelis: "Perepļotkinam ir liela pieredze, kas bija nepieciešama šodien. Domāju, ka daļa no puišiem, ieskaitot Rjotaro (japānis gan minēja, ka ir piedalījies līdzīgās spēlēs mājās - aut.), tā bija pirmā šāda līmeņa spēle. Tāpat Perepļotkinam bija laba spēle pirms tam. Ja par uzbrucēja izvēli, tad nav lielas starpības, kurš būtu bijis šajā pozīcijā - Bogdaškins, Malašenoks vai Kļuškins. Šodien mums bija krietni mazāk spēlētāju pieteikumā, nekā mums vajag. Daudz risinājumu nebija."

Kāda bija starpība starp jūsu spēlēm pret "Slovan" un "Beitar"? Kāpēc šodien neizdevās izdarīt to, kas izdevās pret slovākiem?
Širmelis: "Uzskatu, ka "Beitar" ir tehniskāka un labāk organizēta komanda. "Slovan" bija ļoti labi spēlētāji, piemēram, Priškins. Taču komanda ir krietni vajāka par "Beitar". Tā bija galvenā atšķirība."

Cik sarežģīti spēlētājiem bija pierast pie atmosfēras?
Širmelis: "Kā treneris esmu bijis sarežģītākā situācijā. Atbalstītāji nepadara spēli sarežģītāku, bet tieši otrādi palīdz spēlētājiem. Domāju, ka līdzjutēju faktors neattiecās uz šo spēli. Varu tikai pateikt paldies "Beitar" faniem. Viņi mums nedaudz palīdzēja."

Pirms spēles atzīmējāt Acili un Šehteru, taču šodien Haisters nospēlējā fantastisku maču. Tas pārsteidza?"
Širmelis: "Nē, es neesmu pārsteigs. Saka, ja aizsargs gūst vārtus, tad tas ir pārsteigums. Acili bija labākais Rīgā, kamēr šodien Šehters bija labākais. Tāpat Klaudemirs. Lai arī Acili guva šodien vārtus, Rīgā viņam bija labāka spēle. Viens spēlētājs neko neizšķir, jo "Beitar" ir daudz labu spēlētāju. Haisters nepārsteidza, jo "Beitar" nav sliktu spēlētāju."

  +4 [+] [-]

, 2016-08-05 07:01, pirms 8 gadiem
Dinamo Minska un Aberdeen ir izkritušas,paskatīsimies cik tālu tiks Zalcburga un Beitar.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-05 10:07, pirms 8 gadiem
Jautājums Jelgavas vadībai - kādēļ uz sezonas svarīgākajām spēlēm palikuši 14 spēlētāji? Beitar kā jau dienvidniekiem patīk, ja ļauj spēlēt ar bumbu - kvalitatīvu presingu šodien diemžēl nesagaidījām. Rīgā pietika spēka ~20 min., kurās tad arī Beitar pēc monstriem vairs neizskatījās... Cerēju redzēt kaut ko no tā arī vakar, bet laikam jau ar šādu komplektāciju nav pamata pat neskatoties uz to, ka bija brīva nedēļa..

     [+] [-]

, 2016-08-05 16:14, pirms 8 gadiem
Malašenoks, pateicoties augumam, var ieķerties tālajā piespēlē, tas labi izdevās Jelgavā spēlē ar "Slovan". Ar mazajiem uzbrucējiem tālās piespēles otrajā stāvā ir bezcerīgas.
Bet šā vai tā, izskatījās, ka jelgavnieki ir iztērējuši pēdējā mēnesī pārāk daudz spēku (te piekrītu Širmelim), ar pēdējo nedēļu priekš atjaunošanās nav pieticis. Starp citu, nepavisam nebrīnīšos, ja šis spēku trūkums būs manāms arī pirmdien pret Liepāju.

     [+] [-]

, 2016-08-05 16:29, pirms 8 gadiem
Starp citu, gribētu uzslavēt rakstā pieminēto Nakano: spēlē neuzkrītoši, bet lietderīgi, samērā reti zaudē bumbu. Viens no nedaudzajiem gadījumiem, kad leģionārs jūtami progresējis, spēlēdams Latvijā (neskaitot tos, kas atbraukuši pavisam jauni -- kā Mingazovs, arī Tvumasi).