Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pertija (pēc 1:3): "Nekā īpaša "Crusaders" nav, "Jelgava" ar bumbu ir 10 reizes labāka"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija (pēc 1:3): "Nekā īpaša "Crusaders" nav, "Jelgava" ar bumbu ir 10 reizes labāka"
Tamazs Pertija
Foto: Raitis Supe/Futbola virslīga

Jau rītvakar UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā atbildes spēli aizvadīs "Liepāja", kas mēģinās laboties pēc drausmīgā 1:3 zaudējuma Ziemeļīrijā pret "Crusaders". Pirms cīņas Sportacentrs.com sazinājās ar liepājnieku galveno treneri Tamazu Pertiju.

Pirmajā spēlē 1:3 - kā kaut kas tāds vispār varēja notikt?
Absolūti labi zinājām šīs komandas rokrakstu un tā tālāk. Gatavojāmies tam, ka viņu stils ir kā, piemēram, "Jelgavai" - auti, tālās piespēles, otrās bumbas. Nekā īpaša šajā ziemeļīru komandā nav, viennozīmīgi. Ja "Crusaders" salīdzinām ar citu tikpat kaujiniecisku komandu kā "Jelgava", tad jelgavnieki ar bumbu spēlē 10 reizes labāk. Mūsu pretinieki pirmajā spēlē parādīja īstu īru raksturu savā maziņajā laukumā. Plus visos trijos ielaistajos vārtos bija kļūdas no mūsu puses. Atzīstu, ka viņu rokraksts nav tāds, kāds mums patīk, taču viņi spēja uzspiest šo savu futbolu - bumba gandrīz neapstājās, uzreiz tālā piespēle, uzreiz spiediens. Uz šī rēķina zaudējām, kaut gan tam visam bijām gatavi un treniņos vingrinājumi bija speciāli šāda tipa pretiniekam.

Taču īsto seju un varējumu šī komanda parādīja otrajā puslaikā. Ja pirms pārtraukuma ar ātru spēli, standartiem un mūsu kļūdām viņi panāca labu rezultātu, tad pēc tam viss - šīs komandas laukumā nebija, teiksim tā. Mēs pilnībā pārņēmām bumbas kontroli un patiešām izveidojām laikam divreiz vairāk momentu nekā viņi pret mums pirmajā puslaikā. Diemžēl notika tas, kas notika. Protams, būtu bijis labi, ja atbildes spēli varētu sagaidīt ar mierīgāku sirdi, taču nesanāca. Septiņi futbolisti, ieskaitot vārtsargu, kurus plānojām pamatsastāvā, neaizbrauca ar mums [vīzu problēmu dēļ - aut.]. Spēles struktūra tika mazliet izjaukta - līdz pēdējam iespēlējām vienu sastāvu, bet beigās sanāca lielas sastāva izmaiņas.

Jebkurā gadījumā ir reizes, kad tu zaudē spēli, bet zini, ka tavai komandai ir divreiz gaišāka nākotne nekā pretiniekam, kurš tevi apspēlē ar 3:1. Nav tā, ka būtu sarūgtinājums par spēli, par sniegumu, par struktūru. Nekādā gadījumā tā nav. Ja par pamatu ņemam šīs 90 minūtes, spēli zaudējām 20 minūtēs, kad salaidām vārtus. Atkārtošos - tās bija standartsituācijas, kuras katru reizi izvērtās neparedzami, neatkarīgi no tā, vai spēlē cilvēks cilvēku vai zonu segšanu, vai jaukti. Mums jātiek galā ar standartsituācijām.

Sīki izskaidrojāt zaudējuma iemeslus, bet futbolā svarīgākais ir galarezultāts - zaudējāt pusprofesionālai komandai. Latvijā daudzi to uzskata par apkaunojošu rezultātu.
Arī man tas tā ir, taču tā ir ar jebkuru zaudējumu - vai tie būtu īri vai kāds cits, man tas vienmēr ir apkaunojoši. Bet kļūdaini teikt, ka tā būtu pusprofesionāla komanda - īri vienmēr tā ir teikuši, tai skaitā par savu izlasi. Taču, protams, mums ir jātiek pāri šai komandai. Nez kāpēc šai ziņā esmu mierīgs. Jā, futbolā gadās, ka vājākam veicas - piemēram, trāpi pa stabu, neiesit no trim metriem, pēc tam vēl momenti, bet zaudē spēli. Saprotams, ka rezultāts ir uz tablo un skaidrs, ka līdzjutējiem un tā sauktajiem futbola ekspertiem secinājums ir viens. Tomēr vēlreiz uzsveru, mēs nenoņemam atbildību un rīt spēlēsim lieliem spēkiem - kaut kur riskēsim, jo saprotam, ka divu vārtu starpība nav tas pats, kas mīnus viens. Sastāvs arī būs uzbrūkošāks, nedaudz riskēsim.

Vēl par pirmo spēli, redzējām video... [Pertija pārtrauc - aut.]
Ziemeļīru laukums ir aptuveni tāds pats kā Arkādijas mākslīgais - aptuveni tādi paši gabarīti. Apkārt ir tribīnes un no malas var rasties iespaids, ka laukums ir plašs, taču patiesībā neliels, nav salīdzināms, piemēram, ar Hanzas vidusskolas laukumu ["Crusaders" stadiona izmēri ir 99 metri x 66 metri, Hanzas vidusskolas laukuma izmēri ir 105 x 68 metri - aut.]. Ja skatījāties video, tad redzējāt - lai kur mēs būtu ar bumbu, viņi bija klāt, lai gan fiziski viņu komanda pat ne tuvu nav labi sagatavota. Vienmēr bija klāt, jo šaurs laukums.

Vēlējos vaicāt par aizsardzību - video tieši šis spēles elements "Liepājas" izpildījumā izskatījās vāji.
Lūk, lūk, lūk, jā, jā, jā... Tieši par to ir runa. It kā izlikām spēlētājus, kuri ir pieredzējuši, kuri ir bijuši izlasē un tā tālāk. Kopumā nevaru teikt, ka viņi nospēlēja slikti, taču kļūdas bija. Video redzējāt, ka šīs kļūdas bija bērnišķīgas. Paši spēlētāji to arī saprot, runājām ar viņiem. Mēs pieļāvām kļūdas, bet pretinieks sita iekšā.

Ar komandu uz Belfāstu devās Jānis Ikaunieks, bet nespēlēja, jo, cik noprotams, viņam ir savainojums. Kāda ir situācija ar viņu?
Situācija ir sekojoša - ja būs vajadzīga operācija, tad viņš izlaidīs trīs mēnešus un šī sezona laikam būs izlaista. Ja operācija nebūs nepieciešama, tad viens mēnesis.

Kad tas būs zināms?
Tuvāko dienu laikā. Uz Spāniju ir nosūtīts rentgen-uzņēmums un no ārstiem gaidīsim atbildi. Tur ir viens ļoti labs ārsts, kurš uzstutēja uz kājām gan Torresu, gan Krušatinu. Tā ka uzticamies šim ārstam - gaidīsim viņa verdiktu.

Tātad Ikaunieka rīt par 100% nav.
Nē, nē, viņš pat netrenējas ar mums.

Kā viņš guva savainojumu?
Godīgi sakot, es tā arī nesapratu, vai viņam jau iepriekš bija savainojums, vai viņš to guva spēlē ar "Ventspili". Pret ventspilniekiem viņam bija viena liela sadursme ar pretinieku. Varbūt jau iepriekš bija savainojums, bet man šķiet, ka tas notika pret "Ventspili".

Kaut gan esat treneris, vēl gribu saprast situāciju ar vīzām, kuru dēļ daļa komandas netika uz pirmo spēli Ziemeļīrijā. Klubs to skaidroja ar objektīviem apstākļiem, bet kaut kā nav nācies dzirdēt, ka citām Eiropas komandām Eirokausos rastos tamlīdzīgas problēmas.
Lūk, ar šo bija jāsāk mūsu intervija. Vēlreiz atkārtošu, ka nenoņemu atbildību par to, kas notika Ziemeļīrijā, bet mēs spēlei gatavojāmies pilnīgi citā sastāvā. Rīt redzēsiet spēli un gūsiet apstiprinājumu tam, ka man ir taisnība par to, ka arī Ziemeļīrijā bija jābūt pilnīgi citam sastāvam un spēles virzienam. Kas notika ar vīzām, atliek tikai minēt, jo pats šo procesu vēroju no malas. Uzskatu, ka šai situācijā UEFA nav līdz galam taisnība, jo notiek izloze un jau pēc 10 dienām ir izbraukuma spēle, turklāt pa vidu iekrīt brīvdienas. Iztēlojaties to! Turklāt tā ir Ziemeļīrija, viss nav tik vienkārši. Vienkārši laika ziņā nepaguvām.

Bija kaudze variantu - piemēram, visiem doties uz Poliju un tā tālāk. Uzskatu, ka šeit nekādā gadījumā nevar vainot kluba vadību, jo redzēju procesu no malas un neviens idiots nerīkosies tā, lai viņa komanda pilnā sastāvā netiktu uz spēli. Uzskatu, te bija vairāk jānostrādā UEFA pusei, lai vairāk palīdzētu. Turklāt mēs lidojām ar čārterreisu - kur var būt problēma? Atlidojam ar čārteri un pat ja nav vīzas, mēs taču esam komanda kā viens vesels - visus vienlaicīgi uz viesnīcu, pēc tam uz spēli un tad visus atpakaļ iesēdina lidmašīnā. Tas bija sen, bet atceros, ka Gruzijas izlase uz valsti, kur arī bija nepieciešamas vīzas, bez tām aizceļoja uz spēli - satika apsargi, viesnīca, spēle un atpakaļ. UEFA šo situāciju varēja atrisināt. Bija jādod mums iespēja doties uz maču ar pilnu sastāvu.

Teicāt, ka, ja šo problēmu nebūtu, pamatsastāvā būtu septiņi citi futbolisti. Varat nosaukt vārdus?
Bija jāspēlē Raļkevičam [viņam ir Latvijas nepilsoņa pase - aut.], Keitā, Gejam, Tomkovičam, Eristavi, Stasam Labambam. Lūk, jau seši. Saprotiet, viena lieta ir, ja nedēļu gatavo vienu sastāvu, bet kas cits, ja jāmaina pussastāvs. Tiem, kas Belfāstā bija laukumā, protams, ir zināma meistarība un var spēlēt, ko otrajā puslaikā arī parādījām. Taču tieši šis faktors, ka negaidīti tiec laukumā, var būt. Piemēram, Jurkovskis - labs puisis un tā tālāk, taču pilnībā aizpeldēja, kļūda pēc kļūdas, tai skaitā aizsardzībā. Vārtsargs - tas pats. Sanāk, ka viņš [Doroševs] nespēlēja divas kārtas Virslīgā, plus pārbaudes spēli ar "Žalgiri" un viņam nebija spēļu ritma. Turklāt pirms tam viņam bija lauzts pirksts - atveseļojās un uzreiz stājās vārtos. Nianšu komandas iekšienē bija daudz, kaut gan, protams, rezultāts ir uz tablo, un mēs to labi saprotam.

Kā vērtējat izredzes divu spēļu summā?
Kā jau teicu, dīvainā kārtā esmu mierīgs un šis mans mierīgums pat nedaudz satrauc. Nez kāpēc esmu pārliecināts, ka mums jātiek tālāk. Par to, ka esam spēcīgāki par viņiem, šaubu nav. Rīt to parādīsim un principā arī tur to parādījām - arī pretinieku treneris pēc mača atzina, ka "Liepājai" ir klase. Tas ir saprotams. Taču gadās šādi - manā karjerā, godīgi sakot, tā vēl nebija gadījies, ka spēlē ar tādām komandām un nospēlē nejaušības faktors, ka uz spēli netiek vairāki spēlētāji un tā tālāk. Šo zaudējumu uztvēru ar cieņu. Pēc otrā puslaika sapratu, ka esam uz pareizā ceļa. Tas ir pats galvenais. Būvējam komandu - paskatieties pēc uzvārdiem, cik cilvēku ir pievienojies. Komanda jau ir izveidojusies, bet jānoved spēle līdz automātismam. Esmu pārliecināts, ka rītdienas mačā dominēsim un mūsu uzdevums būs gūt vārtus - tas arī viss. Nekādus apdraudējumus no pretinieka puses, godīgi sakot, nejūtu. Jā, standarti, tālās piespēles, kaut kādas nejaušības - tas viss gadās. Taču šaubu, ka esam spēcīgāki par viņiem, nav ne man, nevienam.

Skaidrs, ka rīt atspēlēties būs grūti, bet, ja to paveiksiet, otrajā kārtā, visticamāk, tiksieties ar Soļigorskas "Shakhtyor".
Būs daudz vieglāk! Un kāpēc Soļigorska - varbūt būs lietuvieši [pirmajā spēlē Baltkrievijā bija 0:0, bet nospiedošs pārsvars piederēja "Shakhtyor" - aut.]. Jebkurā gadījumā būs daudz vieglāk, jo šīs komandas spēlē futbolu un, ticiet man, ar tādām spēlēt ir krietni vieglāk nekā ar īriem. Protams, meistarības ziņā ir atšķirība, taču šīs komandas spēlē, kamēr "Crusaders" futbolu principā nespēlēja un mums bija grūti. Bet! Mums ir jāpielāgojas jebkuram pretiniekam. Kāpēc pieminēju "Jelgavu"? Jo stila ziņā līdzīgas komandas - arī "Jelgavai" visa spēle balstās uz standartiem, autiem un tā tālāk. Arī ziemeļīri spēlē līdzīgi - spēka futbolu. Es nesaku, ka tas ir slikti - tas ir komandas rokraksts, taču mums ir jāpielāgojas. Ja būs 550 auti par labu pretiniekam, mums tam jābūt gataviem. Taču gan tur preses konferencē teicu, gan arī tagad atkārtošu - es atbalstu cita tipa futbolu. Man prieks par īriem, kuri mūs uzvarēja ar 3:1, taču zinu, ka šai komandai nav nākotnes. Jūs saprotat, par ko es runāju.

Ja notiks "Shakhtyor" - "Liepājas" duelis, tiksieties ar Kubarevu - treneri, kurš pērn aizveda "Spartaku" līdz Virslīgas titulam. Būtu interesanti ar viņu pacīkstēties taktiskā ziņā?
Jā. Vienmēr esmu pret Kubarevu izturējies ar lielu cieņu. Esam ar viņu tikušies, kad viņš bija "Spartakā", bet es "Skonto" [tas notika Kubareva pirmajā reizē Latvijā 2013. gadā - aut.]. Viņš ne reizi mūs neapspēlēja [smaida], taču spēļu laikā allaž jutu viņa komandas pārkārtošanos taktiskā ziņā un jutu, ka šis cilvēks saprot futbolu, viņš zina, kā kurās situācijās pārkārtot komandas spēli. To visu redzēju un man ir liela cieņa pret viņu. Būtu ļoti interesanti pret viņu spēlēt. Nedomājiet, ka tikai futbolisti viens ar otru konkurē! Arī treneri! Uzreiz var just, ja pretī ir zinošs treneris vai to, ka pretinieku trenerim vienkārši veicas. To spēles laikā uzreiz var sajust - kā komanda spēj pārkārtoties, kādas maiņas treneris veic, kādus uzstādījumus viņš liek. Un tā tālāk, un tā tālāk.

1 2 40 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2017-07-05 20:55, pirms 7 gadiem
Tikai gandrīz tikāt sagrauti

  +5 [+] [-]

, 2017-07-05 21:09, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tikai gandrīz tikāt sagrauti
FK Liepāja zaudējumam bija objektīvs iemesls - daudzi pamatsastāva spēlētāji nedabūja vīzas.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-05 21:17, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: FK Liepāja zaudējumam bija objektīvs iemesls - daudzi pamatsastāva spēlētāji nedabūja vīzas.
Piekrītu Novickim, kurš teica, ka tas nevar kalpot par attaisnojumu

  +4 [+] [-]

, 2017-07-05 21:23, pirms 7 gadiem
Situācija neapskaužama! Uzvarēt uzvarēs, bet vai neielaidīs? Žēl Janka, turies

     [+] [-]

, 2017-07-05 21:41, pirms 7 gadiem
Bus rit tiešraide sc.com?

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 21:55, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: FK Liepāja zaudējumam bija objektīvs iemesls - daudzi pamatsastāva spēlētāji nedabūja vīzas.

Nesmīdini!
Kuri tad bija tie daudzie liepājnieku pamatsastāva spēlētāji,kuri palika mājās?
Ja būtu palicis Karašausks, Ivanovs vai Kļava, tad vel es saprastu, bet ne jau nu tie,kuri neaizbrauca. neviens no viņiem nekādu nozīmīgo lomu FKL nespēlē.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 22:02, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tikai gandrīz tikāt sagrauti
Vot, tas jau ir PSC ko tādu pateikt par pretinieku no kura dabūts pa muguru.
Viņam (Kamazam) laikam neienāca prāta, ka pretinieks pēc rezultāta uztaisīšanas 3:0 sāka spēlēt uz rezultāta noturēšanu, un tāpēc liepājniekiem izdevās lauzt spēles ritējumu, kas tāpat spēja atnest tikai vienus atbildes vārtus.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-05 22:04, pirms 7 gadiem
Nemejs arī sāk koļķēt pēc lētā armēņu brendija

  +1 [+] [-]

, 2017-07-05 22:05, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja:
Nesmīdini!
Kuri tad bija tie daudzie liepājnieku pamatsastāva spēlētāji,kuri palika mājās?
Ja būtu palicis Karašausks, Ivanovs vai Kļava, tad vel es saprastu, bet ne jau nu tie,kuri neaizbrauca. neviens no viņiem nekādu nozīmīgo lomu FKL nespēlē.
Tu nekā āmurgalva no futenes nerubī. Ko tu var pļūtīt visu laiku ibio

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 22:08, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vot, tas jau ir PSC ko tādu pateikt par pretinieku no kura dabūts pa muguru.
Viņam (Kamazam) laikam neienāca prāta, ka pretinieks pēc rezultāta uztaisīšanas 3:0 sāka spēlēt uz rezultāta noturēšanu, un tāpēc liepājniekiem izdevās lauzt spēles ritējumu, kas tāpat spēja atnest tikai vienus atbildes vārtus.
Atnāc, rūķi, rīt uz stadionu un apsēdies man blakus, es tev pastāstīšu visus taktiskos zīmējumus un risinājumus.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 22:15, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vot, tas jau ir PSC ko tādu pateikt par pretinieku no kura dabūts pa muguru.
Viņam (Kamazam) laikam neienāca prāta, ka pretinieks pēc rezultāta uztaisīšanas 3:0 sāka spēlēt uz rezultāta noturēšanu, un tāpēc liepājniekiem izdevās lauzt spēles ritējumu, kas tāpat spēja atnest tikai vienus atbildes vārtus.
Mani stadionā varēs viegli atpazīt. Man būs melns mētelis ar kapuci un izkapte rokā. Nāc šurp Namej. Parunāsim

     [+] [-]

, 2017-07-05 22:15, pirms 7 gadiem
b.k.h. rakstīja: Atnāc, rūķi, rīt uz stadionu un apsēdies man blakus, es tev pastāstīšu visus taktiskos zīmējumus un risinājumus.
Iebāz savu stāstījumu zini kur???? Joprojām čurītis raustās atklāt,kas esi?
Ja kas tu taču rakstīji, ka es Tev esot pa barabanu? Ko tad bazies te ar saviem debīliem komentāriem?

  -4 [+] [-]

, 2017-07-05 22:18, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Iebāz savu stāstījumu zini kur???? Joprojām čurītis raustās atklāt,kas esi?
Ja kas tu taču rakstīji, ka es Tev esot pa barabanu? Ko tad bazies te ar saviem debīliem komentāriem?
Kamēr gvelzīsi šeit herņu un apliesi Liepājas futbolu ar samazgām, nelikšu mieru.

  -4 [+] [-]

, 2017-07-05 22:20, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Iebāz savu stāstījumu zini kur???? Joprojām čurītis raustās atklāt,kas esi?
Ja kas tu taču rakstīji, ka es Tev esot pa barabanu? Ko tad bazies te ar saviem debīliem komentāriem?
Atnāc uz stadionu, tad redzēsi, kas es ir. Aizvedīšu pie Māra un izgāz vinjam savu žulti, nevis te

  +3 [+] [-]

, 2017-07-05 22:23, pirms 7 gadiem
b.k.h. rakstīja: Atnāc uz stadionu, tad redzēsi, kas es ir. Aizvedīšu pie Māra un izgāz vinjam savu žulti, nevis te
Piekritīšu pilnībā Namejam, ja reiz personīgi viņu zini tad ko neatklāj savu vārdu kaut vai privātu vēstuli uzrakstot, jo saprotu ka visam portālam savu identitāti katrs negrib atklāt.

---

Par Pertiju: šādai pašpārliecībai absolūti nav nekāda pamata. Parasti tieši ar šādu attieksmi cilvēki mēdz aptirsties.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-05 22:23, pirms 7 gadiem
Aha, 10x sliktāki par Jelgavu, bet tāpat 70% ka izsitīs jūs no EK.

  -3 [+] [-]

, 2017-07-05 22:24, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Piekritīšu pilnībā Namejam, ja reiz personīgi viņu zini tad ko neatklāj savu vārdu kaut vai privātu vēstuli uzrakstot, jo saprotu ka visam portālam savu identitāti katrs negrib atklāt.

---

Par Pertiju: šādai pašpārliecībai absolūti nav nekāda pamata. Parasti tieši ar šādu attieksmi cilvēki mēdz aptirsties.
Kas man tam tītaram ko atklāt? Viņam vajag, lai nāk un runā. Es līdz bomāra līmenim nenolaidīšos. Privātās vēstules nelasu un arī nerakstu

  +3 [+] [-]

, 2017-07-05 22:27, pirms 7 gadiem
b.k.h. rakstīja: Kamēr gvelzīsi šeit herņu un apliesi Liepājas futbolu ar samazgām, nelikšu mieru.
Kamēr Tu negribēsi saprast, ka to ko Tu uzskati par žults liešanu ir vienkārša patiesība, kuru tu nespēj pieņemt, tikmēr ar tevi diskutēt ir bezjēdzīgi. Acīmredzami, ka tev ir tikai viena taisnība u.t.i. tikai tava ''taisnība''.
Ja kas tad ne tikai Māris ir dzirdējis manas domas klātienē. Takā šeit tu esi smagi nokavējis. Man atšķirībā no daža laba čurītis neraustas, aiz datora monitora neslēpjos, un es savas domas spēju pateikt arī uz aci.

  +4 [+] [-]

, 2017-07-05 22:31, pirms 7 gadiem
b.k.h. rakstīja: Kas man tam tītaram ko atklāt? Viņam vajag, lai nāk un runā. Es līdz bomāra līmenim nenolaidīšos. Privātās vēstules nelasu un arī nerakstu
No malas izskatās ka tieši Tu viņam brūc virsū nevis otrādāk, pie katra komentāra zem FKL rakstiem pēdējā laikā Tu oponē. Bet labi, nejaukšos jūsu darīšanās. Bet šajā gadijumā Tu esi tas kas sevi padara par klaunu.

  +3 [+] [-]

, 2017-07-05 22:36, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Piekritīšu pilnībā Namejam, ja reiz personīgi viņu zini tad ko neatklāj savu vārdu kaut vai privātu vēstuli uzrakstot, jo saprotu ka visam portālam savu identitāti katrs negrib atklāt.

---

Par Pertiju: šādai pašpārliecībai absolūti nav nekāda pamata. Parasti tieši ar šādu attieksmi cilvēki mēdz aptirsties.
Nav vērts viņam ko skaidrot, jo viņš ir kārtējais Pertijas advokāts, kuram ir grūti saprast, ka man nav nekas pret FKL spēlētājie (liepājniekiem), zināmā mērā arī pret Verpakovski, bet tikai un vienīgi pret Pertiju. Kurš no FKL ir uztaisījis to ko ir uztaisījis.

  +4 [+] [-]

, 2017-07-05 22:39, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: No malas izskatās ka tieši Tu viņam brūc virsū nevis otrādāk, pie katra komentāra zem FKL rakstiem pēdējā laikā Tu oponē. Bet labi, nejaukšos jūsu darīšanās. Bet šajā gadijumā Tu esi tas kas sevi padara par klaunu.
Viņš man ir (tāpat kā es viņam) pa barabanu. Ne pirmais, ne pēdējais, kurš brauc virsū tikai par to, ka nespēj pieņemt citādi domājošā viedokli par dažām lietām.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-05 22:39, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nav vērts viņam ko skaidrot, jo viņš ir kārtējais Pertijas advokāts, kuram ir grūti saprast, ka man nav nekas pret FKL spēlētājie (liepājniekiem), zināmā mērā arī pret Verpakovski, bet tikai un vienīgi pret Pertiju. Kurš no FKL ir uztaisījis to ko ir uztaisījis.
To nu mēs varēsim spriest pēc sezonas ko Tamazs ir izveidojis!

     [+] [-]

, 2017-07-05 22:46, pirms 7 gadiem
Pertija vēlas iedvest savos spēlētājos ticību ar šādiem izteikumiem. Skaidrs, ka Pertija raustās, bet cenšas iedvest saviem spēlētājiem pārliecību
Var gan piekrist tam, ka Liepājai ir liels pluss, ja spēlē uz lielajiem laukumiem. Mazajos notiek bumbošanās, kas ir galīgi nepiemēroti Liepājas stilam

  +2 [+] [-]

, 2017-07-05 22:47, pirms 7 gadiem
Yolais rakstīja: To nu mēs varēsim spriest pēc sezonas ko Tamazs ir izveidojis!
Nenoliedzama taisnība, ka futbolā arī cāļus skaita rudenī, bet tas ir nenoliedzami jau šobrīd, ka mani kā liepājnieku (un ne tikai mani) neapmierina FKL spēlētāju (liepājnieku) loma komandā. Liepājnieku komanda veinmēr +/- ir bijusi slavena ar labu Liepājas spēlētāju komplektāciju, bet pie Pertijas pēkšņi izrādās, ka viņiem šai komandā ir otršķirīga loma. Un gana daudziem perspektīviem jauniem spēlētājiem vispār neatradās vieta komandā.
Pieļauju, ka daudzus šībrīža situācija apmierina, un ir vienalga kas šai komandā spēlē, bet tikai ne mani.

  -3 [+] [-]

, 2017-07-05 22:47, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nav vērts viņam ko skaidrot, jo viņš ir kārtējais Pertijas advokāts, kuram ir grūti saprast, ka man nav nekas pret FKL spēlētājie (liepājniekiem), zināmā mērā arī pret Verpakovski, bet tikai un vienīgi pret Pertiju. Kurš no FKL ir uztaisījis to ko ir uztaisījis.
Cerams, ka vismaz nenovēli FKL netikšanu tālāk

  +3 [+] [-]

, 2017-07-05 22:49, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cerams, ka vismaz nenovēli FKL netikšanu tālāk
Nē, tik traki jau nav, jo kā jau rakstīju, tad tādi pertijas nāk un iet, bet Liepājas futbola komanda paliek un paliks. Un tas ir pats galvenais.

     [+] [-]

, 2017-07-05 22:52, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cerams, ka vismaz nenovēli FKL netikšanu tālāk
Off topik!
Man tāds jautājums-vai taisnība, ka NHL spēlētājiem Play Off laikā nemaksā algu, un tas tipa viņiem ir tāds brīvprātīgs pasākums par skaistām acīm?

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 22:54, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nenoliedzama taisnība, ka futbolā arī cāļus skaita rudenī, bet tas ir nenoliedzami jau šobrīd, ka mani kā liepājnieku (un ne tikai mani) neapmierina FKL spēlētāju (liepājnieku) loma komandā. Liepājnieku komanda veinmēr +/- ir bijusi slavena ar labu Liepājas spēlētāju komplektāciju, bet pie Pertijas pēkšņi izrādās, ka viņiem šai komandā ir otršķirīga loma. Un gana daudziem perspektīviem jauniem spēlētājiem vispār neatradās vieta komandā.
Pieļauju, ka daudzus šībrīža situācija apmierina, un ir vienalga kas šai komandā spēlē, bet tikai ne mani.
Nu jaunie attīstas dublieros un īrē, zinot komandas mērķus un zinot visspasaules praksi ar saviem audzēkņiem var nepietikt mērķu sasniekšanai, man kā komandas līdzjutējam ir svarīgs gala iznākums! Bet katram savs!

     [+] [-]

, 2017-07-05 22:57, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Off topik!
Man tāds jautājums-vai taisnība, ka NHL spēlētājiem Play Off laikā nemaksā algu, un tas tipa viņiem ir tāds brīvprātīgs pasākums par skaistām acīm?
Pats nezināju, bet tikko atradu šo:

How Much Do Players Get Paid in the Playoffs?

  +2 [+] [-]

, 2017-07-05 22:58, pirms 7 gadiem
Yolais rakstīja: Nu jaunie attīstas dublieros un īrē, zinot komandas mērķus un zinot visspasaules praksi ar saviem audzēkņiem var nepietikt mērķu sasniekšanai, man kā komandas līdzjutējam ir svarīgs gala iznākums! Bet katram savs!
Ko nozīmē vispasaules prakse?
Nu nevar salīdzināt LV situāciju ar pasaules vadošajām līgām, kur pašu jaunie spēlētāji audzē muskuļus 2. un 3. līgās, kuras pēc savu spēku samēriem vienalga apsteidz LFV. LV 1. līgā un dublieros sevišķi meistarību neuzaudzēt. Par 2. līgu pat pieminēt nav vērts.

     [+] [-]

, 2017-07-05 23:02, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pats nezināju, bet tikko atradu šo:

http://thehockeywriters.com/nhl-player-playoff-compensation/
Interesanti!
Izlasot šo materiālu sanāk ka par baltu velti nespēlē, un jo tālāk PO tiek, jo vairāk spēlētājs saņem. Plus vel reklāmu līgumi utt/

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 23:07, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Interesanti!
Izlasot šo materiālu sanāk ka par baltu velti nespēlē, un jo tālāk PO tiek, jo vairāk spēlētājs saņem. Plus vel reklāmu līgumi utt/
Nebrītos, ja arī tagad tās summas ir pieaugušas, jo tas raksts bija pirms pāris gadiem Vispār nejūtos par šo tēmu kompetents - tas būtu jājautā, piemēram, zaipim vai Argonautam, šie noteikti visu zina

     [+] [-]

, 2017-07-05 23:13, pirms 7 gadiem
Tas ir vnk vājprāts, kas te kārtējo reizi notiek. Pats interesantākais, ka vienam otram neapnīk malt pa riņķi vienu un to pašu. Tas ir kā uz tirgus, kad satiekas večiņas un viena otrai pa 3x saka: "Skaidrīte tu dzirdēji, tu dzirdēji, bet tu tiešām dzirdēji..??"😄

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 23:37, pirms 7 gadiem
Lai arī man nepatīk tāda pirms mača bravūra,bet šoreiz piekritīšu Pertijam,ka arī es nešaubos,ka Liepaja šim šķērslim tiks pāri.Galvenais gūt ātrus vārtus un tad lai streso jau ziemeļīri.

     [+] [-]

, 2017-07-06 00:00, pirms 7 gadiem
Nav nepieciesamiba visadam mulkibam ap futbolu un par futbolu ap Pertiju un par Pertiju spele paradis kas ir kas un tad bus laiks galigam spriedumam bet par Jelgavu gan mac lielas saubas jo ungaru klubs diemzel ir meistarigaks gan tehniski gan taktiski
1 2 40 komentāri