Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA brīdina klubus: "Elitāras līgas izveide netiks pieļauta"

Rolands Eliņš

UEFA brīdina klubus: "Elitāras līgas izveide netiks pieļauta"
Aleksandrs Čeferins
Foto: EPA/Scanpix

UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins šodien Helsinkos, Somijā, UEFA kongresā paziņoja, ka netaisās piekāpties Eiropas vadošo klubu, kā viņš to nosauca, šantāžai un neatļaus tiem izveidot savu atsevišķu līgu.

Eiropas slavenāko un bagātāko futbola klubu ideja apvienoties vienā starptautiskā un elitārā līgā ar pašnoteikšanās iespējām gaisā virmo jau ilgāku laiciņu. Lai gan līdz šādas Superlīgas izveidei vēl ir krietni patālu, šī ideja tika apspriesta arī UEFA kongresā, kur UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins noraidīja tās piepildīšanos.

"Elites klubu spēlēšana savā noslēgtā līgā netiks pieļauta," sacīja Čeferins. "Viss ir pavisam vienkārši - nauda futbolā nevalda, un futbola piramīda ir nepieciešama, un ir jāciena tās principi."

"Man ir sakāmi daži vārdi dažām līgām: mēs nekad nepiekāpsimies tādu personu šantāžai, kas domā, ka var manipulēt ar mazākajām līgām," kategoriski paziņoja Čeferins. "Kāpēc gan jābaidās no savstarpēja dialoga? Kāpēc nevar pateikt cits citam acīs, kas nepieciešams, lai mēs kopā varētu pārstāvēt futbola labākās intereses?"

Čeferins, kurš UEFA prezidenta amatā ievēlēts pirms gada, solīja, ka viņa vadītā organizācija veiks diskusijas ar klubiem un līgām par ilgtermiņa stratēģiju. UEFA jau pagājušajā gadā reaģēja uz baumām par Superlīgu un mainīja savas Čempionu līgas kvotu sadalījumu, piedāvājot vairāk garantētās vietas grupu turnīrā futbola lielvalstu klubiem. Taču atšķirībā no ieplānotā Superlīgas projekta, Čempionu līgā joprojām būs teorētiska iespēja izcīnīt vietu arī Eiropas viduslīmeņa un mazo valstu klubiem.

Izmantotie resursi:
Uefa president Ceferin says body 'will not give...

     [+] [-]

, 2017-04-05 18:22, pirms 7 gadiem
Var saprast arī lielos klubus, baigais kaifs nav skatīties parastam cilvēkam kā spēlē PSG pret Ludogorets vai Real pret Legia, ja vien tu neesi vājākā kluba fans.

  -2 [+] [-]

, 2017-04-05 18:23, pirms 7 gadiem
Kā var kaut ko neļaut izveidot? Kas viņi kaut kādi dievi?

     [+] [-]

, 2017-04-05 18:24, pirms 7 gadiem
"He has also promised one million euros (£854,992) to each of the 55 member associations as a "solidarity payment" from Uefa's revenue"

Kāpēc šis nav nekur pieminēts, diezgan būtisks info tomēr. Kārtējā naudiņa ko varēs notrallināt

     [+] [-]

, 2017-04-05 19:58, pirms 7 gadiem
arrived rakstīja: Var saprast arī lielos klubus, baigais kaifs nav skatīties parastam cilvēkam kā spēlē PSG pret Ludogorets vai Real pret Legia, ja vien tu neesi vājākā kluba fans.
aha , tikai Rela piem 3:3 ... tad jau uzreiz sutam lielos klubus uz ceturdalfinu... viss ir normali ar sonsistemu, varbut vienigi samazinat klubus