Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Bruno Pērkons

''Bayern'' gūst ātrus vārtus un svin minimālu uzvaru pret ''Benfica''

''Bayern'' gūst ātrus vārtus un svin minimālu uzvaru pret ''Benfica''
Arturo Vidals atzīmē savu vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas pirmajā ceturtdaļfināla mačā Minhenes ''Bayern'' savā ''Allianz Arena'' svinēja minimālu uzvaru 1:0 pār Lisabonas ''Benfica''. Minhenes vienīgos vārtus jau spēles otrajā minūtē guva Arturo Vidals.

Minhenes ‘’Bayern’’ un Lisabonas ‘’Benfica’’ Eirokausu izslēgšanas spēlēs līdz šim bija tikušās trīs reizes (1975/76, 1981/82, 1995/96 gadu sezonās) un visās no tām spēcīgāka izrādījās Vācijas komanda. ‘’Benfica’’ arī nekad nav spējusi uzvarēt Minheni viesos, trīs spēles kopumā ielaižot 13 vārtus. Neskatoties uz to, ka ‘’Bayern’’ šovakar bija nomināli favorīti, tomēr ‘’Benifca’’ uzvarējusi jau 19 no pēdējām 20 spēlēm, kas ir pietiekami solīds rādītājs.

‘’Bayern’’ jau no paša spēles sākumā atgādināja lisaboniešiem, kāda kalibra komanda šovakar tiem stājas pretī. Minhene īsu brīdi pēc tiesneša svilpes par spēles sākumu metās uzbrukumā – meistarīgi bumbu pieturēja Franks Riberī, sekoja piespēle Robertam Levandovskim un tad Huanam Bernatam, kurš apturēja bumbu, notēmēja un precīzi centrēja Arturo Vidalam, kurš raidīja bumbu vārtos ar galvu, panākot 1:0 jau spēles otrajā minūtē.

Pašreizējie ‘’Primeira Liga’’ līderi ‘’Benfica’’ pēc neveiksmīga spēles sākuma manāmi aktivizējās un, mēģināja veidot pirmos uzbrukumus. Tie gan nesanāca pietiekami veiksmīgi, jo ‘’Bayern’’ aizsardzībā darbojās nevainojami. Puslaika vidusdaļā ar ļoti meistarīgu piespēli izcēlās Tjagu Alkantara, pēc kuras bumbas ceļš atrada Tomasu Milleru, un Vācijas uzbrucējs sita no labas pozīcijas, tomēr savas prasmes lika lietā viesu vārtsargs Edersons Moraess, kurš bumbu atvairīja. Jāsaka, ka Lisabonas ofensīva jau atkal bija noplakusi, un ‘’Bayern’’ mierīgi kontrolēja mača gaitu.

‘’Bayern’’ šajā Čempionu līgas sezonā pieder labākais bumbas kontroles procents starp visām komandām (71,6%) un to varēja ļoti labi pamanīt puslaika atlikušajā daļā. Pašreizējie Vācijas čempioni visiem nedeva praktiski nekādas cerības izlīdzināt rezultātu, neļaujot tiem ne reizi bumbu sist vārtu rāmī, turklāt izslēdza jebkādus Lisabonas mēģinājumus radoši izpausties uzbrukumos. Pirmā puslaika ietvaros nekas neliecināja, ka Rui Vitoria vadītajai komandai būtu izredzes izlīdzināt rezultātu, nemaz nerunājot par uzvaru mačā.

Otrā puslaika ievadā ‘’Bayern’’ iztika bez pārsteigumiem un turpināja kontrolēt spēles ritējumu. Pirmā bīstamā epizode spēlē izdevās arī viesiem, kad no tuvas distances sita Jonass, tomēr sitiens viņam neizdevās, kā plānots, un Manuels Noiers bumbu atvairīja. Nedaudz vēlāk aizsardzībā rupji kļūdījās Davids Alaba, kurš neveiksmīgi palaida garām bumbu un tā nonāca tieši pie Jonasa, kurš sita pa vārtiem, taču viņa raidīto bumbu nobloķēja Havi Martiness. Lai arī ‘’Bayern’’ bumbu kontrolēja vairāk, tomēr otrais puslaiks viesiem izskatījās jau nedaudz cerīgāks.

Atlikušajā spēles laikā ''Bayern'' mierīgi kontrolēja bumbu un centās iesist vēl, lai uz atbildes maču Portugālē varētu braukt ar nedaudz mierīgāku sirdi, taču arī Lisabonas komanda aizsardzībā darbojās labi un neļāva Vācijas čempioniem pilnībā sagraut savas izredzes jau priekšlaicīgi. Mača beigās lielisku iespēju neizmantoja Roberts Levandovskis, kuram atlika iedot precīzu piespēli Kingslijam Komanam uz tukšiem vārtiem, taču poļu uzbrucējs piespēlēja neprecīzi un Komans bumbu nesaņēma. Mačs tādējādi noslēdzās ar minimālu ''Bayern'' uzvaru un cerībām, ka intriga šajā pārī vēl nav zudusi.

UEFA Čempionu līgas 1/4 fināli

Duelis1. spēleVārtu guvēji2. spēle
Barcelona – Atletico2:1 (0:1)Svaress 63'; 74' - Toress 25'13.04
Bayern – Benfica1:0 (1:0)Vidals 2'13.04
Wolfsburg – Real06.0412.04
PSG – Manchester City06.0412.04

, 2016-04-05 23:43, pirms 8 gadiem
Momentu vairāk Benfica-i... nu nekas, Lisabonā viss tiks nokārtots !
, 2016-04-05 23:47, pirms 8 gadiem
No Bayern gaidīju krietni pārliecināšāku spēli mājās.
, 2016-04-05 23:48, pirms 8 gadiem
Bayern par tādu spēli un izniekotām iespējām var klāties plāni Lisabonā !
, 2016-04-05 23:49, pirms 8 gadiem
Nebūs nokārtots Benficai nekas es domāju,ka Munich Bayern uzvarēs otru spēli.
Slēpts komentārs: Nemiroff
, 2016-04-05 23:54, pirms 8 gadiem
yzerman rakstīja: Momentu vairāk Benfica-i... nu nekas, Lisabonā viss tiks nokārtots !
? ja tu runā par 2. puslaiku tad nu, varbūt, pirmajā otrā puslaika daļā.

Ā, un starp citu, pēdējā epizodē Lewa centās iespēlēt Lāmam, nevis Komanam.
, 2016-04-05 23:55, pirms 8 gadiem
Ja pret Juvi bija kā bija, tad šajā spēlē vēl sūdīgāk
, 2016-04-05 23:57, pirms 8 gadiem
Pat jaapabriinaas, ko tik 1-0, Bayern varbuut neiespringa?...Katraa zinjaa, portugaaljiem savaas maajaas ir iespeeja paciiniities par pusfinaalu
, 2016-04-06 00:06, pirms 8 gadiem
Arī gaidīju vairāk vārtus no Bavārijas, bet pēc snieguma nenopelnīja.
Benfica arī māk spēlēt.
, 2016-04-06 00:13, pirms 8 gadiem
Bayern sagraus Benfica atbildes spēle es domāju
, 2016-04-06 00:54, pirms 8 gadiem
Bayern nepaarliecina,jau pret Juvi knapi tik briinumainaa kaartaa izliida caur adatas aci,tik pretinieka paarguruma deelj un Alegri neveigsmiigajaam mainjaam,tagad pret Benficu jau atkal,nav atbilstosh sniegums vienam no CL favoriitiem
, 2016-04-06 01:06, pirms 8 gadiem
Domāju, ka šī spēle abām komandām bija vairāk kā tāda "taustīšanās" - otrā spēle parādīs, uz ko kura no komandām ir spējīga...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-06 09:12, pirms 8 gadiem
Tagad visi sāks noniecināt bayernu. Šis bija 1/4 fināls un šeit visas komandas ir stipras. Benficai ir viena no labākajām aizsardzībām Eiropā. Nevarēja gaidīt, ka sasitīs lupatās Benficu. 1:0 ir diezgan labs rezultāts. Benfica šobrīd atrodas starp 8 labākajām Eiropas komandām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-06 10:44, pirms 8 gadiem
1:0 mājās ir ļoti labs rezultāts. Der jebkāda uzvara, neizšķirts un jebkurš zaudējums ar 1 vārtu starpību, izņemot 1:0. Domāju Bayern bija galvenais rezultāts šajā spēlē.
, 2016-04-06 13:07, pirms 8 gadiem
Portugāļiem ļoti paveiksies, ja spēs aizķerties šajā duelī. Atliek tikai vāciešiem iesist vārtus, un "game over". Domāju, ka atbildes spēlē "Bayern" vēl vairāk pieliks un tā neizšķērdēs iespējas.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.