Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Hotspur" iztur mājinieku spiedienu un droši iesoļo ČL ceturtdaļfinālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Hotspur" iztur mājinieku spiedienu un droši iesoļo ČL ceturtdaļfinālā
Harijs Keins svin vārtu guvumu. Foto: Bernd Thissen/AP/Scanpix

Par šīs sezonas UEFA Čempionu līgas otro ceturtdaļfinālisti kļuvusi Totenhemas "Hotspur", kas, pateicoties Harija Keina vārtu guvumam, ar 1:0 viesos pārspēja Dortmundes "Borussia", triumfējot divu spēļu summā ar graujošo 4:0.

Šajā duelī daudz kas tika izšķirts jau pirmajā spēlē, kurā "Spurs" guva trīs vārtus otrajā puslaikā (tostarp divus - pēdējās septiņās minūtēs) un uzvarēja ar pārliecinošu 3:0. Šovakar abas vienības spēlēja savos optimālajos sastāvos. Viesiem iztrūka vienīgi pussarga Deles Alī, kamēr dzeltenmelnajiem uz savainoto soliņa palika poļu aizsargs Lukāšs Piščeks.

No pirmajām minūtēm iniciatīvu šajā mačā pārņēma "Borussia", kurai bija nepieciešams gūt vismaz trīs vārtus. Ļoti pamanāms "Spurs" laukuma pusē bija mājinieks Marko Roiss, kurš bija epicentrā vairākiem saasinājumiem pie Igo Lorisa sargātā cietokšņa. Tā Roisa no labas sitiena pozīcijas 21. minūtē veikto raidījumu Loriss atsargāja tikai ar lielām pūlēm.

Puslaika turpinājumā "Borussia" labā varēja izcelties gan Pako Alkasers, gan Mario Gece, Žadons Sančo un Juliāns Vīgls, tomēr viesus glāba vai nu Loriss, vai veiksme. "Spurs" pirmajās 45 minūtēs izdarīja tikai vienu sitienu, dienvidkorejietim Hjonam-Minam Sonam no bīstamas pozīcijas raidot bumbu tikai nedaudz garām mājinieku vārtiem. Pēc pirmā puslaika "Spurs" komandai derīgais 0:0 rezultāts, lai arī gan bumbas kontrolē (65:35 (%)), gan sitienos (11:1) milzīgs pārsvars "Borussia".

Kā auksta duša mājinieku faniem nāca 49. minūte, kad Musa Sisoko ar lielisku piespēli vienatnē pret mājinieku vārtsargu izvirzīja "Spurs" snaiperi Hariju Keinu - anglis bija nekļūdīgs, panākot 1:0 viesu labā. Tas nozīmēja, ka atlikušajās 40 minūtēs "Borussia" bija jāgūst jau piecus bezatbildes vārtus.

Pēc šāda pavērsiena mājinieku spiediens mazliet noplaka, tomēr arī spēles noslēdzošajā daļā "Borussia" bija savas izredzes izcelties - ļoti tuvu savam pirmajam vārtu guvumam Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs bija talantīgais amerikāņu futbolists Kristians Pulišičs, kurš pēc sitiena ar galvu bumbu raidīja nedaudz pāri vārtiem.

Beigās rezultāts vairs nemainījās, Totenhemas "Hotspur" kopā ar Amsterdamas "Ajax" kā pirmajām iekļūstot Čempionu līgas ceturtdaļfināla kārtā.

Dortmundes "Borussia" - Totenhemas "Hotspur" 0:1 (0:0)

Sitieni (pa vārtiem): 20 (7) : 5 (1)
Bumbas kontrole: 62 : 38 (%)

UEFA Čempionu līgas 1/8 fināli

Duelis1.spēle2.spēleVārtu guvējiSummā
Tottenham Hotspur - Borussia3:01:0Keins 49`4:0
Ajax - Real1:24:1Ziješs 7` Nerešs 18` Tadičs 62` Šēne 72` - Asensio 70`5:3
Manchester United - PSG0:2
Roma - Porto2:1
Schalke - Manchester City2:3
Atletico - Juventus2:0
Lyon - Barcelona0:0
Liverpool - Bayern0:0

  +2 [+] [-]

, 2019-03-06 01:44, pirms 5 gadiem
Spurs malači, bet Dortmunde tā presēja a nekas nesanāca. Šiem baterijas sausas paliek?