Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

D grupa: "Celtic" vai "Shakhtar"?

Šodien Čempionu līgas D grupā tiks aizvadītas pēdējās kārtas spēles. “Milan” vietu astotdaļfinālā jau nodrošinājusi, bet par 2. vietu neklātienes sāncensībā cīnīsies Skotijas “Celtic” un Ukrainas “Shakhtar”.

Tikai vienas grupas spēles.
Esam pieraduši, ka visas vienas kārtas Čempionu līgas spēles notiek vienā nedēļā, taču šoreiz būs citādāk. Ņemot vērā apstākli, ka "Milan" kā Čempionu līgas uzvarētājai nākamnedēļ jāaizstāv Eiropas gods pasaules klubu čempionātā Jokohamā (Japāna), tika nolemts D grupas pēdējās kārtas mačus aizvadīt vienu nedēļu ātrāk. Protams, arī otras grupas mačs (Doņeckā) notiks vienlaicīgi, kā tas ir ierasts, kad viss izšķiras pēdējā kārtā. Pārējās septiņas grupu pēdējās kārtas spēles tiks aizvadītas nākamajā nedēļā.

Turnīra situācija.
Viss ir samērā vienkārši. “Milan” jau ir iekļuvusi astotdaļfinālā, bet “Benfica” visas cerības zaudējusi. Cīņā par 2. vietu nedaudz labākā situācijā ir “Celtic”, kura ir trīs punktus priekšā “Shakhtar”. Tas nozīmē, ka “Celtic” Milānā šovakar pietiek ar neizšķirtu. Ja nu tomēr “Celtic” zaudēs, tad viss būs atkarīgs no “Shakhtar” mājas spēles pret “Benfica”. Ukrainas klubam der tikai un vienīgi uzvara.

Tiesa, svarīgas ir arī konkrētas vietas. Tā, piemēram, “Celtic” uzvarot Milānā, var izraut pirmo vietu (tas dos priekšrokas pirms astotdaļfinālu izlozes), bet “Benfica” saglabā cerības uz 3. vietu grupā, kas ļautu turpināt Eirokausu sezonu UEFA kausa izcīņā. Portugāļiem ir jāuzvar Doņeckā, tādējādi atstājot pēdējā vietā “Shakhtar”.

Ar Milānas spēli viss skaidrs?
“Shakhtar” pamatoti satrauksies par “Milan” – “Celtic” spēles godīgumu. Proti, visi bukmeikeru kantori par ļoti ticamu (daudz ticamāku nekā citkārt) uzskata neizšķirta iespējamību šajā spēlē. Šādā gadījumā apmierināti paliktu abi klubi – “Milan” saglabātu 1. vietu grupā, bet “Celtic” iznīcinātu jebkādas cerības “Shakhtar”. Vēl tikai jāpiebilst, ka “Milan” treneris Ančeloti sola sūtīt laukumā visus savus labākos spēkus (savainoti ir Jankulovskis, Ronaldo un Emersons), taču bukmeikerus tas tik un tā nepārliecina...

Vēl jo vairāk šāds scenārijs šķiet reāls, atceroties pagātnes notikumus. Piemēram, 2003./04. gada sezonā “Milan” pēc piecām 1:0 uzvarām savā grupā bija priekšlaicīgi nodrošinājusi 1. vietu. Pēdējā kārtā savā laukumā tika zaudēts Spānijas “Celta”, kas tiem ļāva tikt “play-off”. Savukārt pagājušajā sezonā “Milan” līdzīgi pēc piecām kārtām bija nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā un pēdējā spēļu dienā savā laukumā zaudēja Francijas “Lille”, kas tādējādi spēja apsteigt līdz tam 2. pozīcijā atrodošos “AEK”...

”Shakhtar” darīs visu, kas tās spēkos.
Protams, Ukrainas komanda var neiekļūt astotdaļfinālā pat uzvaras gadījumā, taču tas nemazinās viņu centienus šovakar uzveikt “Benfica”. Lielbudžeta “Shakhtar” problēmas ieilgušas – pēc uzvarām Čempionu līgas pirmajās divās kārtās ciesti trīs zaudējumi (kā arī zaudēts Kijevas “Dynamo” un izrauts neizšķirts pret viduvējo “Naftovik” nacionālajā čempionātā). Toties “Benfica” savu sniegumu kopš pirmās spēles ar “Shakhtar” (0:1) uzlabo un garastāvokli pabojājis tikai zaudējums šajā nedēļas nogalē pret “Porto” (0:1) nacionālajā čempionātā.

Ekspertu prognoze.
betway.com
1 Milan uzvara 2.30
X Neizšķirts 2.05
2 Celtic uzvara 6.00

1 Shakhtar uzvara 1.70
X Neizšķirts 3.40
2 Benfica uzvara 4.75

Turnīra tabula.
1. "Milan" 5 3-1-1 11:5 10*
2. "Celtic" 5 3-0-2 5:5 9
3. "Shakhtar" 5 2-0-3 5:6 6
4. "Benfica" 5 1-1-3 3:5 4
* - vieta, komanda, spēles, uzvaras, neizšķirti, zaudējumi, gūtie/zaudētie vārti, punkti.

Izmantotie resursi:
www.uefa.com
Foto: AP


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-04 12:22, pirms 16 gadiem
Shakhtar-goni Lucesku
, 2007-12-04 13:01, pirms 16 gadiem
Shaktaram jauzvar nevaju Benficu,un ceret uz Celtic neveiksmi!
Shaktar laikam uzvares,bet Celtik nezaudes!
Tatad,
Shakhtar sosezon gaida UEFA cup! Un Bayern
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-04 13:48, pirms 16 gadiem
4 :4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-04 14:39, pirms 16 gadiem
Celtic Celtic Celtic
, 2007-12-04 15:16, pirms 16 gadiem
Nu atceroties pagajusho gadu, Celtic izredzes verteju augstaak.
, 2007-12-04 16:33, pirms 16 gadiem
es par shahtar!
, 2007-12-04 17:23, pirms 16 gadiem
Pēc 10. min. Shahtar velk 2:0!!!
, 2007-12-04 18:04, pirms 16 gadiem
ljoti ceru, ka celtic fc tiks taalaak.
neatkariigi no rezultaata: celtic fc - labaakie!!!
, 2007-12-04 19:53, pirms 16 gadiem
Kas tev ko velk? spēles cik man zināms sāksies tikai desmitos pēc latvijas laika...
, 2007-12-04 23:58, pirms 16 gadiem
Šaktar Ukraiņi!!! Ha ha ha! Pat Uefa kausā netika
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.