Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"RB Leipzig" uzņems novājināto PSG, Ronaldu un "Juventus" eksaminēs "Ferencvaros"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"RB Leipzig" uzņems novājināto PSG, Ronaldu un "Juventus" eksaminēs "Ferencvaros"
Krištianu Ronaldu. Foto: PA images/Scanpix

Šodien tiks aizvadītas noslēdzošas trešās kārtas spēles UEFA Čempionu līgā. H grupā norisināsies mačs starp "RB Leipzig" un aizvadītās UEFA čempionu līgas finālisti Parīzes "PSG". E grupas līdere Londonas "Chelsea" savā laukumā uzņems Francijas "Rennes". Pēc diviem izlaistiem mačiem Turīnas "Juventus" sastāvā atgriezīsies Krištianu Ronaldu. Itālijas čempionei mačs izbraukumā pret Ungārijas "Ferencvaros".

E grupā abas spēles notiks plkst. 22:00. "Sevilla" savā laukumā uzņems "Krasnodar". Spānijas klubs šobrīd ar četriem punktiem ieņem otro vietu grupā, bet Krievijas klubam viens punkts un trešā vieta grupā. Iepriekšējā kārtā "Sevilla" izcīnīja minimālu uzvaru pret Francijas "Rennes". Rezultāts gan varēja būt lielāks, jo "Sevilla" bija ļoti liels pārsvars visos statistikas rādītājos. "Krasnodar" aizvadītajā nedēļā piedzīvoja pamatīgu zaudējumu pret Londonas "Chelsea" ar rezultātu 0:4. Krievijas klubam pagalam neveiksmīgi izrādījušies pēdējie pieci izbraukuma mači pret Spānijas komandām, jo visās piedzīvoti zaudējumi. Otrajā grupas spēlē Londonas "Chelsea" savā laukumā uzņems Francijas "Rennes". Londonas klubs, pateicoties gūto un zaudēto vārtu attiecībai, šobrīd ir grupas līderis, bet "Rennes" ieņem pēdējo vietu. "Ir lieliski, ka spējam nosargāt savus vārtus neskartus, bet mums vēl ir kur progresēt," komentāru sniedza "Chelsea" galvenais treneris Frenks Lampards. "Pulisiks mums ir svarīgs spēlētājs, bet šajā mačā viņš nevarēs palīdzēt savainojuma dēļ."

F grupā pirmo maču aizvadīs Sanktpēterburgas "Zenit", kas savā laukumā uzņems Romas "Lazio". Mača sākums plkst. 19:55. "Lazio" ir grupas līdere un aizvadītajā nedēļā tā spēlēja neizšķirti (1:1) ar Beļģijas "Club Brugge". Arī šajā mačā komandai nevarēs palīdzēt vairāki komandas līderi, bet lielākais robs būs Čiro Imobile prombūtne. "Zenit" savainojuma dēļ joprojām palīdzēt nevarēs brazīlietis Malkoms. "Zenit" iepriekšējā kārtā ar rezultātu 0:2 piekāpās Dortmundes "Borrusia". "Lazio" un "Zenit" šovakar tiksies pirmo reizi klubu vēsturē. Plkst. 22:00 maču aizvadīs grupas šī brīža otrā un trešā vieta – "Club Brugge" savā laukumā uzņems "Borrusia". Dortmundei palīdzēt nevarēs Mats Hummels, bet "Club Brugge" nāksies iztikt bez Simona Deli. "Mums ir problēmas ar centra aizsargiem, bet prieks, ka visi spēlētāji strādā aizsardzībā. Nedrīkstam ielaist tik daudz, cik ielaidām aizvadītajā sezonā," izteicās "Borrusia" galvenais treneris Lusjēns Favre. Pēdējo reizi abas komandas tikās 2018. gada Čempionu līgas sezonā – spēle Vācijā noslēdzās neizšķirti, bet Beļģijā minimālu uzvaru svinēja "Borrusia".

G grupā plkst. 22:00 šķēpus krustos "Barcelona" un Kijevas "Dynamo", kā arī Ungārijas "Ferencvaros" un Turīnas "Juventus". Lionelam Mesi šī būs 150. spēle UEFA rīkotajos turnīros, kā arī spēlētājs, gūstot vārtus, var sasniegt 70 vārtu robežu grupu turnīros. Spānijas grands iepriekšējā kārtā ar 2:0 uzvarēja "Juventus" un šobrīd ir vienīgā komanda G grupā, kas spējusi cīnīties bez zaudētiem punktiem. "Dynamo" tikmēr tikusi pie viena punkta, kas izcīnīts pret nosacīto grupas pastarīti "Ferencvaros". Abas komandas iepriekš tikušās tālajā 2009. gadā, kad abas spēles uzvarēja "Barcelona". Otrajā mačā, kurš arī sāksies plkst. 22:00, Turīnas "Juventus" izbraukumā spēlēs pret Ungārijas "Ferencvaros". "Juventus" sastāvā atgriezies Krištianu Ronaldu, kas nespēja komandai palīdzēt mačā pret "Barcelona" pozitīvu Covid-19 testu dēļ. "Spēle pret "Barcelona" mums parādīja, ka ir daudzas lietas, kur mums ir jāprogresē," teica "Juventus" galvenais treneris Andrea Pirlo. "Budapešta ir skaista pilsēta, bet esam šeit, lai spēlētu futbolu. Viņiem ir labs spēles plāns un izcili uzbrucēji, esam izpētījuši šo komandu." Turīnai nevarēs palīdzēt Mateiss de Lihts un Alekss Sandro. Šī būs pirmā abu komandu tikšanās reize.

F grupā pirmais mačs sāksies plkst. 19:55. Grupas līdere Mančestras "United" izbraukumā tiksies ar Stambulas "Basaksehir". "United" iepriekšējā kārtā sagrāva Vācijas "Leipzig", lai arī mačs bija salīdzinoši līdzīgs. Mančestras klubam veiksmīgākas izvērtās noslēdzošās 20 minūtes, kuru laikā tā guva četrus vārtus. "United" ir vienīgais klubs, kuram F grupā ir seši punkti. Savukārt "Basaksehir" aizvadītajā kārtā savā laukumā ar 0:2 piekāpās PSG. "Mēs varam uzvarēt jebkuru," teica "United" galvenais treneris. "Esam vīlušies pēc zaudējuma Premjerlīgā pret "Arsenal". Mums pietrūkst stabilitātes, bet tiecamies pēc tās." Mančestrai palīdzēt nevarēs Alekss Teless. Abas komandas šovakar aizvadīs pirmo savstarpējo maču. Otrajā grupas mačā Vācijas "RB Leipzig" savā laukumā uzņems Francijas "PSG". Pēc smagā zaudējuma pret "United" Vācijas klubs ir apņēmības pilns uzvarēt. PSG palīdzēt nevarēs Neimārs, Mbapē, Drakslers, Ikardi un Verati. "Tas, ka Neimārs un Mbapē nespēlēs, nāk mums par labu," teica "RB Leipzig" galvenais treneris. "Viņi Parīzei ir ļoti svarīgi spēlētāji. Uzskatu, ka mači pret PSG ir ļoti svarīgi, jo tie var būt noteicošie, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā." Komentāru par gaidāmo spēli sniedza arī PSG galvenais treneris Tomass Tuhels: "Šī būs pavisam cita spēle, salīdzinot ar aizvadītās sezonas Čempionu līgas pusfinālu. Šis būs pārbaudījums, jo mums nevarēs palīdzēt vairāki spēlētāji. Svarīga būs komandas atdeve laukumā."

UEFA Čempionu līga, 3.kārta

LaiksGrupaSpēle
19:55HBasaksehir – Man. United
FZenit - Lazio
22:00HRB Leipzig - PSG
FBrugge – Borrusia D
ESevilla - Krasnodar
EChelsea - Rennes
GBarcelona – Dynamo
GFerencvaros - Juventus